Fórum témák
» Több friss téma |
Talán így próbáld : itt a felfutó élre átír -a lefutó élre nulláz
Az jó, hogy így működik, de akkor mi a magyarázat arra, hogy az előző nem működött, ha azonos volt a kettő?
Hello!
Talán az, hogy a blokkok végrehajtási sorrendje, nem volt azonos. üdv! proli007
Helló. Hogyan megoldható egy ADC segítségével egy belső TR impulzus szabályozása? Potméterrel állítanám, ha akarom 1000ms adjon, ha akarom 2ms-ot. Lehetséges?
Igen, lehetséges, a timerbe a ms helyére írd be az ADC0-át.
És milyen potmétert használjak, és milyen lesz a legkisebb és a legnagyobb impulzus?
Én 8 bites ADC-vel próbáltam. Annál működött. Elvileg 8 bitesnél 1-255 ms, 16 bitesnél 1-1023ms.
És ha mondjuk 3 darab One Shot-ot sorba kötök, mindegyiknek a bemenetét invertálva, és az első bemenetét az utolsó kimenetéve összekötöm, lehet azt a jelet valahogy reguálni?
mert így a TR csak min 2ms jelet tud adni, és amit az előbb írtam, sokkal többet.
Ahhoz elég 1 darab And Gate is, kimenetét a bemenetére kötve, negálva, akkor ciklusonként vált állapotot.
Sziasztok.
Egy LCD-t akarok vezérelni. Ezt az LCD-t Viszont parsiban Nekem RB0-RB3-ig adat és RB4 az RS, RB5 az E Természetesen a +5 és test egyértelmű. De van még pár másik láb. Amit a parsic helpjében találtam az 2 LCD-re vonatkozik, vagy így kell 1et is bekötni? Vagy hogyan kell bekötni?
Helló. Az alsó részen, a km/h mérőnél, az összeadást és a kivonást miért nem lehet 16biterse állítani? Fordításkor hibát ír.
Így sokkal egyszerűbb (és mellékesen le is fordul)
Egyébként nálam minden ellenkezés nélkül át lehetett állítani 16 bitre de ott is hibát dobott . (ott volt egy kis logikai csavar amit nem tudott felfogni a fordító ) és én sem jöttem rá miért kell az oda
Esetleg nézd meg a rajzod, bal felső sarkát a timer_adc elnevezést, a 16 bittel nincs gond...
A 2ms nem sok mindent enged majd a PIC-nek csinálni, miért kell ilyen alacsony timer, 10ms nem jó?
Hello!
"ott volt egy kis logikai csavar amit nem tudott felfogni a fordító ) és én sem jöttem rá miért kell az oda" Talán.. üdv! proli007
Én az egész "kóburát " nemértettem miért kell
0-1vagy 2 -t levonni , és miért ilyen nyakatekert módon .
Hello!
Ja, bocs én nem néztem mi miért van, csak a felvetett problémát.. üdv! proli007
Jól kötöttem be az lcd-t de semmit nem látok rajta.
16f877 hez van kötve. Ez a program , ami kiírna egy szöveget. Külső 4mhz kvarc
Így próbáld ki, az mclr lábat 10k val kösd a + tápra
Egyébként arra figyelni kell ha picet váltasz , a nagyobbaknál már jó ha külsőre állítod az mclr lábat
Nem megy...
Ugyan úgy csak a háttér világít. felirat semmi.
Az LCD kontraszt potiját is bekötötted? Ha tekered, lenni kell olyan állásnak, ahol az LCD-n a karakterek besötétednek. Na attól egy kicsit visszább lesz jó, ahol még éppen nem sötétek.
Egyszerűbb viszont pontatlanabb. Az kell amíg a számláló kimenetén 50 van, a kijelzett érték 50 legyen. De ha már a számlálón 60 jel van, akkor a kijelzett réték csak 59 legyen. Azért kell oda az a számítás, anélkül pontatlan, nemhiába tettem oda
dcsabi: Azt mondták hogy minél kisebb időlappal és osztással csináljam az ilyet. Nekem jó volt úgy is hogy egy 500ms trimer adja a jelet, de akkor az nem volt pontos...?
Ha kristály nélkül szeretném a PIC-t működtetni, egy egyszerű programot, elég ha az oszcillátort RC(int.) állítom? A Hz-et mennyire írjam?
A kontraszt lábat, egy pár ohmos ellenállással kötöttem be, mert nincs itthon semmilyen potim.
De akkor adj tanácsot légy szíves, milyet hozzak el az öregemtől, Hány ohm, watt... Ja igen. A ledes háttér világításhoz kell előtét ellenállás ennél az LCD-nél. Mert ellenállás nélkül atom fényes, (de szép) ellenállással meg fél fényen van. Nincs kisebb ellenállásom.
Tessék itt van egy lefordulós változat (igaz még mindig nem értem miért pontosabb de így már jó)
Srácok kellene tényleg a segítség, mert nem jutok vele előrébb.
A pic és az LCD adatlapja szerint van összekötve a parsic helpje szerint. RB0-3 ig az LCD D4-D7ig RB4 RS láb az LCD RS lába. RB5 E láb az LCD E lába LCD RW lába testen. VDD +5v VSS test (0) Háttér világítás Led A ás K működik. A V0-ra nem tudom mekkora potit tegyek. Ami van itthon kisebb ellenállások egyikkel se jött össze felirat. A program jó. Az itt tanácsolt összes programot beállítást kipróbáltam és semmi. Pic 16f877A és Ez a 4x20 as LCD és ez az adatlapja .
Biztos hogy 5v os az lcd ? Én jártam úgy hogy jó programmal nem indult a 4x20 , aztán elkezdtem emelni a tápfeszt és 9v körül beindult majd 12v nál teljesen tökéletes kijelzést produkált (ne érts félre nem akarom kinyíratni veled a kijelzőt) de jobban nézz utána a típusnak .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |