Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlet mindenkinek.
Egy két kérdés. Mostanság kezdek majd belle a biquad antenna épitésbe,és hallottam olyat hogy rosszabb lessz mint a mostani usb-s wifim 90es tányérral. Ez igaz? Ez a cantenna mire jó vagy mivel lehet használni? Ezt a router-ra kötik antennaként,vagy lehetne usb-s wifihez is használni. Jó a netem csak nagyon változó a jeleröség,van mikor 3000el jön ,van meg mikor meg meg szakadozik,gondolom erre megoldás lenne a biquad. Válaszokat elöre is nagyonszépen köszönöm
Hello!
Lehet rosszabb abban az esetben ha valami rosszul sikerül valamelik méret nm pontos stb. Én is így jártam ki mit építettben volt fent egy bicrcle antennám az nem lett jó. Most én is egy quad-ot akarok építeni a hétvégén.
Üdvözletem mindenkinek.
A két kép között van különbség? Tehát gondolok itt arra hogy mennyire merölegesen érik a hullámok az usb-s wifimet.
Az usbs wifit ugy kellene megcsinálnod hogy teszel mögé egy tükröt ami a parabolára fokuszálja a jelet. Az ellenkező irányban fölösleges vele sugároznod. Akár egy megfelelő méretü sik lemezlap is meg teszi.
Üdv.
Hát ezt nem igazán értem, jó lenne ha részletesebben leir nád(nátok). Esetleg képekkel is segithetnél. Egyépként az USB-s wifi-re merölegesen avagy nem merölegesen érkezö hullámokról volt szó,illetve erröl kérdeztem. Köszönöm a válaszokat.
Az USB -s WIFI -nek az antennája, egy sugárzó tápvonal, ami strip-line technikával van a nyákra integrálva. Azért ilyen az antenna, és a kiviteli formája, merthogy a használat során a helyzete szinte közömbös legyen, tekinttel a rövid hullámhosszra, a használat helyére, módjára. A router antennája általában körsugárzó a vízszintes síkban, de a szobai használat miatt rengeteg reflexiós fellület a polarizációt összevissza forgatja, és ezért és a méret miatt szükséges a stickben a speciális sugárzó alkalmazása. (ebből következik az is, hogy nem lehet korrekt módon külső antennát csatlakoztatni hozzá)
Mivel másképpen használod, mint amire tervezték, neked kell kísérleti úton kitapasztalnod, hogy melyik pozíció a megfelelőbb.
Nekem van egy TP-LINK TL-WN722N típusú wifi adapterem.Letöltöttem a Netstumbler-t, de nem támogatja.Tudtok valami jó wifi hálózat kezelő programot, ami mondjuk free is és látok rajta mindent rendesen, amit kell. Feltettem WIN7-re a gyári telepítő cd-jét, és dobozon rajta van hogy támogatja WIN7-et , de a gyári TP-LINK Wireless Client Utility nem megy, valamiért nem érzékeli, csak a windows kezeli.Volt aki mondta miért nem jó, ha windows kezeli. Azért mert ott nem látom egyből hogy kulcsos e, hány dBi-vel jön stb...
Ez a spektrum analizer mire jó? Már én is megtaláltam de nem tudtam eltalálni hogy miért kell.
SiXer: Ilyen progi nekem is jól jönne. De én sem találtam
Én most próbálok egy bizonyos helyen kérni.A neve Passmark WirelessMon. Ez minden funkciót tartalmaz, ami a wifi-hez kell. Csak egyenlőre Sharware verzió van, de nem lesz ez mindig így remélem.
![]() ![]()
A spektrum analizátor világosan megmutatja, hogy melyik csatornán van forgalom, mekkora sávszélességben, és a zavarokat is látni lehet. De nemcsak látni, hanem a zavar mértékére is következtetni lehet.
Szia!
Itt egy (talán)free program, win 7 alatt is működik, de xp kompatibilitási módot kell beállítani. (parancs ikonra jobb egérgomb, tulajdonság, kompatibilitás, xp komp. mód) wifi inspector v1.1.1 Bővebben: Link
Sziasztok.Egy olyan problémám van hogy....Wifi hálózatot szeretnék csinálni.Egyik oldalon 100 m-el alrébb de rálátás nélkül van egy 24dBi-s Grid antenna TP_LINK routeren itt vevő részen meg egy tp-link adapter 14dBi-s antennával.
3-as térerő van, de csatlakozási hibát ír, egyszerűen sehogy se akar felcsatlakozni rá.Az adapter jó, mert odaát kipróbáltam és ott működik.Létezik, hogy 3-as térerőt mutat az mégse elég, hogy netet átküldje ide?Ott a házban is 2-3as térerő volt és tökéletesen ment.NEM ÉRTEM ![]() ![]()
Szia!
Lehet, hogy egy másik hálózathoz szeretne kapcsolódni, és a 3-as térerő nem a Te hálózatodhoz tartozik.
Ezt hogy érted.Itt a környéken nincs több wifi router, csak az enyém, és ki is írja a nevét.
Saját egyedi nevedet írja ki, vagy csak azt, hogy TP-LINK? Próbálj másik rádiócsatornát, lehet, hogy zavarás van.
A kapcsolat kétirányú, és neked információd csak a vett antennajelről van. Rálátás hiányában a két út csillapítása között jelentős különbségek lehetnek, és a reflexiók miatt lehetséges, hogy még időben is változnak. Ezért szükséges a két állomás között a reflexiómentes kapcsolat. Ráadásul a reflexiós terjedés hibaarány romlást is okoz a vett jelben.
kadarist
A saját egyedi nevemet írja ki.. pucuka Akkor ezek szerint rálátás hiányában, mármint 2 kertesház teteje lóg bele, hiába van 3-as térerő, nem jön át az internet?Másra Én se tudok gondolni, mert mindkét gépen ugyan az az oprendszer ugyan az a driver és egyik gépen vette a jelet de persze az ott egy szobával alrébb, itt meg térerő van csak de nem kapcsolódik.Tök jó mert ma köttettem be oda, hogy majd 3 felé osztjuk, és így is a legdrágább inv*tel, és még 1 évet is alá kellett írni. ![]()
Azért próbálj meg egy másik csatornát.
![]()
Legalább a központi állomás antennáját próbáld meg a tetőgerinc fölé emelni. (ahonnan szét akarod osztani)
És valamit csinálj villámvédelem címszó alatt... elég nagy károkat tud okozni.
köszönöm a válaszokat, holnap kipróbálom őket.De ezek szerint nagyon elrontottam, mert beraktam állandó helyre átfúrtam a falat és beszigeteltem gumival a kábelt ami az antennához megy, mivel jó volt a térerő.Lehet azelőtt kellett volna jobban utána néznem, mielőtt beköttetem..
![]()
Mindegy, így is, úgy is ki kell menni az épületből.
pucukának igaza van. Bocsi hogy bele ugatok. De én is most kezdek ezzel foglalkozni. De azt már kitanulmányoztam hogy a legoptimálisabb a tökéletes rá látás. Ha nem akarsz rá x ezret költeni épits egy antennát a neten találsz böven ilyet. s ha lehet csináld rá látásal. Pl tetö gerinc felet tudod forgatni az antenát. Nem vagyok nagy tudója de ha nem egy vonalba van a 3 antenna valakinek minig lesz gondja vele. Pl nekem volt oylan lakásson belül volt problémám. Igaz utban volt 2 vasbeton fal.
![]()
Hát igen ez a baj, hogy az x ezres dolog már megtörtént.Grid antenna 10K,másik antenna ami házi az 2K,router+adapter 10K,plusz egy évig havi 7 K, és nincs netem.
![]() ![]()
Normális esetben, egy hálózatépítést (mert ez is egy hálózat, mégha kicsi is) mindíg megelőzi egy tervezési fázis, majd a szükséges elemek kiválasztása, beszerzése. Ha ezt nem tartod szem előtt, akkor jön a tanulópénz.
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy 2 régebbi wifi antennát tudok e wpa2/psk kódolással rábírni arra hogy működjenek is rendesen? vagy ne is próbálkozzak? Előre is köszönöm!
Az antennának semmi köze ahhoz, hogy milyen adatok, milyen kódolással kerülnek kisugárzásra.
Az antennának, erre a sávra helyesen méretezettnek kell lennie, és ha tisztességesen van kivitelezve szinte örökéletű. Csakhogy ha egy routerről leveszed a saját antennáját, az a router nélkül már nem antenna, mert a rendes működéséhsz szükség van a router testére. |
Bejelentkezés
Hirdetés |