Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
LM2576T-ADJ IC kell neked. Minden ott az adatlapján hanem meg gyere át ide ha maradt kérdésed. Biztos létezik 6V-os verziója is ennek az IC-nek de ezzel a típussal tudod a kimeneti feszültséget kedved szerint módosítani. Ha van kis kézügyességed és páka kéznél akkor ne adj ki ilyen összegeket, hanem csináld meg magad ![]()
Üdv megint!
Találtam egy olyan oldalt, ahol egy házi "touchpad" elkészítéséről van szó. http://afrotechmods.com/forums/index.php/topic,8501.0.html itt található meg a dolog.Nagyon rossz az angol nyelvtudásom (németet tanulok) próbáltam lefordítani google fordítóval, de nagyon össze-vissza mondatokat adott ki... :S Valakinek ha van egy kis ideje akkor legyenszíves leírni hogy mi kell hozzá (pl. mijen ellenállások...stb) Nagyon szépen köszi!
Helló! A kapcsolási rajz ott van a képek között. Viszont amit ő csinált, az csak a szenzort helyettesíti, a touchpad elektronikája (ami jelen esetben egy Ardunio nevezetű fejlesztőpanel) ott van a próbapanelre felültetve. Azt viszont szerintem a srác is kompletten szerezte, ahhoz nem látok kapcsolási rajzot.
Bővebben: Link Magyarul Üdv
Sziasztok!
Ezzel az NPN tranzisztoros impedanciaillesztővel kapcsolatos kérdésem volna. Az világos, hogy a bemeneti ellenállás egyenlő Béta szorozva R*-al. De a kimeneti impedancia értékét mi adja meg? Pusztán az R*? Köszönöm előre is! ![]()
sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a philips dvp 5100 lejátszóm pár hete amikor nézzük a filmet előre tekeri többször is , nem igazán értek hozzá, előre is köszi a segítségeteket. ![]()
Szaiasztok. Most megépítettem ezt csak a pdf-ben található rajzot, és az a baj hogy halk és zúg nagyon... Az előző "énféle"nyákomnak is ilyesmi volt a baja. Miért van ez? Megsütöttem esetleg az IC-t? Elég fontos lenne ez a válasz tehát megköszönném ha valaki tudna segíteni!!
![]()
Szia!
Milyen feszültségről használod? Akkumulátorról vagy trafóról? Ha trafóról megy, akkor mekkora a pufferkondi kapacitása?
Trafóról megy, 10000µF és 16V. De van egy HEstoros KIT ami szintén ezzel ez IC-vel megy csak az szereó erősítő de ott nincs semmi baj. Az áramkörrel lesz itt valami gond..
Esetleg lehet a nyák minősége vagy az alkatrészek minősége miatt?
Hali! AVR-rel akarok egy motort vezérelni PWM-el és nem tudom hogy jó-e a L6203 ic,ezt néztem ki. Meg nem tudom most jó-e ugy hogy a PWM jelet az Enable bemenetre teszem vag az irány bemenetek vezérlését PWM-el szaggassam meg?
Elviekben jónak kellene lenni a brazil kapcsolásnak is, bár lehet, hogy gerjed, és azért rossz. Alakítsd át a kapcsolást a mellékelt kép alapján. A kapcsolás az adatlapból van.
Na így útközbe megjavult. Egy kicsit még fogja a rádiót de mostmár jó. Nemtudom mi okozta a zavart megpróbálom kideríteni.Köszönöm a rajzot szerintem még szükségem lehet rá
![]()
Kérdésedre a válasz: watchdog nincs beállítva, nem resetel semmit. Holnap nézem szkóppal majd a reset jelet.
Ma megint küzdöttem a dologgal és jelentem vannak fejlemények. De sajnos nem értem. Szóval ha egy motort rakok a 24V-ra első vagy második indításra kiakad a rendszer. Szkóppal mérve, igencsak megrántja a tápot, (de továbbra is fenntartom, hogy a 24V-t akár le is kapcsolhatom, nem kellene befolyásolni a program és az i2c működését). DE ha a motorral párhuzamosan kötök egy diódát záróirányban, akkor már nem okoz semmilyen problémát az indítás és megállítás, pedig akkor is ugyanúgy megrántja a 24V-t. Na ezt mivel lehet magyarázni ??? Kódot majd elküldöm (vagy ide), de csak holnap,mert bent van melóhelyen. A 24Vra direktben kötöttem egy olyanolyan diódát záróirányban és egy 24Vos zenert, ezek teljesen hatástalanok, ha nincs a motoron a dióda. Vélemény ?
Az önindukció miatt, hatalmas tüske jelenik meg a tápon. Ezt nem tolerálja...
Hali!
Diódával is megvan a maga önindukciója induláskor, nem ? A két táp galvanikusan el van választva optocsatoló vezérli a kimeneti tranzisztorokat. Kiborg
Hello!
A kimeneti ellenállás jó közelítéssel a bemenetre kapcsolt meghajtó generátor forrásellenállásnak (kimeneti ellenállásának) és a bétának hányadosa. De részletesebb választ kapsz itt vagy itt a3.2.2-résznél. üdv! proli007
Hello!
Kapcsolási rajzot keresek de nem találok sajnos. Egy 7 lábas gyujtás modul belső kapcsolását keresem. Remélem valaki tud segíteni. Előre is köszi!
sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a philips dvp 5100 lejátszóm pár hete amikor nézzük a filmet előre tekeri többször is , nem igazán értek hozzá, előre is köszi a segítségeteket.
Szia proli007!
Nagyon köszönöm a segítséget! ![]()
Ez nem igazán hardware probléma, valószínűleg, így nem is nagyon tartozik jelen oldal profiljába, de azért két lehetőség:
- Hibás lemez esetén (karcos, ujnyomos, hibás másolatú, stb) előfordul ilyen hiba - Lehet még szoftverhiba, mait viszont csak szervizben tudod javíttatni
És még lehet processzorhiba, ami szintén márkaszervíz!
Szia!
Küldtem progit.A reset lábat megnéztem szóppal, de kb 0,5-0,6 V-os tüsék vannak rajta(+5Vhez képest annyit csökken) mondjuk szkóppal sem sikerült megfogni őket, csak a triggerje indult el a tüskére. De most tettem rá 1ks felhúzót és 100nF-s kondit hidegíteni és a helyzet változatlan. Vélemények ? Üdv Kiborg
Minden lemeznél előre ugrik, akár egyik filmről a másikra.
Inkább szerviz, ők még esetleg tudnak segíteni esetleg, de ha beleberhelsz, akkor már ők sem.
Eloszor zard ki a taviranyito hibat: Vedd ki az elemet a tavbol es ragaszd le a DVD-n az IR ablakot valami sotet papirral vagy kartonnal.
A lejatszon magan van-e eloretekero gomb? Ha igen, azt probald meg mozgatni, kihuzni, hatha az kontaktos.
Hali!
Eddig tetőantenna segítségével néztem a tv-t. Az RTL Klub tükör tiszta és tűéles volt. Ma kötötték vissza a kábel tv-t és hát mit mondjak, csalódtam a minőségben. Egy kicsit szemcsés az adás a tetőantennáról vett jelhez képest. Nem nézhetetlen, és messziről nem is látni, de engem zavar. Mégiscsak egy visszalépés minőség terén. Az összes többi adóra igaz ez. Az antenna esetében nem volt toldás, az antennáról a tv-be egy kábel ment rendesen. A kábel tv-nél úgy van, hogy az oszlopról bejön a padlásra a kábel, majd egy F-toldóval van egy a kábellel összetoldva, ami a tv-be megy. A toldás lehet a ludas? Tehetek valamit, amivel kihozhatom a kábel tv jeléből azt a minőséget, amit a tetőantennával értem el? Üdv, J
Meg kis fésűszerű csíkok is vannak benne.
Én inkább több pufferkondit javasolnék a tápba mind az erősítő mind a szűrő részéről
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |