Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Norberto kérésére a zongora intarziás részéről képek:
Ahogy nézem ezt nem cnc-vel marták bele hanem kézzel vésték és lehet, hogy vagy 100 éve. Ha valaki ezt most kezdi gyakorolni, szerintem kell neki pár év amíg belejön
Ha nem lépsz be 20 napig az oldalra, küldenek egy figyelmeztető levelet, abban szerepel a saját belépési címed is. Viszont ha 30 nap elteltével sem lépsz be, töröl a rendszer, így elképzelhető, hogy kizártak már az oldalról, mert bőven eltelt 30 nap az újraindulás óta.
Köszi, a többiek nevében is.
De akkor ez most egy nagyon vékony rézlemez és abból van minta gyártva?
Sziasztok, szép napot mindenkinek.
Feléd, igen változatos az élővilág, errefelé egy kicsit kihalt, kivéve a Duna közvetlen környéke. Baromi szép fényképek.
Rézlemezből reszelte/lombfűrészelte ki a hajdani mester azt a kusza szecessziós mintát ( :eek2: ) a fába belevéste a negatívját, majd a vájatba beleragasztotta a rezet. Lakkozta stb.
Ilyen módon vannak csíkok is az oldalán, némelyik már kiesett, vagy elgörbült és nem megy vissza a helyére. Kár érte... A kagylóberakásról meg inkább ne is beszéljünk... :bummafejbe:
Aha. Amúgy akkor nem is használatos az a zongora? Le van strapálva?
Hát egy hangolás ráférne. A hugom néha játszik rajta Ő tud (tanult) zongorázni.
Most is szép ez a zongora, nem semmi mestermű. Hát még akkor milyen lehetett, mikor új volt
A boldog békeidőkben egy bécsi műhelyben látta meg a napvilágot... Még egy pár kép... :yes:
Amúgy ez egy rendes, ilyen fajta zongora? :eek2:
Ilyen. Nem versenyzongora. Sajnos nincs hely jobb fényképet csinálni róla. Az intarziái tényleg érdekesek, még nem láttam máshol ilyet. Egyből beugrott, amikor a fa-fém borítású intarziás óráról volt szó.
Üdv mindenkinek! Ma voltam szemészeten és az optikusnál.. A szemem 2-3 év alatt 0.25 dioptriát romlott. Azt mondták az már nem sok és lassan meg fog állni a romlásban Most is fáj a szemem rendesen... (Kellett nekem megmutatni a kék ledet havernak) No mindegy... Az új szemüveg szerintem nagyon faintos lesz Jövő héten meglesz.....
Nekem a laptopom előtt egy óra után fáj a szemem. Nekem a szemem 2 dioptriás. De csak a bal szemem. A jobb szemem az teljesen jó.
Igaz a szemem mínuszos. Vagyis távolra látok a bal szememre gyengén.
Elég egy komoly PIC-nek kellene lennie, hogy tudjon real time sprektumanalizálást kijelezni. Amúgy jó "móka" egy zongorahangolás. Egyszer nekiálltam a mienknek, de csak odáig jutottam, hogy a nagyon hamisokat megszüntettem. Ezt a pár műveletet van ahol 10000HUF-ért végzik. Egy teljes összehangolás 1-2Hz-es pontossággal akár 100 ezer is lehet. Persze ez egy egész napos manőver. Nem hiába, közel 150 db húr van benne, s ezek nagy többsége kettes, illetve hármas csoportokban vannak, tökéletesen az adott hangra hangolva.
Ha gitárhoz létezik, akkor zongorához is tuti megoldható. :yes:
Hát igen, a "fület" meg kell fizetni, nem mindenkinek van (legalábbis olyan, ami ide kell)
Lehet, hogy beletettek egy db halat és versenyeznek ki tudja kifogni.
Leveli béka volt. Óvatosan toltam felé a gépet és egész jól tűrte.
Létezik is! Itt is van egy épp a bácsinak. Én PC-s progikat használok.
Az már biztos. A feleségem karnagyi végzettséggel diplomázott le. És Ő nem csak átment. Amikor hangoltam a zongorát, Ő nem is tudta mik azok az izék a monitoron, de már szólt is, hogy, "ez az, most jó". Igaz volt kb 5 Hz eltérés. Persze a teljes 8 oktávot Ő sem rázza ki a kisujjából.
Naja. sooty megoldaná, tuti.
Jajjj, de rossz érzés ilyen komoly témáról az OFF-ban írni: szóval kell hozzá egy kicsit komolyabb PIC, meg FFT analizálás, deguss cikke alapján el is lehet indulni, meg hát vannak ilyesmi cikkek már a neten is biztos. :yes:
Nem hiszem, hogy zongorahangolásra adnám a fejemet, tényleg rengeteg húr van benne és nem merném széttekergetni még akkor sem ha nem az én fülemmel kell a visszacsatolást megoldani. Ha már hangszer akkor inkább összeütök egy melotront, vagy egy themerint. És eljátszom EZT élőben.
Ez nem az a zene, amit visszafelé tekerős lejátszókkal és ezer vágással és művelettel készítettek valami hangstúdióban ezer éve?
A mai képek:
Az első képen egy kis alkohol reklám hoho módra
Zoli, hát épp ez a lényeg, te hallgattad felnőttként én hallgattam gyerekként és ez a két őrült holland 1957-ben követte el és még most is olyan érdekesen szól, hogy akár egy mostani techno partiban is elmenne. @Norberto: valahogy úgy de Magyarországon akkoriban senki nem tudta, hogy mi volt ez a zene a delta elején...és hogy hogyan készült.
Persze 25 év nagy idő belefér két gyerekkor is :whistle:
Nekem a gép előtt nem fáj sosem. Csak az a 3W-os kék led.. (pedig bele sem néztem, csak a visszaverődő fény a tárgyakról) Az én szemem egyformán romlik
|
Bejelentkezés
Hirdetés |