Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 83
(#) szpon86 hozzászólása Aug 11, 2010 /

Sziasztok.Kéne egykis segitség.Vettem egy wifit és egy ismerösöm azt mondta lehet vala,hogy állitani de nem tudja hogyan kell.Mert igy nem tudok hálózatra kapcsolodni azért szeretném beállitani.Ha valaki tudja,hogy lehet beállitani kérem irja meg nekem.Elöre is nagyon köszönöm.

Ja amugy ijen wifim van: http://www.ovislinkcorp.co.uk/WLA5000AP.htm
Bővebben: Link
(#) Pixi hozzászólása Aug 23, 2010 /

Hali!

Körsugárzó, házilag elkészíthető antennát keresek! Valaki tudna nekem segíteni ezügyben? Végig néztem a fórumot, de nem találtam ilyet!

üdv
PIXI
(#) Pixi válasza Medve hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Köszi a gyors linket!
Ilyet amúgy épített már valaki?
(#) Pixi hozzászólása Aug 23, 2010 /

A #781576-os komment hova tűnt???
(#) Mzolee válasza Pixi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Lehet hogy átgondolta a dolgot, hogy mégsem jót ajánlott. Várd meg hátha...

Itt egy körsugárzó: Bővebben: Link
(#) Pixi válasza Mzolee hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Megnéztem a linket és jó volt! Ezért fura hogy eltűnt!
(#) Medve válasza Pixi hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Ha arról beszéltek, amit én linkeltem, azt én töröltem ki, hogy ne szennyezzem feleslegesen az oldalt.
(#) laacika hozzászólása Aug 24, 2010 /

Üdvözlet mindenkinek
Tanácsokat szeretnék kérni töletek,van egy USB-s WIFI-m ˙(TL-WN321G) ami
az ablakban csak egy hálózatot fogott.
Kitettem a tetöre egy 35 cm-es ventillátor ráccsal,és igy már befogtam egy SMC nyilt hálózatott.
.Most ezzel internetezek,-80dbm jel eröséggel.
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:egy 90cm-es parabola tányér javitana-e a jel erösségen?
és tudnátok-e ajánlani egy fokkal komolyabb WIFI-t 4000ft-köről
amivel többre mennék?
Válaszaitokat nagyon szépen köszönöm.
(#) kadarist válasza laacika hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Szia!
A parabolatányér sokat jelent térerősség szempontjából, de pontos beállítást igényel. Adalék:Bővebben: Link

kadarist,nagyon köszi a segitséget.sokat olvastam ezekkel a dolgokkal kapcsolatosan de még mindig sik hülyének érzem magam.pontos beálitás alatt a fókuszpontot az irányt és a dölésszöget érted?mert ugye nem tudom hogy kinek a rúterére akaszkodtam rá,tehát csak jeleröség szerint állithatok.

+egy kérdés.
egy nagyobbacska grid antennával mire mentem volna ha nem adom oda a dunaweb-eseknek(2.4ghz).ehez mik kelletek volna?
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Térerősség szempontjából semmit nem jelent semmilyen (vevő) antenna. A parabola, az antennarendszerben a nyalábolást befolyásolja, ezáltal növeli az antennanyereséget, így az ugyanakkora térerősségből nyerhető antenna kapocsfeszültséget, illetve adóantenna esetén az adott irányba kisugárzott teljesítményt. (ami a vétel helyén létrehozza a térerősséget)
(#) szpon86 hozzászólása Aug 24, 2010 /

Sziasztok...Nagyon kérlek segitsetek baromira sürgös és fontos lenne.Van két wifi modemem de nem tudok belépni a beállitásaikba nem tudom állitani mejik hálózatra kapcsolodjanak és igy nem tudnak kapcsolodni hálozatra.Hogyan kell belépni a menüjébe ezeknek?Mert hiába kéremle az ip cimet és irombe a böngészöbe nem lépbele.Feltöltöttem képet a wifikröl.Nagyon kérlek segitsetek.Elöre is köszike.
(#) Medve válasza szpon86 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Hello, reset volt már?

Üdvözlet mindenkinek
Tanácsokat szeretnék kérni töletek,van egy USB-s WIFI-m ˙(TL-WN321G) ami
az ablakban csak egy hálózatot fogott.
Kitettem a tetöre egy 35 cm-es ventillátor ráccsal,és igy már befogtam egy SMC nyilt hálózatott.
.Most ezzel internetezek,-80dbm jel eröséggel.
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:egy 90cm-es parabola tányér javitana-e a jel erösségen?

Nagyonszépen köszönöm a válaszokat.
(#) szpon86 válasza Medve hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Hali.
Igen nyomkodtam már de nem reagálrá sajnos.Probáltam utánna is belépni de nem tudok...Pedig lekértem a az ip cimemet a kövi modon: Futtatás-cmd-ipconfig
Beirtam amit kiadott ott de nem lépbe akkorsem hálózati idö tullépést ir rá meg mégvalamit ami most igy hirtelen nem ugrikbe...

Szia!
A parabolatányér sokat jelent jelerősség szempontjából, de pontos beállítást igényel. Az USB-s eszközt a parabola fókuszpontjába kell helyezni, és pontosan a vételi irányba állítani.
Köszönöm a pontosítást pucukának.

Köszönöm szépen a válaszokat.Akkor szerzek 1 parabola tányért ami vagy 120 as vagy 90-es lesz és beteszem az usb wifit a fókuszába és elkezdem álitgatni.Remélem sikerrel járok.

Maradj a 90-esnél. A 120cm-es már nagyon nehezen kezelhető (nehéz, nagy), és nagyon irányérzékeny. A legjobb lenne valamilyen régebbi AntennaMikro (60cm körüli) parabola erre a célra.
Érdekességek:USB adaptors & DIY antenna = "Poor Man's WiFi" ?
parabola+USB WIFI adapter

+egy kérdés.
egy nagyobbacska grid antennával mire mentem volna ha nem adom oda a dunaweb-eseknek(2.4ghz).ehez mik kelletek volna hogy tudjam használni?hálókártya,utp kábel,12volt?

Egy wireless router vagy access point kell egy ilyen antennának a működtetéséhez. Ez az antenna egy koaxkábellel csatlakozik a megfelelő hálózati eszközhöz. Áramot a hálózati eszköznek kell adni.
(#) pipi válasza szpon86 hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

elég hézagos amit leírál. a gyártónál keresd meg a doksiját, ott le van írva hogy kell resetelni, belépni, nem csak nyomkodni... lehet hogy 30sec-ig kell nyomni, vagy táp bedugás előtt...
mit ad ki az ipconfig? milyen címet írtál be? a sajátodat vagy az átjáró címét, mert ez utóbbi kell, ha router! ha csak access point akkor meg az ipcím tartománynak meg kell egyeznie a gépedével.
ja és ugye dróton vagy rádugva és úgy próbálod
(#) szpon86 válasza pipi hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Amikor rá kapcsolom nem ad ki átjáró cimet csak az enyém marad.Probáltam resetet nyomni 1 percig is nyomtam táppal is meg anélkül is de semmi.De megprobálom megkeresni amit mondtál a gyártó oldalán a dokumentumokat...Aztán majd meglátjuk hátha lesz valami ha egyentalán megtalálom...Azért köszönöm a segitségeket....
(#) szpon86 hozzászólása Aug 25, 2010 /

A gyártó honlapján találtam firmware-t.Hogy kell azt telepiteni a routerre???Mert gondoltam letöltöm csak nem tudom,hogy kell azt telepiteni.
(#) kadarist válasza szpon86 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

De ez miért antennás kérdés?
(#) laacika hozzászólása Aug 25, 2010 /

Sziasztok
Nekem is lenne pár kérdésem,elösször is a Biquad antennát mire használják?sugárzás vagy vételre?Mik kellenek hozzá hogy müködjön leszámitva az antennát és a parabolát.

Ja és még valami,az usb-s wifit lehet valahogy tuningolni?vagy nagyobbat kell veni vagy erösitöt épiteni hozzá?
Bocsánat a asok amatör kérdésér.
(#) kadarist válasza laacika hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Adásra, vételre egyaránt alkalmas a biquad antenna. Egy wifi kapcsolatnál adás-vétel zajlik, tehát mindig kétirányú kapcsolatról beszélünk. Egy ilyen biquad antennát szokás parabolaantenna fókuszpontjába helyezni, sugárzónak.
Konstrukció: Biquad Antenna Construction

Tehát az ember készit egy Biquad antennát amit egy parabola tányér elé tesz,majd 50 ohm os koax al levezet a rúterébe ami ugye csatlakozik a gépbe lévö hálókártyához.
jól irom?
ha nem javitson ki valaki.
milyen rútert kellene vennem ami megfelelne?

Ha valakibe megvan a segitö készség és megadná az msn cimét,az nagyonszépen megköszönném.
(#) kadarist válasza laacika hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Igen, jó írod. A biquad sugárzóinak a parabolatükör felé kell nézni. Wireless routert kell venned, és abba kell kötnöd a kábelt.

Köszi a válaszod.
tudnál egy pár tipust linkelni routerböl ami nekem megfelelne.
esetleg ha van msn ed itt a cimem:laacika@citromail.hu
Következő: »»   24 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem