Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   885 / 4002
(#) phon válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Igen. Ennél az IC-nél a TO-220 fémszárnya Input feszültségen van, ott -15 voltot mérek is.

Az output viszont -6.7V.

(#) kadarist válasza phon hozzászólására (») Máj 27, 2010 / 1

Rakj terhelést a kimenetre, és akkor beáll a feszültség.
(#) phon válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Köszi, így már jó Gondoltam inkább megkérdem előtte, mielőtt rászabadítom a többi alkatrészre.
(#) kadarist válasza phon hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Igen, nem árt előtte egy működési teszt.
(#) pucuka válasza frigos hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Elnézést a késői válaszért, de nem hagyott nyugodni a kérdésed. Ha jól értem, nézegetve a Tina oldalát, az jön le, hogy amire vágysz, az csak a teljes verzióban elérhető, aminek az árát is láthatod. Persze ha neked az van akkor szerintem a hozzá jelképes összegért (már a programm árához képest) letölthető leírásban találhatsz választ.
(#) hgy hozzászólása Máj 27, 2010 /

Helló! Casió NP40 LI-ion cellát szeretnék tölteni. (Exlim fényképezőgép). Van-e valakinek ötlete, vagy itt hol keressem, vagy vegyek egy töltőt?
Előre is kössz.
(#) ferenc55896 hozzászólása Máj 27, 2010 /

Sziasztok
Megépítettem ezt, és az a problémám, hogy csak világítanak a ledek, és nem villognak.
Valakinek van ötlete hogy mi lehet a gond?
(#) proli007 válasza ferenc55896 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hello!
- Ha lehúzod a PC LPT csatlakozóját, akkor is világít? Mert akkor a panelen van hiba..
- Nem lehet, hogy csak a D0..D7 adatvezetékek vannak a PC-re kötve és a PC-GND nincs összekötve a PC-vel?
- A program (nem ismerem) Biztos hogy arra a nyomtató portra van irányítva amit használsz? Mert lehet a program nem vezérli az LPT portot.
üdv! proli007
(#) paker hozzászólása Máj 27, 2010 /

Sziasztok !

Azt szeretném kérdezni hogy an7060 -as IC-t hol tudok beszerezni vagy mivel helyettesithető ?
Köszönöm előre is !
(#) kadarist válasza paker hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Szia!
Rendelésre beszerzik ezt a típust. Hasonló adatokkal rendelkezik, mint az általad keresett.
De itt is megkapod.
(#) djhua hozzászólása Máj 27, 2010 /

Udv ! Szeretnek kerni egy olyan kapcsolast ami arra jo hogy megmutatja ha az erositobe jel megy be vagy nem .
Pl. ha nem megy be jel akkor egy piros Led es ha megy akkor egy zold Led .

Lehetseges lenne ezt megoldani ? Koszonom elore .
(#) ferenc55896 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

akkor valószínű, hogy a panelen lesz a hiba, mert ha kihúzom, akkor is világítanak a ledek.
A PC GND-t rákötöttem a kapcs rajzon levő 1-s részre (ahova lett rajzolva)

Megtisztelnél bennünket egy shift lenyomásával, a kezdő betűknél ?..köb..
(#) stefi hozzászólása Máj 27, 2010 /

Sziasztok!

Kaptam egy 3 fázisú biztonsági trafót. A képen csatolom az elvi rajzát. Elmondom pár szóval is. Van 3 tekercs 1-1 arányú a menetszám. A primer oldalon 3 kivezetés van a 3 fázisnak és minden egyes tekercs egyik fele össze van kötve egy csatlakozóban.
Az lenne a kérdésem, hogy a 220-at hogy tudom rákötni a primer oldalra a 3 fázis megszakítása nélkül, vagy mindenképpen szét kell szednem? Az úgy jó, hogy a 220-at a két fázisra kötöm rá, a 3. csak megmarad bekötetlenül.
Üdv:
stefi

trafó.jpg

(#) proli007 válasza ferenc55896 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hello!
Most megnézve a nyáktervet és a rajzot, két dolgot nem értek.
- A GND vezetéket, miért az 1-es lábra kötötte? Itt is látható, hogy az, a STROBE kimenet. De a 18..25-láb bármelyikére köthette volna.
- A nyomtatott áramkör alkatrész felőli oldal felől van ábrázolva. (Mert a zöld szöveg a nyákon tükörképet mutat.) Viszont ha innen ülteted be a tranzisztorokat, akkor kollektor-emitter fel van cserélve. De még ez sem lenne ok, hogy égjen a Led lehúzott állapotban.. Esetleg nem azonos bekötésű tranyót ültettél be a BC182 helyett?
üdv! proli007
(#) gabi20 válasza stefi hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Üdv!
Én így csinálnám (kép)

kapcs.JPG

(#) proli007 válasza djhua hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hello!
Készítettem számodra egyet..
üdv! proli007

HF-Limit.png

(#) Izeg. hozzászólása Máj 27, 2010 /

Sziasztok!
Van egy külső vincseszterem, sata cstlakozóval és usb-re köthető ugyebár. Namármost ez a drágaság azt cisnlja, hogy pl filmlejátszás közben egyszercsak megakad a film, és a gép elkezdi újra beolvasni a vincsesztert, mintha most lett volna csatlakoztatva. Kivettem a vinyót a tokjából, gépbe betettem ott működik. néha olyat ír ki a gép amit régebben is: az explorer(nem az internet explorer) hibát észlel ezért leáll, de ezt azelőtt is csinálta néha, hogy betettem volna a vinyót.
Szóval kérdésem az lenne, hogy szeirntetek mivel van a proibléma?
(#) BZoli94 hozzászólása Máj 27, 2010 /

Sziasztok! Ez a kapcsolás működne 3V-ról? (2ceruzaelem sorbaköve...) Üdv:Zoli
(#) stefi válasza gabi20 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

helló
erre gondoltam én is, csak nem akartam megbontani a primert.
ahogy a képen rajzoltam az úgy jó?
de nem tudom, hogy ez így lehet-e, ha nem akkor kénytelen leszek szétbontani.
üdv

Rád is érvényes, katt . köb..

trafó.jpg

(#) unicorn hozzászólása Máj 28, 2010 /

Sziasztok!

Próbálok összerakni egy AD620-az erősítést, de valahogy nem akar szuperálni. Mellékeltem a kapcsolási rajzot (sajna nincs programom, kézzel kellett rajzolnom).
S+ és S- között 0mV - 2,5mV -ig lévő feszültség van (egy mérlegcelláról). Ezt ellenőriztem, megvan a feszültség.
A +7,7V-ot egy 9V-os elem adja.
A bekötés szerinti 330 ohm-os ellenállás elvileg 150 szeres erősítést jelentene.
Ehhez képest a 6-os lábon mindig a referenciafeszültség van.

Mit rontottam el?
(#) ferenc55896 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

BC182b-t kötöttem be, mert azt láttam rajta.
Ezt a kapcsolást én egy ilyen pöttyös nyáklapra készítettem, és úgy ültettem be mindent, ahogy a képen is látszódik.
A világításával nem lenne gond, legfeljebb közbeiktatnék egy kapcsolót a táphoz.
(#) Kovda187 hozzászólása Máj 28, 2010 /

Sziasztok!

Még kezdő vagyok villamos témában, a kérdésem a következő:
tegyük fel hogy háromfázisra 400V-ra rá van kötve egy 4KW-os gépem. akkor az ugye P=U*I miatt I=10A kell. namármost ez a 10 amper mind a 3 fázison 10 amper vagy fázisonként 3.3333A?

Előre is köszi.
(#) Action2K válasza Kovda187 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Általában az egész gépre, tehát a 3 fázisra adják meg a teljesítményt. Ebből adódoan osztandó hárommal, ha a fázisonkéntire vagy kíváncsi.
(#) djhua hozzászólása Máj 28, 2010 /

Udv ! Szeretnek kerni toletek egy olyan rajzot ami arra jo hogy a hangerot kimutatja ledekkel ... szoval ha engedem meg a pocit (egy eloerosito pocija) akkor a ledek ugy villanak fel . pl. ha a poci 50% -nal van akkor a 10 ledbol , 5 fog egni !

Koszonom elore .
(#) stefi válasza stefi hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Sziasztok!
Tegnap erről a trafóról beszéltem.
Ma próbálkoztam vele és mindig levágta a 16-os biztosítékot. Szétszedtem a tekercsek összekötését és úgy kötöttem rá a 220-at.
Szerintetek, miért nem működik? Próbáljam meg 3 fázissal?

Üdv:
stefi
(#) proli007 válasza ferenc55896 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Hello!
Idézet:
„A világításával nem lenne gond, legfeljebb közbeiktatnék egy kapcsolót a táphoz.”

Hát ez jó vicc! De ha a PC nincs rádugva, de tápfeszültség rákapcsolásakor egyből világít, az életben sem fog működni..
Szerintem valamit elkötöttél. Nézd át a panelt, De legjobb lenne, ha megmérnéd a feszültségeket (a tranyón és a PC csatlakozóján) a negatív (GND) ponthoz képest. Akkor talán okosabbak lennénk.. (Esetleg egy fotó?)
üdv! proli007
(#) proli007 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Hello!
Ez majdnem igaz, de inkább mégsem!
üdv! proli007
(#) stefi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Azt miről látod, hogy le van égve? Nem látok én rajt semmiféle égés nyomot, nem kötözködés képen kérdezem, csak érdekel.
(#) stefi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Értem!
Akkor valószínű azért vágta le a biztosítékot minden egyes tekercsnél.
(#) kadarist válasza stefi hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Köss a primerekre egy hegesztőtrafó szekundert, és a hegesztőtrafóval birizgáld. Ha zárlatos, akkor hamar elárulja magát.
Következő: »»   885 / 4002
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem