Fórum témák
» Több friss téma |
Hogy hogy tetszik a levilágítód? Őszintén, sehogy sem. Papírdobozos valami. Remélem ez csak a teszt miatt kell, és ezután szép külsőt kap a levilágító, ugye?
Az első levilágítóm nekem is hasonló volt , csak a kartondobozt én egy régi íróasztal fiókrészével "helyettesítettem" az asztal lapját kivágva felszereltem
az üveglapot és a tetőt, a fiók helyére meg beraktam a fényforrást és az időzítőt (a képek közt "valszeg" megtalálod)
Eredetileg kb. fél éve egy laminálót kezdtem el építeni, egy lézernyomtató fixáló hengersorának segítségével, csak a léptetőmotor unipolárisan vezérelve néha nem tekerte át a nyákot a hengersoron, hanem beragadt, ezért elkezdtem a bipoláris vezérlését, csak jött a nyár. Most egyszerűbb volt a fotó eljárás, de számomra sokkal költséghatékonyabb a laminálás, csak azt még nem tapasztaltam ki és még nincs meg a készülék ...
Természetesen a papírdoboz ideiglenes, de szerintem a működést nem befolyásolja, hogy műanyag, fém, vagy papír. Köszönöm, hogy időt töltöttetek a válaszokra.
Azért ne keseredj el, más is bizonyította hogy hungarocel bakokon elhelyezett üveglappal is lehet fotózni.
Ha beválik és működik akkor érdemes komolyabb burkolattal ellátni, jobb mint 200.000.-Ft ért megvenni egy gyári levilágítót, mert az acélból van.
Én meg kb 20 év után tértem át a fotózásról a laminálálásra (4 féle levilágítóm volt ) most fénymásoló fixálóhengerrel laminálok .
Mi az, hogy instabil? Az az, hogy nagyon nem stabil... Nem mondhatnám, hogy a kartondoboz vs. szigszalag technológia egy kiforrott stabil rögzítési mód lenne.
Idézet: A következő változatot már remélem büszkén mutatod meg nekünk, bizonyítva, hogy tudsz Te jobbat is! „József Attila: Ne légy szeles... Ne légy szeles. Bár a munkádon más keres – dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes. (1936)”
Ha minden jól megy , a hétvégén kipróbálom a laminálható fényérzékeny fóliát , ezért vettem egy 8w os uv fénycsövet és a hétvégén építek egy új levilágítót .
képek a jövőhéten !
Hány levilágítód van már cimbora? Nem elég egy, ami bevált?
Volt már 4 , abból kettő szét lett bontva (asztalba volt építve ) és kettő el lett adva , mert átálltam a laminálásra ,nyomtatóváltás miatt . Most a hétvégén megépítem az 5. -et és elteszem ha kell legyen egy tartalékban Így bármelyik technológiát tudom majd használni , kedvem szerint .
Elkészült Igaz még időzítő nincs benne, de a képen is látszik egy csővel is teljesen egyenletes a fény eloszlása.
Hm. Jó lett! Meg szabad tudni, hogy az alatta lévő "tükröző" miből van?
HP fotópapír Eredetileg egy vékony rapcsos fóliából lett kihajtogatva a "tükör" de jobbnak ítéltem ha ragsztok rá fényes fotópapírt . Egyébbként ez egy régi stencilező (hőmásoló ) -ból készült . Már készül a díszelőlap és az elektronika is . Az előző levilágítóban már bevált saját lcd-s időkapcsolót kapja majd meg .
Köszönöm! Gondoltam, hogy nem "sima" papír, de erre nem is gondoltam.
Hello mindenki !
Szeretnék UV-s nyák levilágítót építeni UV csövekkel. Ehhez szeretném a segítségeteket kérni. Pontosabban a fénycsövek bekötéséhez. 3db ilyen csövet: T5 - Fénycső szánok bele. Kérdésem arra irányulna, hogy hogyan kellene bekötni ezeket, és milyen dolgok kellenek hozzá? Elektronikus előtét-t nem szeretnék venni hozzá mert iszonyat drága. Én arra gondoltam hogy vennék egy megfelelő teljesítményű előtét trafót 40W körülit, a csöveket sorba kötném, és mindegyikkel párhuzamosan 1-1 gyújtót raknék. Nemtudom jól gondolkodom? Kondenzátor kell hozzá? Köszönöm előre is a válaszokat. Üdv.
Üdv!
Egy olyan problémám van, hogy csináltam egy levilágítót. PIC-es időzítő van rajta egy LCD-vel. Egy a topic elején látható Trust Scannert építettem át. 10 db UV cső van benne, 15W darabja és 5 fojtó. Meghagytam a Scanner gyári kapcs. üzemű tápját. A probléma az hogy szépen elindul, kiírja az üdv üzenetet, várja hogy beírjuk az időt. Ha megadtuk az időt és elindítjuk, akkor meghúz a relé és amikor a csövek elkezdenek gyújtani Resetel benne a program. Horganylemez dobozba raktam, hátha a fojtó zavart ad ki neki,de így is ugyan azt csinálja. Ha volt már ilyen probléma elnézést, hogy nem vettem észre. A válaszokat előre is köszönöm!
A pic tápját kellene szűrni vagy leválasztani. A lógó vezetékeket rövidebbre venni és összefogni.
De mi lenne a konkrét jelenség én, hogy őszinte legyek azt sem értem. Amúgy a PIC lába közvetlen a foglalat alatt szűrve van egy 100n kondival. Hogy kellene leválasztani? Egy külön kis tápegységgel?
Szerintem a csövek gyújtásakor visszaesik a hálózati fesz a vezetéken és a feszültségcsökkenésre resetel a pic !
A pic panelra tegyél a stb elé mondjuk 470u kondit és az elé egy diódát hogy a már feltöltött kondiból "visszafelé " ne juthasson a kraft .
Erre én is gondoltam, mert néha ilyen random szerűen előfordul, hogy a kapcs táp is leáll egy pillanatra. De ezt csak ritkán csinálja. Csak az a baj, hogy az LCD háttér világítás is ugyan azt az 5V-ot kapja tehát ha a kondi tárolna a gyújtás idejéig egy kis energiát az LCD azonnal kiveszi. Azt meg nem tudom, hogy úgy be tudom-e tenni a diódát hogy kizárja az LCD-t. Köszi a segítséget, majd megpróbálom.
Ha 470u -vagy nagyobb a kondi , akkor elbírja a kijelzőt is a fesz esés idején .
Szerintem az elektronikus előtét a legolcsóbb!
Három kompakt fénycső elektronikájából megvan. Ha töröttet találsz, annak nagy valószínüséggel még jó az elektronikája. Egyet szétszedtem, rákötöttem egy sima 18 W-os neonra és gyönyörüen világít. Vigyázat, 230 Volt!! Tehát én is azt tervezem, hogy ilyen levilágítót építek, bár már kifejlett vasalási technikám van (csak az asszony meg ne tudja)
Hello!
Egy nagyon kezdő kérdésem lenne: az alábbi cucc megfelelő levilágító építésére? Bővebben: Link
Elég sokszor született már meg ez a kérdés ilyen fajta fényforrásokkal kapcsolatban. Olvasd végig ezt a topikot és nem csak azzal a tudással leszel gazdagabb, hogy ez a világítótest megfelel levilágításra, hanem százszor több információ boldog tulajdonosa lehetsz is egyben.
Köszönöm a válaszokat. Megvettem a 4db 15W-os csövet, foglalatokat, gyújtót. Fojtó trafó még csak ezután mert ahol vettem a csöveket ott marha drágán árulták a tekercseket.
Annyi kérdésem lenne még, hogy fontos a kvarc üveg a levilágítóhoz? Vagy jó a sima is? üdv.
Teljesen jó a sima üveg is.
Sziasztok!
Tud valaki valamit erről a boltról? http://ledshop.fw.hu/ Már lassan két hete rendeltem tőlük uv ledet, de eddig még semmilyen vissza jelzés nem érkezett. Nem válaszolnak az e-mail-re sem. Elnézést az off-ért. Üdv.
Üdv!
Hát se cím, se semmi egyéb... ahogy nézem forgalmuk sem nagyon van. Szerintem el kell felejteni őket! Belenéztem a fórumba, előre utalásra kapcsolatban láttam egy két bejegyzést... Azok is már jó régiek. Remélem pénzt nem küldtél nekik!
Én kb két éve vásároltam tőlük , AKKOR nagyon korrekt
üzletnek ismertem meg őket "a rendelést másnap telefonon pontosították " ők hívtak ! De lehet hogy azóta megszűnt a shop .
Hááát, ez a freeweb-es weboldal, nem túl komoly cégre utal. Nincs 2500.- egy saját domain-t venni?
Én egy éve próbáltam rendelni tőlük, de nagyon nem ment. nekem sem jeleztek vissza . Szerintem hagyd őket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |