Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Na, erre pont jó lesz.
![]()
Igen, egy tv van rajta.
A szerelők a bekötésnél mérték műszerrel a jelet? Ez nem rémlik. Azt mondod, hogy érdemes bejelentenem hibára a kábelszolgáltatónál? Vagy tegyek egy erősítőt az átadási ponthoz a padlásra? A mellékletben van, hogy most milyen. Üdv, J
Át lehet alakítani a 2 ledes villogót hogy a ledek 4-4.5 V-ot kapjanak?
12V-os vagy 5 V-os tápfeszültség mellett
Milyen ic vagy tranyó van benne?
Ha az ic-ilyen domború/ nyomott akkor nem hinném!
Én a következőt tenném:
1., megnézném a csatlakozásokat (biztos, ami biztos...) 2., megnézném egy másik tévével Ha ezek után (a másik tévével is) hangyás, akkor bejelenteném a kábelszolgáltatónál, hogy hangyás. Erősítőt pár méter kábel elé nem érdemes tenni, ha előtte sem jó a jel, mert akkor csak a zajt erősítenéd. Erősítőnek akkor lenne értelme, ha utána sok kábel lenne (20-30m), vagy menne róla vagy 5 TV.
Csak a te válaszoddal nem tudok dönteni. Min. 3-4, sok éve kiforrasztó szaki válaszát várnám, mert vasárnapig el kellene döntenem, hogy mi legyen, mit vegyek, ne vagyek, stb. Melyik topikban írjam meg ezt, hol válaszokat is kaphatok? Vagy melyik másik fórumban írjam meg? A hétvége mos pont jó lenne erre.
nekem mindegy milyen tranzisztorral lehet megoldani csak 2 UV-ledes villogót akarok kihozni valahogy de a ledjeim 4V alatt nem hajlandóak világítni
![]()
Szia!
Az teljesen normális, hogy az UV-LED nem világít rendesen 4V-ról. Válassz nagyobb tápfeszültséget.
Akkor jó
![]() Köszi szépen a segítséget!
Sziasztok!
A kérdésem az, hogy egy műveleti erősítő (mondjuk TL071) adatlapján melyik angol kifejezés takarja azt, hogy mennyi a maximális feszültség és áram érték, ami a bemenetre köthető? Köszönöm, előre is! :lama:
Szia.
Ezek azok az értékek.
Szia!
Itt még van egy pár dolog amit nem értek, mellékeltem. Pontosabban két dolog: 1.) Az offset nem a kimeneten szokott lenni? Ha igen, akkor az Input Offset Voltage micsoda? 2.) Az Input Bias Current sem világos. Az mit takar? Kadarist, köszönöm! ![]()
Én nekem ami van 2v-ról már világít szépen!
9000mcd-és kb 300mA lel neki.
Hali
Csak hogy ne kerdezz ra minden parameterre egyenkent, olvasd el ezt: Elektronikai áramkörök Udv Vili
Szia!
Köszönöm a hiperhivatkozást, gyönyörűen össze van foglalva, ami nekem kell. ![]()
Csatlakozásokat már ki tudja, hányszor néztem át, valamint a másik tévén is dettó ugyanolyan.
Akkor majd megpróbálkozom egy hibabejelentéssel. Válaszaidat köszönöm szépen! Üdv, J
Sziasztok! Kérnék egy kapcsolási rajzot tőletek. Rövid sztori mihez kéne. Szeretnék építeni egy kis szikráztató berendezést amivel egy autós gyertyán tudom bemutatni a szikrát. Ehhez valami egyszerű kapcsolás kellene amit vagy 230v-ról vagy 12v-ról működtetnék, lényeg hogy egy folyamato gyors pulzáló szikra kéne. Ötleteiteket előre is köszönöm!
DE abból hogy csináljak villogót? Hogy a led-ekre 4V jusson?
Hali
Valaki tudna nekem egy képet adni ahol a jelölések rajta vannak mi a kondi jelölése mi a tekercs jelölése s.t.b
Sziasztok!
Sztereo csöves erősítőknél több helyen láttam, hogy a két erősítő külön tápot kap, mint pl. ITT, miért kell ezt így kialakítani? Kell ilyesmire figyelni félvezetős erősítőnél?
Az ilyet hívják dual mono kivitelnek, az összes mért paraméter jobb lehet, ha jól van megépítve!
Ha 12V-ról táplálod az áramkört, akkor már a LED be tudja állítani magának a feszültségét a soros ellenállásán keresztül.
Légy szíves az MSN-es stílust itt hanyagolni!
Ellenben a "Válasz" gomb használatát előnyben részesíthetnéd, hogy tudjuk, kinek is írsz... Köszönjük. ![]()
Egy kamera akssija tönkrement, 3.3V kell neki. 3 ceruzaellem sorbakötésével 4.5V-ot kapok, mekkora ellenálást kellene betenni elé, hogy csak 3.3 legyen?
Hali!
Szerintetek egy 300W-os PC-tápról lehetne úgy fűteni egy GU81-et,hogy az VTTC-ben működik?
Ha tudja a 10,5A akkor lehet !
Helló!
![]() ![]() előre is köszi ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |