Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
De ez normális, hogy ilyen kis terhelésen melegszik?
Az sem tetszik, hogy csak 11,8V jön ki rajta. :no:
Biztosan 89mA megy át rajta és nem több?
Mérem folyamatosan multiméterrel (MX-25328).
Pontosan:88.8 mA
Akkor normális, hogy annyira melegszik. Hűtsd meg. A bemenő egyenfeszültség mekkora?
238V ~
Nekem a 11.8VDC sem tetszik. Most 15 °C van itt a műhelyben. A hűtőborda meg 36 °C. A 24 °C lakásban még rosszabb lesz szerintem.
A nyakamat teszem rá, hogy a pufferen van vagy 20V egyenfesz. Így a stabnak el kell fűteni 8V x 89mA teljesítményt. Ez ~0.7W! Természetes, hogy borda nélkül melegszik.
Bocs!
A bemenő egyent még nem mértem.
Igen, 15V-os trafó mellett a 20V körüli egyenfeszültség reális, és így a melegedés is.
Végig mértem.
235V ~ Tr után 19,3V ~ Egyenirányító után: 24,9VDC Ezek szerint a melegedés jogos. De a 11,8 VDC stab. Nem tetszik. ![]()
Az a kéttized volt belefér. Tegyél rá bordát, és terheld le jobban, mondjuk 2-300mA-re, és mérd közben a feszültséget. Ha nem változik számottevően, akkor nincs gond.
Most nézem, a trafó 3.5VA-es. Így ne terheld le csak 200mA-el, különben túlterhelődik.
Kb. 120-140 mA között lesz a max. terhelés.
Ez egy karácsonyi fényjáték lesz. Azért furcsa a 11,8 VDC mert korábban használtam ezt a Tr+Híd+7812 és akkor 12,05 VDC jött ki rajta.
Üdv mesterek.
A cirkóban levő vezérlőpanelen se kép se hang. A panelen találtam egy T2A 250v jelű biztosítékot /beforrasztott henger alakú/ Megtaláltam rft 2a jelzéssel a hq oldalon. Ez a bizti öngyógyulni tudó vagy egyszer kimegy és forraszthatok újat a hejére? Válaszokat köszönöm előre is
Utobbi. Az ongyogyulok mashogy neznek ki...
De elotte merj ra, hogy nem maradt-e rovidzarlat utana. Helyére
Ugy-ugy. De elotte merd le, hogy nincs-e rovidzarlat a bizti utan, nehogy az uj is rogton eldurranjon.
Helló. Egy impulzusgenerátor kimenetét szeretném mérni egy PIC-vel. Pontosabban a PIC programját egy impulzusgenerátorrral szeretném kipróbálni, viszont a kimeneti feszültsége csak 1V, ami a PIC-nek kevés. Hogyan tudnám felerősíteni a jelet? Simán egy tranyóval?
Üdv.
![]() Valamint, hogy ne tegyem tönkre egyik cuccot sem, mit kell bele vagy közé építenem, értem itt az áram szivárgást az akku felől a napelem felé... Válaszokat és segítségeteket köszönöm. ![]()
Szia!
Itt egy napelemes töltő-leírás: Bővebben: Link. 9V-os akkuhoz 9V-os napelem kell. Ezt a 9V-ot több kisebb feszültségű napelem polaritáshelyes sorbakötésével tudod elérni. A dióda mindenképpen Schottky-dióda legyen.
Á, Köszönöm, de a Linken látható 12V-os napelem azért lenne jó nekem, mert ez a 2D méretileg pont jó lenne, mert a tetejét pont lefedné vele a készüléknek és Silopasztal rá ragasztanám.
Azért kellene a segítség, hogy a 12V sok-e hozzá. ? ![]() Ha igen, akkor milyen elektronika kellene hozzá, hogy ne vágjam, haza a mondjuk 9V/500mAh-ás Akksit, amit akarnék venni hozzá, mivel a jelenlegiek csak 100 és 250mAh -sak és ezek hamar kb. 2 nap alatt lemerülnek... ![]() Így arra gondoltam, hogy vennék egy ilyen 9V/500mAh-at is hozzá, és ha a 81mAh-ás napelemmel tölteném, az ugyi kb.62% al töltené többel, de az kinyírja az akksit mivel az autó akksit is max.10%-al szabad tölteni... Szóval itt vagyok megakadva, még mielőtt kiköltekezem, ezért is kellene a segítség, mert nem értek az elektronikához annyira, hogy ezt csak hasra ütve kitaláljam... Köszönném ha valaki segítene, akár Te, akár más. ![]()
Ezt láttad?
Bővebben: Link Azt írja 9V / 100 mA. Kell ennél jobb? Így már tényleg csak egy schottky dióda kell és kész
Á ismerős a neve, mert Schottky diódát, most vettem nem régiben egy másik eszközbe, azt gondolom a napelem és a 9V/xxmAh-ás akksi közé kell be iktatnom a + ágába sorba kötve... ?
Amit vettem, Én az egyik 12V a másik 24V-ra van méretezve, gondolom, hogy a 12V-os elég az esetemben... ? ![]()
Valamivel kevered, az nem schottky, hanem vagy zéner, vagy supressor dióda !!
Igen, Köszönöm most néztem meg a Linkedet és köszönöm, de Nekem mindenképpen figyelnem kell a hőmérsékleti tartományát is, mivel télen is szeretném kint hagyni, és mivel az a 12V/81mAh-ás és a 12V/35 vagy 38mAh-ás esetében az van írva, hogy -40C° - +85C° -ig ajánlott…
Méretileg is a leg jobb lenne rá, azaz ha a 2D méretet nézem, mert így is kb. 0,5cm lelóg a szélein, de az nem is lenne baj, a tied már túl nagy, legalább is a 125mm az nagy mert a készülékem 9,xxcm x 8,xxcm valamennyi. ![]() Viszont a 109mAh csábítóan hangzik, de ez esetben is kell valami elektronika a Napelem és az akksi közé, hogy 50mAh-nál, azaz 10-12%-nál, ne töltse nagyobb árammal... ? Vagy tévedek... ![]()
Legjobb lenne egy profi töltésvezérlő IC-t használni. Példa: Bővebben: Link
Áááá, szóval kellene egy ilyen TÖLTÉSVEZÉRLŐ bele, aha...
![]() Még rajz is van, ez király. Bár a kép alapján elég nagy, nem tudom mekkora hely van a készülékem belsejében... ? Mekkora lehet ez a valóságban, azaz az alkatrész rajz alapján értem, de a kérdésem a fényképre értem... Valamint, mi az a 4db csonk szerű kilógás a képen ami a kivezérlés képen látható az alsó részen... ![]() Ja, már látom, bocs nem néztem a jelzéseket... ![]()
Csak a doboz tűnik nagynak. Magát az áramkört egész kis méretben is meg lehet építeni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |