Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
TDA 1554/1558 gyári értékek szerint ugyan annyi az áramfelvétele mindkettőnek 4Ah.
Az aksi álapotátől függően kb. akár 30perc - 2óra közötti ideig bírhatja de ez csak saccolás, mert nem vehetjük alapul a teljes mélykisütést stb. de függ a rákötött hangszórótól és hangszineléstől, is kevesebb mélyel ez hosszabb idő is lehet stb.
Az áramfelvétel mértékegységa az Amper, az akkumulátor kapacitásáé az az amperóra (Ah). Ne keverjük!
Igaz csak kopiztam az elöző szövegből lustaságból "reggel 4:47"
Mekkora veréb vagyok hülyén nézne ki ha, időben is meghatároznánk az IC áramfelvételét.
Milyen vezetéket lenne a legcélszerűbb használni erősítő dobozon belül a bemeneti RCA-k és a panel közé?
5cm a távolság.
Jó minőségű árnyékolt kábelt.
Általában nem kell mindkét végén bekötni az árnyékolást, de ez függ az alkalmazott kapcsolástól.
Megér egy próbát árnyékolatlan összesodort érpárral is, pl CAT5 kábelből. Ha jó az elrendezés, akkor nem kell árnyékolt kábel a dobozon belül.
Ezt is CAT vezetékekkel drótoztam be és nagyon jó lett. :yes:
Sziasztok! Egy kb. 2x30W-os AB osztályú félvezetős erősítő építését tervezem. A dobozolás 3 mm vastag alumínium lemezből lesz (kb. 300x210x60 mm.) A kérdésem az lenne, hogy szerintetek elég-e, ha a végfoktranzisztorokat egyszerűen a doboz oldatához pasztázom, és nem használok külön hűtőbordát.
Én csak saját tapasztalatból tudom javasolni az árnyékolt kábeleket.
Régen vettem "ipari ezüst tartalmú francia" árnyékolt kábelt ha ezzel építek végfokot, és a csillagpontos GND kialakítás rendben van akkor tuti a siker. De volt már nekem is CAT5-ös árnyékoltal bekötve úgy is működik, de a legjobb előre gondolni a felesleges kábelezésre, és közvetlenül a nyákra tervezni a bemeneti csatlakozót! Sőt a bemeneti szint szabályzó potit is a panelra, és a tengelyét meghosszabbítani az előlapig így nincs kábel!
Tökéletesen elég ha még a dobozod perforált is egy kicsit .
Hellosztok.
Egy kérdésem lenne,építettem egy TDA7375-ősből egy végerősítőtt és hogyan kellene bekötni a ledet a diagnostika lábra elöre is kösszönöm
Gyári PDF. 10-oldaltól a 12.-ig a DIAGNOSTIC funkciókról írnak 23.-as ábra.
CAT5 kábel? Próbálnék abból építkezni ami itthon van, tehát miben találok ilyen kábelt? USB kábelben, vagy egy pc tápból jövő kábelkötegben, ami megy az alaplap felé?
Sőt, nem tudom milyen anyagból van a SATA kábel, de elég merevnek tűnik, az nem jó ilyen célra?
UTP kábelben... azaz "hálózati" kábelben... tudod amivel számítógépeket kötsz hálózatba... rá is van általába írva a kábelre, hogy "mi van benne" CAT5, CAT5E, CAT7 stb...
SATA kábel szalag kábel, analóg jel továbbításra nem igazán alkalmas.
Az említett CAT5-ös a internethez használz hálózati kábel ez 1eres vékony egyenként szigetelt réz kábel. Ha árnyékolás nélküli jó, akkor bármilyen kábel megfelel sodort több eres legyen, az előnyben!
Nem értem. Ha a CAT5 tényleg olyan jó, és az 1 eres, akkor másfajtából miért sodrott, többeres legyen? És a CAT5 az árnyékolt?
JA, és a kimenetet is össze kéne kötni a 6,3 jack aljzattal. Ehhez milyen kábelt használjak?
És mi lesz az ? Látom te sem konnyen maradsz meg egy kapcsolásnál...
A CAT kábelek valóban nem audio célra készülnek, de viszont "jó hangjuk van". Csak megfelelően dobozolt készülékekben használható. Ahol hosszú, kesze-kusza vezetékgubancok uralják az erősítő belvilágát, ott nem érdemes próbálkozni vele. Ha nem akarsz vele sokat vesződni, akkor használj valami jóféle árnyékoltat (pl: Tasker). Ebből nem kell nagy ügyet csinálni.
Egy jól dobozolt erőlködőben, kb mindegy hogy mivel hidalod át azt az 5cm-t, nem lesz brummos, csak a hangja lehet eltérő a különféle drótoknak, bár ilyen rövid szakaszon nem is biztos hogy hallható lesz, úgyhogy szerintem csináld azzal amid van, aztán majd eldöntheted hogy tetszik e vagy sem.
Itt az erősítőm, szerintem nincs kuszaság, persze ez csak az én véleményem.
Egyébként szerintetek simán odafogathatom a doboz fém aljához a panelt PC-alaplap-távtartókkal, vagy inkább valami rugalmas anyagra erősítsem fel? Számít ez a hangminőségben? Amúgy itthon van árnyékolt "OFC Interconnect Cable by U.S.A Music Boy Design 1FT -> -> -> " kábelem. Ezt használom átjátszónak 1.5 méteresben, de vannak maradék darabjaim. Abból talán jó lesz dobozon belülre is? Érdekes, hogy a két csatorna között van egy vékony vezeték is, amit fogalmam sincs mire kell használni.
üdv mindenkinek !
az lenne a kérdésem hogy én még nem építettem erősítőt és szeretnék építeni magamnak egyet és kéne hozzá egy kis segítség ! köszi
Rendezett belseje van és látom lesz benne ventillátor is...
Jó lesz oda az a lila összekötökábel :yes: A középső ér azért van ott, mert ez egy autóhifis összekötő kábel és a kapcsolójelet lehet rajta az erősítőhöz vezetni.
Ez bőven jó kábel az erősítőn belülre!
Általában azért teszik középre a + eret hogy ezzel lehessen közösíteni a GND bizonyos ezközök megkivánják. Bakelit lemezjátszó, keverőpult, vagy jobb erősítők és autós használatnál +12V kapcsoló jelnek.
Diamond bufferes kimenete lesz BD249-BD250 párossal. A nyugalmi tápfeszültséget 2x30V-ra tervezem. A feszültségerősítést még nem tudom pontosan hogyan oldom meg. Egyvalami azonban biztos, nem lesz benne globális visszacsatolás. (Ha mégis lesz, ki lehet majd kapcsolni.)
Tudom, hogy nem a legszerencsésebb kapcsolás a mindössze 4 db. tranyóból és 4 db. ellenállásból álló diamond buffer, de egy próbát számomra megér. Augusztus 14-ig el akarok vele készülni.
Hello !
Szerentnék építeni egy lm386-n1-es erősítőt. A legjobb kapcsolás a gate=200-as ugye? Mit kell kötni az ic 7. lábára és az mi vagy mit csinál? Előre is köszönöm.
Nem lesz ventillátor benne, hadd melegedjen az, A-osztály
A venti rács csak a tátongó lyukat hivatott kitölteni, amit egy kivett mutatósműszer hagyott maga után Bekerült a barna kábel a helyére, jó rövid lett
Ha nem ipari hangosítást építenék, én sem raknék ventillátort egy erősítőbe.
Szeretnék valami jobbfajta sztereó potit beleszerelni, de nem tudom melyik lenne jó, mivel nemrég megjártam. Vettem egy újat, de kiderült, hogy nem egyformán állítja a két csatorna hangerejét
Meg kéne a bemeneti csatoló(1uF) helyére valami jobbfajta kondi, és a kimenethez is (470-1000uF). Tudnátok segíteni, hogy honnan lehet ilyeneket megrendelni neten? Köszi!
Csatolókondinak mostanában olajpapír kondenzátort használok. Igaz, nehéz beszerezni, és kb. tízszer akkora helyet foglal, mint egy MKT, de szerintem megéri.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |