Fórum témák
» Több friss téma |
Igazából ezt az erősítőt most vettem, használtan, és elméletileg mielőtt fel lett adva postára tökéletesen működött, ami most is igaz, kivétel hogy a bal surroud csatorna nem szól.
Csak egy 8 ohmos falat kötöttem rá,és ez erősít ő 4-8 ohm között kapcsolható... Mégis ha be kellene lőni ennek a költségét hova lehetne belőni?
Ha szervízbe viszed, 8-10.000 ez biztos. Ha saját magad állsz neki lehet, hogy 2-3000 ből megvan.
Gondolom azt azért átnézted, hogy milyen módokba tud üzemelni az erősítőd... és a kábeled a forrás és az erősítő közt is gondolom teljesen hibátlan, meg gondolom a hangfallal sincs baj... valami kontakt hiba esetleg... a hangfal csatlakozónál ahova a kábelt dugtad... tehát ilyen alap, "könnyen" előforduló hibákat mindenképpen nézz meg mielőtt rávágod, hogy rossza az erősítő. Ha ilyen hiba nincs akkor meg vagy nekiesel valakivel aki egy kicsit tapasztaltabb a témában vagy szerviz... igazából itt az a probléma, hogy ez az erősítő már azért igen komoly szerkezet ráadásul ES kategória... gondolom nem is volt olcsó... így általánosságba rá lehet mondani,hogy a gyári alkatrészek se túl olcsók... meg ha szervizes csinálja akkor az biztos nem fogja neked 3.000 ft körül megcsinálni bátran számolj szerintem 10.000 fölött.
Ha van olyan ismerősöd aki ért hozzá valamennyire akkor esetleg méricskéljetek egy kicsit, mert az valóban célra vezethet, de ha nincs és te nem vagy semennyire se jártas a dologban akkor SZERINTEM inkább ne ess neki, mert több bajt is csinálhatsz ha véletlen nem figyelsz oda egy - két dologra... bár azért ilyenkor csak körültekintőbb az ember. Szerintem az lenne a legegyszerűbb, hogy ha nem akarsz ráfordítani semmi összeget, hogy fogod és visszaküldöd neki és kérd vissza az árát.. ez a hiba valószínűleg nem a posta hanyagságának köszönhető... mondom valószínűleg. Az a baj, hogy itt nem nagyon lehet lövöldözni az árakkal, mert a hiba több ok miatt is lehetséges... ezt ki kell mérni, és ha ezt nem te vagy ismerősöd csinálja akkor a szervizben már csak ezért, a hiba megállapításáért is pénzt fognak kérni... ugyanis éppen ez a nehezebbik része a dolognak nem az, hogy fogja és kicseréli az alkatrészt. Meg rengeteg forrása lehet a hibának lehet, hogy az adott hiba már valami más hibának a következménye... ez persze nem biztos, csak azért írtam ezt, hogy lásd mennyi mindennel lehet baj egy ilyen erősítőben, egyébként legvalószínűbb a végfok szerintem is, de ha az a baj, akkor se 3.000ft lesz a javítása. Egyébként nagyon szép jószág ez az erősítő... és elég jó hangjuk is van szerintem. Tehát megérheti megcsináltatni ha "jó" pénzért vetted!
Csak én nem tudok nekiállni,mert semmio műszerem nincs . Te megtudnád javítani a dolgot?
Igazából a bal surround-om minden más terminálon szól, és más hangfalak a surround left erminálon sem szól, tehát hangfal és kábelhibák kilőve !
Azért marha jó a történet, mert az emberke nem veszi vissza az erősítőt,és mindenképpen arra fogta hogy a posta miatt a hiba és hogy oda menjek kárbejelenteni meg ilyesmi.. Én abszolút nem tudok blenyúlni és így hirtelene ismerősöm sincsen . Szomorúan hallom hogy ez nem pár ezer forintos hiba Hála Istennek akkor ez is egy *********** volt. 65k-ba volt egyébként postával együtt... SZerk: Ja azzal kiegészíteném hogy az erősítő test tone-jában próbálgattam a dolgot, ott sem szólt semelyik láda a rajta
Hát igen... ez az erősítő azért már nem olcsó játék, de ha a posta után lett ilyen valójában... tehát nem csak rá akarja fogni a postára akkor lehetséges, hogy valami kontakt hiba van csak... az meg akkor valóban nem lesz olyan sok pénz.. mert az kideríteni is könnyebb "lehet", meg akkor alkatrész se kell... sajnos a postán előfordul, hogy úgy hajigálják a csomagokat, hogy csak na... főleg ha nem értékbiztosított csomagként volt feladva... bár gondolom csak azzal volt...
nem tudom egyébként, hogy ilyen esetben mi a helyzet, mert ha valóban valami kontakt hiba van akkor azt gondolom a szervizestől kapott szakértői véleménnyel lehet igazolni a posta felé és akkor rájuk terhelhető a javítási díj is... de nem akarok hülyeséget mondani. Lehet, hogy ilyet nem lehet csinálni nem tudom. Ha már megvetted és nem akarja visszavenni akkor mindenképpen vidd szervizbe... mondd, hogy nézzék meg mi lehet vele és ha kiderült a hiba oka, akkor mondjanak rá egy árat és majd meglátod... ez lehet, hogy még nem fog sokba kerülni és ennyit mindenképp megér ráfordítani erre az erősítőre... persze az is lehet, hogy valaki itt a fórumon is elvállalja, de akkor szerintem olyat keress aki a közeledben van, mert ha nem akkor a posta értékbiztositva már megin + 4.000-dbe kerül (oda-vissza) kb... ha jól emlékszek az árakra... JA EGYÉBKÉNT: Azt jó lenne tudatni a kedves eladóval, hogy ebbe az esetben nem neked kell a postán reklamálni hanem neki mert ő adta fel a csomagot és ő "kötötte" meg rá az értékbiztosítást... ha meg nem hajlandó semmit lépni, és valami értelmesebb oldalon vetted az erősítőt ahol foglalkoznak is a dologgal, akkor írj valami admin-nak, hogy hibásan kaptad meg a csomagot, és a leírásba nem volt megemlítve ez a hiba... akár még feljelentést is lehet tenni ha az admin hajlandó ebbe segíteni... de persze nem kell így eltúlozni mindjárt a dolgokat, mert mint mondtam, h tényleg a posta után lett ilyen akkor valószínűleg tényleg csak valami kontakt hiba alakulhatott ki... Nálunk a postás az pl. konkrétan egy barom, fogja a csomagot ráteszi a mérlegre leméri, aztán fogja és kb. olyan magasságból ahol a keze megállt, fogja és eldobja a csomagot... na most ez 1-1.5M-t is jelenthet... gondolhatod, hogy egy ilyen esetén egy cca. 15 kg-s erősítő mekkorát puffanhat...
Most beszéltem egy haverral aki elektrotechnikus.
Vasárnap eljön belenézni,mérni.... ő is azt mondta hogy max 2-3 ezres költségű probléma lehet ez, de pontosat majd vasárnap tud mondani.Elméletileg ő meg is tudja javítani ha minden igaz....hát kíváncsi leszek mi fog kisülni belőle, mert ez egy brutál jó kis receiver... És mivel az arc alapból csak kisebb esztétikai hibákkal árulta, marhára megérte, viszont ha még 10ezret rá kell költeni akkor már nem lesz annyira megérős Hát tegnap amikor megkaptam egyből hívtam a feladót hogy akkor ezt játtszuk vissza,azt mondta hogy ez ne maz ő hibája és hogy én nekem kell a potára mennem ezügyben, de mint megérdklődtem csak időpocsékolás lenne az egész.. Lehet hogy szállításközben történt tényleg valami, lehet hogy így adta fel... Egyébként Vincze Jánosnak hívják és nagyon mondta hogy nagy neve van ebben az egészben és hogy nem éri meg neki 60 ezer forintot a neve a szakmában.. Nem tudom mit hogyjek,csk azt tudom hogy most kurva szarul érzem magam hogy nehezen kölcsönkért pénzből tudtam megvenni egy számomra álom erősítőt, ami most nem hibátlan
Na akkor csak lett ilyen ismerős... akkor így még jól is járhatsz. Sok sikert a javításhoz, és jó zenélést / filmezést... jó kis erősítő az.. bár nem olcsó darab.
Ez lesz a legjobb szerintem is, ha a barátod belenéz.
Köszönöm szépen az infókat tanácsokat !
Remélem én is hogy tényleg pár ezer forintból hibátlanná válik a kicsike,mert tényleg nem egy középkategóriás receiverről van szó
de ha valamit cseréltek akkor azért ne ilyen hitvány alkatrésszel helyettesítsetek, mert az itt a minőség rovására is mehet... eredeti tranyókat egyébként szerintem tuti nem fogtok kapni bele, mert azokat általában képtelenség beszerezni általános üzletekből, amiket ilyen cuccokba szerelnek.
tehát körültekintően válasszátok meg a helyettesítő alkatrészt. Jó dolog egy ilyen erősítő, csak ha valami baja lesz, akkor sok esetben lehetetlen beszerezni hozzá csak úgy simán a gyári cuccokat, meg jó drágán is lehet ha véletlen mégis sikerül. Ezekre vigyázni kell, és nem szét hajtani.
Hát nem tudom mit kell cserélni, kell-e cserélni egyáltalán valamit és hogy milyen alaktrészek léteznek...
Egyenlőre várom a vasárnapi jóhírt hogy pár ezer forintból orvosolhat óa probléma...
Moderátor úrnak igaza van, közben tényleg kicsit eltértünk a témától, szóval fejezzük be az OFF-zást mostmár...
Ha meg van a hiba vagy a hibás alkatrész akkor azért írd meg ide a fórumba, hogy mi volt az... mert szerintem itt az emberek azért tudnak neked segíteni találni valami jót és tényleg odaillőt helyette... itt nagyon sokan foglalkoznak erősítőkkel akik tudnak neked segíteni.
Bocs, csak eléggé idegesít a történet.......
Oké,meglesz..
halli skacok szeretnék kérdezni mivell lehet hejetesiteni egy tranzisztort a916 ost mert a hifimbe kiégett az előtelévő tranyók a végfokokall együt a végfoktranyóim megvanak csak a kicsik nincsenek ja meg mégegy tranyó kiégett bene a c2785 mind az végfok előti kistranyók köszi előreis sziasztok
Azt gondolom, hogy 2SA916 és 2SC2785 lesznek azok a tranzisztorok. BF421 és BC546 a helyettesítőjük a hqvideo oldala szerint.
Csáo nem sokra jutottam vele de nem is lényeges mert csak a szekrénybe porosodott azt ráértem mondom megnézem mi baja azt jó lesz akkor túl adok rajta de így sem rossz mert legalább megmarad alkatrésznek.Azért köszi.
Sziasztok elektronika rajongók. Van nekem egy SHARP Optonica erősítőm,de sajnos elment a végfoka. stk 466 nem kapok ilyet sehol, segítséget kérek tőletek. Tudtok-e valamit helyette? Előre is köszi!
Helló mindenki! kéne egy kis segítség van egy sony hifi aszt tudni kell ,hogy vadi új lézer fej van benne következöt produkálja állandóan no disc ezik néha nagy nehezen be olvasa a cd és akkor megy szépen de ha még egyszer próbálom inditani egyszerűen lefagy nem reagál semmire csak akkor indul ,hogyha tejesen újra inditom a gépet ?
Nézd meg,hogy amechanika rendessen mozog é!
Az az gyári fülpiszkáloval tisztisd meg a vezetö sint majd halványan kend be wd 40-el.Irod,hogy a lézer fej vadi uj pontossan a régi helyére szerelted fel? Finoman probáld a lézer fej tartot mozgatni (fogas kerék segitségével) .Mert ha a lézer fej nem tud a lemez sugár irányát követni akkor no disc . Sok sikert Endre
Helló! minden stimmel a baj az hogy valamiért lefagy és szerintem azért (no disc) valami a vezérléssel van első gondolatom az volt ,hogy softver hiba de nem tudom hogy mit is nézek meg rajta?
Azt hiszem ez már nagyobb tudást igényel nem akarok
találgatni mert lehet ,hogy kárt okozok neked . Remélem valaki segit neked. Sok sikert Endre
A spin motort próbáld ki,nem e gyenge,azért nem olvassa be.
Ha ez ok.akkor szervo elektronika hiba, nem mechanikus jellegű. Akkor nem érdemes foglalkozni vele.
Van egy Studio Standard by Fisher RS-140 rádiós erősitőm. Egy véletlen hangfalvezeték rövidzárlat után teljesen elhallgatott. Sír Szétszedtem, reménykedve hogy csak biztosíték gond. Meg is találtam két kiment biztosítékot, ami a végfok tápjában volt. Kicseréltem, de sajnos ezután már csak az egyik csatorna szólalt meg, a másikban csak brummot adott, az is csak egy ideig. Ismét szétszedtem és a végfok panelján találtam két másik biztosítékot, amiből az egyik ki volt menve. reménykedtem hogy ez talán a hangfal rövidzár védelem. Kicseráltem, de sajnos azóta is csak brumm jön abból a csatornából.
Kérem aki tud segítsen. Remélem nem a végfok ic szállt el, mert azt már nem hiszem hogy lehet bele kapni. STK 2139. Sajnos azt sem tudom, hogy ennek a végfok ic-nek van-e saját kimeneti rövidzár védelme, mert az még némi reményre adna okot. Várom a tanácsokat, esetleg kapcsolási rajzot. Előre is köszönöm: Laca13
Sziasztok.
Adott egy régebbi SONY hifi és a CD része nem teljesen jó. Beolvassa a CD- és le is játsza, csak szám közben van, hogy ugrik fél percet meg még fél percet átmegy egy másik számba... Én az olvasófejre tippelnék mert kicsit régi szerkezet (az olvasófej típusa:KSS 240A) találtam a mechanikán egy dátumot: 1993.dec.20 Várom az ötleteiteket és a válaszokat előre is köszönöm.
Sajnos ez a végfok Ic.tönkre menetele miatt van.
Nem gyártják már, jó 15éve, és kapni sem lehet. Megoldás, másik hasonló STK végfok Ic. beszerzése, beépítése modulként.
Köszönöm a választ de már mindent megcsináltam rajta. Egy kérdésem volt is amire mondjuk már megtaláltam a választ, az pedig az olvasófej volt a CD lejátszó topik ban írtam ha jól emlékszem. Mert 3 potenciométer van rajta de megtaláltam az adatalapját. Szóval a mechanikát is kitakarítottam meg az olvasófejet is, állítttam fejáramot már sok minden megvolt...
Köszi, sajnos rájöttem. Már kinéztem egy kit-et a Baji-nál, 2 x 50W (STK496-090C), csak azt nem tudom, hogy a tápból legalább a trafót úgy ahogy van tudom-e használni. Reménykedek hogy igen, mert ehhez 20v-50v van megadva, a réginél meg valami 43,9V-ot mértem. (a hangszóró kimeneten ) Sajnos ugrott egy hangszóróm is. De már megtekertem és remélem a holnapi kipróbálásnál tökéletes lesz. Most köt a ragasztó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |