Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RC autó akksi

Témaindító: peti16biro, idő: Szept 18, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 5
(#) peti16biro válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Értem.
Köszi!
(#) Laci0629 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Rosszabb esetben úgy viselkedik mint egy fordított polaritással bekötött cella
(#) peti16biro válasza (») Szept 27, 2010 /

Bocsánat amiért rossz helyen voltam.
(#) peti16biro hozzászólása Nov 14, 2010 /

Heló mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy 4.8v-os 220mAh-es akksit mekkora feszültséggel kell tölteni?
Üdv.: Peti
(#) Laci0629 válasza peti16biro hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Üdv!
Milyen tipusú akkud van?
(#) peti16biro válasza Laci0629 hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Heló!
Nimh és 4 cella.
(#) Laci0629 válasza peti16biro hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Hát én csak megközelítő értéket tudok mondani sajna várd meg más válaszát is
Kb: 5.2-5,3V-a kapocsfesz gondolom és szerintem a töltési fesz az max 5.6V-5.7V lehet de ez nemtudom hogy mennyire pontos én így szoktam tölteni az ilyen akkukat néha felmegy 5.8V-ra de ez szerintem pont jó érték

Ilyen akkunál vigyázni kell a töltőáramra is nehogy túl nagy legyen mert csökken az akku élettartama!!
(#) peti16biro válasza Laci0629 hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Töltőáramnak elég a 100mA?
(#) peti16biro válasza peti16biro hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Olvastam olyanról hogy cellánként 0.2v-ot kell rászámolni,4.8v-nál akkor 5.6v-t.Mivel 5.6v-os stabilizátort nem lehet kapni ezért 6v-ossal oldanám meg.
Szerinted sok neki a 6v-t?
(#) Laci0629 válasza peti16biro hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Hát ha 6 voltal töltöd akkor kidurrannak mint a lufi
5.6V-nál nem nagyon kellene föntebb menni mert nagyon nyírja az akkukat.(max 5.7V)
A töltőáram pedig a kapacitás tizede lehet maximum
tehát max 22mA lehet a töltőáram.
(#) peti16biro válasza Laci0629 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Heló!
5.6v-os stabilizátort nem tudok szerezni sehonnan,de akkor hogyan állítsam elő az 5.6v-ot?
És ha kisebb a töltőáram?
(#) peti16biro válasza Laci0629 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Találtam állítható feszültségű stabilizátorhoz kapcsolást,megcsinálom és beállítom a kívánt feszültségre.100mA-t ad le.
(#) borvendeg válasza peti16biro hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Nézz valami állítható stab IC-t egy trimmerrel beállítod akívánt feszt. És leragasztod a trimmert.
(#) peti16biro válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Heló!
Ezt terveztem,csak nem kaptam a boltban 5kohm-os trimmert,ezért csak majd hétfőn tudok nekiállni a dolognak.Az egészben az a legrosszabb hogy már a potikon kívül minden megvan hozzá de mégsem haladok vele.
(#) peti16biro hozzászólása Márc 11, 2011 /

Heló!
Megintcsak agy rc-hez való akkun jár az agyam, az lenne most a kérdés hogy ha az akkukan nem forrasztgatom össze hanem veszek elemtartót és belerakom őket akkor is lehet ugyanúgy tölteni őket egyben vagy külön külön minden egyes cellát?
(#) Laci0629 válasza peti16biro hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Szeva!

Hát jobb őket külön tölteni mert lehet hogy az egyik feszültsége 1.5V a másiké még csak 1.3V.
De ha nem akarod külön töltögetni őket egybe is feltöltődnek de szerintem az élettartamuk is csökken pláne ha van köztük gyengébb akku.
(#) peti16biro válasza Laci0629 hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Heló!
Mind egyforma típusú és egyforma idejűek. Csak van gyári akkutöltőm ami 100mA-ral tölti őket és így a töltési idő kb 16-18 óra lenne,ezért gondoltam hogy pakkba rakom őket és gy egyben kb 4-5 óra lenne a töltési idő 350 vagy 400 mA-ral.
Kipróbálom mind a két módszerrel és meglátom hogy mi lesz belőle.
A külön külön való töltés nagyon időigényes.
(#) Laci0629 válasza peti16biro hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Elméletileg a kapacitás egy tizedével lehetne őket tölteni
Magyarul ha van egy 2500mA-os akkud akkor azt 250mA-ral lehetne max tölteni:S
(#) peti16biro válasza Laci0629 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Heló!
Összeraktam az elemtartókat,és ahogy elindítom a motort az első két akksi elkezd melegedni.
Lehet hogy zárlatosak?
Mellékerek róla egy rajzot.
Még egy kérdés,
Régebben írtad hogy
Idézet:
„majd figyelni kell hogy csak kis ideig szabad őket melegíteni!!”
. Mennyi lenne az a kis ideig?

akku.jpg

(#) peti16biro válasza Laci0629 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Heló!
Feltöltöttem mindegyik akkut maxra, összeraktam őket az elemtartóba, és most ahogy járatom a motort minden akku felmelegszik elég forróra, és nem is megy olyan sokáig, kb olyan 4-5 percig.
Az eredeti akkupakk az 600 vagy 700 mA-es.
Ha az akkut csatlakoztatom és járatom a motort akkor az akkunak szabad melegedni?
Lehet hogy veszek hozzá egy gyári akkut, igaz 3000Ft de az tuti hogy jó. Másrészt 7000Ft-ért vettem használtan ezt az rc-t,+ 2000Ft volt amit eddig költöttem rá,de hiába. Most + még 3000Ft, szerintem ezzel már nem foglalkozok.
(#) Laci0629 válasza peti16biro hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Szeva!
Hát a melegedés az nem jónak a jele vagy kicsi a kapacitásuk az akkuknak a motorteljesítményhez és nagyon terheled az akkukat és azért melegednek.
Egy kis melegedés meg van engedve de csak kicsi!
És olyan is lehet hogy van egy zárlat az elektronikában és a motor áramának többszörösét is fölveszi miatta.
Hány mA-osak a mostani akkuid?
(#) peti16biro válasza Laci0629 hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Heló!
A mostani akkuk 1500mA-es, az eredeti akku pedig 700mA-es. Ez nem melegedett. Csak sajna egyszer fordítva raktam rá a töltőt és annyi lett az egyik cellának. ezért gondoltam csinálok egy másikat,egy erősebbet.
(#) Laci0629 válasza peti16biro hozzászólására (») Márc 29, 2011 /

Áramot tudsz mérni valahogy?(pl:multiméter?)
Mert nem szabadna melegedni nekik,ha a 700mA-esek nem melegedtek akkor ezek duplánál is nagyobbak tehát szerintem nem az akkukkal van baj.
Milyen fajta akkuk voltak benne és milyenfajtákra cserélted őket?
(#) peti16biro válasza Laci0629 hozzászólására (») Márc 29, 2011 /

Heló!
Ja tudok áramot mérni multival.
Eredetileg NI-MH volt benne és most is ilyet használok. Vagy márkára gondolsz? Mert az eredetire csak az adatok voltak feltüntetve, a mostaniak meg piaciak.
(#) Laci0629 válasza peti16biro hozzászólására (») Márc 29, 2011 /

Mérd már meg hogy bekapcsolt állapotba semmi szervó meg motor elindítása nélkül mekkora az áramfelvételed!
Utána meg úgy ahogy melegszenek az akuk,és majd írd le a mért adatokat és ebböl lehet következtetni hogy az akkuk-e a rosszak vagy esetleg zárlat van valahol.
(#) hugyimugyi hozzászólása Máj 1, 2011 /

Hali! Nekem van egy autóm.. 8 ceruzaelemnek van bent hej gyárilag,persze lehet belerakni tölthetőt is. Csak az a gondom hogy nem akarok venni folyamatosan elemeket. egy ellem 1,5V, egy tölthető ellem (akku) 1,2V ! na most akkor 8*1,5=12V sima elemel, ugyan ez 8*1,2V tölthetővel csak 9,6... akkor nyugodtan rakjak bele 10darab tölthetőt? mert úgy jön ki a 12V.. szerintetek?
(#) Laci0629 válasza hugyimugyi hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Szeva!
A helyzet a következő egy 1,5V-os elembe 1,6-1,7V-között van üresjáratban na most 8*0.15=1,2V Tehát 12+1,2=13,2V körül.
Ha te 10 db akkut teszel bele egy akku 1,3-1,4V terhelés nélkül,10*0,2=2V tehát 12+2=14 Volt.
Elméletileg tökéletesen bírnia kell ezt a feszt is mert a vezérlő általában a 12V-os cuccoknál 15-18V(vagy tovább is birja)
(#) pucuka válasza Laci0629 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Nade azt írta, hogy a tartóban csak 8 elemnek van hely.
Szerintem nyugodtan beleteheti, a motorok esetleg egy kicsit lassabban fognak forogni max sebességen, az elektronikának meg nem számít, úgyis alacsonyabb feszültségről megy.
(#) Laci0629 válasza pucuka hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

A 8 akkut azt egészen nyugodtan beleteheti a végsebesség lesz lassabb és talán a hatótáv egy picivel de az nem számottevő.
(#) rammeradrian hozzászólása Máj 7, 2011 /

Üdv!
Nekem is van egy olyan autóm mint a témaindítónak... ugyan az a Forma 1-es modell csak elveszett az akkuja a kérdésem az hogy hogyan tudnám pótolni és ugye 3 kivezetése van tudja valaki hogyan vannak kötve? (mekkora feszültségek kellenek az autónak?)
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem