Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolóüzemű táp autóba Hi-Fi-hez
Miért nem föld függetleníted a végfokot ?
Ne spórolj a vezetősávval, a tápvonalakat nyugodtan vastagítsd meg.
Szóval a kimenet GND-je ne legyen összekötve az akkumulátor GND-jével? Végül is teljesen igaz. A sávokat akkor meg megvastagítom még jobban.
Köszi!
Én csak úgy általánosságban mondom, hogy pofozgasd még azokat a vonalakat. Sokat kellett néznem, hogy néhány párhuzamost találjak legalább. (((:
Nézd meg csak a képeket a topikon belül. Született egynéhány jól sikerült nyákterv. Működni nagy valószínűséggel fog, csak .......... igénytelen ahogy most kinéz.
Hát ba...eg bent hagytam a melóhelyen a fényképezőt !Összeraktam a tápot jól néz ki
Pedig mennyi mindent akartam fotózni... Holnap lehet, hogy egy két alapmérést végzek kíváncsiságból ( de inkább majd ha nálam lesz a fotoaparat akkor jobban belemerülök ).
Elég sok mindenen kéne javítani:
- Nagy hurkok (1-2cmnél ne legyen olyan hosszab vezetőcsík amin nagyfrekis áram folyik) - Hiányoznak pufferek, hidegítők - Elrendezés (Nem a jó elrendezhetőség a cél, hanem a jó működés, ha majd a második megvan, akkor lehet foglalkozni az elsővel...)
Eső után köpönyeg: délután marattam ki. Majd meglátom mit produkál, ez lesz az első, szóval ha már a szekunderen feszültség lesz örülni fogok. A vezérlő rész úgy is külön panelen van, így elég lesz új trafós panelt tervezni, ha netalántán nagyon rossz lenne.
A puffereket pedig a végfok paneljára fogom rakni, régebben ebben a topikban mondták, hogy elég oda egy 220µF-os LOW ESR kondi, illetve elé egy induktivitás.
Sziasztok. Volna egy nagy problémám. Kaptam ajándékba az egyik haveromtól egy KENWOOD kac-1021-es tipusjelű autós erősítőt. A gond az, hogy hilyányzik a végfok meghajtó része és annélkűl nem ér semmit. tud-e esetleg valaki hozzá kapcsolási rajzot küldeni?
Nem kell több helyen kérdezni egyszerre!
Az "autós erősítős..." c. topikban van a helye.
Kénytelen leszel ráforrasztani aluról a primér oldalra is pár kondit(4-5db 220u 16V), mert így benne van a primérkörben a bekötő vezetékek induktív tagja is.
Kimenetre annyi puffer elég(a táphoz) ami elviseli a fojtó áramának AC összetevőjét, 100W-nál lehet elég az a 220u-s kondi.
Most esett le, hogy kihagytam a primer köri kondenzátort. Én meg azt hittem a szekundernél lévő puffereket hiányoljátok... Akkor ebből új nyák lesz, a mostanit meg meghagyom trafópróbákra.
Kösz mindenkinek mindent.
Üdv!
Itt van a második verzió. Ügyeltem a rövid vezetősávokra, a primerköri GND elég hosszú lett, ez baj? A szekundernél is ugyanez a helyzet.
Én így vastagítanám meg a GND-ket.
A snubber RC-tag(ok) lemaradt(ak) a primer oldalról? A rajzon sincs?
Az RC-tagok a leírás szerint csak akkor kellenek, ha nagy tüskék lesznek az adott oldalon. Azt javasolja, hogy csak akkor építsük be, ha tüskés a dolog. Lemérem, ha vannak, akkor alulról ráforrasztom, így nem foglal helyet a nyákon, több hely marad a vezetősávoknak.
Értem már, hogy milyen vastagnak kell lennie a vezetősávnak ! A trafó vezetéke remélem jó lesz, 0.15mm-es huzalból lett több összetekerve. Köszi!
Hello!
Ha esetleg egy cikket is írnál a tápodról, annak szerintem nemcsak én örülnék.
Szia
Most van egy kis időm, forrasztgatom a tápegységedbe az alkatrészeket, de elakadtam a TLP521 beforrasztásánál. Nincs jelölve rendesen az alkatrészen az egyes láb. Tudnál ebben segíteni? Azért nem a kezdő kérdésekben tettem fel a kérdésem, mert Te biztosan tudod a választ. Ha jól sejtem, úgy kell beforrasztani, ahogy a képen van.
A fotón az alkatrészen van egy szürke pötty, az jelöli a lábszámozás kezdőpontját. A beültetési rajzon a piros sarokra kerül a fotón látható szürke pötty.
Köszi, de ha megnézed, akárhogy forgatom az alkatrészt nem passzol egyik pötty sem az egyes lábhoz... Ezért gondoltam, hogy ahogy a szöveg olvasható, úgy kellene beforrasztani. (a panelterv felül nézeti)
Szia.
Ahogy nézem, szerintem viszont pont jó. Próbáltam a képet úgy megcsinálni, hogy látható legyen. Remélem így már világos lesz.
Akkor nem lesznek képek? Szerintem sokakat érdekelne.
De, kicsit most fontosabb dolgom lett.... túl sok dolog fut egyszerre, meg persze dolgozni is kéne, meg....
Azért igyekszem valamit mutatni is
Közben azért dolgozgatok
Viszont csinálok egy másik nyáktervet a táphoz, mert egy két dolgot megváltoztatok/nem tetszik.
Üdv!
Megtekertem egy trafót 0.1 mm-es huzalokból, de a végeket nem tudom leforrasztani. Próbáltam már egy tégelyben ónt olvasztani, de semmi eredmény. A lakk megég, de az ón nem futja be. Van valami megoldás a lekapargatáson kívül? A szalicilles módszert olvastam egy pár oldallal korábban, csak itt nálunk nincs ilyen, majd megnézem Szegeden valahol. Azzal meg lehet oldani?
Kalmopyrin a gyógyszeres fiókban? Nagyon büdös, ajánlatos jól szellőző helyen csinálni, legjobb a szabadban, de az eredmény garantált.
Aha, hát itt Délvidéken nem igazán van Kalmopyrin, de valami hasonló biztos. Gondolom hasonlóan kell mint a videón (71.oldal). Miért is nem esett le, hogy aspirin=acetil-szalicilsav...
Köszi!
Üdv m) zn4416 szeretném megkérni ha küldene egy kapcsi rajzot a jelenlegi tápegységéről ,megköszönném neki . Próbáltam vissza olvasni jónéhány oldalt hátha megtalálom de sajna semmi .. előre is köszi
Hello !
Pedig ott van a panelrajz, abból vissza lehet rajzolni Az a helyzet, hogy gépen is próbálom megcsinálni a rajzot ( esélytelen idő hiányában...pedig egyszerű, mint az u-szög ). Így lehet csak a kockás füzet marad, majd dobok képet róla.
Gyanta nélküli, időszámítás előtti ónnal próbáltam ki a "tégelyes" módszeremet korábban. A megolvadt ónba egy kis porrá tört gyantát szórtam. 100 szál 0.1mm-es huzalt még maxra tekert hőfokszabályzós pákával hamar befuttatok, ezért félretettem a tégelyes módszert.
Legutóbb 210-210 szálas litze-t forrasztottam. Ennél nem volt türelmem megkeresni a tégelyes pákát, egy 150W-os lapos végű csatornaforrasztó volt kéznél. Gyorsan felmelegítette a szálakat, majd másik kézzel adagolva gyantás ónt, szépen befutotta a szálakat. Kellett levágnom a litze hosszából, szépen látszott, hogy a szálak között is tökéletesen befutotta. Talán próbáld meg másik ónnal. Ha a lakk leég, akkor szerintem a hőfokkal nincs probléma. |
Bejelentkezés
Hirdetés |