Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   359 / 1273
(#) kovacspista válasza Fery hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Még szép hogy nem kudarc! Megjavítja Ő ezt a kütyüt!
Aztán majd a másikat is.
(#) axterix válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Húúúúúúú,hol is kezdjem elsőnek nagyon hálás vagyok a kitartó részletes segitségednek. Egészen mostanáig szivtam a tunerral mire rászántam magam, hogy kiveszem a helyéről.Le is szedtem a lemezburkolatokat akor láttam valami sda3202-es ic féle keté van (égve)repedve,nálam le főt a kávé.Ez mitöl van sok lene az a 33v
(#) kovacspista válasza axterix hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Talán villám csapás? Az is lehet hogy egyszerűen így óhajtott kinyiffanni! Nem sok a 33 V, az lehet a hangoló feszültség, aminek - ha hangolod a készüléket - változnia kell. Szerintem szerezz egy tunert. Nem tudom milyen tuner van benne, de nagyon sok TV-be egyfórmát raknak. Általában sharp, samsung, goldstar stb. A lábkiosztás a lényeg. A kávéd meg azért főtt le mert a kávéfőződ az
üzemképes. Egészségedre! És szivesen.
(#) kadarist válasza axterix hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Benézett a villám bácsi. Azért egy videó monitort még csinálhatsz belőle.
(#) axterix válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Kösz de ezen már tul vagyok igaz én csak ic-t keresgéltem de nem találtam egyik tv be se.Mellesleg nem hiszem hogy érdemes lenne ere e készülékre rákölteni 1200ft-ic ára és akoris ki tudja, fére teszem.Hátha majd akad egy, adigis kinn keresgélve szemet vetettem egy panasonic tx-28md3c-re már be is hoztam. De kadarist hozzászólása is tetszik pár tv után lehet meg is próbálom hisz ezek a tv-k roszabbak úgyse lehetnek gyakorolni meg jók. Ha nem baj továbra is kikérném a véleményeteket
(#) kovacspista válasza axterix hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Rendben! Ahogy időm van itt leszek. Esetleg fotózd le a
tunert, hátha van. Én meg keresek egy 37 - 42 cm ig
kis TV-t. Ha lehet megjavítanám. Kellene a hobbyra!
(#) Soldier20 hozzászólása Okt 27, 2010 /

Sziasztok!
Sony KV-29FX64K típusú tv-hez "m" modult keresnék, ha egyáltalán lehet beszerezni. Hol találhatnék? Köszönöm segítségetek!
(#) Gery78 válasza Fery hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Kedves Fery és Pista!

Hát akkor ideje elkezdenem a tanulást (végigszívást ) a TV-kkel a Ti mentori segítségetekkel, amelyet előre is nagyon köszönök, és a bíztató szavaitokat is köszönöm. Kipróbálgatom amiket tanácsoltatok, csak nem tudom, hogy hol van a bemenete (meghajtása a 3 végfoknak. Majd holnap teszek fel képeket a TV belvilágáról, és akkor majd remélem megmondjátok, hogy hova üssek a Samuval, hogy jó legyen a gép. A csöves erősítők készítését is így kezdtem el megtanulni, és most már talán azt mondhatjuk egész jól megy. Bízom benne, hogy a segítségetekkel ezt is meg tudom tanulni, és frankó lesz mindkét TV.
Most megyek horkolni, holnap írok majd.
Sziasztok: Geri.
(#) Fery válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Szia. Szivesen segítek, rajtam nem fog múlni, és biztos vagyok benne, hogy Kovács Pista is ugyanezen a nézeten van. Javaslom egy kis előtanulmánynak nézz körül figyelmesen itt. Bővebben: Link. Az RGB végfok a cső nyakán van, a dekóder a panelen. Általában 3 színű madzag megy hozzá, de ha nem akkor is egyszerű megtalálni. Ha a bemenetet leakasztod a végfokról és a hiba továbbra is fennáll /ami szerintem valószinű/ akkor nem a dekóderben hanem a végfokban kell a hibát keresni.
Fery
(#) kadarist válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Szia!
A készülék rajzát innen letöltheted. Kattints a Get Manualra. Az IC-k 3-as lábaira mennek a vezérlések.
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Okt 28, 2010 /

Sziasztok.Megint baj van az orion tv vel.Az van hogy idövel összemegy a kép a szélein.Ez kb 1 perc elteltével kezdödik.Rögtön ki is kapcsoltam.Ez mitöl lehet?
(#) Fery válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Szia. Milyen Orion ? /Tipus, vagy chassis-szám/?
Milyen széle ? /függőlegesen, vagy vízszintesen megy össze/?
Fery
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Okt 28, 2010 /

Més az van hogy a rajzon a CD 01 47 uf a tv ben viszont 4,7 uf van
(#) horvathrobert2006 válasza Fery hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Viszintes.Orion 2836 mtx -s
(#) horvathrobert2006 válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Sortranyó lett benne cserélve.Tegnap müködött rendesen csak nagyon melegedett.Ezt a hibát ma produkálta.

Jó lenne a chassis-szám, de emlékeim szerint, 11AK19. A sormeghajtó fokozatban találsz egy pár mikrós elkót, azt cseréld ki. Típushiba, ettől szokott nagyon melegedni a sortranyó, sőt ha hagyod járni, elröppenti újra. Az elkó kicsit el van dugva a hűtőborda mellé. Ezenkivül, a sorvégtranyó kollektorkörében lévő, néhány nanoFarádos, 2000Volt körüli kondit is érdemes megnézni, nem púpos-e. Ha van otthon ilyened akkor inkább cseréld ki azt is. Ezenkívül ha van rajzod nézd meg a sortápot nem magasabb-e, azt hiszem ezek 135, vagy 145 Volton járnak. Ha magasabb akkor a tápegységben, a primer oldali kis elkókat is cseréld ki. NE méregesd, cseréld. Fery
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Milyen tranzisztort tettél be? Oda a BUH515D, vagy valamilyen hasonló belső diódás sortranyó állja meg a helyét. Ha fokozatosan összemegy a kép, akkor az lehet sortrafó-zárlat miatt vagy esetleg eltérítőtekercs-zárlat miatt is. Egyébként ez egy PT90-es sasszi.
(#) horvathrobert2006 válasza Fery hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Ez PT 90 es saszzi,a rajz szerint.A kolektori kondik ki lettek cserélve,csak az a bajom hogy a 47 helyett 4,7 uf os van benne.Nem tudom milyet tehetek be
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Buh 515 öst tettem

Sokat nem oszt, nem szoroz az a kondi, mert az csak egy szűrőkondenzátor. Kicserélheted nagyobb kapacitásúra.

Ja tényleg Pt 90. A rajz 47 mikrót ír tegyél nyugodtan azt, lehet, hogy már valaki előtted valamikor cserélte, és elnézte a tizedespontot. Ez előfordulhat. Akár a gyárban is.
Szerintem a 4,7 kicsi oda, lehet, hogy attól melegszik. De lehet hogy átvezet egy kicsit, vagy nagyon kapac szegény. Cseréld ki nyugodtan akár 100 mikró is mehet. Arra vigyázz, hogy a feszültség tűrése ne legyen kissebb.
(#) axterix válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Szia a kis philips-et feladtam de szétbeleztem egy Panasonic tx-28md3c-t. Nem csinál semmit csak kattog a relé folyamatosan a relét egy külön áramkör kapcsolgatja. Leszippantottam a relét bizván abban hátha az erösáramú táprész a rosz de nem a led ugyan ugy pislákol relé nélkül is folyamtosan. Még mielött neki esek szerintetek mit nézek meg rajta.Van rajzom csatolok egyet
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Tehát a trafóra tippelsz?,mert a kondit lecseréltem és ugyanazt müveli.
(#) kadarist válasza axterix hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Lehet, hogy nem indul a sorvégfok és azért próbálkozik. Mérd ki a sorvégtranzisztort, és ha jó, akkor zárd össze a relé főérintkezőit és úgy kapcsold be. Lehet még hibaforrás a táp IC (TDA4601)körüli elkók kiszáradása is, ilyenkor nem állnak fel a tápfeszültségek a szekunderen.

Melegszik a sortranzisztor, összemegy a kép... A sortrafózárlat szokott ilyet csinálni. A sortápfeszültség változik-e az idővel?
(#) boci0928 hozzászólása Okt 28, 2010 /

Sziasztok nekem egy monitorral van gondom,és mivel lényegében az is mondható tv-nek ezért fordulok hozzátok.a képpel vannak gondjaim egy daewoo cmc1703b tipusu monitornál.a kép teljesen torz oldalt "be van homorulva" próbáltam menüböl állítani a pincushion menüvel de a reakció semmi nem változik.ezen kivül a trapéz torzítást sem tudom állítani.mi lehet a gondja?

Az is lehet, de mielőtt kiadsz egy rakás lóvét, a sorkimenőre, cseréld ki újra a sorvégtranyót. Ha a kondi döglött volt, lehet, hogy megnyúzta, de csak annyira, hogy még egy kicsit megyeget, mielőtt jobblétre szenderül. Lehet, hogy a trafó halott de a tranyócsere elsőre olcsóbb. a sortápra rámértél ? Nem több ? Fery.
(#) boci0928 hozzászólása Okt 28, 2010 /

Sziasztok.van egy daewoo tv-m ami néhány napja (egy áramszünet után) nem hajlandó bekapcsolni.ha benyomom a fökapcsolót nem világít a készenléti led se kép se hang semmi reakció.
(#) kadarist válasza boci0928 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Nézd meg a hálózati biztosítékot. Lehet, hogy kiolvadt, és csere után jó lesz.
(#) boci0928 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

XD
Nincs is benne bizti de hely sincs neki
Következő: »»   359 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem