Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 83
(#) Lakatfogó válasza melcher hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Hy!

Kérdés az, hogy mire akarod használni?

Mert egy parabolától erősen irányított lesz a jel, ami router esetében nem feltétlen jó, hacsak nem pl. a szembe szomszédnak akarod átküldeni a netet.

A parabolákat ált. a már létező antenna mögé szokták tenni, antennát meg a fókuszpontba. Konkrétan a te megoldásodat még nem láttam, de valamennyire hasonlít a canantenna cuccra, én azt javaslom, hogy először inkább olyat készíts, azt már sokan megcsinálták: canantenna

A koax természetesen 50 ohmos kell legyen, minél rövidebb, ha van rá lehetőség, max néhány 10 centi. Viszont szerelése nem olyan egyszerű, a magas freki miatt, a tieden meg nincs csavarható csatlakozó, így azt mondom, hogy inkább szerezz be egy olyan routert, aminek lecsavarható az antennája.

A canantennából kiindulva, a te antennádnak is gnd-re kell kötni a fém tányérját. Viszont találomra kiválasztott fém tállal, szinte biztos, hogy nem igen fogsz elérni vele javulást. Ezért is mondtam a canantennát, annál konkrétan ki tudsz számolni mindent az oldalon.
(#) melcher válasza Lakatfogó hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Köszönöm a gyors választ!
(#) biohazard hozzászólása Jún 20, 2010 /

sziasztok.

Lenne egy nagy kérdésem... van egy tp-link tl-wr542g routerem és nemképes elég erős jelet átküldeni a mellettem levő szobától mert vagy 1-en van a net vagy nincs kapcsolat vagy szakadozik. kb. 3 méterre vagyok a routertől igaz van köztünk egy 60 cm vályogfal. tudom hogy jó a laptopomba és a telefonomban a wifi ugy hogy nem abba van a gond. a router is jó mert haveroméknál még az udvaron is tudtunk netezni mikor a házba volt a router.. csak nálunk ez a fal fogja meg a jelet. 5 Db-es gyári antenna van rajta.

antenna

szereintetek ha ezt megvenném akkor jobb lenne a helyzet?

Nem vagyok egy müszaki zseni de a lényeget értem. probáltam házilag épiteni de nem igazán jött össze.

Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv.: Zsolt
(#) CAM5264 válasza biohazard hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Én vettem egy ilyet, a jövőhéten jön meg. Bár nekem már a legújabb TP-Link TL-WR941ND routerem van, de a hálózatot nem ez terjeszti ki wifire, hanem egy Airlive WL-5460APv2 access-point. Erre fogom feltenni az említett antennát. A mapsugárzás miatt ráhúzok egy UV-álló PVC csövet is. Ha lesznek eredmények, akkor megírom. Jelenleg egy 8dBi-s körsugárzó van fent, amit az USA-ból rendeltem (postával is olcsóbb volt, mint itthon).
(#) Bell válasza biohazard hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Nem tudom elképzelni egy ilyen körsugárzóról a 16 Db-t.
Talán fémháló lehet a falban, vagy nagyon be van ázva. Lehet hogy a routert optimálisabban kellene elhelyezni, magasabbra, közelebb.
Vagy léteznek akár 1 W-os USB-s ruterek.
(#) biohazard válasza CAM5264 hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

okés várom a fejleményeket. már azon gondolkoztam hogy veszek egy 1.5 méteres kábel az antenna a ,meg a ruter közé és átfurom a falat és átvezetem. öcsémnél lesz a ruter kábellel a szobámba meg az antenna... jobbat nem tudok...
(#) biohazard válasza Bell hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

már probáltam a rakosgatást. a fal nincs beázva drotháló az lehet van de de nem olyan mint egy drotkerités... kb 20x20 kockák lehetnek... szóval akkor a körsugárzó amit néztem kamu lenne? mondjuk az enyém gyári 5 DB antenna. irányitottat meg nem akarok venni... bár yagit tudok 5ezerbe de azzal meg sokra nem megyek mert irányitott... az pedig tuti átlőné a falat.
(#) Bell válasza biohazard hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Vagy ha szóbajöhet valami egyéb kompromisszum, például kirakni a router az előszobába... stb ...
(#) (Felhasználó 46585) válasza biohazard hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Ha átfúrod a falat, akkor nem lenne egyszerűbb egy hálókártya és UTP kábelen átvezetni a jelet?
(#) biohazard válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

már átvan furva... de nekem telefonom van ami wifis nem peig számitógép ezért nem jó az utp...
(#) (Felhasználó 46585) válasza biohazard hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Értem, bár azt gondoltam, hogy talán neked is olyan routered van, amin van mondjuk 4 db UTP-hez csatlakozó kimenet.
(#) 7805 hozzászólása Jún 26, 2010 /

üdv

Ha véletlenül összezárom a wifi antenna 2 pólusát az baj?
(#) kadarist válasza 7805 hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

szia!
Remélem, antenna nélkül nem kapcsoltad be a routert.
(#) 7805 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

nem router wifi kártya...

van egy jó antennám hozzá csak egyszer tolldva lett és összezárták a kábelét.
Egy kis egyszerű Tp-link es wifi kártya semmi extrára nem kellett csak hogy telefonra tudjak külldeni dollgokat wifi-n keresztül. meg itthon is legyen wlan mert 2 laptop is van
(#) kadarist válasza 7805 hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Ha működik, akkor nem lett baja
(#) 7805 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Hát már visszament gar. ban
(#) Koki hozzászólása Júl 9, 2010 /

Na hogy nekem is legyen hozzáfűzni valóm.
Ez a drótból hajtogatott antenna egy rakás xar.
Addig rendben hogy 50 m-rel nagyobb a vétel. Én itt lakok egy nagyteljesítményű wireless kapcsolat mellett (kb 1 km-ig fogható). Szal én csak pár száz m-re lakok. Egyébként haver gyári cuccal jó minőségű jelet fog kb 1.5 km-ről (45-el kb 4 percre lakik).
Szerintem jobb beruházni egy normális antennára. 5000 a kártya+antenna. szerintem az antennáért meg nem sok és kábel is van hozzá.
Arról meg ne is beszéljek hogy a vezeték és a drót miatt a jelerősség jelentősen csökken...
üdv: egy szerelő
(#) joco53 válasza Koki hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Hello!

Én most épitettem 1 Dual Bi-Quad-ot és kiváloan müködik.
Méréseim szerint tudja is a 13-14dBi-t
(#) Szebence válasza joco53 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Helo!

A wifi mérőt azt te készítetted, vagy vetted valahol? Ha vetted, akkor milyen árban van és hol kapható? Előre is köszi a választ!
(#) pucuka válasza joco53 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Mivel, és hogyan mérted a 13 - 14 dBi-t?
(#) joco53 válasza Szebence hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Hello
A wifi swr mérő az saját készités.50ohmos semi rigid koax+50ohmos 0805-ös válogatott smd ellenállások és természetesen kivállo minőségű radiall gyártmányú sma csatlakozok
(#) joco53 válasza joco53 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Szia!
Térerőmérővel mértem és egy lamda negyedes antenna volt a referencia A térerőmérő saját gyártmány decibelben skálázott műszerrel
(#) pucuka válasza joco53 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Nyílásszögeket nem mértél véletlenül?
[OFF]nem piszkálódásiból, de érdekelne
(#) joco53 válasza pucuka hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Nem. Annyira nem volt érdekes.Ekkora nyereségnél azért még van nyilásszöge az antennának.A 3dB-es nyilásszöget úgy kb 120 fokra saccolom
(#) Szebence válasza joco53 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Értem, köszi a választ!
(#) jocoka hozzászólása Júl 20, 2010 /

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, van egy TP-Link ruterem amire megy a modem és van egy Belkin ruterem ezeket szeretném összekapcsolni valahogy,de nem igazán sikerül.
A TP-Linken beállítotam az Enable Bridges funkciót,de nem értem melyik MAC címet kell megadnom és hogy a Belkinél mit kellene beállítanom hogy összekapcsolódjanak.
Üdv:jocó
(#) Panhard válasza jocoka hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Mindig a másiknak a MAC címét kell megadni, és ha van akkor a kódot is.
(#) jocoka válasza Panhard hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Szia!

Bocsika nem igazán értem úgy magyarázd el hogy egy kezdőnek mondod elküldöm a beállitásokat,hogy most mi van beállitva.

TP-LINK.pdf

(#) jocoka hozzászólása Júl 20, 2010 /

És a másik.

BELKIN.pdf

(#) viktorka0011 hozzászólása Aug 8, 2010 /

Sziasztok
Én építeni nem szeretnék antennát csak tanácsot szeretnék kérni hogy milyet vegyek. Kinéztem egy yagi (18dB),panel (18db),parabola (21db).Nekem a környezetemben lévő hot spotok felérősietésére lenne szűkségem,eddig egy tp-link 5dB-es antennát használtam de eléggé ingatag a jel tehát hol van net hol nincs.
Melyik típus lenne erre a legalkalmasabb!
Következő: »»   23 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem