Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PlayPIC
Találtam egy hasznos kis cuccot. Valami PIC próba panel vagy mi...
Játék-panel, azaz ha valaki meg akar tanulni PIC-ül, akkor elkezdhet vele. Az összes elemi programozás megtanulható, de nincs benne egyetlen AC/DC, PWM vagy külső busz lehetőség.
A panel túl tömött ahhoz, hogy otthon összerakja az ember. Nem azért mert nem tudná, hanem mert biztosan nem úgy akarná összerakni. Arra való, hogy egyben megvegyék. Szerintem otthoni és mélyebb tanulásra a legjobb [link=http://www.winpicprog.co.uk/pic_tutorial_hardware.htm]http://www.winpicprog.co.uk/pic_tutorial_hardware.htm[/link] Nigel sok panellel dolgozik, amelyeket kábelekkel kell összekötni a használatakor. A másik ami szimpatikus, hogy nem kell hozzá nyomtatott áramkör. Vero-nyákot használ, ami olyan mint az univerzális nyák csak egy irányban a pontok össze vannak kötve, nem tudom mi az elnevezés magyar megfelelője. A Conrad-ban lehet kapni, ott egyszerűen univerzális nyáknak hívják. A prototipusaimhoz én is ezt a stílust használom. Néhány panel izelítőnek: Processzor-panel két féle LCD panel LED panel Kapcsoló panel I2C EEPROM panel I2C óra panel 4 csatornás AC/DC panel I2C-n keresztül kapcsoló panel I2C-n át Léptető motor panel IR panel RC panelek (vevő adó) és minden részletesen leírva. Könnyű, mint a LEGO, csak ajánlani tudom. Az I2C-t különösen jól meg lehet belőle tanulni. Az egyes panelek hardver önmagában igen egyszerű. Üdv Csapajev
Köszi szépen a választ!
Nekem fogalmam sem volt, hogy mi ez, de gondoltam valakit csak érdekel, ezért közzéteszem. Amúgy nagyon jó a link amit adtál. Én is mindenkinek csak ajánlani tudom!
Öööööö.... Isten ments", hogy kötekedjek, de ezek itt linkek akartak lenni? Vagy csak szimpla felsorolás?
![]()
Hi!
Itt egy hasonló lapocska csak itt forras is van 1 csomó minta példával, alaktrész működés leírással együtt (igaz csak 16-os család jobbára ![]() német PIC tanuló oldal Jó nézelődést és ismerkedést hozzá !!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |