Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   332 / 1274
(#) oriza válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Betettem a S2055AF tranzisztort, ami még itthon volt. Végignéztem újra a vezetékeket. A földelés a képcsőnél a helyén van, nem is könnyű kiakasztani. A másik vége a képcső nyakán lévő panelbe van forrasztva. Bekapcsoltam. Hang van a kép most meg kék színű. Megkocogtattam a képcső nyakán lévő panelt és jó lett. Ide jön a tuner mellől egy „szalag kábel” - ami elég merev már – átforrasztottam. Kép-hang tökéletes lett! Kb. 1 óráig próbálgattam. A PTK-t kikapcsolás után megérintve igen forró. más nem. Ki-be kapcsolgatom. Jó. Na, menjen a dobozába! Betoltam a panelt, gondoltam még egyszer bekapcsolom így. Bedugom a hálózatba – a fükapcs. bekapcsolva maradt – egy szisszenés, de nem indul és a S2055AF újra kész! Köszönöm a hozzám való határtalan türelmet!!
(#) kadarist válasza oriza hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Trafós lesz. De inkább menjen a szelektívbe...
(#) oriza válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Rendben!
De azért hogy van az, hogy kint működik?
(#) moltam válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

4433.6 kHz ami most benne van és ami benne volt az 4433.619 kHz.
(#) jenci2010 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Sziasztok megint vagyok Kadarist. Kiprobáltam amitmondtál az ízoval . de egyfojtába világit a tranzisztor kőzépső lábára kőtőttem az ízot és világit egyfojtába de a sorkimenő elindul de csak akkor ha rajta van az ízzo. ez mér van?
(#) kadarist válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Ne a tranzisztorra kösd az izzót, hanem a sortápfeszültség útjába, a tápegység után, a trafó előtt.
(#) kadarist válasza oriza hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Ezt a furcsaságot Neked kell megfejtened.
(#) jenci2010 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Jah bocs Oksa
(#) kovacspista válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

A tranzisztor tönkretétekle a tápegységre vezethető vissza. Az elkókat ki kellene cserélni a tápban, és utána
megnézni mit csinál. Kell mérni 200V-ot 3 helyen 3V körülit a képcső panel tápjairól és vezérléséről beszélek.
Kell 12-14 V is, de ezt lehet ,hogy helyileg állítja elő. Közvetlenül a csövön 3 helyen /RGB/ kb 130-140 V-ot kell mérni. Kell fűtés- ezt a frekvenciája miatt- úgy 6-8v váltó.
Kell G2 kb-300-400 V, és fókusz kell ami nics méhető helyen. Ha a G2-re nem reagál, akkor nagy valószínűséggel a poti testelése, vagy maga a poti hibás.
(#) jenci2010 válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

A tápot Már kiméregettem. Az jo de a biztonság kedvéért.
Kicserélgettem az elkokat .de ugyan az Anyit elértem hogy lehet a -G2 huzni a fényerőt.De a kép még mindig fehér és gőrbe jah és a Távirányitora sem reagál meg az elején sem hiába nyomkodom . Ha elől bekapcsolom 220 as kapcsolot egyből bekapcsol a tv Nem áll készenlétbe.
(#) kovacspista válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Az rendben van, hogy egyből indul, mert ha bekapcsolt állapotban áramtalanítjuk, akkor áram alá helyezéskor
úgy indul, ha készenlétben történik ugyan ez akkor ugy indul, hogy készenlétben marad. Ez arra enged következtetni, hogy valamilyen járulékos táp hiányzik, talán 5V vagy 9V. Nincs időm a rajzot átnézni, de meg kellene nézni a procik tápjait is.
(#) gyuri86 hozzászólása Szept 13, 2010 /

Sziasztok.

észre vettem ha a DVD menüjében (sima dvd5-dvd9 -es lejátszó) vagyok és csak a kék háttért látom a képernyő felső (*)1/3-a oldal irányban vibrál-pulzál és ez tv-zés közben is néha észre vehető igaz csak közelről, a dvd menüjében jobban észre vehető. Mitől lehet? Nem rég lett megjavítva a tv, táphibás volt, kondit, IC-t pár apróságot cseréltek, nem komplett egységet.
Ezen kívül a tv műsorok képe is kissé csíkos(digi sat)
Vízszintes halvány csíkok látszanak, van amikor nagyon, vagy hogy egyáltalán nem észre vehető.
Felmerült hogy esetleg földhurok okozza a problémát.
Ez okozhatja a fent leírt problémát is?(*)
(#) kovacspista válasza gyuri86 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Szia! Ilyen "irizáló pulzálást" egy a közelben elhelyezett ébresztő óra vagy valami mágneses berendezés is okozhat. A gyenge csíkokat esetleg okozhatja a G2 feszültség nem megfelelő beállítása. Próbáld lentebb tekerni.
(#) gyuri86 válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

A közelében egy beltéri, egy házimozi lejátszó + 4 hangfal (közvetlenül a tv alatt, kb. 20cm-re) van.
Hmm. G2 feszültség? sajnos nem tudom mi az!
Hol lehet lentebb tekerni? nem vagyok műszerész.
(#) kadarist válasza gyuri86 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Szia!
A sorkimenő trafón lévő alsó potméter a G2 beállítója.

Sok mágnes van a közelébe! A lemágnesezés csak bekapcsoláskor működik, utána nincs ami lemágnesezné.
(#) gyuri86 válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Értem. Akkor megpróbálom a hangfalakat eltávolítani alóla. A lejátszóban és beltériben is lehet mágnes? vagy azokat is vigyem el onnan?
Egyébként a tv és a többi cucc között van egy 3cm vastag farostlemez, ez nem elég árnyékolás?
(#) kadarist válasza gyuri86 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Idézet:
„van egy 3cm vastag farostlemez, ez nem elég árnyékolás?”
A napsütés ellen jó árnyékolás, de a mágneses erővonalak áthatolnak rajta.
(#) jenci2010 hozzászólása Szept 13, 2010 /

Sziasztok

Adott egy philips 72cm tv bekapcsoláskor huppog . azt hittem hogy egy sorvég tranzisztoral megoldhato a probléma de nem. Tévedtem . Kiszedtem és ugyan ugy huppog .
mi lehet a baja?

Válaszotokat kőszőnőm előre is .

tv tipus pontosan: Philips 29pt5304
(#) jenci2010 hozzászólása Szept 13, 2010 /

Kadarist Bocs zaklatlak de zudnál segiteni ?
(#) kadarist válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Biztosan zárlat van a táp szekunderén, azért nem indul.

Ok. Utána áramtalanítsd a készüléket és úgy indítsd újra.
(#) jenci2010 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Értem az a baj nemerem bekapcsolva hagyni nehogy a pofámba durranjon valami és nem tudok mérni az a baj ugy ha nincs áram alatt Cserélgesek ki benne elkokat? Vagy nézem meg a táp tranyot ? Nem e zárlatos azért csinálja ?
(#) kadarist válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Ne viccelj már! Most javítani akarsz, vagy tökölni? Zárlatot keress a szekunderen, a diódák után. Rajzot az ismert módszer alapján találhatsz.
(#) kovacspista válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 13, 2010 /

Nem rég volt egy ilyenem. Igaz VT volt. Azért huppogott,mert a képcső sztatikus elvezetése nem volt össze kötve a testtel.
(#) jenci2007 hozzászólása Szept 14, 2010 /

Én meg arra gondoltam hogy lehet a Sortrafo Lehet zárlatos? azért Huppog
(#) gyuri86 hozzászólása Szept 14, 2010 /

Üdv.

Lentebb írtam egy csíkos képű LCD tv-ről. Javasoltátok hogy a rakjam el onnan a hangfalakat. Elpakoltam mindent csak a tv maradt a szekrényen, a beltéri is 2 m-re volt tőle, de a kép ugyan olyan csíkos volt.
Rádugtam a dvd-t, a kék háttér alatt jól látható az oldal irányú vibrálás. Aztán eszembe jutott hogy ha a tv hálózati dugóján leszigszalagozom a földelést akkor hátha javul (ezt tanácsolták próba képp földhurokra)
és lám a vibrálás eltűnt a képernyőről, viszont a halovány csíkok megmaradtak. Mit csináljak? tekergessem a G2-t?
nem vagyok műszerész, nem teszek kárt benne?
(#) jenci2007 hozzászólása Szept 14, 2010 /

kovacspista Tudnál nekem segiteni eben a philips tv ben . Már 4 napja nincs tv m Gyerekek Sirnak érte
(#) moltam válasza jenci2007 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Helo.
Hát ha kiszedted a sortranyót és úgy is "huppog", akkor nem a sorkimenő a hiba oka.
(#) kovacspista válasza gyuri86 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Te egy TV-röl írtál és nem LCD TV-röl. Nagy külömbség! Ebben az esetben nem kellett volna elpakolni mindent. Így a G2-t sem tudod tekergetni, mivel nincs neki olyan.
Próbáld meg kicserélni a HDMI vagy a eur. csatlakozó kábelt. Nem tudom melyikről üzemel.
Következő: »»   332 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem