Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 83
(#) SiXeR válasza pucuka hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Egyébként szerintem ott is elrontottam, bár ezt nem tudom visszacsinálni, hogy ami parabolás azt kellett volna vevőnek tenni és a routerre meg a Yagit kéne ami egy egyenes alu.Márcsak azért is gondolom így, mert ez az alu egyenes lövi előre, a Grid antenna is de annak van parabolája és ha a vevőre raktam volna lehet könnyebben befogja az adott jelet,mivel a parabolával begyűjti.Az az érdekes, hogy a pingem 25 körül van, de a sebesség meg ilyen akadozva 200-500kbit/s.És 5 megás a net.Nah mind1, azért köszi a felvilágosítást.A tanulópénz már megvolt bőségesen
(#) pucuka válasza SiXeR hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Még egy ötlet (az midíg van) , vágj le 5 cm -t a koaxból, és fejeld meg újra. Máshova kerül a reflexió, ahogy az antenna helyének keresésekor is.
A parabolának csak annyi szerepe van, hogy az előre - hátra viszonyt valamelyest javítja, ennek egy zavart környezet esetében lehet jelentős szerepe, de ahogy mondod nálad ez nem áll fenn, esetleg egy városi környezetben. A nyereséget a hullámhosszhoz képest kis mérete miatt nemigen növeli.
(#) SiXeR válasza pucuka hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

"A nyereséget a hullámhosszhoz képest kis mérete miatt nemigen növeli."
Ezt az alu antennára írtad gondolom.Bővebben: Link
De amikor kiraktam a 25x13 centis házi antennát azzal befogta 5-ös térerővel.Az se annyira nagy, csak gondolom mivel egy PCB lapból van megcsinálva,az is valamennyire úgy funkciónál mint egy parabola.De ugye azt nem tudom kirakni.Vágjak le belőle 5 centit?Gondolod 5 centi annyit számít?Vagy melyik végéből vágjak le 5 centit, ahol a csatlakozó van, vagy ahol be van forrasztva az antennába a kábel.
(#) pucuka válasza SiXeR hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Más antenna a parabola, a Yagi, és a reflektor falas antenna, de lehet kombinálni is a jobb tulajdonságok (nyereség, irányhatás, előre-hátra viszony érdekében. Az antennák minden mérete szorosan kapcsolódik a működési frekvenciához, (hullámhosszhoz).
Itt tájékozódhatsz, esetleg rendelhetsz antenna, és tartozék elemeket. Legalább a megadott adatokat tanulmányozd, és vesd össze az általad használt antennákéval, már ha ismered egyáltalán.
Az antennák házilagos készítése meglehetősen kétesélyes dolog, vagy eltalálod , vagy nem. Általában műszerek nélkül nem megy, bár lehet szerencséd. Az elkészült darabokat mindíg meg kell mérni, még sorozatgyártás esetén sem 100 %. Ehhez elég drága műszerek kellenek.
Mivel a hullámhossz 12.5 cm, ehhez kell mérni miden fizikai méretet, figyelemmel a rövidülésí tényezőre, ami azért meglehetősen környezetfüggő. Az 5 cm hasból mondtam, nem is a pontos méret a lényeg, hanem hogy ne pontosan félhullámhossz legyen, így elérhető, hogy a reflexió okozta minimumhely arrébb tolódjon a tápvonalon.
(#) danyi válasza pucuka hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

egyet értek
(#) enpesta válasza jow001 hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Működhet. De azért én messzire elkerülném azt a helyet, amit így reklámoznak. Igencsak feszegetheti az egészségügyi határértéket....Ha csak 10 mA-rel töltenék egy 3,6-4 V-os akkut 6 órán keresztül (ez ugye kb 40 mW teljesítmény), az még édeskevés a teljes feltöltöttséghez, de már számottevő az embernek. Miért? A 40 mW leadásához a különböző veszteségek miatt az - tegyük fel 6x4 cm-es - antenna környezetébe (becslésem!) 0,5-1 W körüli teljesítményt kellene lesugározni. Na, akkor mennyi jutna a mellette üldögélő emberbe? Ennek a 100x-sa? Ha nem muszáj, nem szívesen üldögélek egy 100 W-ot kisugárzó antenna mellett órákon át. Kíváncsi lennék, hogy gondolták ezt az akkutöltést....
(#) Novak válasza SiXeR hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Nekem csak az nem világos, hogy ha a nyákos antennával minden szép és jó, miért nem akarod kirakni? A réz önmagában valóban oxidálódik, de az oxidálódik a szobában is. Az oxidáció (mint a neve is mutatja) a levegővel való érintkezésből adódik. Viszont szerencsére a réznek csak a felülete oxidálódik, nem olyan mint pl a vas, hogy idővel az egészet eleszi a rozsda. Hanem oxidálódik a felületet vékonyan, és ez az oxidréteg meg is védi az alatta lévő réteget, nem fog az egész tönkremenni.
Ez az egyik. A másik, hogy ha nagyon félsz az oxidációtól, akkor lakkozd le. Egy pár mikron vastagságú réteg nem fog árnyékolni semmit, ilyen frekvencián az gyakorlatilag átlátszó. Egész biztosan nem fogja elrontani a vételedet.
Sőt, végső soron ha még így is félted, egy mikrós dobozba még mindig beteheted.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Novak hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Így van. Én lazúrral festettem le a helixeket, méghozzá vagy három rétegben, hogy ne nagyon lehessen észrevenni az eresz alatt. Most lesz a harmadik éves, nagyon jól működik és a festék sem jött le.
(#) SiXeR hozzászólása Okt 16, 2010 /

Egyszerűen már tényleg nem tudom mitévő legyek.Már mindkét antenna látja egymást, pontosan egymásra van irányítva, routerbe Grid antenna van adapterbe ami venné a jelet meg egy economikus Yagi antenna.4-es a térerő és még mindig nincs internet.Már egy hónapja szenvedek vele és még semmi.Lehet driver probléma?mert már nem tudok mit elképzelni.Ilyen rálátással egy sima antennának is látnia kellene a másikat, szal a 24dBi-s Grid és a 14dBi-s yagi nem értem miért nem látja egymást annyira, hogy a net átjöjjön.
(#) kadarist válasza SiXeR hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

A router is látja az ellenállomást? Ez is fontos!
De lehetne variálni a konfiggal is, például a Yagi-oldalt átállítani access point-ra vagy bridge-re. Bővebben: Link
(#) amolatt válasza SiXeR hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

nekem csak a wifi router és az adsl modem között volt ilyen problémám! a probléma oka az volt hogy mindkettőnek ugyanaz az ip cím volt megadva...tehát meg lett változtatva a router ip-je és tökéletesen működik
(#) barrakuda hozzászólása Okt 24, 2010 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,milyen wifi routert érdemes venni,ha azt szeretném csinálni,hogy a wifi routert feltenném a tető alá,azért hogy minél rövidebb legyen a külső antenna kábele,és a routerből UTP kábellel levinném az asztali számítógépbe a jelet.
Egyáltalán ez a megoldás működne?
Erre a célra megfelelnek az olcsóbb 5-6-ezer forintos wifi routerek?
(#) pipi válasza barrakuda hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Nade mit akarsz csinálni? A wifi routerrel te sugárzod szét a saját internetedet, ezt bármelyik wifis router tudja, de az a gyanún ne valaki más internetére akarsz ráakaszkodni, ahhoz accesspoint kell (esetleg olyan router ami ilyen módban is tud dolgozni)
(#) KTobi válasza pipi hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Pont fordítva, a megosztóshoz kell Access Point, tehát csatlakozási pont, oda lehet csatlakozni. Vételhez bármilyen wifi eszköz jó. Egyedüli szempont a külső antenna csatlakoztatási lehetősége.
(#) szabidavid88 válasza barrakuda hozzászólására (») Okt 24, 2010 / 1

Szia!
Ha jól értelmezem, akkor internetet szeretnél megosztani wifin.
Ehez vagy egy Linksys wrt54gl wifi routert ajánlok, amire rátöltöd a Tomato firmware-t (a wrt54gl - hez 2 db külső antenna csatlakoztatható, a tomato pedig nagon széleskörű beállítási lehetőséget tesz lehetővé, állíthatóvá válik vele a kimenő teljesítmény is!!!), vagy pedig egy általános vezetékes routerhez csatlakoztatoott Senao Acces Pointot.
Én az utóbbi megoldást használom, teljesen meg vagyok vele elégedve. 5 emeletes panel lakásban lakom 3. emeleti középső lakásban, lent az utcán még használható a wifi. (persze mindez a gyári antennával!!)
Gondolom nem kell magyarázni, mennyiben változik a történet, ha a gyári antenna helyett ráakkaztassz egy körsugárzót, szektort esetleg egy parabolát vagy yagit.
Antennákat a következő linken tudsz nézni:
http://www.wireless-bolt.hu
Remélem segítettem, üdv: Dávid
(#) larzz hozzászólása Nov 4, 2010 /

Sziasztok,

Rövid kérdésem lenne.
Adott egy AP ami kb 200 méterre van, ennek jelét egy 19dBi-s lapantennával tudom venni. A kapcsolat elég instabil. Alapvetőleg játékra használnám haverral, de elég sok a csomagvesztés, kb 5%, ez egy fps játék esetén elég sok, és zavaró.
A jel útjában egy fal van amit nem tudok kikerülni.
Az adó egy kb 10 dB-s körsugárzó, ilyen nagyobb fajta botantenna.
Szerintetek a jelenlegi lapantenna helyett egy 18dBi-s yagi jobb megoldás lenne kliensoldalon? Vagy ezt így nem lehet megmondani? Nem szeretnék pénzt kidobni az ablakon ha eleve semmi esély...
(#) kadarist válasza larzz hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Szia!
Ha mindkét oldalra irányított antennát használnátok, akkor nem lenne csomagvesztés.
(#) larzz válasza kadarist hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Nem csak ketten vagyunk. 3, de van hogy 4 ember. Az irányított antenna az AP oldalon ezért nem kivitelezhető. És csak nekem van ilyen problémám... Gondolom párhuzamosan 2 antenna az hülyeség az AP-n
Szóval szerinted a lapantennánál nem lenne jobb a yagi? Jól gondolom?

A nyereségnövelés járható út. Yagi, parabola jöhet még szímításba.
(#) larzz válasza kadarist hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Köszi a választ!
Közel azonos nyereségű antennákról van szó, mármint a jelenlegi lap és a kipróbálni kívánt yagi. Azért gondoltam, hogy a yagi jobb lesz, mert nagyon sok az AP a környéken, kb 30... és talán nem szed össze annyi zavart mint a lapantenna. Ezt jól látom? Okozhat ez problémát?Te megvennéd a yagit?
(#) Rumcájsz válasza SiXeR hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

100m-t nem tudsz áthidalni? Olyan nincs! Kilómétereket át lehet egy jó antennával (parabola) lőni. Lehet hogy nem a készüléketekben van a hiba, találkoztam olyan esettel hogy a közelben nagy powerrel nyomatta valaki a netet és pont irányban volt az egyik antenna. Nem volt kapcsolat már majdnem feladtam mire rájöttem hogy csatornát kéne váltani.
Ez lett a megoldás. Áttettem a bazárt a 12-es csatira és ott remekül ment.

Én nem Yagit vennék, inkább paraboláznék, de mindjárt megköveznek érte, úgyhogy nem is folytatom.
(#) larzz válasza kadarist hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Én is, de olyan szerencsétlen a rálátásom, hogy kívülre nem tudnám felszerelni. A szobában meg érdekesen nézne ki egy 90 centis tükör Egyébként a jelenleg forgalomban levő yagiknál a polárváltós mit akar jelenteni? Csak elfordítom a tengelyénél 180 fokot és már meg is történik a dolog, nem? Vagy ez a felfüggesztéshez képest is elfordítható?
(#) pucuka válasza larzz hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Minden tisztességes antennát (a yagit is) fel lehet szerelni mindkét polarizációval. Asszimetrikusan táplált antennánál függőleges polarizál felszerelésnél ügyelni kell, hogy a betáplálás ne a föld felé essék.
(#) larzz válasza pucuka hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Na ezért nem értem, hogy miért árulnak polárváltós antennát...

Mutass egy polárváltós antennát.

Amint a képen is látszik, a radom egy hengeres formájú cső, amibe nagy valószínűséggel két, egymásra keresztben elhelyezett yagi antenna van, megfelelő módon egymáshoz illesztve. Ilyen antennát akkor célszerű használni, ha nagy távolságot kell áthidalni, és a polarizáció fordulhat.
(#) larzz válasza pucuka hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Hát, majd ki lesz próbálva, meg lesz nézve, mi is ez... Köszi a segítséget.
(#) 256kb hozzászólása Nov 9, 2010 /

Nekem ez van: TP-LINK TLWN 422G adapter levehető antennával (RP-SMA) + TP-LINK ANT TL-ANT2408C körsugárzó antenna. Ezzel nyílt terepen 630 méterről be lehet fogni wifi hálózatot. (Persze, ha a környéken nincs több AP, és nem zavarják a jelet.)
Következő: »»   28 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem