Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió beszerelése

Témaindító: DEXA, idő: Aug 17, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 24
(#) Garden válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Köszönöm, persze, a bekapcsolás az megvan (most is azzal kapcsolódik be). És az ISO csatlakozók is megjöttek (már benne is vannak a fejben)...de köszönöm, holnap rákötöm a pirosra-sárgára a +12V-ot (össze is köthetem Y-ban, vagy a piros a + a sárga -?), és a feketét a testre (ez mehet a karosszéria egy megtisztított pontjához lemezcsavarral?). Most pedig leszaladok, és lekötöm kéket, mielőtt reggel meglepetés ér...
(#) akos70 válasza Garden hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

A sárga is plusz!!! Milyen autóba szereled?
(#) Garden válasza akos70 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Egy szép Ford Transitba, de jó öreg, semmi komputer, meg kavarás, csak 12V és kész, ezért gondoltam, hogy meg fogom tudni oldani...de én mindig is tudtam, hogy ez is egy szakma.
(#) akos70 válasza Garden hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Szerintem abban vannak csatlakozók a rádiónak, 2 lapos széles sárga, egyik a hangszóróké, másik a tápé. Akkor minden szükséges vezeték ott van, csak a csatikat kell átcserélni.
(#) Garden válasza akos70 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Sajnos nincs, már ezt az előző beszerelésnél sem találtuk, pedig azt profi szerelte be (ezért volt könnyű áramot szereznem a szivargyújtóról), az eredeti rádiót pedig kitépték belőle még 15 évvel ezelőtt...szerintem azért nincsenek meg a gyári csatlakozók. Kósza kábel pedig nincs, a motortérből sem megy, és a biztosítéktáblából sem olyan, aminek ne lenne tisztázva a funkciója...tehát ezért kellett "barkácsolnom" a hangszórókkal is. Két kis Pioneer van a lábnál (a kasztniba süllyesztve, a gyári helyén), és két szélessávú doboz az ülések alatt hátrafelé. Mindegyik 8 ohmos, és már mind a négyhez viszonylag jóminőségű kábel megy toldás nélkül.
(#) cracky86 hozzászólása Szept 28, 2010 /

nekem valaki esetleg? senkinek nincs ötlete?
(#) Inhouse válasza Garden hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

A sárga és a piros szálon várja a rádió a +12V-ot, az egyik az állandó a memóriának, hogy ne felejtse el az adókat. A másik a kapcsolt, csak gyújtáskor (tulajdonképpen nem, hanem egy kattal előtte) van benne 12V. A sárga és a piros nagy összevisszaságot mutat autónként, ezért hagynak a fejegység gyártók lehetőséget arra, hogy cserélgethesd, vagy ha nem akarod, hogy csak akkor mehessen, ha benne a kulcs, akkor a fejegység piros és sárga szálát összekötve a közvetlen, állandó 12V-ra kell kötnöd. Így csak te tudod kikapcsolni a fejegységen.

Üdv
Inhouse
(#) Garden válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm, tökéletesen működik a dolog. Az akkumulátor negatívjáról elhoztam egy kábelt, az ment a feketére, a szivargyújtóról pedig a pozitívot, az pedig úgy, hogy a sárgát-pirosat összekötöttem, és az kapja 12V-ot.
Öreg darab (a magnó is és az autó is), de szépen szól.

Tehát köszönöm szépen a segítséget, örülök, hogy idejöttem. Ritka az ilyen türelmes, és segítőkész fórum. Inhouse, akos70 ha hangszerre lesz szükségetek szóljatok, nagyon szívesen segítek.

Horváth Attila
Garden :integet2:
(#) akos70 válasza Garden hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Hangszer van egy pár, tehetséget is tudsz hozzá adni?
(#) Inhouse válasza Garden hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Na az szép lenne, én meg a hangszerek!

Szívesen!
Mivel a szivargyújtóról vitted, azt kalkuláld bele, hogy azon általában 10A-es bizti van. Tehát mostantól a rádió és a szivargyújtó aljzat együtt nem haladhatja ezt meg.

Üdv
Inhouse
(#) cracky86 hozzászólása Szept 30, 2010 /

Helló kellene még egy kis segítség a Manta rádióhoz. Addig eljutottam, hogy bekapcsol, és működik, csak nincsen háttérvilágítás. Elszállt benne valami, vagy kell még egy pozitív szál valahova? Ha igen, akkor hova?
(#) tamas86 hozzászólása Szept 30, 2010 /

Sziasztok!

Skoda Fabiába vettem egy SAL voxbox vb2000-es fejegységet. A rádióantennához is átalakító kellett, összedugtam, beüzemeltem, de szinte semmilyen adó nem jön be. Kellene valami komolyabb átalakító, vagy erősítőt beigtatni? segítene?
(#) Inhouse válasza tamas86 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Nem maradt le az antennaerősítő tápvezetéke?

Üdv
Inhouse
(#) tamas86 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Szia Inhouse!

Ennek a vezetéknek az antennakábel mellett kellene lenni valahol, vagy az iso csatlakozóba, a sok vezeték között?
(#) Inhouse válasza tamas86 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Jó kérdés, a vége valahol az antennakábel környékén kell végződjön, mivel ott kell lennie az erősítőnek, ha van rajta. A rádió felőli vége hol lehet? Passz...
Ha van a rendszerben erősítő és nem kap tápot, akkor ott nem sok vétel lesz...

Üdv
Inhouse
(#) CHZ válasza tamas86 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

A kék vezeték kell neked . CSATI
(#) CsemanAttila válasza tamas86 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Hali!

Pontosan milyen átalakító kellet? Mert az erősítős kb így néz ki:Bővebben: Link
(#) akos70 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Szerintem inkább ISO-DIN átalakító.

images.jpg

(#) kisfeca hozzászólása Dec 6, 2010 /

Sziasztok! Szeretnék egy kérdést feltenni! Lenne nekem egy kazettás jvc autórádióm! Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet bekötni 4 hangszróra! Most a 4 vezeték ami kijön a rádióból az két hangszóróra van bekötve! Azt szeretném megtudni hogy ha épitek be a kocsi hátuljába még két 4 ohmos hangszórót akkor azt hogyan kössem a rádióhoz? Köszönöm elöre is.
(#) Inhouse válasza kisfeca hozzászólására (») Dec 6, 2010 /

Szeretnék pár kérdést feltenni...
Milyen JVC? A JVC 1!db kazettás autórádiót gyártott???
Honnan a francból tudjuk ennyiből, hogy hogyan kell bekötni? Te komolyan gondoltad ezt a kérdést?

Az ész megáll...

ÜdvInhouse
(#) kornel válasza kisfeca hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Igaza van Inhousenak, kicsit több információt.
Amit leírtál abból arra következtetek hogy csak 2 hangszórós gyárilag.A mellékelt Móricka rajz segítségével 8 ohmos hagszórókat használva párhuzamosan bekötve megvalósítható, és 4 ohmos terhelésed marad. Mondjuk nem túl elegáns megoldás.....

bekötés.JPG

(#) kisfeca hozzászólása Dec 7, 2010 /

Nem tudom pontosan a tipusát! 4*40W van ráirva és 6 kivezetése van! Most csak műhelyben használom két hangszóróval! 2 vezeték a tápellátás a másik 2-2 pedig a hangszórókra megy ennyi.
(#) Inhouse válasza kisfeca hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Nem lehet elolvasni a típusát? Esetleg tudnál csinálni egy képet a fenekéről? (ne tartsd túl közel a telefonod... )
Ha 4*40W, akkor az hidalt, tehát legalább 8 vezeték csak a 4 hangszóró. Aztán ott van a +12V, gyújtás, test, lehet még világítás, elektromos antenna kimenet, telefon némítás... ISO csatlakozós? Lehet, hogy le vannak vágva a vezetékek?

Üdv
Inhouse
(#) kisfeca hozzászólása Dec 7, 2010 /

Tyű nem tudom! Lefotózom neked ha otthon leszek és akkor felteszem!
(#) kisfeca hozzászólása Dec 11, 2010 /

Na itt vagyok! Úgy néz ki hogy tárgytalan ez a projekt mivel kocsi vásárlásra került sor a családban és ami meg lett véve auto abban cd-s autórádió van! Ugyhogy a jvc marad a műhelyben ! Viszont a cd-s rádiónak van annyi gondja hogy már pici rászkódásra is szaggat de nagyon! Azzal lehet valamit tenni hogy ne legyen ilyen érzékeny a döcögésre? (persze ez már egy használt rádió) Panasonic
(#) dhanecro hozzászólása Jan 6, 2011 /

Sziasztok!
Van egy HET 203B mp3 rádióm (megértem ha senki sem ismeri) csak úgy natúr drótos, semmi dugasz, 93as sfiwtbe megy. A hangszóró 4párja, a fekete mint negatív meg a 12v sárga (5ohmos), és a piros acc tiszta sor, de marad a rádión egy kék amiről fogalmam sincs hova... a kocsiban meg ha kilőjük a sárga pirosat, még mindig nem tudom azon mi a barnás narancs (negatív??) és még KÉT kék. Valaki feltudna világosítani? Nagyon köszönöm!
(#) akos70 válasza dhanecro hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Lehet még motoros antenna vezérlés, erősítő vezérlés, tel. mute, műszerfalvilágítás.
A 3 db tápon meg hangszóróvezetékeken nincs másra szükség.
(#) dhanecro válasza akos70 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Köszi a gyors választ! Nem hiszem hogy sok extra lehet beszerelve sőt semmi, a világításra gyanakszom azért... Mondjuk most is azt bámulom, a barnán jó hogy leghátul ordít egy "minus" felirat Tehát azt mondod akár a kékek maradhatnak szabadon elég a 3 fő?
(#) akos70 válasza dhanecro hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Elég, ha nem lesznek extrák.
(#) dhanecro válasza akos70 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

nem, csak ennyit akarok hogy szóljon aztán pendrivot bele...műszakiban nem tudta nekem megcsinálni, teljesen süket volt minden (a hang meg a rádió) de a világítás, menü minden egyéb ment, nem tudom milyen okból...
Következő: »»   9 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem