Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Utánépítem a FENDER Vibro Champ-et, csak a végébe 6P3sz-teszek. Itt jönne a kérdés, a 6P-nek 2500 ohm-os kimenőt számoltam. Valaki utánaszámolna, hogy jó lesz-e? No és hogy a várható 8-10W-hoz elég lesz-e oda egy 6.5cm2-es 17-es áttételű kimenő? Előre is köszönöm a válaszokat!
Hali!
Én 4,2k-s Fleta-féle kimenővel próbálgattam a 6P3SZ-E -imet, de nem szóltak valami meggyőzően ezek a csövek. Ha csak 10W kell, akkor elég lenne a 6P14P, vagy EL84 is. Ez már egy adott kimenő, vagy még csak tervezgeted?
Szia!
Mindenképp SE-lenne a cél, és a FENDER-es kapcs megtetszett nagyon!/lásd lent!/ EL84-el, avagy az orosz tesójával (elvtársával) meg SE-ben a 4W a max, párhuzamosítani meg nem akarok. PP-ben nem is gondolkodok. Ha már nekimegyek a PP-zésnek is , akkor a 3-3 db PCL86 PP lesz a menő (45W). Bár EL84-em is van vagy 10db, de akkor már AC30! Tudod gityócuccban még nem csináltam SE-t, és kis hangszóróm /néhány wattos 20-asok/, meg van jónéhány! (régi rádiókból, tévékből, 5-10W-osak.) Nos ezekhez szeretnék pici, ámde jó minőségű, és mégis hangos kombókat összedobni. Ma megyek Keresztapámhoz (bádogos), és egy halom sasszit legyártunk gyorsan. Aztán meg amikor időm engedi összehajítok egyet-kettőt. Ha láttad a hifistalálkozós képeket, akkor láthattad, hogy vagy 10-12 gyári tekerésű szimmetrikus kimenetű csöves egyenirányításhoz tervezett táptrafóm van. A kimenőket meg a cucchoz illesztem. Bár az említett kimenő rendelkezésre áll! Szerény számításaim szerint /de az adatlapja szerint is / a max teljesítményhez illeszthető legkisebb kimenőtrafó 2500 ohm-os!
Sziasztok , szeretnék az erősítőmhöz egy Effekt pedált . Csak nem tudom melyik lenne a jobb , ha veszek 20 000 ért vagy ha tudok csinálni házilag magamnak . Szerintetek melyik lenne jobb ? Egy sima , alapra gondoltam .
Csak az a bökkenő hogy annyi pénzem nincs ezért szeretnék építeni magamnak ha az olcsóbb lenne , rizikót is vállalom .
Szia! Lépj át a gitár effekt topicba. / Oda többször belépek./
Szólógitárokhoz szoktam pedálokat csinálni, basszushoz nem igazán tudom miket használnak. Milyen cucc kellene, valami torzító vagy kompresszor vagy egész más? Felépítésben nincs köztük nagy különbség, az elektronika 1000-2500.- körül megvan. De, ha nem akarsz belebonyolódni az építgetésbe, és több hangzást akarsz akkor jobban jársz a legolcsóbb basszus multieffekttel (15-20ezer.)
Szia, torzítós cucc kellene . Elég lenne egy effekttel . Szeretném kipróbálni az építést , ezért akarok magamtól csinálni , és ebben kérnék segítséget .
Sziasztok , lenne még egy kérdésem . Letöltöttem egy olyan programot aminek a neve : boxplot speaker design . Ez a program jó kiszámítani a hangszóróhoz való doboz nagyságát ?? Mert a WinIsd-t is letöltöttem de nem indítja el a gépem . A Boxplot meg elindult meg müködik is . Már számolgattam vele , csak nem tudom jó-e a számítás vagy használható-e . Ebben kérnék segítséget , ha pedig nem jó örülnék ha valaki ajánlana valami ehhez kellő jó programot .
Szia!
Egyenlőre egyszerűbb pedálokat találtam basszushoz. / Ami talán nem is baj. / Az egyik az Edge distortion aminek a nagyon hasonló változatát összeraktam szólóhoz. Eléggé torzított, szóval abból nem lenne itt sem hiány. A másik az Electro Harmonix Hog's foot booster, ami nem bizti, hogy torzít, inkább csak booster.
Hello , köszi , szólóhoz kéne egy torzítós cucc . 8000ig oké lenne . Annyi van rá !
Sziasztok!
Mielőtt azzal kezdenétek, hogy ez egy PA hangszóró, és sz.., vegyek inkább Eminence-et, avagy Celestiont, megkérdezném: Valakinek van is tapasztalata ezzel a hangszóval kapcsolatban? Ha abból indulok ki, hogy még ha PA hangszóró is, kérdés: PA rendszeren nem szoktak hangosítani zenekarokat? Vagy csak Fekete Pákót? Akkor miért ne adhatna élethű hangot jó dobozban? Valahogy jobban tetszik, mint egy SAL SPA, és a dupla kónusszal is biztos szélesebb az átvitele, mint egy síma búboskemencének, ami jó, ha 5kHz-ig visz át... A régi gityókombókban is sok volt duplakónuszos szélessávú, nekem is van egy RFT-m.
89 dB, 9800 Ft-ért? Ez még hifiben is gyenge, nemhogy gitárhoz! Szerintem Eminence :yes: Azok legalább 100 dB felettiek és USA-ban készülnek. Ha olcsó kell akkor inkább a magyar Viktor Sound, ami 97 dB körüli és Zsozsó szerint is jól szól.
A hangosításkor a gitárhangszóró által már megformált jelet erősítik lehetőleg élethűen. Egy szélessávú egy gitár cucchoz nem az igazi szerintem ,főleg ha már egy nagyon kicsit is betorzul a dolog.
Nézz meg gey v30, greenback vagy bármi más átvitelét. Ne tévesszen meg a dolog, gondolatban helyezd el rajta a húrok alaphangjanak a frekijeit...A többi már csak a felharmónikusok, azoknak a formálásában vesz részt. Szerény véleményem szerint persze. Az öregböhm, regent-ekben valóban szélessávú van, nem is jó betorzítva... Az általad linkelt, ahogy Bassmester is mondja, ennyi pénzért egyszerűen nem jó vétel. 89dB/W/m nagyon nagyon rossz érzékenység. Egy celestionnal t75 vagy v30, greenback-hez viszonyítva kb 6-7X akkora teljesítmény kell azonos hangnyomáshoz. Akkor már inkább a hsz2000 kft gitárhangszórója, olyanom van, ismerem, és ennyiért azt is megkapod.
ÍÍgy van, magyarban viktorsound és hsz2000kft 12"os gitárhangszóró:
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Azóta sikerült választani valami jó kis lökőt? Amit mutattam hangot VS -ről ,tényleg olyan heréltnek tűnik, élőben nem egészen ilyennek hatott! A HSZ2000 -es igen jó lökő, egy darab kalódik nekem valahol, de az emlékeimben olyan jó orros, nazális, mintha a t75 és a zöldhátú "zabigyereke" lenne
Hali!
Még nem választottam, de a Wizard továbbra is nagyon tetszik. A H2000-nek kicsi az érzékenysége sajnos. Hiába 200W-os, csöves alá 1x12"-be mégsem rakhatok 92 dB-es szórót.
Igen ,ez így van, inkább csak alternatívának szántam a kollégának a Rockwood-al szemben. Ugyanannyi pénzért gitár hangszóró +3dB, megspórolja magának a kolléga a fele teljesítményt Az eminence a legjobb ár/érték az biztos én is úgy vélem!!
Sziasztok, lehetőleg egyszerű gitárkombó kapcsolást szeretnék kapni. eddig a legbonyolultabb amit építettem egy torzító volt szóval elég kezdő vagyok. Ezért ha kérhetem a rajz mellé küldjetek magyarázatot esetleg nyáktervet.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Ez is piroscsíkos topic lesz. Már rögtön az első hozzászólásod. Fórumszabályzat?
Ez hogy kerülte el a figyelmedet? Gitárkombó elektromos és bassgitárra
Köszi a jó tanácsot!
(hogy megfogadom-e, az a jövő zenéje.) Amúgy, ti ennyire hisztek a gyári specifikációkban? 89-92dB... Én azért két azonos ládát egymástól messze helyeznék, és párhuzamosan kötném a két kérdéses hangszórót az egyik, és a másik ládában, és mindjárt kiderülne, hogy azonos teljesítményen melyik a hangosabb! Amúgy a KODA házimozi hangfalam is 89dB érzékenységű, a kecskeméti HE csöves talin azon hallgattunk meg minden erősítőt, és már 2x5W-al is sok volt a hangereje a zene hallgatáshoz. Idehaza 2x 15W-al házat bont, és csak 2db 16cm-esről beszélek! Lehet, ha ott leszek, próbára rendelek egyet, és szét tesztelem, JENSEN-em is van, meg az RFT, majd azokkal összehasonlítom! Bár előbb a meglévőket használom fel. ui.:Hol tudsz olcsó eminence hangszórót?
Hali!
Van valami kipróbált limiter kapcsolásod? A bass kombómat akarom egy kicsit átalakítani. Új előlap, lábkapcsolós limiter és még egy passzív tone stack, szintén lábbal válthatóan a meglévővel. Van ötleted?
Kell a nagy érzékenység, hidd el!
Szinpadi viszonyok közt olyan csendben lenne a gyenge hangszóró, hogy meg se találnád, nem szólna ki a többi cucc közül. Az a rokvúd egy bóvli és még csak nem is olcsó. Az eminence sem olcsó, 16 körül kezdődnek, de abból még a leg alapabb is komolyan megszólal. A Beta 10-emet innét rendeltem.
A rockwood 89dB-jében kevésbé hiszek, mint pl a HSZ2000 adatlapjában. A SAL a kedvenc példám, nézz meg pár hangszórót amihez van adatlap, néhol megadják a rezót (fs), majd az impedancia menetnél látszik, hogy 20-30Hz el magasabbat mutat az ábra. Még arra sem veszik a fáradtságot, hogy szinkronba hozzák a görbét a paraméter táblázattal.
Csöves gitárerősítő építő találkozón 4 ládát hajtottunk, átkapcsolással: Viktorsound, peavey, t75, V30, mind412es.(bár a v30 a t75el szemben szerintem azért nyert, mert a v30 egyszerűen ordít, sok a közepe, magasa). Ez volt a hangerősségbeli sorrend is. Ugyanazon erősítőn, csak átkapcsolgattuk,semmi beállításhoz nem nyúltunk...Nézd meg az adatlapokat, szám szerint is ez a sorrend. 89dB 5W max teljesítménnyel már kb 95dB egy méterről, az már jóval az átlag zenehallgatás feletti szint. De gondold el, hogy egy V30 celestion ezt kb fél wattal produkálja...Épp a minap egy el84 os SE-vel löktük meg a nevezett V30 as 412 es ládát, egyszerűen nem bírtam mellette megmaradni, pedig ültem vagy 2m-re a láda előtt... Jensen,RFT, Tesla jó hangszórók, próbálkozz velük. De a lényeg az, hogy akkor kapod a legjobb képet, ha össze tudod valamivel hasonlítani. Rápendítesz, hejj de szól..igen, szól, csak lehet egy másik érzékenyebb szóró mellett már meg sem tudsz maradni. Hangszóró meg eminence az Elimexnél , Mikroshopnál szerintem!
Megkérdem mesteremet, neki tuti van valami jól bevált kapcsolása erre! :yes:
Oké, köszi előre is.
Azért kéne, hogy normál játékhangerőn tudjak slap-elni, mert ha csak úgy belecsapok, akkor ráhozom a frászt a közelben lévőkre Lehet csőves is, vagy bármilyen csak jó legyen.
Ja, hogy szólóhoz kell.... arra rengeteg megoldás van!
Pl.: tonepad.com , generalguitargadgets.com , runoffgroove.com ezeken az oldalakon találsz beültetési rajzokat is. Tulajdonképpen bármit megépíthetsz, mert megbízható kapcsolások! Még mindig figyelmedbe ajánlom a gitár effekt topic -ot, a múlt héten is voltak kezdők, akik az első pedáljukat fontolgatták és kaptak jó torzító ötleteket! (Ott visszább is olvashatsz, és számodra a lényeget a link-es hozzászólásokat átszaladva keresgélj). Amúgy 8 ezerből akár 10 pedál is kijön, csak dobozkákat találj hozzuk.
Hello , köszönöm az infot . Elég lesz egy is , ha olcsóbban kijön az csak jó . Nem vehetném fel veled máshol a kapcsolatot , további segítség kérésért ??
Sziasztok
Volt alkalmam lefotózni (sajnos csak telefonnal, rossz fényviszonyoknál) az általam készített két kombót. Az egyik kimondottan gitárra lett, a Fender 15R alapján. TDA2050-es végfok, TL072-es IC-k. 20cm-es MNC hangszóró van benne, nagyot szól, hihetetlenül tisztán. A gain feltekerésével lehet torzítást adni, a kapcsoló talán brightness hatást eredményez, ha jól emlékszem. Van 3 sávos hangszín, gain és master. Alacsony és magas szintű bemenet, fejhallgató kimenet, hangszóró és külön (ál)stereo vonalkimenet. A nagyobbik nem kimondottan gitárra van, 3 csatornás keverő van benne - mikrofon, gitár és vonal. A borítása fekete posztó anyag, ragasztva. Végfok 60w-os tranzisztoros, hangszóró áttekercselt somogyi 30cm-es, magas tölcsérrel a közepén, dupla mágnessel. Mindkettő 18-as pozdorja lapokból, csavarozva+ragasztva, 5-6 éve használatban, jól működnek.
Sziasztok! Hozzáértő segítségére lenne szükségem, mert elég nagy ratyeszban vagyok! Vettem egy gitárerősítőt (Regent 50-G). Egyszer csak betorzult a hangja. Megvételétől számítva nagyon halkan szólt, teljes hangerőn játszottam anélkül hogy zavartam volna bárkit is a lakásban! Hülye módon a végerősítő trimmer potméterét elforgattam 90 fokkal! Az eredmény az lett hogy hirtelen nagy búgás kerekedett és égettszag lett a szobában! Hát erre nem tudok mást mondani én sem csak azt hogy nem voltam normális.... Valószínűleg valamelyik nap viszem szerelőhöz 2 hét sikertelen okoskodás után, de addig ha valaki tudna tanácsot adni, hogy mi okozhatta ezt és hogy mit is állítottam feltehetőleg a trimmer-rel, légyszi írjatok! Kösz előre is
Ui.:
Szia!
Valószínű a végerősítő munkapont beállító potméterét tekerted el, aminek az lett a következménye, hogy nagyobb nyugalmi áram indult meg a végerősítőn, ami bizony ahhoz vezethetett, hogy elszálltak a végtranzisztorok. Szerintem végtranyó cserével,plussz a munkapnt újra beállításával megúszható a dolog szerencsés esetben! Nem nagy tétel, valószínű a munkadíj fog dominálni a javítás során, nem az alkatrész... Ne piszkáld ezután azt a potmétert Zsolti
Hello! Köszi szépen a gyors választ! Legalább tudom mit csesztem el, minden nap tanul az ember, csak ne ilyet kéne Hát az tuti hogy nem nyúlok hozzá többet! Ezután még a tévét is kellő óvatossággal kapcsolom be Már csak abban reménykedem hogy nem drágán dolgozik majd a szerelő...
Szabi |
Bejelentkezés
Hirdetés |