Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   56 / 1152
(#) sprofan válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

9GB -nál nem szokott kevesebb lenni, most is annyi van.
(#) abcdabcd válasza sprofan hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Akkor esetleg a processzor "foglaltsága" hány %-os ilyenkor? Lehet hogy annyira terhelt, hogy hülyeségeket csinál alatta a win?

30-40% , ez az hogy én sem értem mert nem kellene ilyesmit kiirkálnia. Jó oké hogy a böngésző 200 mega memóriát eszik de va még bőven, akkor miért ne?
(#) abcdabcd válasza sprofan hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Ez tényleg érdekes, én pl ma reggel használtam úgy a gépet hogy a 768Mb ből 1200Mb volt foglalt,de máskor is szoktam hasonlót, kicsit lassú volt de egy szót se szólt, aztán amikor becsuktam a sok böngésző ablakból akkor meggyorsult...

És egyébként ezt főleg vagy csak böngészés közben írja ki? A gép eddig jól működött?

Teljesen random jön elő, néha amikor játszani akarok, de néha egy ablak megnyitásakor is. Eddig rendben volt, ezt kb 4-5 napja csinálja.
(#) didyman válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Ez-hülyeség.
(#) didyman válasza sprofan hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Valami garázdálkodhat is, memóriafolyás előfordul, pillanatnyi korlát közeli csúcsértékek is. Nem feltétlenül a windows nyűgje lesz. Readyboost-ot használsz egyébként? Egy process monitor-ral azért less rá, az elég részletesen tudja naplózni a pillanatnyi eseményeket is, ott kibukhat a tettes.
(#) didyman válasza Pingui hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Ez még mindig érdekes, hogy mit is láttál pontosan. A CG annakidején FSP béllel kezdte, a kutya tudja, ki hordta be őket akkoriban. Aztán pálfordulás, az LC egyedibb beleit kezdték el kapni, minőség zuhant, importőr pedig a display lett és azóta is ők azok. A kék címkés CG-k mindent alulmúltak, a narancsok viszont valami totál más belet kaptak, a szerverházakba szánt darabok akár komolyabban is összerakottak lehettek, és meglepő, de a kékben volt túlfeszvédelem, a narancsban sokáig nem, de a szerververziókban akár PSU supervisor IC is előfordult. Volt piros címkés is, ehhez sem fűzök inkább semmit, fujj. És volt persze a német CG, ami tök más címke volt.. Olyan hozzánk hivatalosan nem jött be. Közben a narancsok evolválódtak, 12 centis venti, négylábú készenléti PWM, passzív PFC (és nem csak egy pöcsnyi bifiláris tekercs, amit sokáig PFC-nek akartak hívni), széria lett a túlfeszvédelem, és a ventiszabályozás. És a bennük jellemző HEC kondikkal valahogy nem volt annyi baj, sok közülük szürke egérként működik a mai napig. Ami azt illeti jobban bízok a hibamentes üzemükben, mint egy thermaltake-ben vagy nagyobb sirtec beles csíftekekben például.. Kisebb, vagy régi gépekhez egyszerűen beváltak, annyi helyen mennek, hogy sokszor nem is gondolkozom rajta, hogy FSP-t vagy GPS csífteket tegyek oda.
No úgyhogy mit láttál pontosan?
(#) Pingui válasza didyman hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Anno -tudomásom szerint- 2 cég hozott be codegen házakat.
A Sowah féle jó volt, a Vargáné féle nem. A vargánés nem tudom milyen színű volt, de rajta volt az is, hogy vargane. Én ilyet láttam. Ez nem 1-2 éves dolog, sokkal régebbi, amikor még nagy szó volt a 300W.
(#) didyman válasza Pingui hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Hmm. Tényleg régen lehetett, de ha varganéni hozott be, akkor mégsem annyira régen, mint az FSP-s időszak. Érdekes.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Nem nehéz felismerni , a vargáné és bűntársa nevű tápokat. Már az AT-s korszakban is munkálkodtak... Tehetnek rá bármilyen cimkét , akkor is tudni fogjuk.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Nono! Az AT-sek a mai napig mennek!
Életem legelső tápos élménye volt, vettem egy 270MB-os quantum lemezt és nem tudott rendesen felpörögni. Azaz felpörgött, de nem inicializált 10-ből 7 esetben. Tápfeszek megvoltak, ha már inicializált, stabilan ment, de macera volt, fél évig így voltunk egymással, mondván most erre van pénz szakközépben, meg kit érdekel. Aztán egyszercsak jött egy másik táp. Magnetek. Kipróbálom, mondom. Beizzítottam, quantum elsőre elindult, s azután mindig. Belekukkoltam ekkor a másikba, s a képeden is látható, egymenetes légmagos tekercsekbe botlottam. Azokat kicserélve többmenetes ferritmagosra, immár stabil lett a lemez indulása. A Magnetek azóta is teszttápként szolgál, az AT-s varganéni pedig egy 386-ból készült router tápjaként tengeti napjait.
Amúgy ez a bél rendben van, van benne túlfeszvédelem, ez még nem is a legótvarabb típus azokból...
(#) Tomi20 válasza didyman hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Heló

Megmutatnád ptesza tápjának a képén, hogy hol van ezen túlfesz védelem?
(#) didyman válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

zener diódák és környezetük a sarokban. Elvileg az lesz.

Ezért tettem el én is, a régi szép idők emlékére. A sok átkötés ahova alkatrész járna. A miniatűr trafó , jó ha 100 W ra képes. A kimeneten levő félvezetők is alul méretezettek. Így kellett spórolni , de sok kicsi sokra ment. Kíváncsi lennék ma mit művelnek.
(#) szilva válasza didyman hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Egyszer mutathatnátok képet erről a legendás "Vargáné" feliratról Én még nem fedeztem fel egyik tápon sem (biztos én nem voltam elég figyelmes), pedig pár volt már a kezemben, mindenféle idióta nevekkel ellátva. Ráadásul egyik-másik igen "spórolós" volt ("egymenetes légmagos tekercsekkel" és hasonló megoldásokkal).

Apropó: ezen az AT-s tápon is a jobb felső sarok elég "elegánsan" van leegyszerűsítve, ha jól látom még a lágyindító NTC (vagymiaszösz) is ki van hagyva belőle. Emlékszem, hogy régebben az egyik kollegám panaszkodott, hogy amikor a PC-jét bekapcsolja, akkor nem lehet rádiót hallgatni a lakásban, majd egyszer tápot cserélt, és ez a jelenség megszűnt. Na hát nem is csodálkozom a dolgon, amíg ilyen "lecsupaszított" bemenetű tápok is léteznek.
(#) didyman hozzászólása Máj 18, 2010 /

Na kollégák, várjunk csak, várjunk csak.
Az eredeti vargáné az nem ez! A régi oldalukon felkapcsolható villanylámpa és egyéb szépségek is voltak ám! A mostani, amit Zoli linkelt, az már nem a klasszikus varganéni táp. Ezek az Ultra Power termékei, a Varganéni valóban csak importálja, de nem az ő márkájuk. Valamint tudni kell, hogy Varganéniék szervizelnek is, így sokféle tápon látni a zárjegyüket. Ezeket ne keverjük a dologhoz. Az Ultra Power-ek amúgy a szokásos kondibajt leszámítva tökös, jobb tápok. Az eredeti vargánékra (bocs: Varga'ne' e's tsa) rátérve, elsőként ajánlom a HWSW fórumán kelt témát, kiemelt tekintettel Szabii és Endre barátom (Kismukk) irományaira Bővebben: Link.
És álljon itt egy kép is az örökbecsű varganéninek és nem titkolt társának, Jencinek . Ez volt az igazi vargáné, a legendás, a kondit elreptető, hatralmasat pukkanó és ms-ok alatt többszázezres kárt okozó táp! Ebből volt aztán olyan, ahol az ékezetek utólag voltak ráhuzgálva, illetve magyarul feliratos, kissé távirati stílusban, valamint a "better quality with temperature controlled fan" verziók. Ez a mondat amúgy felettébb érdekes, nyilván job a minőség és rövidebb az élettartam. Aztán az Acorp-ok. Külön fejezet, azokból van egy sorozat, amiben a primer és szekunder félvezetők egy közös bordán vannak(!!), valami lehetetlen NYÁK-tervben (a készenlét az mondjuk külön bordán pihen). Az egy jó bél volt, csak izomgyenge...
(#) ptesza válasza szilva hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Az enyém ilyen volt.
(#) Diversion hozzászólása Máj 18, 2010 /

Sziasztok!
Olyan gond van, hogy a gép bekapcsolásakor függőleges csíkok vannak, fehér pöttyökkel a háttérben. Normál módban nem indul el, csak csökkentettben. Ezután az Asztalon sok függőleges piros csíkok, szinte egymást érik, és mozognak felfelé. Rendszer visszaállítással, hibaelhárítóval nem jutottam sehova, a rendszereszközökben nem ír ki eszközhibát. Ezt egy normál működés után kezdte, előzmények nélkül. A gép Fujitsu Siemens, 3 éves, duplaprocis. (2,66 Ghz)
Szerintetek mi lehet a hiba? Köszi.
(#) didyman válasza Diversion hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

VGA kakukk.
(#) mizsei.robi válasza Diversion hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Szia!
Szerintem a videókártának van valami problémája.Próbáld meg a slotból kivenni , érintkezőit megtisztitani majd visszatenni.A hűtés rendesen a helyén van?
(#) Diversion válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Egyszer már próbáltam még régebben egy másik hiba folytán, de mintha bele lenne hegesztve. Megpróbálom még egyszer, hátha sikerül. Egy VGA kártya egyik pillanatról a másikra így tönkre tud menni?
Ja, köszi a gyors válaszokat.
(#) Diversion válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

A hűtés elvileg igen. Ma reggel 8 körül lett bekapcsolva, délután kettőkor ki, és 4-kor már így indult. Illetve nem indult.
(#) mizsei.robi válasza Diversion hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Hány éves a kártya és mi a tipusa?
(#) didyman válasza Diversion hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Igen, elég bináris a dolog, vagy megsül a VGA, vagy KH-s lesz az alja, mindkettő elég látványosan jelentketzik. Ha hidegen, indulás után rögtön is ilyen, akkor hiába a hűtés az ok, segíteni nem fog rajta. Ez laptop amúgy? Ebben az esetben kétséges, hogy érdemes-e javítani.

Igen én is láttam már ilyent. A memória hiba volt, de nem lett javítva.
(#) Diversion válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Még nem tudom mi a típus, ma este fele tudom csak megnézni.
(#) Diversion válasza didyman hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Igen azonnal csinálja, ha belépek a BIOS-ba, ott is ugyanilyen a kép. Nem laptop, asztali gépről van szó.
(#) belfi2 hozzászólása Máj 19, 2010 /

Sziasztok! Tudom hogy a téma nem tartozik szorosan a gyakorlati elektronikához.
Több fórumot is megnéztem a kérdésemmel kapcsolatban de eredménytelenül. A PCre szeretném telepíteni a frissítéseket pendrive-ról mert nem akarok a telepítő lemezzel buheráskodni minden hónapban, a frissítések megjelenésekor.Tud-e valaki valamilyen megoldást?
Üdv belfi2!
(#) Diversion válasza mizsei.robi hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

3 éves, ASUS kártya, 512-es.
Következő: »»   56 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem