Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Igen. Így már szerelhető is. Pl kétoldalas ragasztóval.
Ez egy, vagy kétkomponensű?
Kétkomponensű. Vigyázni kell az edzővel, max 1% -ot lehet beletenni. Ha többet teszel megrepedezhet, ráadásul annyira átforrósodik hogy szét is robbanhat.
Tapasztalat szerint szobahőmérsékleten én kb 0,5%-ot teszek bele. Így kb 1/2 óra alatt köt meg. Viszont tutira nem reped meg.
Ez az anyag mellékelve van, vagy külön kell venni?
Adják hozzá az edzőt, ez benne van az árban.
Valóban jól néz ki,és a doboz is megspórolható vele. Polírozni mivel szoktad?
Befogok a fúróba egy filc korongot, és pasztával polírozom. Egy-két perc alatt kész.
Jól néz ki, és még csak most fogom kitalálni a tuti öntőformát.
Már csak egy infraáteresztő öntőgyanta kéne feketében és tuti lenne minden
![]()
Elvileg létezik hozzá színező paszta de még nem próbáltam.
Nagyon szep, gratulalok hozza. A ledek felsugarzasi szoge mennyivel modosult? Es mennyire nyeli el az infrat?
Az öntőformát illetően van egy javaslatom.
Nekem itthon van ilyen önthető gumi, vagy nem is tudom milyen anyag. Állagilag mint valami folyós tészta, bár kicsit olyan nagyon nagyon sűrű olaj. Ez 2 komponensű, én vettem belőle egy kilót, és mostanság akarom használni. Hogy kipróbáld, önthetek belőle neked egy kockát. Így ki tudod próbálni, hogy reakcióba lép e vele, így az öntőformád is megtervezheted. ![]() ![]()
Nem volt különbség érzékenységben a kiöntött és a kiöntetlen között, ezért azt gondolom, hogy nem befolyásolja jelentősen. A kisugárzási szög sem változott, hiszin úgy van kiöntve hogy az öntőforma hozzáér a ledek tetejéhez, tehát a ledek nagyon kicsit kilátszanak az öntvényből. Kamerával nézve a sugárzás ugyanaz mintha nem lenne kiöntve.
Köszönöm, szilikon öntőgumim nekem is van. Azt már próbáltam tökéletesen lehet vele önteni. Lehet hogy ez lesz a megoldás, de ha tudok szerezni valami PVC zártszelvényt, azzal egyszerűbb lenne a dolog. Esetleg ha lenne valakinek vákuumszívó berendezése, amivel a pvc csomagolásokat csinálják...
Most néztem hogy ha jól látom patch kábellel kötöd be. Nem vékonyak a vezeték erek?
Ez nem patch kábel, ez riasztó kábel. Két vastag és két vékony eret tartalmaz.
Köszi! Így már ok.
Szia! A makettezők használnak kis méretekhez (a Tic-Tac doboz még belefér) porszívót a vákuumozáshoz. A makettinfo.hu-n van info ilyenekről, ha érdekel. Én is húztam pár dolgot így, működik a dolog. Röviden: csomagoló anyagból kivágsz egy megfelelő méretet, felmelegíted kenyérpirítóval, hajszárítóval, legrosszabb esetben tűzhelyen, és rádobod a formára, ami körül a porszívó már csinálja a vákuumot. Némi gyakorlással az eredmény garantált!
![]()
csinalj vakumot kuktaval. forralj benne vizet, es ha mar a nagy resze elgozolgot, akkor a szelepnel a suly helyett tegyel ra csovet es kapcsold le. Igaz lassan lesz vakumod, de lesz
![]()
Köszönöm. Meg fogom nézni.
Ez a kuktás dolog elég nehézkesnek tűnik.
![]() Inkább a porszívó.
Teny. Ezert kene beinditani a palackozott suritett levego mintajara a palackozott vakuum bizniszt.
Sziasztok!
Pár napja végig olvastam a fórum szinte minden hozzászóllását, és látom páran nagyon komolyan elmélyültek a témában, és komoly eredményeket értek el, ezúton is gratulálok hozzá! Lenne egy kérdésem hátha tudtok segíteni. Van egy Whistler XTR-560 -as lézer és radar jelző készülékem és ezen szeretnék kicsit változtatni már ha lehet! A lézeres mérést eddig mindössze háromszor jelezte, kb 500m, ha közelebbről mérnek mondjuk olyan 150-200 méterről akkor már semmit nem jelez ezen szeretnék valamit változtatni. Lehet egy vagy több vevőfejet elhelyezni az autón és valahogy összehozni az XTR-560-al, hogy jobb legyen az észlelés? Későbbikben pedig lehet fokozni persze blokkolóval mert az egy biztosabb pont. De egyenlőre csak kis lépésekben. Előre is köszönöm!
Ha 500m-en jelez=megmértek. Emiatt 150-200m-en már nem mérnek meg. Egyébként mi értelme jelezni azt, hogy megmértek?
Más: Mi a neve annak a lézeresnek amit az út szélére raknak ki, 3 lábú és térdmagasságban van egy kis fekete doboz?
Max annyi értelme van, ha jól tudom 40-70m távolságból csinálnak csak fotót de lehet tévedek. Ha időben jelez max megállok és várok 1 percet hogy haladjon el 2 autó és utána indulok el.
Ha jól tudom video felvétel készül akár 6-800m távolságból is.
SCS103 ! Nagy *** ujabban, lámpaoszlop v. más tereptárgy "fedésébe" lepakolják a 103-at dolgozni, sünök meg elbujnak pár tiz méteren belül a parkolóban és dőzsölnek,
Nincs olyan,hogy idöben jelez.. Ha jelez,akkor megmértek . SCS103 eleve egyáltalán rád sem lő 80m-nél távolabbról, a többivel pedig ugyan távolról kezdenek mérni,de videófelvételt készít,így ha meglönek,de még nem olvasható a rendszám,akkor bekisérnek vele olyan távolságig,ahol már olvasható vagy.
Detektor semmit nem ér lézer ellen (sőt a fixen telepitett 0,5mW-al (!) sugárzó radarok ellen sem,hiszen annyira kicsi a sugárzott teljesitmény,hogy mire a detektor sikit,addigra mérési távolságba érkeztél
Akkor megnyugodtam. Erre mondták azt a híradóban, hogy láthatatlan!? Már 2x is összetalálkoztam vele. Egyszer szemből, kb. 150m-ről üvöltött az echom, másodjára hátulról mértek rám és a visszaverődőt is vette.
![]()
Ne vegyél mindent készpénznek,amit a hiradoban mondanak , szinte minden blokkoló megfogja és bizonyos szempontból egy remekül blokkolható cucc (pl. az én autóm minden esetben JTG il. JFG blokkolást mért a 103-ra,de Fama2-vel 7 mérésből 3 alkalommal mérhetö volt -igaz csak 40m-en belül előről és kb 50m-ig hátulról
|
Bejelentkezés
Hirdetés |