Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RC autó akksi
Témaindító: peti16biro, idő: Szept 18, 2010
Témakörök:
Értem.
Köszi!
Rosszabb esetben úgy viselkedik mint egy fordított polaritással bekötött cella
Bocsánat amiért rossz helyen voltam.
Heló mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy 4.8v-os 220mAh-es akksit mekkora feszültséggel kell tölteni? Üdv.: Peti
Üdv!
Milyen tipusú akkud van?
Heló!
Nimh és 4 cella.
Hát én csak megközelítő értéket tudok mondani sajna várd meg más válaszát is
Kb: 5.2-5,3V-a kapocsfesz gondolom és szerintem a töltési fesz az max 5.6V-5.7V lehet de ez nemtudom hogy mennyire pontos én így szoktam tölteni az ilyen akkukat néha felmegy 5.8V-ra de ez szerintem pont jó érték Ilyen akkunál vigyázni kell a töltőáramra is nehogy túl nagy legyen mert csökken az akku élettartama!!
Töltőáramnak elég a 100mA?
Olvastam olyanról hogy cellánként 0.2v-ot kell rászámolni,4.8v-nál akkor 5.6v-t.Mivel 5.6v-os stabilizátort nem lehet kapni ezért 6v-ossal oldanám meg.
Szerinted sok neki a 6v-t?
Hát ha 6 voltal töltöd akkor kidurrannak mint a lufi
5.6V-nál nem nagyon kellene föntebb menni mert nagyon nyírja az akkukat.(max 5.7V) A töltőáram pedig a kapacitás tizede lehet maximum tehát max 22mA lehet a töltőáram.
Heló!
5.6v-os stabilizátort nem tudok szerezni sehonnan,de akkor hogyan állítsam elő az 5.6v-ot? És ha kisebb a töltőáram?
Találtam állítható feszültségű stabilizátorhoz kapcsolást,megcsinálom és beállítom a kívánt feszültségre.100mA-t ad le.
Nézz valami állítható stab IC-t egy trimmerrel beállítod akívánt feszt. És leragasztod a trimmert.
Heló!
Ezt terveztem,csak nem kaptam a boltban 5kohm-os trimmert,ezért csak majd hétfőn tudok nekiállni a dolognak.Az egészben az a legrosszabb hogy már a potikon kívül minden megvan hozzá de mégsem haladok vele.
Heló!
Megintcsak agy rc-hez való akkun jár az agyam, az lenne most a kérdés hogy ha az akkukan nem forrasztgatom össze hanem veszek elemtartót és belerakom őket akkor is lehet ugyanúgy tölteni őket egyben vagy külön külön minden egyes cellát? Üdv.: Peti
Szeva!
Hát jobb őket külön tölteni mert lehet hogy az egyik feszültsége 1.5V a másiké még csak 1.3V. De ha nem akarod külön töltögetni őket egybe is feltöltődnek de szerintem az élettartamuk is csökken pláne ha van köztük gyengébb akku.
Heló!
Mind egyforma típusú és egyforma idejűek. Csak van gyári akkutöltőm ami 100mA-ral tölti őket és így a töltési idő kb 16-18 óra lenne,ezért gondoltam hogy pakkba rakom őket és gy egyben kb 4-5 óra lenne a töltési idő 350 vagy 400 mA-ral. Kipróbálom mind a két módszerrel és meglátom hogy mi lesz belőle. A külön külön való töltés nagyon időigényes. Üdv.: Peti
Elméletileg a kapacitás egy tizedével lehetne őket tölteni
Magyarul ha van egy 2500mA-os akkud akkor azt 250mA-ral lehetne max tölteni:S
Heló!
Összeraktam az elemtartókat,és ahogy elindítom a motort az első két akksi elkezd melegedni. Lehet hogy zárlatosak? Mellékerek róla egy rajzot. Még egy kérdés, Régebben írtad hogy Idézet: . Mennyi lenne az a kis ideig?„majd figyelni kell hogy csak kis ideig szabad őket melegíteni!!” Üdv.: Peti
Heló!
Feltöltöttem mindegyik akkut maxra, összeraktam őket az elemtartóba, és most ahogy járatom a motort minden akku felmelegszik elég forróra, és nem is megy olyan sokáig, kb olyan 4-5 percig. Az eredeti akkupakk az 600 vagy 700 mA-es. Ha az akkut csatlakoztatom és járatom a motort akkor az akkunak szabad melegedni? Lehet hogy veszek hozzá egy gyári akkut, igaz 3000Ft de az tuti hogy jó. Másrészt 7000Ft-ért vettem használtan ezt az rc-t,+ 2000Ft volt amit eddig költöttem rá,de hiába. Most + még 3000Ft, szerintem ezzel már nem foglalkozok.
Szeva!
Hát a melegedés az nem jónak a jele vagy kicsi a kapacitásuk az akkuknak a motorteljesítményhez és nagyon terheled az akkukat és azért melegednek. Egy kis melegedés meg van engedve de csak kicsi! És olyan is lehet hogy van egy zárlat az elektronikában és a motor áramának többszörösét is fölveszi miatta. Hány mA-osak a mostani akkuid?
Heló!
A mostani akkuk 1500mA-es, az eredeti akku pedig 700mA-es. Ez nem melegedett. Csak sajna egyszer fordítva raktam rá a töltőt és annyi lett az egyik cellának. ezért gondoltam csinálok egy másikat,egy erősebbet.
Áramot tudsz mérni valahogy?(pl:multiméter?)
Mert nem szabadna melegedni nekik,ha a 700mA-esek nem melegedtek akkor ezek duplánál is nagyobbak tehát szerintem nem az akkukkal van baj. Milyen fajta akkuk voltak benne és milyenfajtákra cserélted őket?
Heló!
Ja tudok áramot mérni multival. Eredetileg NI-MH volt benne és most is ilyet használok. Vagy márkára gondolsz? Mert az eredetire csak az adatok voltak feltüntetve, a mostaniak meg piaciak.
Mérd már meg hogy bekapcsolt állapotba semmi szervó meg motor elindítása nélkül mekkora az áramfelvételed!
Utána meg úgy ahogy melegszenek az akuk,és majd írd le a mért adatokat és ebböl lehet következtetni hogy az akkuk-e a rosszak vagy esetleg zárlat van valahol.
Hali! Nekem van egy autóm.. 8 ceruzaelemnek van bent hej gyárilag,persze lehet belerakni tölthetőt is. Csak az a gondom hogy nem akarok venni folyamatosan elemeket. egy ellem 1,5V, egy tölthető ellem (akku) 1,2V ! na most akkor 8*1,5=12V sima elemel, ugyan ez 8*1,2V tölthetővel csak 9,6... akkor nyugodtan rakjak bele 10darab tölthetőt? mert úgy jön ki a 12V.. szerintetek?
Szeva!
A helyzet a következő egy 1,5V-os elembe 1,6-1,7V-között van üresjáratban na most 8*0.15=1,2V Tehát 12+1,2=13,2V körül. Ha te 10 db akkut teszel bele egy akku 1,3-1,4V terhelés nélkül,10*0,2=2V tehát 12+2=14 Volt. Elméletileg tökéletesen bírnia kell ezt a feszt is mert a vezérlő általában a 12V-os cuccoknál 15-18V(vagy tovább is birja)
Nade azt írta, hogy a tartóban csak 8 elemnek van hely.
Szerintem nyugodtan beleteheti, a motorok esetleg egy kicsit lassabban fognak forogni max sebességen, az elektronikának meg nem számít, úgyis alacsonyabb feszültségről megy.
A 8 akkut azt egészen nyugodtan beleteheti a végsebesség lesz lassabb és talán a hatótáv egy picivel de az nem számottevő.
Üdv!
Nekem is van egy olyan autóm mint a témaindítónak... ugyan az a Forma 1-es modell csak elveszett az akkuja a kérdésem az hogy hogyan tudnám pótolni és ugye 3 kivezetése van tudja valaki hogyan vannak kötve? (mekkora feszültségek kellenek az autónak?) |
Bejelentkezés
Hirdetés |