Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   318 / 1274
(#) moltam válasza kadarist hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Eltaláltad... Képcső GND-kék katód: 1ohm. Megpróbálom az elkós zárlatmentesítést. Köszönöm a segítséget.
(#) kadarist válasza moltam hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Lehet, hogy csak a szikraköz zárlatos a képcsőpanelen. Ezt még nézd meg.

Közvetlenül a képcső kivezetésein mértem 1 ohm ot.

OK! Sikeres javítást!

Kondival nem, de egy 18V os trafóval sikerült megszűntetni a zárlatot...

Szép munka!

Katód nélkül is füstöl... És mostmár a sorvégfok se indul.

Forraszd ki a füstölő ellenállást. Mérj feszültségeket! A sortápfeszültség jó értékű?
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

RGB panel nélkül beindul. Itt van valami hiba...

Kondizárlat lehet a tápvonalon, ha a tranyók jók.

Most vettem észre, hogy 2 helyen valaki fordítva tette be a tranyót. Megfordítom őket, és kipróbálom a televíziót.

A tranzisztorok megforgatása után a TV feléledt... Örülök, hogy meg lehetett menteni a csövet.
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Nemtudom, hogy melyik az, ha leírnád a számát az jó lenne. És köszönöm, hogy segítesz!
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

D568 és D569. A környéken lévő összes hasábkondenzátort tessék kimérni, kiforrasztva, kapacitásméréssel.
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Szia !

Közben nézelődtem magamtól és a d568 alatt kimelegedést lehet látni, gondoltam kiveszem, tettem másfélét helyébe, és mindjárt változás van, mert most már reagál a potikra, csak éppen nagyon felmelegedett a dióda. Valaki ezt már cserélhette, de én azt gondoltam, hogy jó akkor ide is megfelelő. Ezek szerint nem. Ide csak a rajz szerintit tehetem?
(#) moltam hozzászólása Aug 27, 2010 /

Helosztok.
Melyik potikkal lehet állítani a Videotonomban külön külön a három színt, és hány volt feszültséget állítsak be az RGB modul katódra menő kivezetésein?
(#) kovacspista válasza moltam hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Szia! Ha jól emlékszem BD250-nel helyettesíthető,de méret és sorszinkron gondok léphetnek fel, mivel a GT paraméterei annyira hitványak, hogy olyan rossz tranyót mint a GT nem találsz. Ha van egy kis türelmed, megkeresem azt a rajzot amin be van jelölve az átalakítás. Ami bíztos, hogy csak akkor kapsz stabilan üzemelő TV-t ha szinte minden elkót kicserélsz. Pl. 5 mikrós helyett 4,7 mikrós kondi akkora kapacítást képvisel
ami az 5 mikrósnak új korában sem volt! Ez értendő az összes elkóra. Megkeresem és jelentkezem . A VT-TV a régi modulos?

Modulos. Az alaplapon vannak a potik a dekóder közelében. Kb. 130V körül kellene lenni a feszkónek, de azt lehet mondani, hogy szükség szerint. Ha még 90 volt körül sem élvezhető a kép akkor valószínűleg gyenge a képcső.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Csak odavaló gyors diódára szabad cserélni. Lehetőleg ugyanarra a típusra.

Szia kadarist!

Megnéztem a diódát az ide jó. Viszont találtam egy 27n rossz kondenzátort, kicseréltem egy 100-asra, mert csak ilyet találtam, de sajna mindíg semmi. Minden alkatrészt átnéztem, kiforrasztva, ahogy mondtad. Tanácstalan vagyok, hol keresgéljek.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Az előbb azt írtad, hogy reagál a potikra. Akkor most mi a helyzet?

Hát írtam, hogy betettem egy másik diódát, amivel működtek a potik, de melegedett a dióda, aztán megnéztem a benne lévő dióda adatlapját, és szerintem ez való bele, ami eredetileg volt amivel hozzámkerült, tehát most az van benne, amivel jött. Aztán találtam egy 27n kondit, ami rossz volt, kicseréltem egy 100n-ra mert nem volt más. Jelenleg megint nem reagál a potikra, de mindent rendben találtam, és mindíg homorú a kép két oldala. Egy kicsit össze lehet húzni a nagy tekercs magjával, de szerintem nem azzal kell. Hát itt tartok most, de már fáj tőle a fejem is.
(#) nagypapa09 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

A rajzot köszönöm. Bár a szervízkönyv a címe szerint nem az általam említett tv-hez való, a táprésznél nagyon jól lehetett használni. Nagy valószínűséggel a sorkimenő környéke a hibás, mert ahogy beindul a nagyfesz, valami beterhel a tápnak, a túláramvédelem lekapcsol, és kezdődik minden elölről. Úgyhogy lehet, hogy bejön az Általad említett képvégfok-hiba.
Hétvégén talán hozzájutok, de a helyzetet kissé bonyolítja, hogy maga a készülék nem nálam van, hanem a tulajnál. (
(#) moltam válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Az alaplapon csak egy poti van. Az RGB modulon van hat, de melyik hármat kell állítgatni?
(#) moltam válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Helo.
Az oroszok ezek szerint nagyon tudtak alkatrészt gyártani... A televízió típusa: TS3302SP.
(#) kadarist válasza moltam hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Mind a hat befolyásolja a színegyensúly alakulását. Három a meghajtást állítja, három az erősítést.

Talán nem is alkatrészt tudnak gyártani, hanem ezekből a kótvány alkatrészekből működő eszközt készíteni! Igazi mérnöki bravúr! Most nagyon okosat mondok. Azt a háromat kell tekerni, amire változik az RGB a csövön. Ha olyat mozdítasz el amelyik nem az, akkor sincs semmi gond, visszatekered . Akár meg is jelölheted filccel. Ha jó rajzot nézek akkor pedig a P1,P2,P3 potik. A TDA 2530
3,5,7 lábán. Az RGB modulon. Egyébként pedig ahogy
kadarist mondja.
(#) totikukac hozzászólása Aug 27, 2010 /

Sziasztok!
Kaptam egy Samsung CW28D83N tipusú TV-t, annyi baja van, hogy ha bekapcsolom, tökéletesen működik, de néhány perc mulva pirosra vált a kép. Ha programból váltom a meleg színt- normál színt...stb, akkor vissza áll normál állapotba, viszont néhány perc eltelte után ismét pirosra vált. Ez ügyben kérnék segítséget. Köszi.
(#) szaszaa01 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

Szeva. Köszi a segítséget. Vissza kellet állítani Euro-ra.
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 28, 2010 /

Helló!
Van egy Philips 16CT2216/30S típusú elvileg CTX-E sasszival szerelt tv, aminek van pár apróbb, de zavaró hibája. A két hiba a következő. Bekapcsoláskor a hangerő és a szín telítettség magas. Vagyis bekapcsolom, a tv bömböl és erősek a színek. Ezt minden bekapcsoláskor be kell állítani, de kikapcsoláskor elfelejti ezeket. Csatornákat, fényerőt megjegyzi, csak ezt a kettőt nem. Mi lehet a gond, hol keressem a hibát? Mellékelem egy rajzot, de ha tudtok jobbat, akkor az sem gond.

ph-ctxe.zip

Következő: »»   318 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem