Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.Kéne egykis segitség.Vettem egy wifit és egy ismerösöm azt mondta lehet vala,hogy állitani de nem tudja hogyan kell.Mert igy nem tudok hálózatra kapcsolodni azért szeretném beállitani.Ha valaki tudja,hogy lehet beállitani kérem irja meg nekem.Elöre is nagyon köszönöm.
Ja amugy ijen wifim van: http://www.ovislinkcorp.co.uk/WLA5000AP.htm Bővebben: Link
Hali!
Körsugárzó, házilag elkészíthető antennát keresek! Valaki tudna nekem segíteni ezügyben? Végig néztem a fórumot, de nem találtam ilyet! üdv PIXI
Köszi a gyors linket!
Ilyet amúgy épített már valaki?
Lehet hogy átgondolta a dolgot, hogy mégsem jót ajánlott. Várd meg hátha...
Itt egy körsugárzó: Bővebben: Link
Megnéztem a linket és jó volt! Ezért fura hogy eltűnt!
Ha arról beszéltek, amit én linkeltem, azt én töröltem ki, hogy ne szennyezzem feleslegesen az oldalt.
Üdvözlet mindenkinek
Tanácsokat szeretnék kérni töletek,van egy USB-s WIFI-m ˙(TL-WN321G) ami az ablakban csak egy hálózatot fogott. Kitettem a tetöre egy 35 cm-es ventillátor ráccsal,és igy már befogtam egy SMC nyilt hálózatott. .Most ezzel internetezek,-80dbm jel eröséggel. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:egy 90cm-es parabola tányér javitana-e a jel erösségen? és tudnátok-e ajánlani egy fokkal komolyabb WIFI-t 4000ft-köről amivel többre mennék? Válaszaitokat nagyon szépen köszönöm.
Szia!
A parabolatányér sokat jelent térerősség szempontjából, de pontos beállítást igényel. Adalék:Bővebben: Link
kadarist,nagyon köszi a segitséget.sokat olvastam ezekkel a dolgokkal kapcsolatosan de még mindig sik hülyének érzem magam.pontos beálitás alatt a fókuszpontot az irányt és a dölésszöget érted?mert ugye nem tudom hogy kinek a rúterére akaszkodtam rá,tehát csak jeleröség szerint állithatok.
+egy kérdés. egy nagyobbacska grid antennával mire mentem volna ha nem adom oda a dunaweb-eseknek(2.4ghz).ehez mik kelletek volna?
Térerősség szempontjából semmit nem jelent semmilyen (vevő) antenna. A parabola, az antennarendszerben a nyalábolást befolyásolja, ezáltal növeli az antennanyereséget, így az ugyanakkora térerősségből nyerhető antenna kapocsfeszültséget, illetve adóantenna esetén az adott irányba kisugárzott teljesítményt. (ami a vétel helyén létrehozza a térerősséget)
Sziasztok...Nagyon kérlek segitsetek baromira sürgös és fontos lenne.Van két wifi modemem de nem tudok belépni a beállitásaikba nem tudom állitani mejik hálózatra kapcsolodjanak és igy nem tudnak kapcsolodni hálozatra.Hogyan kell belépni a menüjébe ezeknek?Mert hiába kéremle az ip cimet és irombe a böngészöbe nem lépbele.Feltöltöttem képet a wifikröl.Nagyon kérlek segitsetek.Elöre is köszike.
Üdvözlet mindenkinek
Tanácsokat szeretnék kérni töletek,van egy USB-s WIFI-m ˙(TL-WN321G) ami az ablakban csak egy hálózatot fogott. Kitettem a tetöre egy 35 cm-es ventillátor ráccsal,és igy már befogtam egy SMC nyilt hálózatott. .Most ezzel internetezek,-80dbm jel eröséggel. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:egy 90cm-es parabola tányér javitana-e a jel erösségen? Nagyonszépen köszönöm a válaszokat.
Hali.
Igen nyomkodtam már de nem reagálrá sajnos.Probáltam utánna is belépni de nem tudok...Pedig lekértem a az ip cimemet a kövi modon: Futtatás-cmd-ipconfig Beirtam amit kiadott ott de nem lépbe akkorsem hálózati idö tullépést ir rá meg mégvalamit ami most igy hirtelen nem ugrikbe...
Szia!
A parabolatányér sokat jelent jelerősség szempontjából, de pontos beállítást igényel. Az USB-s eszközt a parabola fókuszpontjába kell helyezni, és pontosan a vételi irányba állítani. Köszönöm a pontosítást pucukának.
Köszönöm szépen a válaszokat.Akkor szerzek 1 parabola tányért ami vagy 120 as vagy 90-es lesz és beteszem az usb wifit a fókuszába és elkezdem álitgatni.Remélem sikerrel járok.
Maradj a 90-esnél. A 120cm-es már nagyon nehezen kezelhető (nehéz, nagy), és nagyon irányérzékeny. A legjobb lenne valamilyen régebbi AntennaMikro (60cm körüli) parabola erre a célra.
Érdekességek:USB adaptors & DIY antenna = "Poor Man's WiFi" ? parabola+USB WIFI adapter
+egy kérdés.
egy nagyobbacska grid antennával mire mentem volna ha nem adom oda a dunaweb-eseknek(2.4ghz).ehez mik kelletek volna hogy tudjam használni?hálókártya,utp kábel,12volt?
Egy wireless router vagy access point kell egy ilyen antennának a működtetéséhez. Ez az antenna egy koaxkábellel csatlakozik a megfelelő hálózati eszközhöz. Áramot a hálózati eszköznek kell adni.
elég hézagos amit leírál. a gyártónál keresd meg a doksiját, ott le van írva hogy kell resetelni, belépni, nem csak nyomkodni... lehet hogy 30sec-ig kell nyomni, vagy táp bedugás előtt...
mit ad ki az ipconfig? milyen címet írtál be? a sajátodat vagy az átjáró címét, mert ez utóbbi kell, ha router! ha csak access point akkor meg az ipcím tartománynak meg kell egyeznie a gépedével. ja és ugye dróton vagy rádugva és úgy próbálod
Amikor rá kapcsolom nem ad ki átjáró cimet csak az enyém marad.Probáltam resetet nyomni 1 percig is nyomtam táppal is meg anélkül is de semmi.De megprobálom megkeresni amit mondtál a gyártó oldalán a dokumentumokat...Aztán majd meglátjuk hátha lesz valami ha egyentalán megtalálom...Azért köszönöm a segitségeket....
A gyártó honlapján találtam firmware-t.Hogy kell azt telepiteni a routerre???Mert gondoltam letöltöm csak nem tudom,hogy kell azt telepiteni.
Sziasztok
Nekem is lenne pár kérdésem,elösször is a Biquad antennát mire használják?sugárzás vagy vételre?Mik kellenek hozzá hogy müködjön leszámitva az antennát és a parabolát.
Ja és még valami,az usb-s wifit lehet valahogy tuningolni?vagy nagyobbat kell veni vagy erösitöt épiteni hozzá?
Bocsánat a asok amatör kérdésér.
Adásra, vételre egyaránt alkalmas a biquad antenna. Egy wifi kapcsolatnál adás-vétel zajlik, tehát mindig kétirányú kapcsolatról beszélünk. Egy ilyen biquad antennát szokás parabolaantenna fókuszpontjába helyezni, sugárzónak.
Konstrukció: Biquad Antenna Construction
Tehát az ember készit egy Biquad antennát amit egy parabola tányér elé tesz,majd 50 ohm os koax al levezet a rúterébe ami ugye csatlakozik a gépbe lévö hálókártyához.
jól irom? ha nem javitson ki valaki. milyen rútert kellene vennem ami megfelelne? Ha valakibe megvan a segitö készség és megadná az msn cimét,az nagyonszépen megköszönném.
Igen, jó írod. A biquad sugárzóinak a parabolatükör felé kell nézni. Wireless routert kell venned, és abba kell kötnöd a kábelt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |