Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CCS PIC Compiler

Témaindító: (Felhasználó 1542), idő: Ápr 3, 2006
Lapozás: OK   44 / 118
(#) cassis hozzászólása Nov 26, 2010 /

Bocsi ezt a kérdést rossz helyre tettem fel.
(#) whalaky hozzászólása Nov 29, 2010 /

Sziasztok!
Nem tudna valaki így mikulás közeledtével megajándékozni egy 18F47J53.h file-al? Sajnos a 4.110 még nem ismeri, a 4.114 pedig egyenlőre nagyon távolinak tűnik, J13 pedig nincs a chipcadnél.
W
(#) messer hozzászólása Nov 30, 2010 /

Sziasztok! CCSC minta programja(30f2010) dspic pwm-re nem működik, azt szeretném kérni, hogy valaki légyszíves írjon pár sort hogy valamelyik pwm kimenet működjön (mindegy milyen frekin és milyen kitöltéssel csak jöjjön ki valami.
(#) whalaky válasza messer hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Az hogy nem jön ki semmi azt miből gondolod? Ha szkóppal nézted tárgytalan.
(#) messer válasza whalaky hozzászólására (») Nov 30, 2010 /

Megnézhetem szkóppal is. Mplab simulator logic analyzer nem mutatja a tutit. Holnap délelőtt megnézem. Szerinted a kód jó amit írtam? A pic miértek és hogyanokba beraktam.
(#) Sanyi74 hozzászólása Nov 30, 2010 /

Sziasztok!
Valaki el tudná küldeni a címben szereplő programot, vagy egy linket ?
Köszi.
(#) icserny válasza Sanyi74 hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

A gyártó honlapja
a hivatalos beszerzési hely. Nem hivatalosan pedig: Szept 18, 2009.
(#) pppsss hozzászólása Dec 1, 2010 /

Sziasztok !
Valaki megmagyarázná nekem hogy a delay_ms() utasítás miért állítja 0-ba az INCON regiszterben a Global Interrupt Enable bit-et ? Ez egyedi hiba nálam vagy ez így normális? Ilyenkor nem tudok megszakítást használni, pedig igencsak kellene!
Előre is köszönöm!
(#) icserny válasza pppsss hozzászólására (») Dec 1, 2010 / 1

Véletlenül nem használod a késleltetést interrupton is? Bővebben: Link
(#) pppsss válasza icserny hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Köszönöm, így már ez a része is működik rendesen
(#) Sanyi74 válasza icserny hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Szia!
Köszi de a nem hivatalosat már sajnos törölték.
(#) MPi-c válasza Sanyi74 hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

:google: Írd be: PCWHD !
(#) Sanyi74 válasza MPi-c hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Köszi!
(#) messer hozzászólása Dec 3, 2010 /

Sziasztok. Ahogy egyre mélyebbre ásom magam a dsPic-ek világában arra kezdek rájönni, hogy a ccsc nem igazán áll a helyzet magaslatán. Olvasgattam a ccsc fórumán és azt tapasztalom, hogy másoknak is problémát okoz a dsPic-nél a motor pwm kimenetek kezelése, sőt még olyasmi is van hogy bug-os a program a support meg nem segít. Van esetleg köztetek olyan akinek sikerűlt már életre kelteni ccsc-vel a motor pwm-et dsPic-nél?
(#) frecsko hozzászólása Dec 3, 2010 /

Sziasztok.
CCS -ről letöltöttem a Demo-t, de nem akar elindulni. Telepítésnél mit kell választani a végén amikor a felsorolás van?
(#) vilmosd válasza messer hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Hali
Nem biztos hogy a CCS a bunos. En is kinlodtam egy ideig igaz 18F4431-el. Annal pl a FUSE allitas sem volt mindegy. Itt egy pelda, talan segit.
Udv Vili

3_pho.c

(#) horcsab válasza messer hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Szeva!

Igaz, C30 fordítót használom (30F4012) de nekem megy rendesen.
Vilinek igaza van, kicsit macerás a FUSE-t beállítani dsPIC-nél.
Ha egy kicsit bővebben leírod, megpróbálok segíteni.
(#) messer válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Köszönöm megpróbálom.
(#) messer válasza horcsab hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Szia! Elsőre csak annyit szeretnék, hogy a hardveres motor pwm lábon pl pwm1H-n legyen egy pwm jel. Sajnos sehogy sem jön össze, már fontolgatom a c30-ast. A ccsc forumot végig böngésztem, de ahogy kivettem még senkinek sem sikerült ccsc-vel motor pwm kimenetet éleszteni... (dspic-el) ha van módod rakhatnál fel c30-as forrást az általad említett pichez. Nagy különbség nem lehet köztük.
(#) vilmosd válasza messer hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Hali
Nem ismerem a DS30 sorozatot (sajnos), de valami port remaping baja lehet. Tehat meg kellene adni neki a kimeneti labat valami uton. Nekem kulonben csinal valamit a progi. Nincsen itthon DSPIC, nem tudom kiprobalni, de a Te programod billegteti a RD.0 bitet. Sajnos ennel a procinal nem mukodik a logikai analizator.
Csa Vili
(#) vilmosd válasza messer hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Hali
AN908 es an957 lehet hogy segit.
Udv Vili
(#) horcsab válasza messer hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

A mellékletben a dsPIC30F konfig és alapbeállítások. Ez egy H híd vezérlés beéllítása. A kevés komment remélem érthető, a többi meg az adatlap alapján gyorsan kikereshető.

Nézd meg még a PWM doksit, a DS70062E adatlapon.

ds30f.txt

(#) messer válasza horcsab hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Szia!

Köszönöm. Írtam neked privátban e-mailt.
(#) messer válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Szerintem kell, hogy működjön a logikai analizátor. Meg sem jelenik neked az mplab-ban?
(#) messer válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Szia! Ez egy 3 fázisú motor vezérlés pwm-el előállított sinussal? Valami hasonlót szeretnék én is. Te írtad?
(#) vilmosd válasza messer hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Hali
Amit kuldtem itt ez az akar lenni, de 18F4431-re
Csa Vili

A math.h az a ccsc könyvtárban van ugye? Léptető motort fogok hajtani, azt találtam ki, hogy sinus menjen a tekercsre így a mozgás finom és folyamatos lesz. Még csak most boncolgatom, hogyan lehetne pwm-el a sinust előállítani.

Hali
Nezd at a PICC konyvtarat a "program files" konyvtarban. Talalhatsz sok erdekes dolgot. Azt nem tudom hogy viselkedik a stepper sinuszra, de a kodom elo tud allitani szinuszt PWM-el. Igaz ez 3x120 fokot csinal, de meg lehet csinalni mas fazisszogre is.
Csa Vili
Ps: A szinusz generalas nem fontos, jo a tablazatos is.

Helló. 2 fázis kellene 90 fokban eltolva. Ha megengeded lépésenként átnézem a tied, és valami hasonlót fogok alkalmazni.

Hali
Idézet:
„Ha megengeded lépésenként átnézem a tied,”
Azert raktam fel mert publikus.
  1. sine_indexr=0;
  2.         sine_indexs=30;
  3.         sine_indext=60;
Ezeket a sorokat kell atirni. Ezek indexelik a szinusz tablat. A tabla 91 elemu, tehat nalam igy jon ki a 3x120 fok. Amugy figyelj a HW beallitasokra, mert az en kodom 18F4431-re keszult.
Csa Vili
Következő: »»   44 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem