Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   67 / 136
(#) Zoli_bácsi válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Hogy hogy tetszik a levilágítód? Őszintén, sehogy sem. Papírdobozos valami. Remélem ez csak a teszt miatt kell, és ezután szép külsőt kap a levilágító, ugye?
(#) kaqkk válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Az első levilágítóm nekem is hasonló volt , csak a kartondobozt én egy régi íróasztal fiókrészével "helyettesítettem" az asztal lapját kivágva felszereltem
az üveglapot és a tetőt, a fiók helyére meg beraktam a
fényforrást és az időzítőt (a képek közt "valszeg" megtalálod)
(#) Tomi_Bp válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Eredetileg kb. fél éve egy laminálót kezdtem el építeni, egy lézernyomtató fixáló hengersorának segítségével, csak a léptetőmotor unipolárisan vezérelve néha nem tekerte át a nyákot a hengersoron, hanem beragadt, ezért elkezdtem a bipoláris vezérlését, csak jött a nyár. Most egyszerűbb volt a fotó eljárás, de számomra sokkal költséghatékonyabb a laminálás, csak azt még nem tapasztaltam ki és még nincs meg a készülék ...
Természetesen a papírdoboz ideiglenes, de szerintem a működést nem befolyásolja, hogy műanyag, fém, vagy papír. Köszönöm, hogy időt töltöttetek a válaszokra.
(#) J-O-E válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Azért ne keseredj el, más is bizonyította hogy hungarocel bakokon elhelyezett üveglappal is lehet fotózni.
Ha beválik és működik akkor érdemes komolyabb burkolattal ellátni, jobb mint 200.000.-Ft ért megvenni egy gyári levilágítót, mert az acélból van.
(#) kaqkk válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Én meg kb 20 év után tértem át a fotózásról a laminálálásra (4 féle levilágítóm volt ) most fénymásoló fixálóhengerrel laminálok .
(#) vicsys válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Mi az, hogy instabil? Az az, hogy nagyon nem stabil... Nem mondhatnám, hogy a kartondoboz vs. szigszalag technológia egy kiforrott stabil rögzítési mód lenne.
Idézet:
„József Attila: Ne légy szeles...

Ne légy szeles.
Bár a munkádon más keres –
dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes.

(1936)”
A következő változatot már remélem büszkén mutatod meg nekünk, bizonyítva, hogy tudsz Te jobbat is!
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Ha minden jól megy , a hétvégén kipróbálom a laminálható fényérzékeny fóliát , ezért vettem egy 8w os uv fénycsövet és a hétvégén építek egy új levilágítót .
képek a jövőhéten !
(#) Zoli_bácsi válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Hány levilágítód van már cimbora? Nem elég egy, ami bevált?
(#) kaqkk válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Volt már 4 , abból kettő szét lett bontva (asztalba volt építve ) és kettő el lett adva , mert átálltam a laminálásra ,nyomtatóváltás miatt . Most a hétvégén megépítem az 5. -et és elteszem ha kell legyen egy tartalékban Így bármelyik technológiát tudom majd használni , kedvem szerint .
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Elkészült Igaz még időzítő nincs benne, de a képen is látszik egy csővel is teljesen egyenletes a fény eloszlása.
(#) Frankye válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Hm. Jó lett! Meg szabad tudni, hogy az alatta lévő "tükröző" miből van?
(#) kaqkk válasza Frankye hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

HP fotópapír Eredetileg egy vékony rapcsos fóliából lett kihajtogatva a "tükör" de jobbnak ítéltem ha ragsztok rá fényes fotópapírt . Egyébbként ez egy régi stencilező (hőmásoló ) -ból készült . Már készül a díszelőlap és az elektronika is . Az előző levilágítóban már bevált saját lcd-s időkapcsolót kapja majd meg .
(#) Frankye válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Köszönöm! Gondoltam, hogy nem "sima" papír, de erre nem is gondoltam.
(#) Solt85 hozzászólása Okt 26, 2010 /

Hello mindenki !

Szeretnék UV-s nyák levilágítót építeni UV csövekkel. Ehhez szeretném a segítségeteket kérni. Pontosabban a fénycsövek bekötéséhez. 3db ilyen csövet: T5 - Fénycső szánok bele.

Kérdésem arra irányulna, hogy hogyan kellene bekötni ezeket, és milyen dolgok kellenek hozzá?

Elektronikus előtét-t nem szeretnék venni hozzá mert iszonyat drága. Én arra gondoltam hogy vennék egy megfelelő teljesítményű előtét trafót 40W körülit, a csöveket sorba kötném, és mindegyikkel párhuzamosan 1-1 gyújtót raknék. Nemtudom jól gondolkodom? Kondenzátor kell hozzá?

Köszönöm előre is a válaszokat.

Üdv.
(#) Attis92 hozzászólása Okt 26, 2010 /

Üdv!

Egy olyan problémám van, hogy csináltam egy levilágítót. PIC-es időzítő van rajta egy LCD-vel. Egy a topic elején látható Trust Scannert építettem át. 10 db UV cső van benne, 15W darabja és 5 fojtó. Meghagytam a Scanner gyári kapcs. üzemű tápját. A probléma az hogy szépen elindul, kiírja az üdv üzenetet, várja hogy beírjuk az időt. Ha megadtuk az időt és elindítjuk, akkor meghúz a relé és amikor a csövek elkezdenek gyújtani Resetel benne a program. Horganylemez dobozba raktam, hátha a fojtó zavart ad ki neki,de így is ugyan azt csinálja.
Ha volt már ilyen probléma elnézést, hogy nem vettem észre. A válaszokat előre is köszönöm!
(#) vicsys válasza Attis92 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

A pic tápját kellene szűrni vagy leválasztani. A lógó vezetékeket rövidebbre venni és összefogni.
(#) Attis92 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

De mi lenne a konkrét jelenség én, hogy őszinte legyek azt sem értem. Amúgy a PIC lába közvetlen a foglalat alatt szűrve van egy 100n kondival. Hogy kellene leválasztani? Egy külön kis tápegységgel?
(#) kaqkk válasza Attis92 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Szerintem a csövek gyújtásakor visszaesik a hálózati fesz a vezetéken és a feszültségcsökkenésre resetel a pic !
A pic panelra tegyél a stb elé mondjuk 470u kondit
és az elé egy diódát hogy a már feltöltött kondiból "visszafelé " ne juthasson a kraft .
(#) Attis92 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Erre én is gondoltam, mert néha ilyen random szerűen előfordul, hogy a kapcs táp is leáll egy pillanatra. De ezt csak ritkán csinálja. Csak az a baj, hogy az LCD háttér világítás is ugyan azt az 5V-ot kapja tehát ha a kondi tárolna a gyújtás idejéig egy kis energiát az LCD azonnal kiveszi. Azt meg nem tudom, hogy úgy be tudom-e tenni a diódát hogy kizárja az LCD-t. Köszi a segítséget, majd megpróbálom.
(#) kaqkk válasza Attis92 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Ha 470u -vagy nagyobb a kondi , akkor elbírja a kijelzőt is a fesz esés idején .
(#) t0bi válasza Solt85 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Szerintem az elektronikus előtét a legolcsóbb!
Három kompakt fénycső elektronikájából megvan. Ha töröttet találsz, annak nagy valószínüséggel még jó az elektronikája. Egyet szétszedtem, rákötöttem egy sima 18 W-os neonra és gyönyörüen világít. Vigyázat, 230 Volt!!
Tehát én is azt tervezem, hogy ilyen levilágítót építek, bár már kifejlett vasalási technikám van (csak az asszony meg ne tudja)
(#) szk21 hozzászólása Okt 28, 2010 /

Hello!
Egy nagyon kezdő kérdésem lenne: az alábbi cucc megfelelő levilágító építésére?
Bővebben: Link
(#) Zoli_bácsi válasza szk21 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Elég sokszor született már meg ez a kérdés ilyen fajta fényforrásokkal kapcsolatban. Olvasd végig ezt a topikot és nem csak azzal a tudással leszel gazdagabb, hogy ez a világítótest megfelel levilágításra, hanem százszor több információ boldog tulajdonosa lehetsz is egyben.
(#) Solt85 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Köszönöm a válaszokat. Megvettem a 4db 15W-os csövet, foglalatokat, gyújtót. Fojtó trafó még csak ezután mert ahol vettem a csöveket ott marha drágán árulták a tekercseket.

Annyi kérdésem lenne még, hogy fontos a kvarc üveg a levilágítóhoz? Vagy jó a sima is?

üdv.
(#) Zoli_bácsi válasza Solt85 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Teljesen jó a sima üveg is.
(#) madazg77 hozzászólása Nov 3, 2010 /

Sziasztok!

Tud valaki valamit erről a boltról? http://ledshop.fw.hu/
Már lassan két hete rendeltem tőlük uv ledet, de eddig még semmilyen vissza jelzés nem érkezett. Nem válaszolnak az e-mail-re sem.

Elnézést az off-ért.

Üdv.
(#) eSDi válasza madazg77 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Üdv!

Hát se cím, se semmi egyéb... ahogy nézem forgalmuk sem nagyon van. Szerintem el kell felejteni őket!
Belenéztem a fórumba, előre utalásra kapcsolatban láttam egy két bejegyzést... Azok is már jó régiek. Remélem pénzt nem küldtél nekik!
(#) kaqkk válasza eSDi hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Én kb két éve vásároltam tőlük , AKKOR nagyon korrekt
üzletnek ismertem meg őket "a rendelést másnap telefonon pontosították " ők hívtak ! De lehet hogy azóta megszűnt a shop .
(#) vicsys válasza madazg77 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Hááát, ez a freeweb-es weboldal, nem túl komoly cégre utal. Nincs 2500.- egy saját domain-t venni?
(#) kocsgab002 válasza madazg77 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Én egy éve próbáltam rendelni tőlük, de nagyon nem ment. nekem sem jeleztek vissza . Szerintem hagyd őket.
Következő: »»   67 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem