Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   298 / 1274
(#) abc123456 válasza abc123456 hozzászólására (») Júl 13, 2010 /

ujra próba ...megint nem sikerül ugylátom

képcsö2.jpg

(#) SPR01 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 13, 2010 /

Szia!

A sasziszámon ez van 40-mntv2kp-l1w.
Az a baj hogy nincs meg a használati utasítása.

A választ előre is köszönöm!
(#) abc123456 hozzászólása Júl 13, 2010 /

Újra...kimaradt rgb végfoknál,mind a három 48-50volt

képcsö.JPG

(#) kadarist válasza abc123456 hozzászólására (») Júl 13, 2010 /

Ez nagyon kis feszültség a katódokon. A képcsövön a G1 12V-os feszültsége meg van? Minden tápfeszt ellenőrizni! A 33V-os hangolófeszültségtől kezdve a hangvégfok tápjáig mindent. Nyákrepedést is nézni kellene. EEPROM nélkül mit csinál?
(#) abc123456 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 13, 2010 /

g1=11v,33v=29v,hang végf.+11 -11ok eeprom +ic-k egy panellal együtt egy szalag kábellel csatlakozik a nagypanelhoz sikerült lehuznom a csatlakozót,de nélküle nem indult a tv
(#) kadarist válasza abc123456 hozzászólására (») Júl 13, 2010 /

Ha könnyen ki lehet venni az EEPROM-ot (24c...) akkor azt vedd ki. Ha erre sem indul be rendesen, akkor szervíz.
(#) gubík gábor hozzászólása Júl 13, 2010 /

Sziasztok. Sikerült képet varázsolnom a Panasonic TX-21S4TP tévébe de csak ilyen szürkéset . Ezt már a szervizmenüben kell beállitani vagy még valamilyen alkatrészprobléma?
(#) kadarist válasza gubík gábor hozzászólására (») Júl 13, 2010 /

A kontraszt állítására nem reagál?
(#) gubík gábor válasza kadarist hozzászólására (») Júl 13, 2010 /

Semmit sem

Az baj. Valószínű a képcsővédelem húzza le a kontrasztot. A képcsőpanelen csináltál valamit?

Ahoz nem nyúltam a portalanításon kívül. A táppal foglalkoztam és a sorvégfoktranzisztorral hmm...

G2-vel hogy állsz? Tekergetésre valami változás? G1 feszültség?

A G2-vel lehet állítani. Le is vettem a szürkeséget. Lehethogy az új sorvégfoktranzisztor miatt állitódott el? Viszont a beállitott csatornáknál hallható búgás is jelentkezik

A tranzisztor nemigen szól bele a kontraszt alakulásába. A képcsőfűtés jó? Tápfeszültségek rendben? A képcső első rácsa (G1) a rajz szerinti potenciálon (feszültségen) van?

Sajnos egy olyan rajzot találtam amin semilyen feszültséget sem tüntettek fel. Viszont előfordulhat hogy portalanitáskor állitodott el mert igen könnyedén forognak a potik. G1-en 11 voltot mérek. Ja és ami a búgást illeti csak a hangnormán kellet állitani
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Hello köszi a segítséget a múltkori tv vel kapcsolatban ami mindig letiltott végig követtem az áramkört a az ellenállástól és eljutottam egy ichez azt röktön kicseréltem és minden oké lett utána csak sorkimenő potin állított és oké lett.Most van egy másik amivel kapcsolatosan szeretnék kérdezni volt egy orion tv-énk fent a hegyen már kb másfél éve nem használtuk mert nem volt jó gondoltam ránézek hátha jutok vele valamire.Neki is álltam 1 darab hibát egyből meg is találtam sortranyó el volt benne szállva(BU508A)már örültem hogy teszek bele egy ujjat és oké minden de nem így lett raktam bele egy vadi ujjat bekapcsoltam be is kapcsolt de csak egy függőleges csík volt benne ahogy néztem cső fűtés is volt állítottam a sorkimenőn maksz egy centit ment a széljel a csík ráadásul közben felforrósodott sortranyó és el is szált.Ez lehet a függ ic hibája?Rajzott szintén nem találtam hozzá a Panelon lévő szám(HL512M-13)
(#) kadarist válasza kopaszs hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Ha függőleges csík van, akkor a függőleges eltérítés jó. A vízszintes eltérítéssel lesz gond. Nézd meg, hogy a sortranzisztor kollektoráról a soreltérítő áram eljut-e a képcsövön lévő eltérítőtekercsig, majd onnan vissza a csatolókondin keresztül testre. Mi a készülék típusa?

Orion CTV228 de nem 100% délután tudok felmenni a tv-ért a hegyre és lehozom ide hozzám és akkor meg mondom pontosan de szerintem ez lesz az mikor beraktam a bu nem kocsival voltam ezért nem tudtam elhozni

(#) peter1995 hozzászólása Júl 14, 2010 /

Hello.Mitől lehet az hogy a tv-m füless kimenetén egyenáram van?Meg is mértem meg az össze végfok amit rákötök nagyon zúg.
(#) kadarist válasza peter1995 hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Szia!
A tévédnek típusa is van? Ha jót akarsz, akkor a hangjelet nem a fülhallgató csatlakozójáról veszed le, hanem a Scart vagy RCA csatlakozókról. Azok alkalmasak ilyen célra.
(#) peter1995 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Daewoo 14CB1TK.
A scart és rca csatikról lehet jelet venni?Nem csak a tv-nek küldeni.Mint pl :dvd vagy video.
(#) kadarist válasza peter1995 hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

A Scart két irányú. Ki-és bemenet is. Neked az audio out-ra van szükséged: Euroscart
(#) kovacspista hozzászólása Júl 14, 2010 /

Sziasztok! Nekem is van egy "pislogós" philips 28PT7303/12 tv-m . Nincs valakinek rajza erről a készülékről?
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Szia!
Rajz:MD2.21E (get manual)
Mindig sassziszámra kell keresni, így: Bővebben: Link
(#) Szamizdat hozzászólása Júl 14, 2010 /

Sziasztok!
21PT1542/58 Philips 50cm TV-hez szeretnék kapcsrajzot (soreltérítés környéki hiba), mert Mama Tv hiányában állandóan kutyát sétáltat(vizslából lassan tacskó lesz
Előre is köszi+++
(#) kadarist válasza Szamizdat hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Szia!
A rajzkeresésről az előbb volt szó. Az Elektrotanyán sassziszám (model) alapján találsz rajzot.
(#) peter1995 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Köszi.Sokat segítettél.

Hello igen jól írtam a típusát.Meg mértem az áramot a soreltérítő tekercsen 15v körül mértem de pár pillanat alatt megint forró lett a tranyó de most nem vártam meg hogy elszáljon

Na, akkor fussunk neki még egyszer. Ugye azt írtad, hogy egy függőleges csík van a képernyőn, igaz? Ez annyit jelent, hogy a sorvégfokozat szépen dolgozik, mert ha ezt nem tenné, akkor nem lenne semmilyen fény, vagy csík sem.
Ez a most fennálló helyzet akkor áll elő, ha a vízszintes eltérítés áramköre (nem függőleges, IC-s), ami a sorvégtranzisztor kollektoráról van direktben meghajtva MEGSZAKAD. Rajz alapján szépen mérd ki ezt a vonalat, és ha kell, akkor cseréld a csatolókondenzátort (C530 470nF), mert ő is megszakadhatott.
Következő: »»   298 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem