Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   294 / 1274
(#) kopaszs hozzászólása Júl 8, 2010 /

Sziasztok egy kis segítség kellene be halt a fater tvje universum FT71500.Az volt a baja hogy a sorki ferit magjánál át húzott ki cseréltem vadi ujjat raktam bele.Most az van vele hogy bekapcsolom kettőt villanik rajta elöl a piros led azt ennyi el is alszik kétszer háromszor bekapcsolgatom utána be is kapcsol a piros át vált zöldre de kép nem jön be tök fekete sorkinálítottam de változatlanul fekete ez megy kb 1 vagy 2 perc és saját maga ki is kapcsol valószínüleg stranby ba mert a piros világítva marad.Két fontos dolog mikor lekapcsol hallom hogy pattog a képernyő ahogy meg a másik hogy mikor sikerül neki bekapcsolni van csőfűtés mert látom hogy izzik.Mi lehet?
(#) kadarist válasza kopaszs hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Szia!
A Screen (G2) potin állítottál?
(#) kadarist válasza qwert08 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Innen vettem az infót. Jó lenne megnézni, hogy van-e valamilyen sassziszám az alaplapra írva. A vezérlőprocit, video-IC-t is jó lenne beazonosítani.
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

igen most állítgattam rajta mikor tekerek rajta egy pillanatra meg is villan a kép igaz csíkosan de nem tudom belőni mert fél perc és lekacsol strandyba

Valamit nem kap meg a vezérlő, és azért tilt le. A 200 Volt felmegy a képcsőpanelre?
(#) qwert08 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Nah bocsi énvoltam a hülye...:S Sikerült belépni ugy ahogy írtad. De nemtalálok hotel mode menüpontot gondolom valahogy máshogy lehet nevezve, találomra meg nemakartam állítgatni az nem vezet jóra...:S

Kicsit gázba vagyok mert nincs hozzárajzom de képcső panelen van kondi 2ő ami 250 vosak ott meg volt a 200 v úgy hogy szerintem meg van a volt

Tápfeszültségek meglétét kellene ellenőrizni. Valamilyen Nokia FS sasszi van ebben.

Igen Nokia de nem tudom hogy ez a szám lesz talán FS71Y1GUKHJ ezt találtam a hátuján mellé meg az van irva hogy code. Esetleg a lámpás dolog csináljam szerinted sortranyó kollektor stb erre gondoltam

A kollektort hagyd békén. Azt nem kell bántani, ha beindul. Mi volt a készülék alapproblémája? Biztosan cserére szorult a régi trafó?
A beazonosításhoz az alaplapon kellene feliratokat keresni. Fontos lenne.

Az volt a gond hogy bekapcsoltam hallotam valami szikrázó hangot pillanat alatt le is kapcsolt levettem a hátlapot és láttam hogy bekapcsolásnál szikrázott a sorkimenő ferit magjánál szikrázott úgy ez mindenképp csere volt mert hiába szilikonoztam még is át húzott keresek valami számot rajta

5y690u1 akkor 90509083 akkor 4281326 akkor 1-41-26 akkor A66EAS13X01 akkor ASG 8JM ez össz amit találtam
(#) alex1966 hozzászólása Júl 8, 2010 /

Sziasztok! A kb. 20 éves Daewoo tv-met este kikapcsoltam, reggel pedig se kép, se hang.
Hallhatólag bekepcsol (kattan a relé) és csatornát is vált (kiírja a hétszegmenses) de csak csend és sötét.
Szerintetek javítható ill. érdemes vagy inkább vegyek újat? Mi lehet a baja?
(#) Kuni0169 hozzászólása Júl 8, 2010 /

Sziasztok. Van egy mini fekete-fehér CRT monitorom, amit egy régi videókamerámól szedtem ki, működik is 5V kell neki, egy dolog ami zavar a kép balról jobbra fordított benne, lehet hogy direkt kapott olyan jelet a kamerából, mert akármiről kap jelet fordított. Nem lehet ezt valahogy megfordítani? A meghajtó IC benne :AN2510S
(#) kadarist válasza Kuni0169 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Szia!
Cseréld fel a vízszintes eltérítés két vezetékét, és akkor fordul a sorirány.
(#) fbela1990 válasza alex1966 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Szia!

Először is keress forrasztási hibákat, főleg a képcsőpanelen, és a sorkimenő trafónál. Ha mindegyik jó, mérd meg a sorvégtranzisztort. Ha ez megvan, utána lehet továbbmenni.
(#) fbela1990 hozzászólása Júl 9, 2010 /

Üdv!

Orion CTV 222 -t olyan hibával hozták hogy a kép és a hang időnként eltűnik, olyan mintha egy pillanatra kikapcsolnák, a fűtés is megszűnik. Már kétszer is visszahozták, nálunk nagyon ritkán jelentkezik a hiba, akkor is 1-2 mp-re tűnik el a kép, ennyi idő alatt mérni se tudunk. Ütögetésre, vagy a panel rángatására sem jön elő. Valaki találkozott már ilyennel?

Mit cserélhetünk?

Kösz előre is!!!
(#) fbela1990 válasza fbela1990 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Rajzot csatolom.
(#) patexati válasza Kuni0169 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Szia! Ahogy kadarist is írja cseréld meg a vízszintes térítést! Valaki azt már egyszer visszaforrasztotta fordítva én is jártam így egy ruszki csodával
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Hello nem lehet hogy a függ ic-vel van gond és azért kapcsol le vagy is tilt le?Vannak a panel alján mérési pontok ahová oda is van írva mennyi voltnak kell lenni és mindenhol meg is van.
(#) kadarist válasza kopaszs hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Milyen vezérlő van benne? Egy-két képet rakhatnál fel, hátha felismerjük ezt a bélést.
(#) sutogabi22 hozzászólása Júl 9, 2010 /

Helló

Van egy Daewoo TV.Nem mai gyártmány de szép a képe és megbizható.
Az lenne a probléma vele hogy bizonyos felirat vagy szín (élénk piros) esetén zúg.
Dvd esetén viszont ez a hiba nem áll fent.
Ha tudtok valamit irjatok.
Köszi.

Mire gondolsz köbzoli???

Jó leesett értem bocsi
(#) kadarist válasza sutogabi22 hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Szia!
Elhangolódott az intercarrier hangcsatorna FM-demodulátora, és ezért az AM-elnyomás jelentősen romlott. Ezért a videojel időnként belehallatszik a hangcsatornába.

Javítható?

Igen.
(#) sutogabi22 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 9, 2010 /

Egy gyors és egyszerű modszer van??

Típusa van?

Van .

Az a probléma hogy én nem értek hozzá.
A szakember pedig azt mondta drágább mint ha vennék egy újat.
Azérk kérdeztem hogy mégis milyen drága lehet ez?
Következő: »»   294 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem