Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   344 / 1274
(#) kovacspista válasza moltam hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Neked van rajzod hozzá? Én nem találtam .
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Hát akkor ennek nem sok köze lesz a tv hibájához A melegedés ezekszerint üzemszerű, valójában hűtőbordán van az IC.

Én a túlzott áramfelvételre gyanakszom azért nem kapcsol be a TV.
(#) moltam válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Nincs.
(#) kovacspista válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Ha ilyen dolgok nincsenek megnézve, akkor mit csináltunk eddig?
(#) kovacspista válasza moltam hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Hát ez baj. Én arra gondolok, hogy a G2 poti testelése felszabadult vagy kontaktos és ezért változik a fesz. Ha a katódokon nem megfelelő a fesz, akkor a végfokot kell leellenőrizni tápfesz és félvezető szempontból. Kell oda 200V 12V és 3db olyan 3 volt körüli vezérlés.
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Igen, valami eszi az áramot. A lámpás próbával azt nézed meg, hogy a vízszintes eltérítés tekercse, ami a képcső nyakán van, nem-e zárlatos. Ha ugyanúgy csak nyögdécsel a sorvégfok, mint ezelőtt, akkor egyre inkább a trafó hibájára kell gondolni.
(#) BarnaPili válasza moltam hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

EZ egy F7es sasszi rajza,szerintem hasonlít rá.Elég nagydarab file.Három részes.szedd le mindhármat.Utána ki tudod csomagolni.István
(#) jenci2007 hozzászólása Szept 24, 2010 /

szioasztok

Már szenvedek 2 napja a séleco 2001 tv vel .

amit ugy hoztam hogy video ic nem volt benne na már most raktam bele egyet. és az a gondom velle. Hogy

Hiába van benne a rgb végfok akkor is csikos a kép.Semmi nem látcik csak a csikok. méregettem. A kadot feszűlcséget . az értékek : 3 hejen mértem 7w ot +1 hejen-180w ot.cseréltem elkokat is de valahogy nem akar jo lenni .
(#) kovacspista válasza jenci2007 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Ezek szerint csíkos volt előtte is. Két féle csíkot tudok elképzelni. Ami "be vitt", tehát a videó csatorna okozza, ill a képcső meghajtásából vagy a képcső hibájából adódó
csíkok. Válaszd le a 3 vezérlést, és sötétnek kellene leni a képnek. Ha nem , akkor még lehet a végfok, vagy az említett csővel összefüggő hibák. Ha elsötétül, akkor érdemes volna szkóppal megnézni a 3 meghajtást. A 7 V
egyébként soknak tűnik. Úgy 3,5 V - nak kellene lennie.
Az én gyanúm az, hogy nincs rendesen meghajtás, nincs tartalma . Az IC biztosan belevaló és hibátlan?
(#) kovacspista válasza moltam hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Meg néztem ez az F7-es saszit. Így már megvan az elektró tanyán is. Külön van a sokszorozója. Ha jó a rajz,
hibás lehet az RA 52 fókusz poti, RA50, 51 ellenállások.
RA 36 G2 poti, Az RA35,37,38 ellenállások, valamint az itt
ebben a körben található kondik.
(#) gaben62 válasza jenci2007 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

A katód feszültségek R.G.B.3x110-125V+ kell mérned,a képcső katód kivezetésein.
A video tápfeszültség 51-55cm.tv esetén 185-210V+.
Amennyiben mégis negatív feszültségeket mértél, úgy rossz a videovégfok, képcső meghajtás.
(#) gaben62 válasza jenci2007 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Ha leforrasztod a katódokról a munkaellenállást, sötét képnek kell lennie, ha továbbra is csíkos kép van, akkor a képcső hibás.
Pl.vékony piros visszafutási csíkok, piros katód zárlatát jelenti.
(#) Csekker hozzászólása Szept 24, 2010 /

Üdv. Van egy régebbi Daewoo tv-m. Nem is a tipus a lényeg,hanem ennél a tv-nél a táp részében van egy készenléti trafó,ami kapcsolgat egy relét. A tv nem csinál semmit,még a készenlét se megy. A trafó primer oldalán a bekapcsolás után rajta van a 220 volt,de a szekunderen nem jön le semmi és a készenléti led sem világít. Kiforrasztottam a trafót és ohm-mérővel a primer oldalon,kb 1500 ohm-ot mérek,míg a másik,szekunder oldal "normálisnak" látszik,kb 20 ohm. Lehetséges ilyen nagy ellenállás a primer oldalon? Esetleg valami speciális trafó lehet? Ránézésre sima 12 volt körüli trafó. Ha valaki tud erről valamit,akkor légyszi írja meg,mert lehet,hogy rossz helyen keresem a hibát. Köszönöm.
(#) BarnaPili válasza Csekker hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Köss a primerre kiforrasztott állapotban hálózati feszt,és mérd meg a szekundert ,hogy megjelenik-e a szekunder oldali feszültség.Elképzelhető,hogy ekkora az ellenállása a primernek.De ezekben van általában egy hőbiztosíték is,lehet az a ludas.
István
Ui: Óvatosan,a a 220at rákötöd...
(#) jenci2007 hozzászólása Szept 24, 2010 /

Császtok egy kis segitséget szeretnék kérni. melékeltem egy képet a hibárol. nem ugyan ez a tipus de ugyan ihen a képe rgb végfok cserélve sorkimenő nagyfesz kőrűl ánézve semmi nem rosszalkodik. jo volna már rájőnni hogy mi lehet a gondja miért ijen a képe. A tv tipusa:

seleco stv 2001. 72 cm .50 60 hz es .

válaszokat kőszi előre is

images.jpg

(#) kadarist válasza jenci2007 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Az az ominózus 200V meg van?
(#) jenci2007 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Kadot feszűlcség nél mértem . 180w ot - tőbbi 7 volt 1 lábon nincs feszűlcség

A képcső-katódokon mekkora a feszültség?

180w ot - tőbbi 7 volt 1 lábon nincs feszűlcség

arrol írtam a video végfoknál csak 5 voltot mértem.[quote]

A másik topikban már volt szó a problémádról. Biztosan belevaló IC-t tettél bele? Tudod a sassziszámát? Egy-két képet készíthetnél a belvilágáról, csak a beazonosítás miatt.

még te kűldted nekem a kapcsolási rajzot az biztos jo mert még szerelőtől vettem sasszisz 8
(#) Csekker válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Köszönöm a segítséget. Így üresen megvan a trafó szekunder oldalán a kb 13 volt. Így ezt a hibát kizártam. Visszatettem,de a tv továbbra sem indult. Utána gondoltam jó alaposan végignézem a fóliát,meg az egész panelt,hátha ott lehet a hiba. A relé egyik kivezetésénél alig észrevehetően körbe volt repedve a forrasztás. Ez volt a gond. Mégegyszer köszönöm,nagyon jó lett a tv. üdv.
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Lámpás próba kész. Videó itt
Csak villog a lámpa fénye...
A "fekete" kockából pedig csattogó-kattogó hang hallatszik, mint egy reléből. Sorvégtrafónak van kampec? Ha igen, akkor honnét tudok szerezni, vagy hogyan tudom javítani?
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Ha a fekete kocka a sortrafót jelenti, akkor igen, az ment tönkre. Valamilyen írás van rajta?
(#) kovacspista válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

A sortrafót nem tudod javítani. Csak csere. Kádár Pisti barátom kérésére a rajta levő felírat vagy a kábelén vagy a saszin külön papíron lévő feliratot keresd!
(#) kovacspista válasza Csekker hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

De akkor miért nem volt szekunder feszültség?
(#) mazsola hozzászólása Szept 24, 2010 /

Hello Mindenki! Üdvözlet és szép estét!
Ma kaptam egy igen régi, de minden tekintetben műküdőképes CIKLÁMEN típusú TV-t. A két mellékelt fénykép eléggé gyenge, mert most este csináltam. Nos ez egy békebeli távírányító és SCART csatlakozó nélküli jószág. Kérdésem: rá lehet-e csatlakoztatni a DIGI TV /vagy egyéb/ beltéri boxra úgy, hogy a beltéri távirányítójával tudjak csatornát váltani és még képet is kapjak. Persze a TV csatornaváltójának megfelelő behangolása után, ha ez egyáltalán lehetséges. Ha valakinek ötlete van, ossza meg velem! Vagy ez egy kivihetetlen ökörség?
mazsola
(#) kadarist válasza mazsola hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Szia!
Ha a beltérin van RF OUT csatlakozó, akkor minden további nélkül megoldható a probléma. Koax-csatlakozóval össze kell kötni a két készüléket, a tévén megkeresni a beltéri jelét (UHF-sávon), és már nézhető is a beltéri által szolgáltatott műsor.
(#) qgiszimi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Sajnos egy új sokszorozóval is csak erőlködik a táp Merre menjek tovább?
(#) kadarist válasza qgiszimi hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Képcső nem levegős? Vedd le a nagyfeszültségű csatlakozót meg a képcsőpanelt és úgy próbáld. Sokszorozó nélkül felfűt a képcső?
Következő: »»   344 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem