Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   585 / 2499
(#) zsozso72 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Sziasztok!
Nem becsmérelni szeretném a kedves kolega művét de azért lehetett volna jobb is ezzel nem azt akarom mondani hogy nem szép esetleg esztétikus de mint tudjuk a fa egy olyan anyag amiből a megfelelő szerszámokkal bármit el készíthetűnk.A dobozok jók mert körbezárják a tartlmukat és nem hullik ki belőle a cucc de egy kis képzelőerővel lehetne sokkal szebb és formetervezett.
(#) lobbooo válasza zsozso72 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Drága Kollega! Lehetett volna, DE, nekem nem kellett, mivel a letisztult egyszerű vonalakat szeretem, és mivel saját célra készült, és így szerettem volna, ilyen egyszerű lett a vonalvezetés! Amúgy a vas szintén egy olyan anyag, amiből megfelelő szerszámmal bármit elkészíthetünk...ha úgy akarjuk, és itt a lényeg!
(#) marone hozzászólása Aug 7, 2010 /
 
Helló !
Nem tudja valaki véletlenül M.o.-on hol lehet BDY73-as tranzisztorokat venni ?
Kösz !
(#) kadarist válasza marone hozzászólására (») Aug 7, 2010 / 1
 
Szia!
Ez jó helyette.
(#) marone válasza kadarist hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Köszi !
A J.L. HOOD erősítőbe kellene, állítólag azzal szól a legszebben.
Biztos hogy ugyanúgy jó ez is ??
(nem vagyok szaki)
(#) kadarist válasza marone hozzászólására (») Aug 7, 2010 / 1
 
Igen, jó lesz. Ez a BDY73 helyettesítője.
(#) hapro válasza marone hozzászólására (») Aug 7, 2010 / 1
 
Gyakorlatilag sehol, csak börzén, elfekvő készletből, kéz alól.
(#) csovalek válasza lobbooo hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Drága kollega! Azért ne mond ilyen lealacsonyítóan azt hogy vas...(bár jobb mintha fémet mondanál). Mivel laknak gépészek is a fórumon.
És mi úgy tanultuk hogy vas nem létezik a gépészetben csak az elekrtóban(trafók,elektromágnesek,stb). Amire te gondoltál azt inkább mondanám húzott vagy hengerelt acél lemeznek. off még a szék lába is acél csak gyenge minőségű off bocsesz a rengeteg off miatt
(#) zsozso72 válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Szia!
Nézz szét az eBay en vagy az Árwill electronic nál én a Hiragához megkeptam minden eredeti alkatrészt és még megfizethető áron.
(#) lobbooo válasza csovalek hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Elnézést,ha lealacsonyítónak hatott, de akkor nem értetted a lényegét, ha így jött le. Apukám nehéz fémszerkezet gyártó technikus, tisztelem becsülöm, mert szerintem az egyik legnehezebb szakma, és csak ámulok, hogy miket készítenek abból a rideg kemény anyagból, úgy alakul a kezük alatt a fém, mint nekem a fa. Csak arra akartam rámutatni a kollegának, hogy a szakmánk -hobbink vagy bárminek nevezzük alkotási vágyunknak,ha adott az anyagi feltétele, no meg a szerszámok is kéznél vannak, csak a fantáziánk szabhat gátat, bármilyen anyagról is legyen szó! Én nem vitátt akartam ezzel indítani, csak nem szeretem, mikor emberkék, csak azért vannak jelen fórumokon, hogy kritizálhassanak. mégegyszer elnézést, ha félreérthető volt.
(#) zsozso72 válasza lobbooo hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Szia!
Nekem sem az volt a szándékom hogy a munkádat lejárassam vagy csupán azért kritizáljam mert nem tetszik, a te alkotásod és neked kell hogy tetszen csupán a véleményemet nyílvánítottam az ügyben hogy faipari technikus létedre elég puritán dolgot hoztál létre.A fém megmunkáloknál már csak a bányászokat tisztelem jobban mert.......csak.Attól függetlenűl nagyon hatalmas dolgot készítettél és reméljük hogy még sok örömöd leled benne,és megérted hogy mit akartam mondani.
(#) csovalek válasza lobbooo hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Semmi gond inkább én kérek elnézést. Csak muszáj volt belekötni, mivel a kis ördög nem hagyott nyugodni.
Azért abban egyet értek veled, hogy salyát részre felesleges bármi díszítés. A könnyű kezelhetőség és biztonság az első. Az hogy épen hogy néz ki az szerintem a legutolsó, mivel mi nem a design ra megyünk hanem a funkcióra. Nem vagyunk mi márka cégek akik többet adnak a szépségre mint a minőségre.
És nekem pedig nagyon is tecik a műved. Látnád az enyémet, be sincs dobozolva és így hallgatom már fél éve sokszor max hangon és többet ér nekem igy mintha a boltban vettem volna 1 erősítőt amin kitudja hogy a ráírt adatok mennyire közelítenek a valós értékekhez. Vivel általában semennyire sem és akkor a vásárlók mehetnek a szép kinézettel ahová akarnak... Szerintem.
De ez is egy off lett bocsi
(#) hapro válasza zsozso72 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Az e-bayhez nem értek, és ott horror áron láttam tranzisztor készletet hiraga-hoz amikor néztem, és magyarországon szintén nem találtam akkoriban sehol eredetiket sehol, csak egy-egy darabot de a párját már nem, így hanyagoltam. Nekem helyettesítővel van megépítve és ezt elfogadtam, hogy ilyen és kész.
(#) lobbooo válasza csovalek hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Teljes mértékben, az egyserűség volt a cél kinézetre, ami meg lényeges egy erősítőben abban meg benn van az anyag.
(#) zsozso72 válasza hapro hozzászólására (») Aug 8, 2010 /
 
Szia!
Engem is a te általad megépített Hiraga inspirált,még nincs meg minden alkatrész pontosabban még nem érkezett meg minden alkatrész és az igazág hogy volt már bontásból tranzisztorom ami itthon tényleg nehezen beszerezhető darab lett volna, az megvolt viszont amit nem tudtam az Arwill-nál megvenni azt kis segítcséggel szereztem be de ha minden jól megy nemsokára éleszthetem.Amit már nagyon várok mert elég sokat ültem a net elött mire mindent sikerült beszereznem.És remélem ha elkészülök vele meginvitálhatlak egy pohár bor mellé egy kis zenehalgatásra.
(#) zsozso72 válasza zsozso72 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /
 
Sziasztok!
Amint tegnap említettem a képek megszülettek lehet hogy nem a legjobbak de azt hiszem az építő kritikák csak a javamat szolgálhatják.Lefotoztam a Hiraga-t is ami megvan belőle a kondikat talán kedd-szerda magasságában kapom meg.
(#) zsozso72 válasza zsozso72 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /
 
És még egy pár kép.
(#) saraha válasza zsozso72 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /
 
Ez nagyon szép,ügyes munka gratulálok hozzá.
(#) lobbooo válasza zsozso72 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /
 
Szia! Ügyes munka! Látod nekem a fekete hütőbordás ami tetszik dobozban, a másik túl rivalkodó, fölöslegesen. Értem mit akartál mondani, és a bútoroknál nem is hagyom veszendőbe a fantáziám.
(#) zsozso72 válasza lobbooo hozzászólására (») Aug 8, 2010 /
 
Szia!
Mint mondat az építő kritika mindíg a jó irányba tereli az alkotót,és nagyon köszönöm az elismerést tölled duplán jól esik hisz megvan hozzá minden adottságod hogy a hibáit is meglásd.Amúgy elég sokat gondolkoztam rajta mire naggyáből összeált és egy kis 10Wos tranzisztoros fog belemenni,A másikba a TDA7294-es megy,a hiragának még nincs meg a doboza de gondolkodom valami kifinomult olaszos diseignon.
(#) lobbooo válasza zsozso72 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /
 
Olaszos külső egy Hiraganak? Tetszik! Melyiket építed meg? Monster, 2*8W-os? Mondjuk mind dícsérik, én a 2*30W-al szemeztem, de sok buffer kell, ezért talomba tettem.
(#) gyumil hozzászólása Aug 8, 2010 /
 
Sziasztok!

Van nekem egy 2x2 200W-os MOSFET -es erősítő kapcsi rajzom. A véleményeteket kérném róla, hogy életképes-e, illetve érdemes-e neki nyákot csinálni, valamint hangminőségre milyen lehet 8 ohmon?

Tudom ez nem STK, elnézést, ha nem idevaló.
(#) Alkotó válasza gyumil hozzászólására (») Aug 9, 2010 /
 
A végfeteknek 1500-1800Ft darabja. Ezek, plussz a 100V-os tápfeszpufferek (ami kell a 70V-hoz) kb. 20.000Ft. És ez csak 3 alkatrész a sok közül. Ha csak bömböltetni kell, akkor olyat rajzot keress, amibe IRFP...fetek vannak, mert az is nagyon jól tud szólni, és sokkal olcsóbb.
(#) nagy_david1 hozzászólása Aug 9, 2010 /
 
Üdv!
Egy elég ostoba kérdés: végfokokban a fő hangsúly a végfok tranzisztorainak / fet-jeinek teljesítményére vagy áramerősségére tevődik? Pl, hogy értsétek: 25A 125W és 16A 250W. Melyik nyerőbb választás? Valamilyért a teljesítményre szavaznék logikusan.
Ugyanakkor melyik a jobb választás tokozást leszámítva, vagy mi a sorrend a következő típusok közül: MJ, BD, BDX, TIP?
(#) lamalas válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 9, 2010 / 1
 
Udv,

Alkalmazasfuggo, hogy milyen vegtranzisztorokat celszeru valasztani. Alapszabaly, hogy csak olyan vegtranzisztort szabad valasztani egy vegerositobe aminek a terhelese mukodes kozben az SOA tartomanyon belul marad a legrosszabb esetet feltetelezve is. Azonban figyelembe kell venni mas parametereket is mint pl. a maximalis kollektor aram v. maximalis Uce feszultseg, stb.
Pl. elkepzelheto az az eset, hogy egy aramkorbe inkabb a 25A/125W-os tranzitor alkalmasabb azert mert a tranzisztoron atfolyo maximalis aram pl. 20A, de a tranzisztor terhelese a legrosszabb esetet figyelembe veve nem haladja meg a 125W-ot. Ebben az esetben a masik (16A/250W) tranzisztor mar nem lenne alkalmas ugyanis a maximalis kollektorarama csak 16A igy nem viselne el a 20A-es kollektor aramot.

Sorrendet nem allitanek fel altalanosan az MJ, BD, BDX, TIP tranzisztorok kozott. Alkalmazasfuggo ez is. Termeszetesen ha egy adott kapcsolast vizsgal az ember tisztan muszaki szempontbol akkor mar lehet valasztani adott tranzisztorokbol egy (v. tobb) megfelelo tipust.
(#) nagy_david1 válasza lamalas hozzászólására (») Aug 9, 2010 /
 
Szia!
Tranzisztor többi paraméterével tisztában voltam, éppen ezért tettem a hangsúlyt éppen erre a két paraméterre.
Köszönöm a bő választ.
(#) lapose válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 9, 2010 /
 
Szia!

Egy kis segítség a méretezéshez.
(#) nagy_david1 válasza lapose hozzászólására (») Aug 9, 2010 /
 
Szia!
Nagyon szépen köszönöm :taps:
(#) lapose válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 9, 2010 /
 
Szívesen!
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Aug 9, 2010 /
 
Sziasztok! Szeretnék építeni kezdőként, egy nagyon egyszerű erősítőt BD246A és/vagy BD249C tranzisztorokból. Tudnátok valami jókis kapcsolást? Hány wattos lesz? Hogy menél kevesebb alkatrész kelljen lehet hogy 12V akksi(k)ról /azért jó ha eggyel is beéri, de nem nagy akadály 2/ akarom üzemeltetni (talán nem kell akkor sok szűrőkondi stb...)
Következő: »»   585 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem