Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp, avagy hogyan kell használni?
Lapozás: OK   19 / 113
(#) Hegejoe1974 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

igen ez az!
tehát akkor ahogy írtam a csipesz az egyik ág, a tűvel zárom a másik ágon az áramkört? és igy már olyan mint a multiméter. És mindezt a CH1-be!!

OK?
(#) kadarist válasza Hegejoe1974 hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Az 1x osztás annyit jelent, hogy a feszültséget egyszeresen osztja le az oszcilloszkóp számára, tehát ebben az állásban nnincs feszültségosztás. A 10x állásban tized részére osztja a bemenőfeszültséget. Általában érdemes 10x állásban használni a szondát.
(#) kadarist válasza Hegejoe1974 hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Igen, így van. A csipesz megy a vizsgálandó árakör testjére (GND, föld), a szurony meg a vizsgálandó pontra.

KÖSZÖNÖM!

Most már el tudok majd indulni! Köszi a türelmed és a segítséged!

HJ

Közben visszaolvastam mindketten már leírtátok ezt korábban, csak valamiért nem vettem észre. Bocs. Pedig kétszer is le van írva... Késő van és már fáradt vagyok. Még egyszer kösz és bocs az oktalalnságért.
(#) Hegejoe1974 hozzászólása Nov 23, 2010 /

Sziasztok!

Sikerült mérnem.
Mértem egy rezgőkör csillapított rezgését. A probléma az, hogy nagyon gyorsan zajlik a folyamat. Lehet-e eltárolni a képet, vagy kimerevíteni egy bizonyos időintervallumot? Le akartam fényképezni, de az még vissza van. Azért van erre szükség, hogy tudjunk frekvenciát, és induktivitást számolni. Viszont olyan gyorsan lezajlik a folyamat, hogy nincs idő az adatokat leolvasni. Hogyan tudnám ezt a problémát megoldani?

Köszi.

HJ
(#) kadarist válasza Hegejoe1974 hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

A szkópod tárolós? Mert ha nem, akkor csak periódikusan folyamatos jeleket tudsz megfigyelni.
(#) Hegejoe1974 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Szia!

Számomra nem egyértelmű, hogy tárolós-e vagy sem.

A gép: HAMEG HM400

Szerinted tud tárolni?

A leírásában ez van:

Autoset, Save/Recall Memories for 6 instrument settings

Közben utánanéztam. Ebben nincs tárolási funkció. Ha ilyen egyszeres, rövid lefutású jeleket szeretnél láttatni, akkor egy tárólós, digitális oszcilloszkópot kellet volna venned.

Tehát egy másikkal esetleg lehet?

Határozottan igen!

Mire figyeljek, ha rendelek egy másikat? Mit tartalmazzon, hogy tudjam megjeleníteni?

Gyakorlatilag minden digitális szkóp rendelkezik tárolási funkcióval. Ez ma már alapkövetelmény a digit műszereknél.

Ez például tud?

Bővebben: Link

Inkább ezt ajánlom tárolós (store) mérésekhez: Bővebben: Link
(#) Hegejoe1974 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2010 /

Köszönöm!
(#) Schnitt hozzászólása Dec 2, 2010 /

Sziasztok!

Szert tettem egy C1-94 típusú orosz szkópra.
Akinek van/volt szerencséje a típushoz, árulja el legyen szíves, hogy a hátulján a 4 db banánhüvely mire jó?
Mit lehet oda csatlakoztatni, illetve mit nem szabad?
Pl.: van feszültségkorlát, vagy ilyesmi?

A triggerelés sem teljesen tiszta, mert ha a bemenetére adok egy sinust, és a trigger gomb auto módban van, akkor úgy tudok álló jelet csinálni, hogy több sinus van egymáson pár milliméter eltolással. Ha nem auto módban van, akkor meg nincs jel, amíg nem tekerem a trig levelt olyan állásba, amilyennel már tud triggerelni, tehát nem látom a futó jelet sem a képernyőn.
Van olyan kombináció, amikor a trig levelt automatikusan állítja be, és nem kell a potméterrel játszani értékelhető jelhez?
Vagy az enyémnek rossz a trigger fokozata?

Előre is köszi.
Schnitt
(#) meszi válasza Schnitt hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

A hátul levő csatlakozásokat nem tudom ennél a szkópnál mire valók pontosan, a trigger az így működik ezen és más szkópokon is. Van olyan szkóp ahol fix állás is van, ekkor megáll a jel bárhová tekered a potit.
(#) Schnitt válasza meszi hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Akkor a trigger miatt nem aggódom, ha ez normális így.
Egy kikusuihoz volt eddig szerencsém, ott a trigger levelhez hozzá sem kellett nyúlnom soha.
A hátsó csatlakozókat megfotóztam, hátha erről valakinek beugrik valami.
(#) BarnaPili válasza Schnitt hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Legfölső egy test.Az alatta lévő az "X" bemenet,külső vízszintes eltérítéshez/Lissajous ábra/.A legalsó a fűrész generátor kimenete,átviteli karakterisztika felvételéhez.Ez vezérli a generátor frekvenciáját.A harmadik talán a katódsugárcső katódja.De ezt majd a hozzáértőbbek megmondják.
(#) Schnitt válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Köszönöm az infókat, akkor már csak 1 lyukat nem tudok beazonosítani.
Sajnos belül is annyira passzentosan vannak besűrítve az alkatrészek, hogy nem látom, hova megy róla a vezeték.
Egyébként az Orosz szótár sem ismeri ezt a szót...
(#) kadarist válasza Schnitt hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Szia!
Vízszintes nyújtást lehet elérni azzal a csatlakozóval.
Leírás rajzzal: Get Manual
(#) Schnitt válasza kadarist hozzászólására (») Dec 6, 2010 /

Szia!

Köszönöm az infókat, pont ezt kerestem
(#) meszi válasza Schnitt hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Ezek a mai fiatalok már nem tanulnak oroszul...
Párás szemmel gondolok az 1987-ben Moszkvából hozott CI-94 orosz szkópomra. Haver hozta, 1db farmert eladott majd a TU154-esen két ülés között tette meg az utat. A barkács esztergák (60kg) már körülményesebben jöttek meg. Ez volt a hőskor...
Bocs az OFF-ért
(#) meszi válasza kadarist hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Ezek a HAMEG szkópok elég drágák.
Én jobban körülnéznék a helyedben.
(#) Schnitt válasza meszi hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Tanultam en, de regen volt.
Szerencsere a tipust exportaltak hivatalosan is, igy az elolaprol talaltam angol feliratu fotokat. A hatuljat viszont kevesen fotozzak...
(#) meszi válasza Schnitt hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Szerintem ennek a szkópnak sok változata lehetett.
Lehet, hogy a Voltcraft is ez alapján készítette a 10MHz-es szkópját
(#) kadarist válasza meszi hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Hegejoe1974 szerette volna, ha a Hameg választékából válasszunk.
(#) Hegejoe1974 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Sziasztok!

Nem feltétlen! Arról van szó, hogy egy iskolában dolgozom, és ott mutatok be kísérleteket. Ha a jövő évi rendelésnél rendelek egy eszközt akkor már pontosabban fogom tudni hogy milyen kell. A hameg meg azért, mert a korábbit is ők szállították. Ezért valószínű olyat biztos tudok rendelni.

Más. Ha áramerősséget szeretnék mérni azt hogyan tudom? Elsősorban a tekercs és a kondi fáziseltolását szeretném bemutatni a gyerekeknek. A fesz már okés, de mi van az áramerősséggel? Meg itt már a megjelenítés is kérdés lesz. Külön képben vagy egyben? Persze ezt majd kipróbálgatom, azért köszönöm a segítségeket!

Szóval mindent köszönök!

HJ
Következő: »»   19 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem