Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   112 / 147
(#) Reggie válasza lewi hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Ha a rendszamtablat vilagitod meg kozvetlen infrava, akkor csak segited leolvasni. A kamerat kell szembevilagitani.
(#) lewi válasza Reggie hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

De akkor elvileg működhet az elgondolás?
Az elég, ha normál, frekvenciátlan megvilágítással próbálom elvakítani a kamerát? Vagy ehhez is kell egy pulzáló jel, valami megadott kitöltéssel, hogy működhessen?

Elvileg eleg, ha siman vilagit es minnel kozelebb van a rendszamtablahoz. De 200db LED alatt nincs ertelme.
(#) lewi válasza Reggie hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

És tudnál segíteni abban, hogy hogyan induljak el a ledek keresésében? Milyen típusú kell, esetleg hány nm körüli, kb mekkora teljesítmény, és hasonlók. Lényegében, miszerint ki tudnám választani, hogy melyik kell nekem. Mert ugye 200 db nál már kell gondolni erősen a meghajtására, az áram stabilizálására, nomeg az elhelyezésére, és nem utolsó sorban, hogy valóban mennyibe is kerülhet 200 db ilyen led
(#) lewi válasza lewi hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

A 850nm es infra led ek, azok amik szóba jöhetnek?
Teljesítmény ügyileg úgy 150mW és 35 fokos sugárzási szöggel.
Eze pl egy darab amit kinéztem, ehhez hasonlóakban gondolkodjak, vagy nem jó helyen nézelődöm?

Meg nem tudom, nem szamoltam meg semmit. Perp csak merengek a teman, mert nincs sok szabadidom.
(#) babocsai válasza Reggie hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Ha a rendszámtáblát világítod infrával, akkor a kamera csak a visszatükröződő infrafényt fogja kapni...nappal ez szerintem édeskevés, pláne egy kicsit messzebbről, mondjuk 50-60 méterről. Ehhez annyi led kéne, hogy lehúzná a kocsi orrát
Persze ez csak az én véleményem.
Ha ilyesmit szeretnék csinálni, akkor én biztosan körülnéznék az e-bay-en és a kb. 20Ft/db-os ledek közül vennék párszáz darabot. A hullámhossz majdhogynem mindegy. Mondjuk 850-en érzékenyebb a kamera, mint 940-en...a teljesítmény meg ebben az árkategóriában 60-70mW lesz csak, és mivel visszaverődésre játszol, a sugárzási szög úgyis mindegy, mivel a szélén már úgyis csak pár százalékos a teljesítmény, ezért mindenképpen egyenesen neki kell fordítani a ledeket a rendszámtáblatartónak.
Most, hogy így leírtam még kevésbé tudom elképzelni, hogyan lehetne ezt megcsinálni.
Akkor már inkább csavarj be a ködlámpa helyére két darab párszázvattos infra-lámpát és ha nem olvad szét a lökhárítód, már kész is vagy!

Szerintem pont azért matekolunk itt a blokkolóról, mert más módszer nem nagyon létezik. Inkább ugorj neki mondjuk az AVR-nek...pár nap alatt simán meg lehet tanulni az alapokat. Én is innen szedtem össze amit tudok róla és a fent lévő cikkek nagyon sokat segítenek!

Off: bocsánat, ez Lewi-nek akart menni, csak késő van már...
(#) lewi válasza babocsai hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Rendben. Köszönöm szépen a választ! No meg a helyes irányba terelést.
Ezek alapján a leg jobb, ha csak simán lepattintom a rendszámtáblát, és akkor minden gond megoldva
No még alszom egyet a dolgokra. Hátha kipattan valami ismét.
Még egyszer köszi.
(#) Reggie válasza babocsai hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Mar kifejtettem, hogy ha a rendszamtablat vilagitod meg az nem jo, azzal csak segitesz a kameranak. De ezt konnyu analog modon belatni: Szerinted mikor nehezebb leolvasni a rendszamtablat, ha ravilagitok zseblampaval, vagy ha a szemedbe vilagitok?

Meg mint kifejtettem ez nalam csak mellekes cel.
(#) Szabotázs válasza hbfj hozzászólására (») Nov 17, 2010 / 1

Itt egy másik videó az SCS-103 északai működéséről.Az északai rész 4:30-nál kezdődik és megnézhető 1080p-s felbontásban.Igaz a zoom 40-re van állítva a berendezésen,mégis a rendszám 100 méterig látható szerintem,az autó viszont felismerhetetlen kb 20 méterig.A nagyobb közvilágítás segíthet persze ezen.Az infravető nem üzemel folyamatosan,legalábbis nekem olyan,mintha néha kialudna.A blokkoló típusa és "eredményei" a kérdés szempontjából(SCS-103 észjakai üzemelése),természetesen,tökéletesen irreveláns.Ilyet találtam.
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Szevasz.Tudtál valamit tesztelni?
(#) treshold válasza bobesz hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Mlg nem

Pesten sehol nem lehet tesztelni.Sajna nincs rendőr ismerős.
(#) zolika60 válasza bobesz hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

A budaörsi út végén szinte mindennap mostanában. :yes:

Meg volt a múltkori hiba mikor próbáltam az adó-vevőt 50/50-nel.Ahogy írtad a led kiakadt szinte csak világított.Brute force módban 6led sorba 6 ohmmal 250/250 alá nem lehetett menni mert kiakad.Ezzel a beállítással nagyon zavarja a vevőt.Irják hogy a fejeket célszerű teljesen egyenesen felszerelni és ez nem hülyeség mert ha nem az épített adó-vevőbe jön a zavaró fény akkor ami az adóból kimegy az vissza is jön.
(#) zolika60 válasza Szabotázs hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Arról nem is beszélve, hogy kb. 50m-től tudta a sebességet mérni, ami 30-nál sok, de 100-ná lmár nemigen.
(#) bobesz válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

esetleg lenne ismerősöd aki közrendész?

Ez milyen bloki volt?
(#) zolika60 válasza bobesz hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

M protektor, és M protektor professonal. A videó szerint.

Mivel lett mérve?Akkor tudnál valami tesztet?
(#) Reggie hozzászólása Nov 19, 2010 /

HMJ: Az MSC TDC502-V2-re 5.9 euro(MNB kozeparfolyam)+afa/db ajanlatot kaptam, viszont minimum 10-et kellene rendelni. Viszont ha bevallaljuk a fejenkent 5-5 darabot, akkor arban kb ugyan ott tartanank, mintha a ACAM TDC-GP2 -bol vennenk fejenkent 2-2 db-ot - ami igazan nem is lenne tokeletes - , ugyhogy szerintem megeri. Ha benne lennel szoljal kerlek.
(#) Home Made Jammer válasza Reggie hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Egyenlőre hagyjuk, úgysem érnék rá. Kösz, hogy szóltál.
(#) bobesz válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Privátba tudnák beszélni teszteléssel kapcsolatba?
(#) Reggie válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szerintem rendelj mintat az OTP101-bol(Texas Inst.). Elozetes teszteim alapjan lehet belole valami.
(#) Home Made Jammer válasza Reggie hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Rengeteg egyéb dologgal foglalkozom, pl vezeték nélküli átvitel, beszélő központ, úgyhogy egyszerűen nincs időm rá. Egyébként azt hiszem a tfdu-s vevő elég jól működik, egyenlőre nem váltanék.
(#) Reggie válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Nem kenyszer En azert nezegetem, mert ha bevalik, akkor napfeny ellen jobban vedheto a nagy feszultseg tartomany miatt.
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Sikerült pontosan megmérnem tárolós szkóppal a blokkolómat. Kiderült, hogy nem elé, hanem mögé lövöget 50nS-mal a lézerimpulzusoknak.
Vagyis eső után köpönyeg.

Újra ki fogom próbálni a minden 3. impulzus zavarást és hadrendbe állítom az 5-öt lő egyet szinkronizáltat is.
Majd meglátjuk az eredményt.

Kis érdekesség még, hogy teszteltem, mi van akkor, ha a jel gyengén érkezik a vevőbe. Hogy változik a válaszimpulzus
Ez 50m-es mérésnél lehet érdekes, amikor a lézer nem közvetlen a fejet, hanem 50cm-rel mellé az érzékelés szélét találja el.
Ilyenkor a válasz impulzus akár 100-150nS-ot is késhetnek a vevp miatt.
Ha csak 50-100nS-mal lövünk a lézerjel elé, akkor utóbbi esetben már később adja a blokkolónk a válaszjelet.
Hasonló probléma lehet a másik oldalon is, ha nem kellő nagy a zavaró fényteljesítmény, akkor a visszavert jel ad elöbb találatot
(#) Home Made Jammer válasza treshold hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Azt már én is tapasztaltam, hogy gyengülő vételnél csúszkál az időzítés. Én ezt úgy próbáltam megoldani, hogy több impulzust küldök vissza, így nem olyan nagy gond a csúszás.
Elküldtem hbfj kollégának egy prototípust tesztelésre. Sajnos nem vált be, hogy 100/800nsec-os csomagot küldök vissza. gyakorlatilag 110m alatt csak 1-2 sec-ig blokkolt. Sajnos túlzottan leegyszerűsítettem a hardvert ez megbosszulta magát. Most kénytelen vagyok dupla panelt csinálni, hogy elférjen ugyanazon a helyen. Nem gond mert most dolgozom az RF átvitelen, annak úgyis lenne egy + panelja. Most rákerül a kiegészítő áramkör is.
Viszont kérdeztem tőle látszik-e a visszavert jel de azt mondja semmilyen optikai eszközzel nem látja, még a fehér falon sem.
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

110m felett blokkolt?
(#) Home Made Jammer válasza treshold hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Úgy tűnik igen. Nemsokára küldöm a javított verziót. Annak már kb 30m-ig működnie kell. Majd kiderül.
Következő: »»   112 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem