Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a gyors segítséget! Megfordítottam és működik.
Még annyi hogy szupepe honlapján olvasom az élesztés folyamatát és ott az van a adjunk 5V modulációt és úgy állítsuk be a max áramot. De én nem szeretnék kötni semmit a mod in re és ezt oda kéne ha jól értelmezem, így ha nincs rá kötve semmi akkor a potival sem tudok állítani semmit. De viszont a másikkal szépen lehet szabályozni hogy milyen erősen világítson. A kérdés ha a mod in re nem kötök semmit akkor elég a másik potival beállítani oda ahol a legerősebben világít?
Ha jól tudom akkor figyelj oda mert a potméterek fordítva vannak bekötve! Tehát akkor lesz 0-án ha teljesen elcsavarod jobbra!
Az Rx ellenállás pedig 3,9 ohm körüli legyen és minimum 2W-os
Múltkor azt írtad hogy jobbra kell fordítani hogy 0 án legyen. Az ellenállás az jó van berakva. Erről a modulációs kérdésemről mi a véleményed?
2 poti van, nem akarok hülyeséget irni, de ha jól tudom a második poti a zöld lézernél számít, vagyis az én lézeremben ugy van beállítva a második poti, hogy a lézer épphogy csak világít. azaz a kristályt lényegében "előfűtöd" igy amikor megy a kapcsoló jel egyből felvillan, és nem fokozatosan teszi ezt. (javítson valaki ha tévedek) Viszont szerintem nem árt, ha bekötöd a MOD IN-t is szerintem nem kér enni
Ami a mod in-nél van poti azzal most nem tudok állítani semmit a másikkal viszont tudom hogy éppen h világítson vagy teljesen. De nekem írták hogy a mod in re akkor kell kötni valamit a villogtatni akarom a lézert.
No csak hogy tisztában legyünk a dolgokkal.
Első fontos dolog: mind a két poti le legyen csavarva 0-ra! 2. A "Moduláció küszöb" potival beállítunk éppen akkora áramot, hogy látjuk a lézerdiódát, hogy világít (de ha pl. kollimáljuk, akkor a pontot ne nagyon lehessen látni, annyira halvány legyen). 3. Most az "Mod In"-re adunk 5V-ot (a GND-hez képest). 4. A "Max áram" potit addig tekerjük, amíg el nem érjük a kívánt fényerősséget a lézer diódánál. Ha a "Mod In"-ről levesszük az 5V-ot, akkor csak éppen annyira fog világítani, amit beállítottunk a 2. pontban. Ha ráadjuk az 5V-ot, akkor meg csutka fényerővel, ahogy a 4. pontban beállítottuk. Tehát ugye láthatjuk hogyan lehet villogtatni. Namármost, ha nem akarjuk villogtatni, akkor is ugyanígy járjunk el, csak a végén hagyjuk a "Mod In" bemeneten az 5V-ot. És a legfontosabb! ELŐSZÖR MINDIG EGY LEDDEL PRÓBÁLJUK KI! Ugyanis ha véletlenül nagoyn fel van tekerve a Max áram poti, vagy valamit elszúrunk, akkor ki nyiffanhat a lézerdióda. Szóval miután kipróbáltuk egy LED segítségével hogy működik (20-30mA-ig menjünk, mert utána már máshogy videlkedik a LED meg a lézerdióda), tekerjük vissza mind a két potit 0-ra, vegyük le a "Mod In" lábról az 5V-ot, majd az áramgenerátorról is vegyük le a tápot. Ezek után a LED helyére rakjuk be a lézerdiódát, és csináljuk meg azokat, amiket a LED-nél. Sok sikert!
Hát ez teljes körű leírás. Annyi még hogy tutira menjek, tehát kell 5V a supplyra és a mod in re is? ha jól értem.
Először leddel kísérletezgettem. Sorba raktam a multim áram mérőként és akkor nem működött gondolom azért mert a mod in re nem kötöttem semmit. Villogtatni egyébként astabil multivibrátorral lehet? Azt csak simán rákötöm a mod inre és kész?
Köszönöm a segítséget! Most már talán nem lesz több problémám.
Sziasztok!
Van egy lézermodulom 50mw zöld és érdekelne hogy 3V-os 400mA-os árammal hajthatom?
Hát ha csak simán a diódát akkarod hajtani akkor áramgenerátorra lessz szükséged (megtalálható a topikba) ha meg már van benne áram generátor akkor meg sima tápra kötöd kb én egy 1A tudó tápra raktam kb 9V-os bemenő feszel...
hello engem a winyós lézer érdekelne de nem tudom hogy most mit és hova kell kötni hogy mozogjon a winyó olvasófeje?? haa tuudtok légyszi segítsetek
köszi
Van 4db mágnesem, 2mm-es belső átmérővel lézer galvóhoz.
Ott van az apróhirdetések között, ha valakit érdekel. üdv:atiotezer
A tekercs kivezetésekre kell kötni szemmel látható hol van és ha rárakod egy erősítőre mozognia kell...
Egy kis kedv csináló: Bővebben: Link
Sziasztok. Hogy tudnám a legegyszerűbb módon megműködtetni a mezei cd-rom lézerét ? Mit javasoltok ? Sokat olvastam róla, ám mégsem jutok egyről a kettőre. Már próbáltam simán 3V-al (2 aaa cerkaelem) De csak annyit értem el vele hogy halványan pislákolt.
:bummafejbe: Idézet: „Sokat olvastam róla” Nem úgy látszik. Ha így lenne, akkor tudnád, hogy a CD meghajtó lézerével nem mész semmire, mert infra és még az is kevés, főleg hogy olvasó... de az íróval se lehet többre menni. Optikai meghajtók közül minimum DVD író lézere kell!
Ok te tudod. Minden esetre, azért Köszönöm szépen a gyors választ, és a segítséget !
Használ valaki USB-LPT portos átalakítóval popelscan vagy bármilyen programot ?
Egyáltalán működik a fenti cuccal ? Köszi.
Sziasztok!
Vásároltam egy ilyen Bővebben: Link lézer modult és 7805-ről szeretném működtetni. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a Bővebben: Link stabilizátorral működtethetem-e? Vagy mit tudtok hozzá ajánlani? Előre is köszi!
Bakterrrrr... ez odaüt rendesen. Biztos nem 2 Ft-ból lehet ilyet kihozni. A háttértudásról nem is beszélve (programozás, képernyőkezelés, stb...) Nagyon durva az eredmény...
Helló
Elvileg igen bár tudom ajánlani a szupepe féle áramgenerátort. Én is azt használom és hibátlanul működik. A topikban van nyákterv is csak a fet fordítva van azon azt hiszem.
Az biztos
csabesz10: "Tápfeszültség: 3 VDC" tehát lehet sok lesz neki az 5V....
Ha tényleg az a két scanner dolgozik benne akkor veszett jól megcsinálta a tulajdonosa
7805 után teszel 3db 1n4001 diódát sorba és ott van a 3 volt.
Igen, csak ez így feszültség generátoros meghajtás. Lézert áramgenerátorral hajtjuk, és így elkerülhető a hőmegfutás. Én is Szupepe áramgenerátorát javasolnám, nagyon megbízható, már több éve üzemel ugyanazzal a lézerrel.
Egy LM317-es feszültség szabályzó kapcsolással adnék rá stabil, fixen beállított tápfeszt. Ide most feszültséggenerátor kell, hogy stabil 3V-os tápfeszt kapjon, az áramgenerátor az benne van a modulban.
De, a kérdező azt írta, hogy lézer modul.
Hogyha ez egy lézer modul akkor ahhoz nem kell áramgenerátor, mert már tartalmazza azt. Azért a 3 db soros dióda, hogy azon essen a feszültség és ne a modul áramgenerátorának kis tranzisztorán alakuljon hővé. Egyébként a modul adatlapján sem az szerepelt, hogy xxx mA, hanem az, hogy DC 3V. Így a 3 db soros dióda tökéletesen megfelelő erre a célra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |