Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   373 / 1274
(#) kadarist válasza Dr.csabi hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Szia!
Ha már nem tudsz újra belépni a szervízmenübe, akkor EEPROM-csere ill. újratöltés segít. Szervizben megcsinálják.
(#) Dr.csabi hozzászólása Nov 14, 2010 /

köszönöm! Legalább tudom, hogy nem kuka. :worship: Egy kicsit megnyugodtam. Többet azt hiszem nem nyúlkálok olyasmihez amihez nem értek!
(#) Fery válasza Dr.csabi hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Kérném szépen a fórum társakat, CSAK olyanok kérjenek segítséget, Televízió javítás ügyben, akik legalább az alapvető elektrotechnikai jártassággal rendelkeznek, és elmúltak 18 évesek. Egyrészt azért mert a hálózati feszültséggel működő készülékek megbontása ÉLETVESZÉLYES, másrészt, ha az alapvető felkészültség nincs meg akkor több kárt csinálhat valaki mint hasznot. Higgyétek el nekünk is lelkiismeret furdalásunk van pl. a fenti esetben mikor valakinek tanácsot adunk, és esetleg rosszul sül el a dolog. Másrészt mivel nem támaszkodhatunk, mérési eredményekre, megfelelő műszerparkra stb... sokszor mi is csak találgatunk, bár mindent megteszünk, hogy segítsünk. Értse meg mindenki, hogy azt a készüléket, aminek a javítása, meghaladja a képességeinket és felkészültségünket, AZT SZERVIZBE KELL VINNI. Még annyit hozzátennék, hogy minden esetben, nagyon óvatosan, csak gumitalpú cipőben, lehetőleg leválasztó trafó közbeiktatásával javítsunk hálózati feszültségről / 230 Volt / működő készüléket.
(#) fredee4444 hozzászólása Nov 14, 2010 /

Sziasztok.
Szeretném a segítségeteket kérni egy Sony tv javításában (KV-29CS60). Mielott szétkaptam volna, 4-es hibakódot kuldott (fuggoleges eltérítés hiba). Szétszedéskor észrevettem, hogy nagy valoszinuséggel megfutott a táp. Kicseréltem egy rakás zárlatos és rossz kondit a G-modulban (a pirossal bekarikázott alkatrészek cserélve voltak), valamint az D-modulban is cserélve volt egypár dolog. Most ott tartok, hogy 2-es hibakódot produkál (OCP-bekapcsolt a túláramvédelem). A G-modulbol megy a D felé 135V, amelyet ha csatlakoztatok, ha nem, akkor is 2-es hibakódot ad. Megmértem a 135V-ot a G-modulon bekapcsolás után terheletlenul és felfutott 160V korulire 1-2 másodperc alatt (nem tudom ez normális-e) utána a védelem tiltotta- szétkapcsolt a relé. Szerintem a kékkel bekarikázott alkatrész is bunos lehet, meg még ki tudja mi Zárlatot már nem találtam sehol. Ha valaki esetleg tudna adni tanácsot, hogy merre keresgéljem a hibát tovább, akkor azt megkoszonném.
A tv service service-manualja tul nagy, nem tudom feltenni :no:
(#) fredee4444 hozzászólása Nov 14, 2010 /

Itt vannak a cserélt dolgok is:
(#) filo82 hozzászólása Nov 14, 2010 /

Sziasztok,

van egy Philips 32PF3321/12 típusú tv. Az a hibajelenség, hogy ha bedugom, nem történik semmi, csupán pattognak a hangszórók. Hol kellene elkezdenem keresnem a hibát? Táp baja lehet?

Köszi
Üdv
(#) filo82 válasza filo82 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Közben szétszedtem, és olyan hangot ad (szerintem a tápból jön), mintha egy óra veszettül ketyegne. Valamelyik trafó lehet?
(#) fredee4444 válasza filo82 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Zárlatos a táp szekunder oldala.
(#) moele válasza filo82 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Általában a sorvégfoktranzisztor zárlata okoz ilyen hibát.
(#) kovacspista válasza filo82 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Az izzós módszerrel eldöntheted, hogy a táp jó vagy sem.
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Üdv!
Végigcserélgettem az összes csövet a másik tv csöveivel, de a hibajelenség az megmaradt. Arra tippelek, hogy valamelyik anódfeszültség tűnik el.
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Ezek szerint nem kerülheted el a méricskélést. A melegedésre megnyúló ellenállástól kezdve a video demodulátor OA1160-ig sokminden lehet a probléma forrása.
(#) moele válasza filo82 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Szerintem forraszd ki a sorvégtranzisztort, kapcsold be a TV-t, ha a táp így indul és nem hallod a ketyegő hangot megvan a hiba. Azonkívül lehet még a sorkimenő is hibás, vagy a tranzisztor körében kondenzátor. Javításnál bekapcsolt állapotban mindig használj leválasztótrafót !
Üdv.: moele :felkialtas:
(#) kovacspista válasza moele hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

De jó vólna ha ilyen egyszerű lenne!
(#) filo82 válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Ha mindent lehúzok a tápról, akkor csendes (kimérni még nem tudtam), viszont a leírt jelenség csak akkor jön elő rajta ismét, ha a mainboard-ot (alaplap?) visszadugom rá. Ha mást dugok rá, akkor nem jelentkezik ez a zaj. Lehet az alaplap hibás? Az alaplapról szintén minden le van húzva.
(#) Baxi hozzászólása Nov 15, 2010 /

Hi Mesterek!
Lenne egy olyan kérdésem hogy adott egy SEG CTV 170 SVT és olyat csinál, hogy menet közben eltűnik róla a kép, de a hang marad. Kikapcs bekapcs s megyen tovább azaz vissza jön a kép.
Segítséget előre is köszönöm.
Hát megvagyok áldva a családban a Tv-ekkel, sorra mennek tönkre Evvel egy időben a Videoton TV-is "javítgatok" itteni segítséggel, amiért hálás köszönet.
(#) baggab hozzászólása Nov 16, 2010 /

Sziasztok!

Megvan valakinek esetleg a Samsung CK-20S20BT tvnek a kapcsolása? Bekapcsoláskor pukkant egyet és a hálózati kismegszakítót is levágta.. A tippeket előre is köszönöm!
(#) baggab hozzászólása Nov 16, 2010 /

Sziasztok!

Megvan valakinek esetleg a Samsung CK-20S20BT tv-nek a kapcsolása? Bekapcsoláskor pukkant egyet és a hálózati kismegszakítót is levágta.. A tippeket előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza baggab hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szia!
Az S15A sassziról van szó: Bővebben: Link
Rajz: Bővebben: Link
(#) kovacspista válasza baggab hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Mindenek előtt szét kellene szedni és a hálózati, valamint a táp részt át vizsgálni. Valószínűleg látszani fog. Lehet még a lemágnesező PTC is.
(#) rendad hozzászólása Nov 16, 2010 /

Sziasztok

Szeretnék egy kis segítséget kérni , lenne egy Philips 20pt1354/58 tipusu tv.Olyat csinált hogy pattant egyet és se kép se hang, csak készenléti jel van köszönöm
(#) bihari laci válasza rendad hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

SZia ..a szekunder oldalon,kerezsgéld a sortrafo mellet,lehet hogy jobban meg kapod az a alkatrész amelyk ,elcsattant vagy ha nem akkor, műszerel kell meg keresni a bajt.
(#) Fery válasza Baxi hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szia. Erre egyszerű választ nem tudok adni, Meg kell szerezni a rajzot végigmenni multival és szkóppal a gépen, hogy ki és hol tűnik el. Sajnos azt, hogy eltűnik a kép azt okozhatja a videojel eltűnése valamilyen szakadás vagy elmelegedés miatt, okozhatja a segédrácsfeszültség/G2/ hiánya, okozhatja a fűtőfeszültség eltűnése, okozhatja a sorvég leállása, okozhatja a képvégfok leállása mert akkor elveszi a képet a proci, okozhatja a processzor is ha 0-ra ülteti a fényerőt és a kontrasztot, stb.... és még egy pár dolog de ennyi is bőven elég. Ki kellene ezeket mérni.
A fűtőfesz eltűnését a legkönnyebb észre venni, kihuny a cső nyaka, a G2 TV-től függően általában 400-800 Volt között van, a sorvég leállását is észre lehet venni egyrészt abból hogy a csőfűtés is elmegy másrészt közelről hallani lehet a 15626 hz-es sípolást ha megy.
Szóval ezeken menj végig aztán meglátjuk merre indulhatunk tovább. A táp és a nagyfesz környékén nagyon óvatosan a 230V nem játék, mondjuk a 25000V sem az, de kb. annyi a cső anódfeszültsége. Fery
(#) Fery válasza baggab hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szia. Nagy valószínűséggel a táp bejárati köre durrant el. A szűrőkondi, Graetz, táp kapcsoló, tranzisztor, pufferkondi, demagnetizáló PTC, Főleg ezek között lehet a hunyó. HA már a kapcsolótranyó döglött, akkor a táp primer oldali összes elkóját is cseréld, és nézz körül a szekunder oldalon is hátha a kimeneti diódák valamelyikét, vagy a sorvégtranyót is elvitte magával.
Fery
(#) Fery válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Valóban elképzelhető, hogy szekunder oldali zárlat van, de azt az esetek többségében a táp megfutása okozza, amiért főleg a primer oldali elkók felelnek. Tehát azokat is cserélni kell. Érdemes még megmérni a sorvégtranzisztort is nem zárlatos-e. Fery
(#) baggab válasza Fery hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szia!

Szétszedtem, első ránézésre semmi károsodás nincs. 3.15A-es bizti ki volt menve. Kicseréltem ugyanolyanra, azóta működik

Utána egész nap teszteltem, többszöri ki-be kapcsolás, minden ok. A tápból sem jön semmi gyanús hang.
Hogy miért nyomta ki a biztit és az automatát is, holott a tv most a bizti cseréje után jól működik - ezt még nem tudom. Lehet hogy a hideg bekapcsoláskor a PTK terhelte le?
(#) moele válasza baggab hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szia !
Van olyan is , hogy elöregszik a biztosíték szála, de itt valóban a PTK okozhatta a hibát. A PTK korongjainak szélei szoktak átütni, van amikor valósággal felrobbannak. Forraszd ki és szedd szét, vagy rázd meg, biztos, hogy csörögni fog. Mindenféleképpen cseréld a PTK-t.
Üdv.: moele
(#) Fery válasza moele hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Egyetértek. Az a PTC kuka, ami benne van. Fery
(#) baggab válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szia!

Szétszedtem, látszatra rendben. 3.15A-es bizti ki volt menve. Cseréje után a tv működik. Minden ok, többszőr k-be kapcsolgattam, automatát nem vágta le, bizti nem ment ki. azóta. Hogy mi okozta a túláramot - az automata levágását is- nem tudom. Lehet hogy bár most jól működik, de PTK elszállt benne és szakadásként van? A rajzon ez egy külön kör, ettől a tv még működhet. (pirossal bekereteztem.) Ha az a háromlábú ptk nincs ott mert szakadás lett, akkor bekapcsoláskor károsíthatja a TV-t?
(#) baggab válasza moele hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szia!

Lehet hogy bár most jól működik, de akkor lehetséges, hogy a háromlábú PTK elszállt benne és szakadásként van? A rajzon ez egy külön kör, ettől a tv még működhet. (pirossal bekereteztem.) Ha ez nincs ott mert szakadás lett, akkor ez hosszú távon károsíthatja a TV-t? Láma kérdés: miért van rá egyáltalán szükség?
Következő: »»   373 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem