Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Neked van rajzod hozzá? Én nem találtam .
Hát akkor ennek nem sok köze lesz a tv hibájához A melegedés ezekszerint üzemszerű, valójában hűtőbordán van az IC.
Én a túlzott áramfelvételre gyanakszom azért nem kapcsol be a TV.
Nincs.
Ha ilyen dolgok nincsenek megnézve, akkor mit csináltunk eddig?
Hát ez baj. Én arra gondolok, hogy a G2 poti testelése felszabadult vagy kontaktos és ezért változik a fesz. Ha a katódokon nem megfelelő a fesz, akkor a végfokot kell leellenőrizni tápfesz és félvezető szempontból. Kell oda 200V 12V és 3db olyan 3 volt körüli vezérlés.
Igen, valami eszi az áramot. A lámpás próbával azt nézed meg, hogy a vízszintes eltérítés tekercse, ami a képcső nyakán van, nem-e zárlatos. Ha ugyanúgy csak nyögdécsel a sorvégfok, mint ezelőtt, akkor egyre inkább a trafó hibájára kell gondolni.
EZ egy F7es sasszi rajza,szerintem hasonlít rá.Elég nagydarab file.Három részes.szedd le mindhármat.Utána ki tudod csomagolni.István
szioasztok
Már szenvedek 2 napja a séleco 2001 tv vel . amit ugy hoztam hogy video ic nem volt benne na már most raktam bele egyet. és az a gondom velle. Hogy Hiába van benne a rgb végfok akkor is csikos a kép.Semmi nem látcik csak a csikok. méregettem. A kadot feszűlcséget . az értékek : 3 hejen mértem 7w ot +1 hejen-180w ot.cseréltem elkokat is de valahogy nem akar jo lenni .
Ezek szerint csíkos volt előtte is. Két féle csíkot tudok elképzelni. Ami "be vitt", tehát a videó csatorna okozza, ill a képcső meghajtásából vagy a képcső hibájából adódó
csíkok. Válaszd le a 3 vezérlést, és sötétnek kellene leni a képnek. Ha nem , akkor még lehet a végfok, vagy az említett csővel összefüggő hibák. Ha elsötétül, akkor érdemes volna szkóppal megnézni a 3 meghajtást. A 7 V egyébként soknak tűnik. Úgy 3,5 V - nak kellene lennie. Az én gyanúm az, hogy nincs rendesen meghajtás, nincs tartalma . Az IC biztosan belevaló és hibátlan?
Meg néztem ez az F7-es saszit. Így már megvan az elektró tanyán is. Külön van a sokszorozója. Ha jó a rajz,
hibás lehet az RA 52 fókusz poti, RA50, 51 ellenállások. RA 36 G2 poti, Az RA35,37,38 ellenállások, valamint az itt ebben a körben található kondik.
A katód feszültségek R.G.B.3x110-125V+ kell mérned,a képcső katód kivezetésein.
A video tápfeszültség 51-55cm.tv esetén 185-210V+. Amennyiben mégis negatív feszültségeket mértél, úgy rossz a videovégfok, képcső meghajtás.
Ha leforrasztod a katódokról a munkaellenállást, sötét képnek kell lennie, ha továbbra is csíkos kép van, akkor a képcső hibás.
Pl.vékony piros visszafutási csíkok, piros katód zárlatát jelenti.
Üdv. Van egy régebbi Daewoo tv-m. Nem is a tipus a lényeg,hanem ennél a tv-nél a táp részében van egy készenléti trafó,ami kapcsolgat egy relét. A tv nem csinál semmit,még a készenlét se megy. A trafó primer oldalán a bekapcsolás után rajta van a 220 volt,de a szekunderen nem jön le semmi és a készenléti led sem világít. Kiforrasztottam a trafót és ohm-mérővel a primer oldalon,kb 1500 ohm-ot mérek,míg a másik,szekunder oldal "normálisnak" látszik,kb 20 ohm. Lehetséges ilyen nagy ellenállás a primer oldalon? Esetleg valami speciális trafó lehet? Ránézésre sima 12 volt körüli trafó. Ha valaki tud erről valamit,akkor légyszi írja meg,mert lehet,hogy rossz helyen keresem a hibát. Köszönöm.
Köss a primerre kiforrasztott állapotban hálózati feszt,és mérd meg a szekundert ,hogy megjelenik-e a szekunder oldali feszültség.Elképzelhető,hogy ekkora az ellenállása a primernek.De ezekben van általában egy hőbiztosíték is,lehet az a ludas.
István Ui: Óvatosan,a a 220at rákötöd...
Császtok egy kis segitséget szeretnék kérni. melékeltem egy képet a hibárol. nem ugyan ez a tipus de ugyan ihen a képe rgb végfok cserélve sorkimenő nagyfesz kőrűl ánézve semmi nem rosszalkodik. jo volna már rájőnni hogy mi lehet a gondja miért ijen a képe. A tv tipusa:
seleco stv 2001. 72 cm .50 60 hz es . válaszokat kőszi előre is
Kadot feszűlcség nél mértem . 180w ot - tőbbi 7 volt 1 lábon nincs feszűlcség
A képcső-katódokon mekkora a feszültség?
180w ot - tőbbi 7 volt 1 lábon nincs feszűlcség
arrol írtam a video végfoknál csak 5 voltot mértem.[quote]
A másik topikban már volt szó a problémádról. Biztosan belevaló IC-t tettél bele? Tudod a sassziszámát? Egy-két képet készíthetnél a belvilágáról, csak a beazonosítás miatt.
még te kűldted nekem a kapcsolási rajzot az biztos jo mert még szerelőtől vettem sasszisz 8
Köszönöm a segítséget. Így üresen megvan a trafó szekunder oldalán a kb 13 volt. Így ezt a hibát kizártam. Visszatettem,de a tv továbbra sem indult. Utána gondoltam jó alaposan végignézem a fóliát,meg az egész panelt,hátha ott lehet a hiba. A relé egyik kivezetésénél alig észrevehetően körbe volt repedve a forrasztás. Ez volt a gond. Mégegyszer köszönöm,nagyon jó lett a tv. üdv.
Lámpás próba kész. Videó itt
Csak villog a lámpa fénye... A "fekete" kockából pedig csattogó-kattogó hang hallatszik, mint egy reléből. Sorvégtrafónak van kampec? Ha igen, akkor honnét tudok szerezni, vagy hogyan tudom javítani?
Ha a fekete kocka a sortrafót jelenti, akkor igen, az ment tönkre. Valamilyen írás van rajta?
A sortrafót nem tudod javítani. Csak csere. Kádár Pisti barátom kérésére a rajta levő felírat vagy a kábelén vagy a saszin külön papíron lévő feliratot keresd!
De akkor miért nem volt szekunder feszültség?
Hello Mindenki! Üdvözlet és szép estét!
Ma kaptam egy igen régi, de minden tekintetben műküdőképes CIKLÁMEN típusú TV-t. A két mellékelt fénykép eléggé gyenge, mert most este csináltam. Nos ez egy békebeli távírányító és SCART csatlakozó nélküli jószág. Kérdésem: rá lehet-e csatlakoztatni a DIGI TV /vagy egyéb/ beltéri boxra úgy, hogy a beltéri távirányítójával tudjak csatornát váltani és még képet is kapjak. Persze a TV csatornaváltójának megfelelő behangolása után, ha ez egyáltalán lehetséges. Ha valakinek ötlete van, ossza meg velem! Vagy ez egy kivihetetlen ökörség? mazsola
Szia!
Ha a beltérin van RF OUT csatlakozó, akkor minden további nélkül megoldható a probléma. Koax-csatlakozóval össze kell kötni a két készüléket, a tévén megkeresni a beltéri jelét (UHF-sávon), és már nézhető is a beltéri által szolgáltatott műsor.
Sajnos egy új sokszorozóval is csak erőlködik a táp Merre menjek tovább?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |