Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1058 / 4002
(#) Abukodonozo válasza Sword hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Na, erre pont jó lesz.
(#) joecontra válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Igen, egy tv van rajta.

A szerelők a bekötésnél mérték műszerrel a jelet?
Ez nem rémlik.

Azt mondod, hogy érdemes bejelentenem hibára a kábelszolgáltatónál?
Vagy tegyek egy erősítőt az átadási ponthoz a padlásra?

A mellékletben van, hogy most milyen.

Üdv,
J
(#) rammeradrian válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Át lehet alakítani a 2 ledes villogót hogy a ledek 4-4.5 V-ot kapjanak?
(#) rammeradrian válasza rammeradrian hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

12V-os vagy 5 V-os tápfeszültség mellett
(#) nikolatesla válasza rammeradrian hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Milyen ic vagy tranyó van benne?
Ha az ic-ilyen domború/ nyomott akkor nem hinném!
(#) kendre256 válasza joecontra hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Én a következőt tenném:
1., megnézném a csatlakozásokat (biztos, ami biztos...)
2., megnézném egy másik tévével
Ha ezek után (a másik tévével is) hangyás, akkor bejelenteném a kábelszolgáltatónál, hogy hangyás.
Erősítőt pár méter kábel elé nem érdemes tenni, ha előtte sem jó a jel, mert akkor csak a zajt erősítenéd. Erősítőnek akkor lenne értelme, ha utána sok kábel lenne (20-30m), vagy menne róla vagy 5 TV.
(#) hobbyy válasza edison14 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Csak a te válaszoddal nem tudok dönteni. Min. 3-4, sok éve kiforrasztó szaki válaszát várnám, mert vasárnapig el kellene döntenem, hogy mi legyen, mit vegyek, ne vagyek, stb. Melyik topikban írjam meg ezt, hol válaszokat is kaphatok? Vagy melyik másik fórumban írjam meg? A hétvége mos pont jó lenne erre.
(#) rammeradrian válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

nekem mindegy milyen tranzisztorral lehet megoldani csak 2 UV-ledes villogót akarok kihozni valahogy de a ledjeim 4V alatt nem hajlandóak világítni
(#) kadarist válasza rammeradrian hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia!
Az teljesen normális, hogy az UV-LED nem világít rendesen 4V-ról. Válassz nagyobb tápfeszültséget.
(#) smrtln válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Akkor jó
Köszi szépen a segítséget!
(#) Abukodonozo hozzászólása Nov 20, 2010 /

Sziasztok!

A kérdésem az, hogy egy műveleti erősítő (mondjuk TL071) adatlapján melyik angol kifejezés takarja azt, hogy mennyi a maximális feszültség és áram érték, ami a bemenetre köthető?

Köszönöm, előre is! :lama:
(#) kadarist válasza Abukodonozo hozzászólására (») Nov 20, 2010 / 1

Szia.
Ezek azok az értékek.
(#) Abukodonozo válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia!

Itt még van egy pár dolog amit nem értek, mellékeltem.
Pontosabban két dolog:

1.) Az offset nem a kimeneten szokott lenni? Ha igen, akkor az Input Offset Voltage micsoda?

2.) Az Input Bias Current sem világos. Az mit takar?

Kadarist, köszönöm!

adatlap.PNG

(#) nikolatesla válasza rammeradrian hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Én nekem ami van 2v-ról már világít szépen!
9000mcd-és kb 300mA lel neki.
(#) vilmosd válasza Abukodonozo hozzászólására (») Nov 20, 2010 / 1

Hali
Csak hogy ne kerdezz ra minden parameterre egyenkent, olvasd el ezt: Elektronikai áramkörök
Udv Vili
(#) Abukodonozo válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia!

Köszönöm a hiperhivatkozást, gyönyörűen össze van foglalva, ami nekem kell.
(#) joecontra válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Csatlakozásokat már ki tudja, hányszor néztem át, valamint a másik tévén is dettó ugyanolyan.

Akkor majd megpróbálkozom egy hibabejelentéssel.

Válaszaidat köszönöm szépen!

Üdv,
J
(#) stear hozzászólása Nov 20, 2010 /

Sziasztok! Kérnék egy kapcsolási rajzot tőletek. Rövid sztori mihez kéne. Szeretnék építeni egy kis szikráztató berendezést amivel egy autós gyertyán tudom bemutatni a szikrát. Ehhez valami egyszerű kapcsolás kellene amit vagy 230v-ról vagy 12v-ról működtetnék, lényeg hogy egy folyamato gyors pulzáló szikra kéne. Ötleteiteket előre is köszönöm!
(#) rammeradrian válasza kadarist hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

DE abból hogy csináljak villogót? Hogy a led-ekre 4V jusson?
(#) dannu hozzászólása Nov 21, 2010 /

Hali
Valaki tudna nekem egy képet adni ahol a jelölések rajta vannak mi a kondi jelölése mi a tekercs jelölése s.t.b
(#) Vacok válasza dannu hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

(#) Vacok hozzászólása Nov 21, 2010 /

Sziasztok!
Sztereo csöves erősítőknél több helyen láttam, hogy a két erősítő külön tápot kap, mint pl. ITT, miért kell ezt így kialakítani? Kell ilyesmire figyelni félvezetős erősítőnél?
(#) smiler79 válasza Vacok hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Az ilyet hívják dual mono kivitelnek, az összes mért paraméter jobb lehet, ha jól van megépítve!
(#) kadarist válasza rammeradrian hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ha 12V-ról táplálod az áramkört, akkor már a LED be tudja állítani magának a feszültségét a soros ellenállásán keresztül.
(#) dannu hozzászólása Nov 21, 2010 /

Kösszy szépen
(#) Moderátor hozzászólása dannu hozzászólására (») Nov 21, 2010

Légy szíves az MSN-es stílust itt hanyagolni!
Ellenben a "Válasz" gomb használatát előnyben részesíthetnéd, hogy tudjuk, kinek is írsz...

Köszönjük.
(#) Hurkafej1 hozzászólása Nov 21, 2010 /

Egy kamera akssija tönkrement, 3.3V kell neki. 3 ceruzaellem sorbakötésével 4.5V-ot kapok, mekkora ellenálást kellene betenni elé, hogy csak 3.3 legyen?
(#) nikolatesla hozzászólása Nov 21, 2010 /

Hali!
Szerintetek egy 300W-os PC-tápról lehetne úgy fűteni egy GU81-et,hogy az VTTC-ben működik?
(#) CIROKL válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ha tudja a 10,5A akkor lehet !
(#) zek99 hozzászólása Nov 21, 2010 /

Helló! Lenne egy olyan kérdésem ,hogy van egy régi Orion Jácint tv-m és arra gondoltam hogy egy kicsit modernizálni kéne ,mert gyerek koromban az első tv-m volt és gondoltam meg adom neki azt a tiszteletet,hogy felújítom és gondoltam mivel tönkre ment a képcső ezért modernebbet tennék bele pl:LCD,plazma,síkképcső mert 24 évig kitűnően ment csak tegnap romlott el

előre is köszi
Következő: »»   1058 / 4002
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem