Fórum témák
» Több friss téma |
Hy!
Kérdés az, hogy mire akarod használni? Mert egy parabolától erősen irányított lesz a jel, ami router esetében nem feltétlen jó, hacsak nem pl. a szembe szomszédnak akarod átküldeni a netet. A parabolákat ált. a már létező antenna mögé szokták tenni, antennát meg a fókuszpontba. Konkrétan a te megoldásodat még nem láttam, de valamennyire hasonlít a canantenna cuccra, én azt javaslom, hogy először inkább olyat készíts, azt már sokan megcsinálták: canantenna A koax természetesen 50 ohmos kell legyen, minél rövidebb, ha van rá lehetőség, max néhány 10 centi. Viszont szerelése nem olyan egyszerű, a magas freki miatt, a tieden meg nincs csavarható csatlakozó, így azt mondom, hogy inkább szerezz be egy olyan routert, aminek lecsavarható az antennája. A canantennából kiindulva, a te antennádnak is gnd-re kell kötni a fém tányérját. Viszont találomra kiválasztott fém tállal, szinte biztos, hogy nem igen fogsz elérni vele javulást. Ezért is mondtam a canantennát, annál konkrétan ki tudsz számolni mindent az oldalon.
sziasztok.
Lenne egy nagy kérdésem... van egy tp-link tl-wr542g routerem és nemképes elég erős jelet átküldeni a mellettem levő szobától mert vagy 1-en van a net vagy nincs kapcsolat vagy szakadozik. kb. 3 méterre vagyok a routertől igaz van köztünk egy 60 cm vályogfal. tudom hogy jó a laptopomba és a telefonomban a wifi ugy hogy nem abba van a gond. a router is jó mert haveroméknál még az udvaron is tudtunk netezni mikor a házba volt a router.. csak nálunk ez a fal fogja meg a jelet. 5 Db-es gyári antenna van rajta. antenna szereintetek ha ezt megvenném akkor jobb lenne a helyzet? Nem vagyok egy müszaki zseni de a lényeget értem. probáltam házilag épiteni de nem igazán jött össze. Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.: Zsolt
Én vettem egy ilyet, a jövőhéten jön meg. Bár nekem már a legújabb TP-Link TL-WR941ND routerem van, de a hálózatot nem ez terjeszti ki wifire, hanem egy Airlive WL-5460APv2 access-point. Erre fogom feltenni az említett antennát. A mapsugárzás miatt ráhúzok egy UV-álló PVC csövet is. Ha lesznek eredmények, akkor megírom. Jelenleg egy 8dBi-s körsugárzó van fent, amit az USA-ból rendeltem (postával is olcsóbb volt, mint itthon).
Nem tudom elképzelni egy ilyen körsugárzóról a 16 Db-t.
Talán fémháló lehet a falban, vagy nagyon be van ázva. Lehet hogy a routert optimálisabban kellene elhelyezni, magasabbra, közelebb. Vagy léteznek akár 1 W-os USB-s ruterek.
okés várom a fejleményeket. már azon gondolkoztam hogy veszek egy 1.5 méteres kábel az antenna a ,meg a ruter közé és átfurom a falat és átvezetem. öcsémnél lesz a ruter kábellel a szobámba meg az antenna... jobbat nem tudok...
már probáltam a rakosgatást. a fal nincs beázva drotháló az lehet van de de nem olyan mint egy drotkerités... kb 20x20 kockák lehetnek... szóval akkor a körsugárzó amit néztem kamu lenne? mondjuk az enyém gyári 5 DB antenna. irányitottat meg nem akarok venni... bár yagit tudok 5ezerbe de azzal meg sokra nem megyek mert irányitott... az pedig tuti átlőné a falat.
Vagy ha szóbajöhet valami egyéb kompromisszum, például kirakni a router az előszobába... stb ...
Ha átfúrod a falat, akkor nem lenne egyszerűbb egy hálókártya és UTP kábelen átvezetni a jelet?
már átvan furva... de nekem telefonom van ami wifis nem peig számitógép ezért nem jó az utp...
Értem, bár azt gondoltam, hogy talán neked is olyan routered van, amin van mondjuk 4 db UTP-hez csatlakozó kimenet.
szia!
Remélem, antenna nélkül nem kapcsoltad be a routert.
nem router wifi kártya...
van egy jó antennám hozzá csak egyszer tolldva lett és összezárták a kábelét. Egy kis egyszerű Tp-link es wifi kártya semmi extrára nem kellett csak hogy telefonra tudjak külldeni dollgokat wifi-n keresztül. meg itthon is legyen wlan mert 2 laptop is van
Na hogy nekem is legyen hozzáfűzni valóm.
Ez a drótból hajtogatott antenna egy rakás xar. Addig rendben hogy 50 m-rel nagyobb a vétel. Én itt lakok egy nagyteljesítményű wireless kapcsolat mellett (kb 1 km-ig fogható). Szal én csak pár száz m-re lakok. Egyébként haver gyári cuccal jó minőségű jelet fog kb 1.5 km-ről (45-el kb 4 percre lakik). Szerintem jobb beruházni egy normális antennára. 5000 a kártya+antenna. szerintem az antennáért meg nem sok és kábel is van hozzá. Arról meg ne is beszéljek hogy a vezeték és a drót miatt a jelerősség jelentősen csökken... üdv: egy szerelő
Hello!
Én most épitettem 1 Dual Bi-Quad-ot és kiváloan müködik. Méréseim szerint tudja is a 13-14dBi-t
Helo!
A wifi mérőt azt te készítetted, vagy vetted valahol? Ha vetted, akkor milyen árban van és hol kapható? Előre is köszi a választ!
Mivel, és hogyan mérted a 13 - 14 dBi-t?
Hello
A wifi swr mérő az saját készités.50ohmos semi rigid koax+50ohmos 0805-ös válogatott smd ellenállások és természetesen kivállo minőségű radiall gyártmányú sma csatlakozok
Szia!
Térerőmérővel mértem és egy lamda negyedes antenna volt a referencia A térerőmérő saját gyártmány decibelben skálázott műszerrel
Nyílásszögeket nem mértél véletlenül?
[OFF]nem piszkálódásiból, de érdekelne
Nem. Annyira nem volt érdekes.Ekkora nyereségnél azért még van nyilásszöge az antennának.A 3dB-es nyilásszöget úgy kb 120 fokra saccolom
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, van egy TP-Link ruterem amire megy a modem és van egy Belkin ruterem ezeket szeretném összekapcsolni valahogy,de nem igazán sikerül. A TP-Linken beállítotam az Enable Bridges funkciót,de nem értem melyik MAC címet kell megadnom és hogy a Belkinél mit kellene beállítanom hogy összekapcsolódjanak. Üdv:jocó
Mindig a másiknak a MAC címét kell megadni, és ha van akkor a kódot is.
Szia!
Bocsika nem igazán értem úgy magyarázd el hogy egy kezdőnek mondod elküldöm a beállitásokat,hogy most mi van beállitva.
Sziasztok
Én építeni nem szeretnék antennát csak tanácsot szeretnék kérni hogy milyet vegyek. Kinéztem egy yagi (18dB),panel (18db),parabola (21db).Nekem a környezetemben lévő hot spotok felérősietésére lenne szűkségem,eddig egy tp-link 5dB-es antennát használtam de eléggé ingatag a jel tehát hol van net hol nincs. Melyik típus lenne erre a legalkalmasabb! |
Bejelentkezés
Hirdetés |