Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok nekem van egy hordózható tévém ez egyben rádió és kazettás lejátszó is na most ha rákötöm az upcre akkor is szellem képes meg ha nem kötöm akkor is nem képcső hiba lesz mert ha csak egy koax kábel teszek rá semmit nem kötök utána vagy is az upcét hanem csak simán van a kábel ahogy mozgatom néha bejön ahogy mozgatom a kábelt normálisan.Mit lehet tenni?
Szia!
Keresd meg a kábelszakadás, forrasztásleválás helyét, majd javítsd ki, és utána jó lesz.
Hol keresem a készülékben?egy két kép a jószágról
A kábelben lehet a hiba. Abban a kábelben, amit mozgatsz, és akkor jó lesz, majd ismét rossz. Antennacsatlakozó és környéke.
Ja én a koakszra gondoltam ami bedugok a tv be ja és úgy hogy a másik felére nincs kötve semmi
Hát pedig rendes antenna nélkül szellemképes is lesz. Normális tévéantenna nélkül ne számíts szép képre.
hát ha meg rákötöm a hálózatra akkor is szellem képes hiába állítok rajta
A UPC- vel jó, a "hálózaton" rossz. Akkor hol lehet a hiba?
nem jó se hogy sem minden hogy szellemképes még upc-vcel is mi lehet a hiba ez egy jó kérdés
A szellemképes képről tegyél fel képet, hátha előbbre jutunk.
oké estére tudok majd csinálni képet aztán felrakom
Sziasztok !
A segítségetekre lenne szükségem ! Adott egy nagylepke antenna (nem erősítős) ,amin az RTL Klub kristálytiszta, de a TV2 és a a MTV1 (és ez a nagyobb gond a foci VB miatt) eléggé szellemképes ! Hétvégéig szeretnék vele valamit kezdeni ,csak nem tudom,hogy hol kezdjek neki.. Ezt az antennát,csak tartaléknak használjuk , AD van bekötve, de ennek a "digitális" képe főleg a focimeccsek alatt elég tré... egy nagy zöld paca az egész. Ezért is szeretném beélesíteni a jó öreg lepkémet ! Köszönöm a hozzászólásokat.
Szia!
Esetleg ha az adó irányába fordítod az antennát, akkor változik a helyzet? Egyébként hol laksz?
Csepelen lakom az antenna pontosan Széchenyi-Hegy re néz ( fentről rá is látok), abba az irányba mint az AD-s parabola !
Az UHF 41-es csatornán veszed az MTV-t? Ha ezen, és mégis szellemképes, akkor valamilyen közeli tereptárgyról verődik vissza jel, és azért rossz. Ha sehogyan sem lesz jó, akkor vegyél egy Mindigtv-s beltérit, úgyis időszerű lesz az átállás.
Sziasztok.
Volna egy olyan jellegü problémám,hogy erősitős antennám van de amikor szétkaptam eltünt a koalx csatlakozó amiben volt a betáp panel. Megoldható hogy a padláson rákössem a tápot vagy mindenképpen kellene a lenti egység?
Hali!
Az lenne a problémám, hogy vettem egy antenna jelerősítőt, és bekötöttem próbára, de két erős fehér csík van a képen! Mögötte látszik az adás, és ahogy állítok rajt változik is a minőség, de az a két csík minden csatornán ottvan, és ugyan olyan erősen! Mi lehet vele a probléma? Amúgy egy Teletecnika BA-860-as erősítőről van szó! Lehetséges, hogy nem jó kábelTVhez?
Szia!
Bekötötted a koax árnyékolását is?
Egy darab F csatis kábelt kötöttem bele pluszba!
Még egyszer: bekötötted a koax kábel árnyékolását is?
Persze!
Azért írtam hogy minden be van kötve, mert az F csatinál nehéz kihagyni az árnyékolást!
KábelTV -hez nem szokott kelleni antenna jelerősítő, a legkisebb bejövő szint is bőven elég még két készülék üzemeltetéséhez. Csak akkor lehet szükség erősítésre, ha további viszonylag nagykiterjedésű hálózatot kell üzemeltetni.
Amit látsz, az túlvezérlés eredménye. A jelszinteket pontosan be kellene állítani. (műszerrel) Miből gondoltad, hogy szükséged van a bemenőjel erösítésére?
Ez egy kábeltévés erősítő? A jelszintet beállítottad ezen a kimeneten? Mondjuk a két csík valamilyen hálózati zavarra vagy földhurokra utal.
![]()
Itt 4 TV-re megy a kábelTV és ha egyre van kötve akkor minden tuti, de ha tovább osztom akkor egyre rosszabb a jel!
Ezért vettem erősítőt! Földhurok szokott lenni ha a TV és a számítógép össze van kötve valamilyen módon! Akkor halvány széles fehér csík fut és halk búgást hallani!
És ha egy négyes osztót (splittert) használnál?
Az csak mind a négy irányban csak 1.5 dB -t csillapít, jónak kell lenni.
Van 4-es elosztó, de nemtudom hány dB-t csillapít, de azt tudom, hogy jóval 10 alatt!
Na majd akkor próbálkozok még vele! Lehet kell egy földhurok megszüntető az antennába a bajövő kábelba az erősítő elé! Mert ha össze van kötve a gép és a Tv, akkor amint kihúzom az antennát megszűnik minden, a csík és a búgás is!
Van egy UHF VHF előerősítőm.
12V-t igényel.Képet csatoltam. Nem esett le, hogy hova megy a táplálás, vagy az lentről megy a koaxon keresztül?Nem tudom látszik-e, de az egyik vezeték a kis toroidról csüng. Már igy kaptam a boltból.Miért?
Üdv, ha rossz zajos jelet, vagy nagyon gyenge jelet adsz be az erősítőbe, csak romlik az egész, mert az erősítő a zajt is ugyanúgy erősíti mint a hasznos jelet.
Ez abban az esetben igaz, amikor a zaj/zavaró jel erősebb, vagy ugyanolyan mértékű szintű,mint a hasznos venni kívánt bejövő jel. Egyébként az F csatlakozós minőségi fémházas, irány csatolt elosztók csillapítása, 4-6dB.közt van frekvenciasávtól függően.
Ez egy kétfokozatú szélessávú erősítő panel.
Való igaz hogy 12V-os adaptert adnak hozzá,mármint ha komplett antennával veszed meg. Én viszont nem ajánlom,hogy 12V-ról használd, mert könnyen begerjed, a nagy erősítés miatt. Csíkozódhat, vízszintes sávokban a kép. 2-3Tv-t használatához elegendő 7-8V-os tápfeszültség, az erősítése ekkor kb.15-17db. ami bőven elegendő, ha ehhez az antenna nyereségét is hozzáadjuk. Az Ube.tápot csökkentheted 1W/330ohm-390ohm,soros ellenállással. Nekem évek óta így működik,lepke antennával, 3db.TV.
A toroid tekercs 1 balun trafó, a kiszakadt vékony drótot forraszd vissza a helyére.
Különben rossz lesz az egész. |
Bejelentkezés
Hirdetés |