Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   48 / 199
(#) Doncso válasza rubik hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Gondolom rá van rajzolva a készülék házra a hidalt bekötés mikéntje. Azt kell követni.
(#) rubik válasza Doncso hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Nincs rajta rajz.
(#) RE AUDIO válasza zn4416 hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Hello, 12voltos PC tápról hajtom eleinte ment rendesen semmi baj nemvolt de most egyik nap észrevettem, hogy nem csak nagy hangon hanem kis hangon is recsegősen szól de ha rátekerem a hangerőt akkor meg inkább csak recsegve adja le a bass-t nem tudom mi lehet a gond jah es a pc tápot probaltam egy másik erősitővel és szépen megyen ugyhogy téleg nemtudom mi lehet a baj és mit kellene cserélnem
(#) RE AUDIO válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

szia köszi a segitséget csak van egy kis gond meg pedig hogy nem annyira értem én ezeket a szak szavakat tehat konyha nyelven kellene leirnod ha megkérhetlek jah és azt , hogy mit tudnék vele kezdeni mert nagyon jo erőlködő nem szeretném kidobni és szerintem javithato is
(#) Gigapixel válasza RE AUDIO hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Sziasztok, Millenium autórádió, 4x15W. Ez a bajom, ugyanis 90 es ebességnél már alig hallani max. hangerőn. Szerintem 60W-nyi hangerőt jobban kellene hallanom, az a gyanúm, hogy szándékosan le van véve pl. az erősítése, hogy "vegyél drágábbat, ha hangerőt akarsz". Egyelőre nem szedtem ki, de tervezem. Mit javasoltok? Vagy csináljak egy külön végfokot mondjuk TDA2030-ból?
(#) zn4416 válasza RE AUDIO hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Ok. EcoPityu utat mutatott. Mérd ki a végtranyókat.
(#) RE AUDIO válasza zn4416 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

köszi megpróbálom
(#) Doncso válasza rubik hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Akkor lehet, hogy nem is hidalható?
(#) rubik válasza Doncso hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Ha z azt jelenti akkor lehet,hogy nem.
De akkor hogy kössem?
(#) RE AUDIO válasza zn4416 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

csak azt nem tudom, hogy ha kimörem miylen eredményt kell hogy kapjak
(#) cicoka hozzászólása Okt 17, 2010 /

Sziasztok. Volna egy nagy problémám. Kaptam ajándékba az egyik haveromtól egy KENWOOD kac-1021-es tipusjelű autós erősítőt. A gond az, hogy hilyányzik a végfok meghajtó része és annélkűl nem ér semmit. tud-e esetleg valaki hozzá kapcsolási rajzot küldeni?
(#) Doncso válasza rubik hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Csinálj már egy képet róla, hogy lássunk is valamit.
(#) RE AUDIO hozzászólása Okt 17, 2010 /

Sziasztok lemértem a tranyókat ugy néz ki, hogy az eggyik nemjó lehet, hogy az a brobléma csak nekem meg az a problémám, hogy nemtudom beazonositani a tranyót ezt láttam rajta nemtudom létezik e ilyen: STC 1815 ys2 , legyetek szivesek segitsetek ,hogy mi lehet pontosan a száma vagy hogy mivel helyettesithetem elore is köszönöm a segitséget
(#) Inhouse válasza RE AUDIO hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Egy igen népszerű és elterjedt alap NPN tranzisztor, 2SC1815, szinte bármi hasonló jó helyette...

2SC1815

De most tényleg, csak én hordok haza minden vackot, hogy kimentsek belőle alkatrészeket? Tényleg csak olyan dolgokat veszek, hogy elektrolit kondi, vagy pl. spec dolog, amit nem bont minden nap az ember, de ezen kívül minden vacak ott van a "szemétben".
(alaplapokból fetek, monitorokból fetek, tranzisztorok, ellenállások, diódák...)

Üdv
Inhouse
(#) RE AUDIO válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Köszi a gyors választ holnap delutan meg is nézem jobban de am az eleje amit láttam az 90% hogy az van ráirva STC valami szám és y2s vagy y25. Holnap alaposabban utánanézek és jelentkezem.
(#) ASDAFSF hozzászólása Okt 17, 2010 /

Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy szerintetek a MNC S3000 erősítőnek mi lehet a max valós kimenő teljesítménye ? Valaki szerint csak kb. 1500W RMS a teljesítménye de valaki szerint meg tudja a 3000W RMS-t, úgy hogy gondoltam megkérdezem tőletek hátha tudja valaki.

Nem tudom milyen fetek tranyók vannak benne, de egy kép van itt a belsejéről. Kép
(#) Doncso válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Idézet:
„De most tényleg, csak én hordok haza minden vackot, hogy kimentsek belőle alkatrészeket?”
Áh, biztoshogynem. Nekem két szintes a műhelyem, az alsó szint a műhely a felső szint a raktár, tele bontandó cuccokkal. De ha kell valami, nem kell a hákúba menni.
(#) GyurikaBx válasza ASDAFSF hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Szia!
Az adatok amit deny-g belinkelt azok valós rms adatok nemkell őket megfelezni!
Akkor mégegyszer az adatok:
MNC Hurricane S3000 monoblokk - 1Ohm

4 Ω terhelésen <0,5% torzítással: 1 x 1200W
2 Ω terhelésen <0,2% torzítással: 1 x 2100W
1 Ω terhelésen <0,2% torzítással: 1 x 3000W
2 Ω láncba fuzve <0,5% torzítással: 1 x 6000W
Magyarországon a hangnyomás versenyeken az apraja nagyja ilyen végfokkal indúl!>>>>
(#) Inhouse válasza RE AUDIO hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

TO-92-es tokja van? A betűjelzés ne zavarjon meg, vannak variációk a gyártóktól...

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Doncso hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Óóóó, egy 2 szintes műhely! :yes:
Egy 1,5m2-es kis kuckóm van jelenleg, plafonig polcozva, be kell másszak a székembe, az asztal is csurig, ez az én hibám is...
Meg persze a garázsban és a lakásban is a polcokon, szekrények tetején monitorok, TV-k, alaplapok, DVD-k, videók, beltérik, mindenféle elektromos cuccok...
Valamelyik nap jött egy barátom és a utcánkból hozott a kuka mellől egy PC-t...már ismert jól...

Egyébként nem csak a spórolás...zavar, hogy olyan dolgokat dobunk a szemétbe, ami magunknak és másnak érték lehet, újra lehet hasznosítani...pl. egy kezdő hobbielektronikásnak is egy aranybánya a "szemét", a veszélyes hulladék...

Üdv
Inhouse
(#) Doncso válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

[OFF]Azért ne gondolj nagy dolgokra, két szintes ez igaz, de kb 2,5m2 alapterületű.
(#) Variathor hozzászólása Okt 18, 2010 /

Sziasztok.Lenne egy olyan problémám,hogy:
A fejegység remote szálát összekötöttem a 12 volttal,hogy én kapcsoljam ki-be.Csakhogy az elkezdte szívni az aksimat.Namost és a gyújtásra rátettem a remot szálat,így minden ok,de állandóan resetel a fejegység,az equa beállításokat is elveszti.Mi ilyenkor a teendő?És egy másik.Ha az erősítőmre(majd ha szerzek) nem teszek kondit,hanem csak járó motornál hallgatom,akkor tehet valami kár az aksimban?Előre köszi a válaszokat.
(#) EcoPityu válasza Gigapixel hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Szia.
Ha tényleg tud 4x15W-ot, azt max a trabiban keveselném, modernebb autókban azért csendesebb az útzaj...
Ha egy piaci cucmó, az is lehet, hogy nem is hidalt a kimenete, és akkor csak 4x5W. Az már lehet kevés.
2030-al is max 15W (18?) az elérhető teljesítmény, és még tápegység is kell hozzá, ami a 12V-ból 2x18V-ot csinál.
Akkor már vegyél ..terán egy kisebb végfokot, 5-6E HUF-ért...
(#) EcoPityu válasza RE AUDIO hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Fényképezd le, akkor elmondom, mit, és hogy mérjél...
(#) EcoPityu válasza ASDAFSF hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Biztit nem látok a házon, ha külső biztit ajánlanak hozzá, akkor arról esetleg lehet saccolni a valósat. Bár a kivezetései így képről a 250A-hez elég karcsúak! Egy tápáram felvételt mérnék én rajta! (lakatfogóssal persze!)
(#) EcoPityu válasza Variathor hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Idézet:
„A fejegység remote szálát összekötöttem a 12 volttal,”

Mit csináltál?
Idézet:
„Ha az erősítőmre(majd ha szerzek) nem teszek kondit,hanem csak járó motornál hallgatom,akkor tehet valami kár az aksimban?”

Nem mindenki rak kondit! Miért is lenne baja az akksidnak? Ha túl nagy lenne az áramfelvétele az erősítőnek, mert te gigawattokkal szereted hallgatni a zenét, akkor sem az akksid az első ami tönkremegy járó motornál, hanem a generátorod!
(#) EcoPityu válasza cicoka hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Én azért előtte keresgélnék egy kicsit! :google: neked is!

De ha lefényképezed, akkor behatárolható, a probléma. Ha most az előerősítő-hangszínszabályzó-fázisfordító panel hiányát érzed, azt amúgy sem kis feladat pótolni!
(#) RE AUDIO válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Igen TO-92 es tokja van
(#) RE AUDIO válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Köszi megpróbálom
(#) Gigapixel válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Szia, köszönöm a választ. Nem piaci, hanem a tescóból van, saját márkájuk, van még rá garancia, legfeljebb visszaviszem, minőségi kifogással. egyébként 14990 volt, tehát nem annyira olcsó. (USB, SD olvasóval). Régi suzuki swift. Nem lehet, hogy az erősítő bemenete van leosztva/szabályozva? Nem szoktak ilyet?
:nemtudom:
Következő: »»   48 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem