Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   63 / 138
(#) csabesz10 válasza telectro hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Sziasztok!
Mivel. hogy "modul" tehát akk nem kell külön áramgenerátor , elég neki a 3 dióda.
Köszi szépen a segítséget!
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Nov 19, 2010 /

Sziasztok!
A lézernak ugyebár nem lehet látni a a fényét elméletileg csak a végpontján a pöttyöt. Akkor ennek mért látszik a "csíkja"? Hogy lehet ilyet csinálni? És amikor szétnyílik, mintha zöld ég lenne. Nagyon nehéz ilyet építeni?

Bővebben: Link
(#) zenetom válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Hali!
Ezt hol olvastad? Lehet látni, minél nagyobb a köd/füst/por, annál jobban lehet látni, mivel ez egy lézersugár és amikor látod, akkor a porszemcséken megtört fénysugarakat látod. No meg persze minél erősebb a lézer, annál jobban lehet látni...
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Nov 19, 2010 /

Tehát ez akkor a füst miatt látszik. Azt a "szétnyíllást" (0:45 -től) hogy lehet megcsinálni?
(#) zenetom válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Egy akármilyen géppel, ami képes eltéríteni a lézersugarat X és Y tengelyen.
(#) datamoon250 hozzászólása Nov 20, 2010 /

sziasztok. megosztanám veletek házilag készitett lézershowm-at. elmondanám, van mikor 8-9 órán át megy folyamatosan és semmi halványulás vagy kritikus melegedést nem tapasztaltam. hátha segit valakinek. + egy videót is felrakok róla.Bővebben: Link

most csinálok "galvókat" hozzá. már kipróbáltam,müködik a dolog,de egyenlőre csak zene ütemére csinálja a dolgot. mindjárt teszek fel rajzot hogy hogyan is néz ki a dolog

szóval 2db analóg kivezérlésjelző kell hozzá a tengelyre a mútató helyére vagy a mútatóra kis tükröt erősitünk. hangszoróra vagy hangkimenetre kötjük,vagy valami áramkörre ami impulzáló jelet ad neki és nagyon szép effekteket lehet vele csinálni.
(#) zenetom válasza datamoon250 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Ez nem is rossz ötlet, csak az a kérdés, hogy lesz-e akkora erő a tekercsben, hogy egy tükröt mozgasson. Viszont egy próbát megér, ha van az embernek felesleges analóg VU metere. :yes:
Majd írj ha jutottál vele valamire!
(#) Szebence válasza zenetom hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

A winchesteres megoldás szerintem azért jobb, mert az már bevált, ott van akkora erő, de egy analóg műszernél kétlem, hogy lenne. Egy próbát megér, de nem hiszem, hogy működne.
(#) Georgee válasza Szebence hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

analóg műszernél, mivel kicsi a mutató, igy nem nagyon lendül túl, viszont ha már egy nagyobb tükröt kap ennek megvan az esélye, bár sugárjátékra szerintem kiválló. A winchester esetében más az erőkar, igy kissebb az esélye hogy túllendül. Bár itt is előfordul!
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Nov 20, 2010 /

Sziasztok!
Egy piacos lézer pointerszerűségből kibányásztam a lézert. Gondoltam adok neki szépen 5V 70mA-t, az eredetileg gombelemmel érintkező rugóra megy a - és valahova a +. Egyszer sikerült eltalálnom a + helyét valahol a fém lézerrész belsejében, vagy a panelon valamelyik oldalon, szépen világított is. Mikrokapcsolót rövidre zártam forrasztással hogy ne kelljen nyomni, majd a - a rugósrészhez odaforrasztottam,a +-t meg próbáltam valahova a lézerrész fémizéhez, de nem sikerült. Azóta sehogy se akar kigyulladni, leet hgy a hő tönkre**ta? Gondolom a test lenne a +. Hogy hozzam üzembe? Képet csatoltam.
(#) zenetom válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Az kinyiffant.
(#) Georgee válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

A rúgó a minusz a fém test a + az ilyen "csájnáméd" lézereknél. egyszerűbb, ha veszel két krokodil csipeszt, az egyiket ráakasztod a rúgóra, a másikat a fém testre, és igy még valamivel nagyobb is a hűtőfelület.
(#) (Felhasználó 54221) válasza Georgee hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

hát igen... csak elfelejtettem gondolkodni, már késő
(#) Georgee válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ha az olcsó gombelemes lézer, akkor szerencséd van, elmész veszel egy másikat. Ha drágább lézer, akkor meg remélhetőleg tanultál az esetből.
(#) datamoon250 hozzászólása Nov 21, 2010 /

köszönöm a biztatásokat és az ötleteket,éppen most találtam hdd-s galvó videókat. szerintem nagyon okos ötlet. nem pont vu méterre gondoltam,hanem valami komolyabb analóg műszerre. megpróbálom és mindent megosztok veletek.
(#) (Felhasználó 54221) válasza Georgee hozzászólására (») Nov 24, 2010 /

szerencsére csak az olcsó ipiacos igazi vérbeli médincsájn lézer, úgy hogy nincs nagy baj
(#) epyn hozzászólása Dec 5, 2010 /

Sziasztok!
Régóta fejlesztésem alatt áll egy mozgómágneses closedloop galvó,de úgy döntöttem,nincs értelme szenvedni vele,inkább veszek gyárit(ha már Class 4 RGB sugárforrásom van,megérdemli)
Kérdésem a következő:
-Modern alaplapom van és sajnos nincs rajta párhuzamos portbővitő,USB DAC-ot meg drágállom
NLS ill. Popelscan programokat használnék,amik támogatják az lpt-s DAC-ot
Vajon,működne a PCI-os bővitőkártyával?Egyenértékű-e az alaplapra integrált LPT kimenettel?
Ha valakinek lenne e téren tapasztalata,megköszönném a tanácsait

pci2lpt.jpg

(#) djskud hozzászólása Dec 5, 2010 /

Hellosztok! Valaki nem tud eladó 50mw-os zöld lézer modult vagy pointert sürgősen kéne!aki tud irjon privit vagy válaszoljon légyszi
(#) szlaci001 válasza djskud hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Szia! Én tőle szoktam venni,ha még érdekel. Bővebben: Link
(#) nikolatesla válasza szlaci001 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

[OFF]Hali!
Csak felhívnám a figyelmedet ez nincs 50mW mivel már az infár is bele számolja. De ha olcsóban jobbat akarsz(tok) akkor a dealextreme-n tudtok venni jóval olcsóbb és jobbak!Bővebben: Link
(#) szlaci001 válasza nikolatesla hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Szia!

Ez pontosan így van, csak ha valakinek sürgős, akkor nagyon mást nem tud tenni hirtelen. Hát én sem használnám effektbe, csak átalakítás után (használható áramgenerátor, hűtés..) Egy valamire való 50-es kb itt kezdődik,és ez is kínai (mi nem)Bővebben: Link
(#) nikolatesla válasza szlaci001 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Jó de ebajon nincs ingyen posta.
Egyébként lenne valami jó leírásod egy lézer szkennerhez? Hogy mik is kellenek hozzá. Valami olyanra gondolok ami már képet vetít ki nem csak pontokat.
(#) sardna00 válasza nikolatesla hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Szia.

Amire te gondolsz, azt itt megtalálod. Bővebben: Link

(#) szlaci001 válasza nikolatesla hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

Ha még nem építettél, akkor egy spirograph-ot javasolnék, tuti siker, és látvány. Sajnos csak dec végén leszek a dokumentumaim közelében (addíg nem is tudok melózni) de ott a saját kivitelben megvan az Eurolight LAS-7 nem bonyolult, és látványos. Ez tökéletes első nekifutásra, és azután jöhet valami ilyen.Bővebben: Link
(#) epyn válasza szlaci001 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

spirograph séma,teljesség igénye nélkül,
átépithető zenei triggeresre is
működőképességét nem ellenőriztem le,de a forráshelyen már utánépitették,nekik működött
(#) szlaci001 válasza epyn hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Az én motorvezérlésem ez alapján készült, a manuális vezérlést kiszórtam belőle, egy 555 és egy 4017-el felépített elektronika vezérli különböző méretű ellenállások, diódákon keresztül mindkét motort. Hangra, egy kapcsoló átkapcsolásával egy lm386-al épített erösítő vezérli a 4017-et. Ez tuti jó, nekem megy már vagy 2 éve.
(#) Spiky hozzászólása Dec 10, 2010 /

Hali!

Megépítettem ezt az ütemvezérlőt:
BSS ütemvezérlő

Elég nehezen kelt életre, de megy. 1-2 apróság.
Ha nincs rajta mikrofon 4mp-es időzitéssel forog ide-oda.
ha teszek rá mikrofont és nincs zene, megáll a motor....ezt mi okozhatja?Elég tré amikor megáll a lézer egy pöttybe....

Illetve aki ezt igy megépítette ahogy van nektek ment elsőre? Mert nekem nem...

Üdv!
Spiky
(#) pz87 válasza epyn hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Hasonló cipőben jártam, egyedül az NLS program amiben meglehet adni az PCI lpt-s kártya címét, tehát csak ezt lehet használni.
Egyébként normálisan működnek vele az lpt kártyák, nincs semmi anomália.
Következő: »»   63 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem