Fórum témák
» Több friss téma |
1200?A 150 még úgy ahogy elfér de az 1200?Most az 500 alig fért el.Meg 2 szekunder kell ,most is 2 sec. van az elfér..De ha 2/28V 2,5A az is elég.Mi a legvékonyabb huzal ami jó a primerhez?
Vas keresztmetszet számítási módja :
2.2 x 3.5 =7.7cm2 Ebből a 3.5 az biztos . A 2.2 az nem mert a vasad E betüjének középső szára csak 20 mm széles. Vagyis pont 7cm2 a vasad keresztmetszete. OK Még egy okosság :ha a vas keresztmetszetet megszorzod önmagával akkor a teljesítményés is megkapod a trafónak.(ez csak közelítő számolás) 7x7=49Watt
Kössz.Akkor szereznem kell egy nagyobb trafót.Mert a legnagyobb ami van itthon az 9 cm2es.Méhtelepen lehet ilyen kapni nem?
Méhben biztos van a tesvírek szeretik nagyon.
Kis trafókat amúgy sem jó tekerni nagyon pepecs munka de 100w felett megéri szerintem.
.oks.Hétfőn lemegyek és nézel valamilyent.(minél nagyobbat)
Ha meg sikerülne olyan kerek izé magot szerezned, akkor akár folytathatod ebben a topikban!
segitenél nekem?
olyat akarok hogy két tartály legyen egymás mellet az egyik meletitet a másik hütöt egy hütö és egy fütö hő szivatyuval szeretném meg oldani és ahoz kell a tekercs peltier modulal oldom meg
Csáó mindenkinek. Én azt szeretném kérdezni hogy általában a toroid trafók + - -osak. Tehát ha azt írják róla h 2 * 40 volt akkor az +40 és -40???
Előre is köszönöm a válaszokat.
Köszi szépen!
Peltier modullal sajnos még nem voltdolgom.
15V, 100A, = 1500VA-s toroid. Igen csak szép nagy vasmagja lesz! S leírhatnám a kiszámítás és méretezést. De ez a melléklet ami a fórumon fent van, sokkal jobban elmagyarázza. Toroid hálózati transzformátorok:Bővebben: Link1. ( Méretezés. ( Első mondata! )) Bővebben: Link2. Példa a szükséges menetszám meghatározásához: Bővebben: Link3. Egy másik (EI - lemezes transzformátor ) kiszámítási példája: Bővebben: Link4. Toroidnál a belső furat keresztmetszetében (Db) kell hogy elférjen a huzal. Így emiatt lehet hogy lényegesen nagyobb vasmagot kell választani mint ami feltétlen szükséges lenne. S még egy kis segítség a méretezéshez!: Bővebben: Link5.
Jó toroid alapanyag lehet a nagyobb-teljesítményű villanymotorok ( kívül belül ) lecsupaszított vasmagja. :yes:
20-25 cm2 keresztmetszetű toroid mag kell hozzá legalább. Ha ez megvan, akkor érdemes nekiállni a számításnak. Úgy 30 éve több hegesztőtrafót tekertem toroid maggal, nem egy nagy dolog. Ha már van magod, tudok segíteni.
köszönöm a segitséget mindenkitől
Jani főleg neked sokat segítenek a linkek amit adtál köszi
Igazán nincs mit...
Hali!
Segítséget szeretnék kérni, van egy toroid trafóm,és van 5 primer kivezetése.Azt tudom,hogy a primerei 2x110V,de nem tudom,melyik kettő kivezetést kell összekötnöm,hogy a két primer tekercsből 230V legyen,mert nincsen szín magyarázat. Barna,sárga,piros,citromsárga,fekete a vezetékek színei. A sárga és a citromsárga között mértem 2,7ohmot;a fekete és a piros között is 2,7ohmot;ha a pirosat és a citromot összekötöttem egy kis vezetékkel,akkor tudtam mérni a sárga és a fekete között 6,6ohmot.Ez így némi bátorsággal bevállalható is lehetne,de van egy barna vezeték is-és a barna és a piros között is 2,7ohmot mértem..A szekunder értékek:2x22,5V. Üdv.:Zoli
Rakj a szekunderre olyan 20-25V váltóáramot, mérd meg a primereken kijövő feszültségeket, rajzold le, és meg is van a bekötése. Sok sikert.
Szia!
Én ebben az esetben arra a két vezetékre kötném a 230V - ot, amelyik között a legnagyobb ellenállást lehet mérni. Abból baj nem lehet.
Igen,ezen már túl vagyok-eredmény:több helyen mértem 80-90v közötti feszt.A fekete és a piros között is,és a piros- sárga;piros-barna között is.Valószínű lehet választani 230VAC és 240VAC között..
Na,gyorsan méricskéltem.A 22,5V szekunderre 18V-kötöttem,mert az volt itthon.
Eredmények:fekete-piros:86V;citrom-narancs:86V;piros-barna:86V;piros-narancs:89V;citrom-barna 82V
Nem szeretnék füstölni..,de ezek alapján én a pirosat,citromot összekötném,és a 230-at küldeném a narancssárgára meg a feketére..
Nem jó. Mivel az összes vezetéked össze van kötve, valamelyiket nevezd ki kezdőnek, és ahhoz képest mérj, pld: fekete-barna, fekete-sárga, fekete-citrom, fekete-piros
Jó,mérek aztán írok mindjárt.
Fekete-piros:86V;fekete-citrom:82V;fekete-narancs:12V;fekete -barna:14V
és akkor a végén mire jövünk rá?Nem fog bezavarni ez a rengeteg adat?
megyek és méricskélek,mindjárt jövök.
C-P:4,15 - C-F:82 - C-N:86 - C-B:82 - P-C:4,2 - P-F:87 - P-N:90 - P-B:87
N-P:91 - N-C:87 - N-F:4,2 - N-B:12 - B-N:4,2 - B-P:87 - B-C:83 - B-F:0,012
Ez érdekes, valamelyik 2 kivezetés közt olyan 170-180V-ot kellett volna mérni. Biztos hogy a mérőd váltóáramra volt kapcsolva? Nem ül a mérés. B-N-4,2, N-B-12?, B-F0,01, F-B-14? fordítva is ugyanannyinak kell lenni.
Tessék terhelve mérni a feszültségeket, mert a multiméter a szivárgó kapacitív jellegű villanyt is mutatja! Becsapós!
Igen,váltóra volt állítva.Ezeket a kérdőjeles értékeket megnézem még egyszer..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |