Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   363 / 1274
(#) Skyline válasza Orion90 hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Hogyan mérjem meg a kondikat?
Hogy nem zárlatos-e vagy kapacitás szerint?
csak az elektrolit kondikat nézzem?
Most kihúztam egy darabig és mikor visszadugtam jó volt,érdekes ez a tv
Köszi a javaslatot.
(#) Fery válasza Skyline hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

A függőleges eltéritő körben van 4 vagy 5 elkó. Ne méregesd, cseréld ki őket újra, ne bontottra.. Ezen kívül valami nagyon erős lámpával nagyon jól nézd át a panelt lehet néhány kikráteresedett forrasztás is.
(#) Skyline válasza Fery hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Holnap megnézem milyen kell és kicserélem őket!
Köszi,remélem jó lessz
(#) axterix válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Szia a kedvedért ki guberáltam 2db-ot melyik kell a SAMSUNG vagy a THOMSON.
(#) axterix válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Hú egész nap a tv-vel bajlódtam, de nem tudok rá jönni mi lehet vele. Szerinted ilyenkor, úgy általában mi szokott hibás lenni? A crystal nem zavarhatja az ic-t? Tudom ez hülyeség!
(#) sanyi841224 hozzászólása Okt 30, 2010 /

Hali.Szétszedtem,de én csak ennyi hibát látok.Ha találok olyat kicserélem.

Hali.Rossz monitorba lehet illyet találni?

DSC00058.JPG

(#) sanyi841224 válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Mivel lehet helyettesíteni?
(#) Baxi hozzászólása Okt 30, 2010 /

Hi Mesterek
Van nekem egy régi Videoton TS4326-SP típusú tv-m
Az lenne a gondom vele hogy nincs piros szín rajta.
Hol keresem a hibát.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) Fery válasza Baxi hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Szia. Először nézd meg, hogy a képcső nyakában hány izzó pontot látsz. Ha hármat akkor a képcső fűtése rendben van. A képcső nyakán lévő panelon találsz 6 db PE 7058, vagy PE 7059-es tranzisztort. Kettő a kék, kettő a zöld, kettő a piros végtranzisztora. Ha nem tudod beazonosítani, hogy melyik a pirosé akkor cseréld ki mind a hatot, MPSA 42-re. Fery
(#) kadarist válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Ez egy gyönyörű öreg Blaupunkt vagy Grundig. Már-már muzeális darab. A típusát áruld el, és azt, hogy mi a pozíciószáma (oda van nyomtatva a panelre).
(#) Fery válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Nem biztos, de lehet, sőt valószínű, hogy ennek az ellenállásnak a tönkremenetele már következmény, körül kellene nézni a környezetében zárlatos alkatrész(ek) után. Fery
(#) skero válasza kadarist hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Tiszteletem. Itt vannak a képek. A képen látszik ,hogy kicsit meg van "dőlve" a kép (balra lejt).Előre is köszönöm a segítséget.
(#) kadarist válasza skero hozzászólására (») Okt 30, 2010 / 1

Fordíts a képcső nyakán lévő tekercsszerelvényen. Lazítsd ki a tekercs pántját rögzítő csavart, és óvatosan fordítsd el az eltérítőt a kívánt irányba. Vigyázz, a képcsőpanelhez közel lévő mágnesgyűrűkön ne mozgass!
(#) Hurka hozzászólása Okt 30, 2010 /

Hellosztok!

Van egy TS3354 TXT-m, a hibája az, hogy átüt a sorkimenő. Az FBT típusa: M10-08. A helyi alkatrészboltban érdeklődtem, ők csak a HQtól tudnak beszerezni, de nem is azt a típust, hanem ELDOR F36N3603 -t (illetve csak elméletben tudnak beszerezni, mert a nagykerben már június óta meg van rendelve...)
Tehát a kérdés az, hogy mivel lehetne ezt a sorkimenőt kiváltani (a potik lehetnek a sorkimenőn, mert a képcsőfoglalat-csere megoldható)?

Kérlek segítsetek, nincs szívem ezt a TV-t kidobni, mert még nagyon jó a képcsöve...

Üdvözlettel: Hurka

u.i.: Esetleg egy másik Nokia gyártmányú transzformátor?
(#) kadarist válasza Hurka hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Hová ütött át? Kifelé? Mert akkor valamilyen szigetelőpasztával meg lehet fogni az ívet.
(#) Fery válasza Hurka hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Tisztítsd meg alkohollal, azt a részt ahol átütött, persze csak ha kifele csattant, általában a mellette álló elkóra szokott átütni. Na szóval, ha lepucoltad akkor kb 6-8 mm vastagon kend be azt a részt FBS szilikonkaucsukkal.
(#) kopaszs hozzászólása Okt 30, 2010 /

Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem most
hívott az egyik rokonom hogy valami nem stimmel a tv-vel de tanácstalan vagyok ilyen problémával még nem találkoztam.Egy orion CTV228 tx ről van szó.Az van vele hogy a teleteksz nem mindig jön be azt mondja az irányítóval benyomja a teletekszet és semmi a tv érzékeli hogy bekapcsolja mert ahogy megnyomja a gobot meg villanik a szám a tvén meg megjelenik a pont is a szám mellet de a kép nem telex kép nem jön de viszont nézi a tvét közben többször is megpróbálja kb 3 órán keresztül nézi a tv megint próbálkozik akkor meg bejön és utánna már mindig megjelenik amikor rákapcsolja de viszont már másnap megint ugyan ezt játsza el és csak egy idő után működik.Egyszerűbben ebből én azt vettem ki hogy 3 üzemeltetés után mikor lehet hogy valami be melegszik csak akkor jön be a teletex.Mi lehet vele a gond mit tudnák kezdeni vele?
(#) sanyi841224 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Ez egy Blaupunkt.és itt a száma.

DSC00067.JPG

A hátlapon van valamilyen írás? A leégett ellenállás pozíciószáma kellene.
(#) sanyi841224 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Hali.Ezt a témát nem nagyon vágom.Remélem erre gondoltál.A pozicio szám az az ami ott van a leégett helyén?Ha az akkor ez van odairva:R774

DSC00074.JPG

A rajzon jelzett ellenállásról van szó. Méricskéld ki a tirisztort, kondenzátorokat, diódákat a környezetében. Most így egyáltalán nem működik a tévé?
Rajz: FM 100-20
(#) bihari laci válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Szia köszi a segitcséget ok minden.
(#) skero válasza kadarist hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Hálás köszönetem. Sikerült a tanácsodat követve korrigálni a dolgot. Az egész tekercs csak valami ragasztóval volt a képcsőhöz rögzítve ,ami már eleve felvált így könnyen tudtam állítani rajta. Mégegyszer köszönöm.
(#) kadarist válasza skero hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Szívesen!

Szia. amikor bekapcsolom a tv-t szikrazik a trafo ami megy képcső tetejébe hang van de kép nincs

Itt egy video,hogy mit csinál a tévé.Bocsi de csak 3gp-be tudtam felrakni.

MOV00081.3GP

Szépen kend körbe vastagon szilikonpasztával vagy akril-tömítőpasztával az áthúzás helyét és úgy próbáld meg indítani. Ha nem lesz jó, akkor a sorkimenőtrafó lesz rossz. Ilyen esetben nem érdemes foglalkozni vele, mert a trafó elég drága. Persze a leégett ellenállást is pótold (470 ohm 2W), ellenőrizd a többi környező alkatrészt, majd utána indíts.
(#) oriza hozzászólása Okt 31, 2010 /

Heló!
Segítséget kérek én is! Találtam a Mama szekrényében ezt a TV-t: ORION CT 332A SPOC. A hangoló egység ajtaján Kolibri felirat. Kiválóan működik még. Hogyan készíthetnék rá videó/hang bemenetet? Rajzot nem találtam hozzá.
Köszönöm az útbaigazítást!
(#) BarnaPili válasza oriza hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Ez a kicsi ORION Tv,ha jól emlékszem,nincs leválasztva galvanikusan a hálózatról.Tehát erre nehezen tudsz tenni.Régebbi elekta készülékekben volt ilyen áramkör,a hangot egy kis trafó,a képet pedig egy optocsatolós fokozat választotta le.Fotó anyitott gépről.Itt látható,hogy nincs benne táptrafó.
A sorkimenőt használják annak,mint a Mecsek és társaiban.
István
Következő: »»   363 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem