Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   17 / 45
(#) gyulank válasza Action2K hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

És 1 fejre lehet több beltérit kötni úgy, hogy nem zavarják egymást, és nem romlik a jel, vagy külön fej, és parabola szükséges minden beltérihez?
(#) Action2K válasza gyulank hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Lehet, de ahhoz már iker, vagy négyes, nyolcas fej kell.
(#) gyulank válasza Action2K hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

És ha már van olyan fej, ami egy kivezetéses, az nem jó elosztóval, vagy valahogy?
(#) Action2K válasza gyulank hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Nem, mert zavarhatják egymást.
(#) thungs válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Digis csatornák tüntek el?Van rá több megoldás is:

-Vársz amig feltörik a nagra3at és megirják rá az emut
-Veszel elöfizetést
-Card shared
-Nem nézed azokat az adokat amiket átkodolnak.

Jelenleg még nincs emu a nagra 3 ra ha lessz akkor se olyan beltériekre amiket a kinaiak 800 azaz nyolcszáz forintért árulnak.Amugy van egy csomo oldal ahol reklámozzák de az kamu.Esetleg ha nem hiszedakkor ird be gugliba fizess érte és nem emut meg key-t kapsz hanem virust.
(#) slyt hozzászólása Jún 27, 2010 /

Sziasztok!
Van egy GLOBO 6010-es beltérim, hogyan tudok rajta szoftvert frissíteni és melyiket érdemes rátenni (tudná a digi N2-t) most 3.3.18 van rajta.Köszönöm előre is .Üdv.Slyt
(#) tamasbp hozzászólása Júl 3, 2010 /

Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kis segítséget:

Hallottam, hogy a UPC Direct az Astra műholdról a Thor 5,6 műholdról fog sugározni.

Interneten utánakerestem, hogy a Thor 5,6 műhold sugárzási területe elvileg lefedi Franciaország déli részét (Avignon és környékét).

Link: http://www.sat-tv-radio.hu/friss-hirek/indulnak-a-upc-direct-uj-fre...emid=2

Mi itt Franciaországban használjuk a UPC Direct szolgáltatást.

Az átállás miatt kihívtunk egy helyi antenna szerelőt aki a megadott szempontok alapján beállította a Thor 5,6 (0.8 ° Nyugat) a parabola antennát.

A beltéri egységen is elvégeztük a szükséges áthangolásokat.
(MENÜ / TELEPÍTÉS, PIN kód: 0000, Automata konfiguráció, Választási lehetőség:THOR, ASTRA majd THOR OK, majd automata hangolás)

Sajnos azonban egyetlen csatornát sem talál a beltéri egység.

Jelenleg egy kb. 80-90 cm átmérőjű parabola tányért használunk.

Tudna esetleg valaki valamit javasolni, hogy mit tudnánk tenni, hogy továbbra is tudjuk nézni a UPC Direct adásait.

Esetleg ha nagyobbra cserélnénk a parabola tányér méretét?

Sajnos most a ház tetején van a parabola antenna és 1,5 méter átmérőjű antennát nem tudunk oda szerelni, mert itt nagyon erős Mistral szél van tavasszal és ősszel ami letépné az antennát.

Valakinek lenne esetleg valami ötlete, hogy mit csináljuk?

Nagyon szépen köszönöm előre is!
(#) Action2K válasza tamasbp hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Röviden, és tömören, sz@r munkát végzett az a szerelő. Csatornakeresésnél mutat egyátalán jelszintet a beltéri?
(#) Gery78 hozzászólása Júl 6, 2010 /

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy műholdvevő tányérján a festék felpattogzik, és elrozsdásodik, akkor azt újra lehet-e festeni? Persze a régi bevonatot és a rozsdát is lecsiszolnám, alapoznám, és festeném. Mi a véleményetek befolyásolni fogja a vételt az új bevonat?
(#) Lacika válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Nem tudom, miért kell valamihez hozzányúlni addig amíg működik......
Tehát: óvatosan drótkefével leszedni a felhólyagzott festék részt, nem rányomni, mert elmászhat a fókuszpontja, és valamilyen nem fémes (tartalmazni sem szabad) festékkel ráfújni, vagy az egészet átfújni, ha nagyon zavarna, hogy a javítás nem éppen olyan árnyalatú lenne. Mellesleg olyan 3 méterről amúgy sem vehető észre, és azt hiszem, hogy távcsővel senki sem fogja nézegetni.
(#) Gery78 válasza Lacika hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Tehát akkor az a lényeg, hogy a festéknek nem szabad fémet tartalmaznia. Köszi a segítséget.
(#) Lacika válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Hát, ha tudsz ezred milliméter pontossággal (nem számít milyen vastag, csak mindenhol egyforma legyen) házilag az egész felületre festékréteget szórni, akkor tartalmazhat.
Még egyszer figyelmeztetlek a nagyon óvatosan, finoman végzett munkára a felhólyagzott festék leszedésénél, a hőlégfúvó most eszedbe se jusson, mert ha nem így lesz, dobhatod is el a parabolát.
(#) Action2K válasza Lacika hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

És miért nem tartalmazhat fémet? Akár ki is tapétázhatom alufóliával. Csak kicsit hülyén nézne ki, illetve felgyújthatnám vele a fejet.
(#) Lacika válasza Action2K hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Házilag nagyon nehéz azt elérni, hogy a felület mindenhol sima legyen, és még a parabola ív is megmaradjon a tűréshatáron belül, úgy emlékszem, ez két tized mm. Ha fémes festéket fog használni, nem biztos, hogy ez teljesül. Minél jobban átlépi a tűréshatárt, annál rosszabb lesz az antenna nyeresége.
(#) joco_0907 hozzászólása Júl 7, 2010 /

Szia !

Kaptam egy Digitális P.Beltérit ,Üzemel ,Jó !
De van egy problémám !
Mikor használták, nem a TV -részét ,hanem a Rádiót
Hallgatták .Nincs távirányítója ,így én nem tudom visszaváltani TV-re. Ha van ötletetek szívesen fogadom !
Üdv: Jocó
(#) kadarist válasza joco_0907 hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Szia!
Ha nincs távirányító, akkor nehéz boldogulni vele. Esetleg az előlapon nincsenek gombok a beállításhoz?
(#) mustang74 hozzászólása Júl 8, 2010 /

Sziasztok! Igazából nem találtam a megítélésem szerint megfelelő topicot ezért írok ebbe. Namármost van egy Telsey FS600 set top box-om. Nem mutat életjelt azon kívül, hogy az összes led csak világít. Jópár éve megvan, használva nem volt, most próbáltam ki. A tv-n csak fekete kép. Valaminek kellene mutatkozni magában is, mert a specifikációja szerint kisebb számítógép Linux-al. Mi lehet a gond? Ilyen ketyerém még soha nem volt.
(#) mustang74 válasza mustang74 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Rádugtam a router-t. Az IR és az E-mail feliratú ledek világítanak az előbbi sárgán az utóbbi pirosan. Ezt megelőzvén még a többi led(www; SW) zölden felvillant aztán kialudtak. Hopp, már a Power led is piros! A gombokra továbbra sem reagál.

Számítógéppel nem lehet "belépni" a STB-ba?
(#) kadarist válasza mustang74 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Szia!
Belenéztél? A tápegység körül nézz szét. Szokásos púpos kondenzátorokat meg forrasztáshibákat keress.
(#) mustang74 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Barna megfolyásokat találtam pár kondenzátor és körülötte lévő apró mütyürökön. Azokat talán nem tette tönkre az elektrolit. 5db 470 mikro-s kondik vannak a táp(12V) bemenete után. Az utolsó 2 környékén van a folyadék nyoma. Érdekes szitu: soha nem használtam ezt a készüléket.

Lehet, hogy csak az alkatrészrögzítő rezint látod a nyákon. Egyáltalán működött ez a készülék régebben?
(#) mustang74 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Mozgatásra a kondi alatt bugyog a lötty. Biztos onnan folyt ki.

Akkor kondicsere, és alkoholos mosatás. Ellenőrizd azt a diódát, amely erre a kondira van kötve.
(#) mustang74 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 10, 2010 /

Soha nem volt beüzemelve, mert a szolgáltató előbb küldte ki a dobozt aztán értesítettek hogy nem lehet IPTV-t beüzemelni -az akkori- lakóhelyemen.
(#) joco_0907 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 10, 2010 /

Sajnos nincs csak léptetés !
Köszi a választ !
(#) Joseppe210 hozzászólása Júl 12, 2010 /

Üdv, mindenkinek. Van egy humax vaci 5300 beltérim, és az lenne vele m a probléma, hogy sehogy sem tudok műholdat látni vele. Idő közben rájöttem, hogy sem a horizontális sem a vertikális táp fesz nem jön ki.13V-18V
Mivel kezdenétek., Azonkívül elvileg jól működik. Bekapcsol lehet lépkedni a menüben.
Köszönöm.
(#) kadarist válasza Joseppe210 hozzászólására (») Júl 12, 2010 / 1

Szia!
Valószínű, hogy valamikor zárlatos lett az LNB (fej) kábele, és kiolvadt a fejtáp biztosítéka. Lehet, hogy egy kis ellenállás alakú alkatrész a szakadt az alaplapon.
(#) Joseppe210 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Értem. Elküdöm a kapcsolásiját, hátha meg tudod muatatni melyik lehet az.
Légyszíves. Köszönöm. Konkrétan 5300 asom van de az a legközelebbi sm-
(#) Joseppe210 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Nos kikaptam belőle az alaplapot. megpróbáltam jó minőségű képet csinálni, róla hátha meglátod melyik lehet a bizti.
(#) kadarist válasza Joseppe210 hozzászólására (») Júl 12, 2010 / 1

Sajnos a tápegységről nincs rajz a doksiban. Egyedül a "Power Control" rajzon van némi utalás a fejtápra vonatkozóan.
Következő: »»   17 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem