Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fm transmitter
Akkoriban ennyire futotta. Esetleg valami alternatíva helyette, mindneképpen ilyen Fm-es dolog lenne jó, 107,65-ös sávot használom vele, mert ennek a környéke tiszta csak. Máshol támadnak a jobbnál-jobb külföldi adók itt ÉK-en
Az enyém nem egészen 3000 Ft volt, sztereóban, meglepően tisztán "szól", hatótávolsága 30 méter. Autóban használom, én elégedett vagyok vele.
Annak idején csináltam pár adót,fm 2m.amatőrsávra,és a VHf sávra is.Ezek 4-5 tranzisztoros kiszajú kis teljesítményű modulok voltak,5V-ról működtek 1db.fetes bemenetű Ic.-s előerősítővel,8ados illesztett antennával.
A CCIR sávval én nem foglalkozom,mivel elég zsúfolt,meg aztán a törvényeket jobb betartani.
Sziasztok!
Hozzám került egy, a lenti képeken látható szerkentyű. Lehet, hogy tévedek, azt gondolom, hogy egy FM-transzmitter, ami USB-ről kapja a tápot. Van rajta egy RESET és egy TUNE gomb, meg egy hangerőszabályozó. És van hozzá egy kábel, mindkét végén 3,5-ös Jack-dugó, egyik végén RADIO, másikon PC/MIC felirattal. Próbáltam életre kelteni, a benne lévő led világit, de nem tudtam rádioval ráállni. Persze azt sem tudom, milyen frekvencián áll a kütyü, hogy kéne hangolni. Ha valaki találkozott már ilyesmivel, megköszönném a segítségét.
Szia, a panel másik oldaláról nem tudsz egy közeli képet készíteni? Ott esetleg ha van IC, akkor látszana, hogy mi is az. Vagy a típusát esetleg nem tudod leolvasni?
Mondjuk így elsőre nekem inkább vevőnek tűnik, mint adónak...
Máris, itt a kép. Semmi használhatót nem tudtam leolvasni.
Igen, jól sejtettem. Nagyon úgy néz ki, hogy ez nem egy adó, hanem egy FM vevő. Az IC-ről valóban nem olvasható le a típusa. Viszont ilyen vevőkben általában a TDA7088T-t használják. Meg is néztem gyorsan, és ha megnézel egy gyári kapcsolást, akkor gyakorlatilag láthatod, hogy ennek megfelelően van bekötve ez az IC is, tehát gyakorlatilag 99,9%, hogy ez egy TDA7088-as, és maga az eszköz egy FM rádióvevő. Én kezdetnek abból indultam ki, hogy a képeden jól látszik, hogy a 14-es láb van földr kötve. Ez stimmel. Utána a 8-9-es láb közötti kondi is megtalálható, és többi alkatrész is szépen nyomon követhető.
Tippem szerint, ha a MIC feliratú kábelt bedugod a géped lineIn vagy MIC aljzatába a hangkártyán, akkor tudsz hallgatni vele rádiót.
Ez szerintem is egy vevő. A zöld csati megy a kütyübe, a rózsaszín meg a számítógép mikrofon bemenetére. A Reset gombbal alaphelyzetbe áll, a Tune gombot megnyomva meg automatikusan keresi az adót, ha talál egyet, megáll, az USB-csati meg csak arra van, hogy tápot kapjon. A kisebbik IC egy low drop feszültség szabályozó, a nagyobbikon nem látok feliratot. És valószínűleg maga a kábel az antenna is, mint pl. a rádiós mp3 lejátszókon. Egy-kétszáz forintért lehet ilyen automata hangolású kis rádiókat kapni, egy-két AA vagy AAA elemről mennek. Ez ugyanaz, csak USB-n kap tápot.
Köszönöm a válaszokat!
Kár, mert adóként hasznos lehetett volna a laptop hangját vezeték nélkül átvinni a hifire, vevőként viszont elég haszontalannak tűnik. Mindenesetre kiváncsiságból kipróbálom.
Olyan transmitter, ami Neked kell, egy-két ezer pénzért kapható. Sőt, 3-4 ezerért olyat is kapsz, amibe dughatsz SD-kártyát, vagy pendrive-ot, és arról tolja egyből az éterbe a zenét, mp3-as fájlokból. :yes: Nekem is van, én is így játszom át a muzsikát a gépről a hifire, mert messze vannak egy kicsit.
Azért jók ezek a kis kütyük valamire, hidd el. Alapból autóban az mp3 lejátszó jelét áttolni az autó rádiójára, kifogástalan. Az enyém olyan 30-40 méterre "szól el" alapból, egyszer próbaképpen rákötöttünk egy egy méteres dipólt, (nem tudom a nevét, egy rézantenna középen a melegpontra kötve, a földre kötve meg körülötte 120 fokonként 3 ugyanakkora pár fokos kifelé dőléssel), és mindenféle plusz fokozat nélkül kb. 5x-re nőtt a hatótáv. Természetesen ez csak próba volt, én sem akarok kötekedni az NHH-val...
Nem autós/szivargyújtós változatra gondolsz, hanem PC-s/USB-sre? Mert az előbbi ismerös, de USB-set nem nagyon láttam még. Illetve véletlenül ma láttam ezt a neten, innen is jött az ötlet, hogy talán az enyém is ilyesmi lehet (már régóta a kacatjaim között volt, csak eddig nem sikerült beazonosítani).
Miért zavar téged, hogy a kapható cuccok zöme szivargyújtós? Lehet kapni 230V-os szivargyújtó adaptert, van hagyományos trafós és kis kapcsolóüzemű is. (ilyet vettem rosszan 100Ft-ért el. alk. boltban, 10perc alatt otthoni bontott alkatrészekből javítható volt)
Szokott lenni rajtuk 3,5mm-es jack bemenet, tehát kell egy jack dugó-jack dugó kábel a laptop és e közé és már veheted is a hifi rádióján a laptop hangját. Persze akkor már szólhat laptop nélkül pendriveról, vagy SD kártyáról is... Az általad linkelt cucc eléggé maszeknak néz ki...ha működik, akkor ennyiért ajándék! Üdv Inhouse
Hali mindenkinek !
Úgy kezdeném hogy nagyon kezdő vagyok, de nagyon. Ezt szeretném megépíteni :http://www.youtube.com/watch?v=SDtOmG_JWSc&feature=related Nagyon egyszerű még én is értem meg minden .. de az lenne a kérdésem hogy hol lehet beszerezni ezeket az alkatrészeket ?? : 2n3904 transistor 4.7p ceramic capacitor 1n ceramic capacitor 22n axial ceramic capacitor 1 - 5p to 30p air trimmer 360R resistor 4.7K resistor mellékletbe rakok egy képet amin az alkatrészeket látjátok ha tudnátok adjatok egy linket please mert például a fent leírt trimmert sehol sem találok! szóval help!! ja és a videóval kapcsolatban szerintetek ha a miki mellé beraknék egy jack dugót és a telómhoz kapcsolnám a rádión nagyon rossz lenne a hangminőség??? előre is köszönöm mindenkinek aki válaszol vagy foglalkozik a kérdéseimmel!
Amiket én gyártottam smd-be,eladtak 400-600m.re is,csupán 3,7V-ról ment,12cm.antennával,ami illesztett drótantenna volt.
Kipróbáltuk szkennerrel is,igy már 1000m.tudott,külvárosban átvinni,igaz monóban. Ráadásul senkit nem zavart.
Hali mindenkinek !
Úgy kezdeném hogy nagyon kezdő vagyok, de nagyon. Ezt szeretném megépíteni :http://www.youtube.com/watch?v=SDtOmG_JWSc&feature=related Nagyon egyszerű még én is értem meg minden .. de az lenne a kérdésem hogy hol lehet beszerezni ezeket az alkatrészeket ?? : 2n3904 transistor 4.7p ceramic capacitor 1n ceramic capacitor 22n axial ceramic capacitor 1 - 5p to 30p air trimmer 360R resistor 4.7K resistor ha tudnátok adjatok egy linket please mert például a fent leírt trimmert sehol sem találok! szóval help!! ja és a videóval kapcsolatban szerintetek ha a miki mellé beraknék egy jack dugót és a telómhoz kapcsolnám a rádión nagyon rossz lenne a hangminőség??? előre is köszönöm mindenkinek aki válaszol vagy foglalkozik a kérdéseimmel!
Ez is jó helyette, de a forrasztásnál óvatosan, ne melegítsd túl.
nagyon köszi a választ esetleg a többi alkatrészt is leírnád hogy hol tudnám?
megrendelni?
köszi szépen!
Már meg ne haragudj, de ennyire nem lehetsz tehetetlen.
Adok egy linket, hol találod azt az alkatrészt, illetve a helyettesítőjét, amit keresel, a helyedben már csak megnéztem volna, hogy mi van még ott, és rá kellett volna jönnöd, hogy minden ott van, amire csak szükséged van. Megrendeled, kiszállítják kész passz. Ha nem tetszik valami akkor gugli a barátod. Ennyit azért fáradozhatnál.
bocs , bocs és még egyszer bocs....
ha esetleg még megbotránkoztathatnálak ezzel: ezt hol találom (?) :22n axial ceramic capacitor vagy csak annyi hogy mit jelent az hogy axiális? nagyon köszi mindent még egyszer!!!
Ugyanott találod.
Egyébként árlisták, katalógusok, és adatlapok olvasgatásával juthatsz megfelelő anyag (alkatrész) ismerethez, ami ebben a szakmában elengedhetetlen.
nagyon szépen köszönöm!!! mostmár csak akkor foglak titeket itt zaklatni ha végeztem ! ja de hazudtam még egy kérdés : http://www.hestore.hu/termek_10027676.html
ez egy fm transmitter? vagy ez mi? megígérem ez volt az utolsó kérdésem két három héten belül.
Az. Minden benne van.
Nagyon szépen köszönök mindent ! most egy darabig nem zaklatlak titeket!! thx még egyszer!
Igen, a "transmitter" azt jelenti "radio ado". URH-n leggyakrabban FM kodolast alkalmaznak, ugyhogy legnagyobb valoszinuseggel az... de miert nem keredezed azt aki arusitja?
Hali! Itt van egy elég korrekt kis írás a transmitterről:Link
Az urh rövidités,nem fm.kódolást,hanem fm,modulációval működő,többnyire műsorvevő rádiót jelent.
Az ultrarövid hullámú frekvenciasávban.
Helló!
Itt az oldalon találtam ezt a kapcsolások között.http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/index.php?sf=fm |
Bejelentkezés
Hirdetés |