Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
mind a 2-tőhöz
hát igazábol a legerősseb kellene..van egy rossz csavar behajtóbol egy 4,8v-os 300Ma aksi egy kb. 5cm-eres csavar meg van kábel is ami 1mm-es
Üdv Mindenkinek! Azt szeretném kérdezni hogy
ebben a kapcsolásban mire szolgál a trimmer potméter? Mit kell vele beállítani? Előre is köszönöm!
Biztosan valamilyen jelszintkorrekció miatt van ott. De a 10µF-os elkó polaritását fodítsd meg, mert most a negatív oldala van pozitívabb feszültségen.
Rendben Köszönöm Szépen. Remélem nincs több ilyen "hiba" a rajzban
A CH1 után a 10µF elkok rendben vannak?
Egyébként az erről az oldalról származó rajzokat érdemes jól átnézni, mielőtt belevágunk a kapcsolás megépítésébe. Persze alapvetően minden rajzot érdemes átnézni, akárhonnan is származik, mert elrajzolás, elírás bárhol előfordulhat.
Értem. Hát azt hogy egy elko fordítva van bekötve azt észre vehettem volna... De például azt nem tudnám megállapítani hogy egy bizonyos helyre be van rajzolva egy 100nF-es kondi, pedig oda nagyobb/kisebb kell. Nem értek még hozzá annyira sajnos.
Annyit egyébként megkérdezhetek még hogy a nem elektrolit kondik milyenek legyenek? Kerámia vagy fólia vagy tantal kondenzátorok?
Fóliakondik legyenek, de ha kerámiát teszel, attól sem sértődik meg az áramkör. Egyébként a tantálkondik az elektrolitkondenzátorok családjába tartoznak és ugyanúgy érzékenyek a polaritásra.
Nem teljesen azt kapod, főleg áramban érzem kevésnek a bc182-t (100mA) hozzá. Persze attól is függ, hogy mibe rakod, mennyire kényes helyre !
Szia!
555-össel tranzisztorokat is vezérelhetnél, amik ledsorokat kapcsolnak.
Sziasztok!
Ne essetek le a székről a kérdésem miatt,teljesen lüke vagyok a témához!!! Egy olyan kérdésem lenne,hogy létezik olyan relé ami az aksi DC 12V-jából csinál pl. AC 230V-t? Vagy ezt csak inverterrel tudom megoldani?(mert ahhoz képest mekkora egy inverter doboza,belül maga a transzformátor elég kicsi) Válaszotokat előre is köszönöm Gábor
Itt is van! Bővebben: Link Ez ugyan nem az én rajzom, de kiindulópontnak tökéletes.
Itt rengeteg led van, nincs más dolgod csak kiollózni a fölösleges ledeket, feltéve, hogy a tápfeszültség 6 volt marad. Ez esetben a PNP tranzisztor bázisáról iktasd ki a ledet és a 160 ohmos ellenállást, helyettük egy 220 ohmost tégy.
a relé az kapcsoló eszköz, csak azt tudja kapcsolni ami "van", átalakítani nem tud
Az lenne a kérdésem hogy ez mi lehet??ebből mit lehet csinálni??
válaszotokat elöre is köszönöm üdv!
Ez az a tekercs drót amit tegnap a 9 V -os elemmel felizzítottál 39 percen át!
Hello.Van egy bejáratós simsonom és egy bringás km órám ami mér hőfokot is.Olyat lehet hogy a km-óra szenzoráz egy vezetéken át a hengerfekre rögítem?Vagy ez a szenzor annyira kicsi hogy nem is lehet'látni'
Szerintem látni biztos lehet, de nem hiszem, hogy a hengerfej hőfokának mérésére is alkalmas.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |