Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CCS PIC Compiler
Sziasztok!
Nem tudna valaki így mikulás közeledtével megajándékozni egy 18F47J53.h file-al? Sajnos a 4.110 még nem ismeri, a 4.114 pedig egyenlőre nagyon távolinak tűnik, J13 pedig nincs a chipcadnél. W
Sziasztok! CCSC minta programja(30f2010) dspic pwm-re nem működik, azt szeretném kérni, hogy valaki légyszíves írjon pár sort hogy valamelyik pwm kimenet működjön (mindegy milyen frekin és milyen kitöltéssel csak jöjjön ki valami.
Az hogy nem jön ki semmi azt miből gondolod? Ha szkóppal nézted tárgytalan.
Megnézhetem szkóppal is. Mplab simulator logic analyzer nem mutatja a tutit. Holnap délelőtt megnézem. Szerinted a kód jó amit írtam? A pic miértek és hogyanokba beraktam.
Sziasztok!
Valaki el tudná küldeni a címben szereplő programot, vagy egy linket ? Köszi.
A gyártó honlapja
a hivatalos beszerzési hely. Nem hivatalosan pedig: Szept 18, 2009.
Sziasztok !
Valaki megmagyarázná nekem hogy a delay_ms() utasítás miért állítja 0-ba az INCON regiszterben a Global Interrupt Enable bit-et ? Ez egyedi hiba nálam vagy ez így normális? Ilyenkor nem tudok megszakítást használni, pedig igencsak kellene! Előre is köszönöm!
Véletlenül nem használod a késleltetést interrupton is? Bővebben: Link
Köszönöm, így már ez a része is működik rendesen
![]()
Szia!
Köszi de a nem hivatalosat már sajnos törölték.
Sziasztok. Ahogy egyre mélyebbre ásom magam a dsPic-ek világában arra kezdek rájönni, hogy a ccsc nem igazán áll a helyzet magaslatán. Olvasgattam a ccsc fórumán és azt tapasztalom, hogy másoknak is problémát okoz a dsPic-nél a motor pwm kimenetek kezelése, sőt még olyasmi is van hogy bug-os a program a support meg nem segít. Van esetleg köztetek olyan akinek sikerűlt már életre kelteni ccsc-vel a motor pwm-et dsPic-nél?
Sziasztok.
CCS -ről letöltöttem a Demo-t, de nem akar elindulni. Telepítésnél mit kell választani a végén amikor a felsorolás van?
Hali
Nem biztos hogy a CCS a bunos. En is kinlodtam egy ideig igaz 18F4431-el. Annal pl a FUSE allitas sem volt mindegy. Itt egy pelda, talan segit. Udv Vili
Szeva!
Igaz, C30 fordítót használom (30F4012) de nekem megy rendesen. Vilinek igaza van, kicsit macerás a FUSE-t beállítani dsPIC-nél. Ha egy kicsit bővebben leírod, megpróbálok segíteni.
Szia! Elsőre csak annyit szeretnék, hogy a hardveres motor pwm lábon pl pwm1H-n legyen egy pwm jel. Sajnos sehogy sem jön össze, már fontolgatom a c30-ast. A ccsc forumot végig böngésztem, de ahogy kivettem még senkinek sem sikerült ccsc-vel motor pwm kimenetet éleszteni... (dspic-el) ha van módod rakhatnál fel c30-as forrást az általad említett pichez. Nagy különbség nem lehet köztük.
Hali
Nem ismerem a DS30 sorozatot (sajnos), de valami port remaping baja lehet. Tehat meg kellene adni neki a kimeneti labat valami uton. Nekem kulonben csinal valamit a progi. Nincsen itthon DSPIC, nem tudom kiprobalni, de a Te programod billegteti a RD.0 bitet. Sajnos ennel a procinal nem mukodik a logikai analizator. Csa Vili
Hali
AN908 es an957 lehet hogy segit. Udv Vili
A mellékletben a dsPIC30F konfig és alapbeállítások. Ez egy H híd vezérlés beéllítása. A kevés komment remélem érthető, a többi meg az adatlap alapján gyorsan kikereshető.
Nézd meg még a PWM doksit, a DS70062E adatlapon.
Szia!
Köszönöm. Írtam neked privátban e-mailt.
Szerintem kell, hogy működjön a logikai analizátor. Meg sem jelenik neked az mplab-ban?
Szia! Ez egy 3 fázisú motor vezérlés pwm-el előállított sinussal? Valami hasonlót szeretnék én is. Te írtad?
A math.h az a ccsc könyvtárban van ugye? Léptető motort fogok hajtani, azt találtam ki, hogy sinus menjen a tekercsre így a mozgás finom és folyamatos lesz. Még csak most boncolgatom, hogyan lehetne pwm-el a sinust előállítani.
Hali
Nezd at a PICC konyvtarat a "program files" konyvtarban. Talalhatsz sok erdekes dolgot. Azt nem tudom hogy viselkedik a stepper sinuszra, de a kodom elo tud allitani szinuszt PWM-el. Igaz ez 3x120 fokot csinal, de meg lehet csinalni mas fazisszogre is. Csa Vili Ps: A szinusz generalas nem fontos, jo a tablazatos is.
Helló. 2 fázis kellene 90 fokban eltolva. Ha megengeded lépésenként átnézem a tied, és valami hasonlót fogok alkalmazni.
Hali
Idézet: Azert raktam fel mert publikus.„Ha megengeded lépésenként átnézem a tied,”
Csa Vili |
Bejelentkezés
Hirdetés |