Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   400 / 1273
(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Azért csak nézd át a panelt alaposan, mert valamilyen végzetes hiba történt a csere alkalmával. A készenléti LED sem világít?
(#) dragon0 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

led az világit de nem tudom hogy hol kezdjek neki

Amikor próbálnád beindítani, akkor mi történik?

amikor be kapcsolom csak zug

De mije zúg? Minden infót harapófogóval kell kihúzni belőled? Gondold át, hogy mit csináltál a csere alatt, mert csak Te derítheted ki az indításképtelenség okát.
Kérlek kezdd a mondatot nagy betűvel és használj írásjeleket!
(#) dog18 hozzászólása Dec 21, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Videoton TS 3350 TXT típusú TV-m, úgy kaptam valakitől. A gond az vele (legalábbis az előző tulaj szerint), hogy csak úgy lehet bekapcsolni, ha a hálózati kapcsolót jó párszor megnyomom. Hát én nyomogattam is, de semmi. Ja, az előző tulaj azt is mondta, hogy már látta szerelő, és állítólag kapcsolócserére lenne szükség.
Szóval, én elvágtam a kapcsoló zsinórjait (4 db-ot, két kéket és két barnát), majd ezeket összekötöttem. Mivel nincs komolyabb műszerem, fáziskeresővel megvizsgáltam, hogy a hálózati zsinór bemeneténél van-e feszültség. Nem volt, sem itt, sem az üvegbiztosítéknál, viszont más panelokon volt. A TV-t nem tudtam bekapcsolni. Mi lehet a probléma?
(#) kadarist válasza dog18 hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Egy próbalámpád sincs? Hogy akarsz így villanyt szerelni?
(#) dog18 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

De, próbalámpám van, de szerintem az csak az autóhoz jó.

A legjobb lenne egy multiméter, aminek az ohm-mérő funkciójával meg tudnád nézni, hogy nem szakadt-e a vezeték.
(#) dog18 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Nem hinném, hogy szakadt lenne, mert, akkor, hogy lehet az, hogy a másik panelokon van áram?

A fáziskeresővel csak a fázis vezetékét ellenőrizted. Mi van a nulla vezetékével? Ha fordítva dugod be a dugvillát, akkor is világít a fáziskergetőd? A biztosítékok jók a készülékben?

Hát ha minden igaz akkor találtam 1 elkot 10v 100uf ami folyamatosan csipog kiszerelve pedig jónak tűnik hát hogy mi zúg talán a trafó mellékelem a képet köszönöm

Névtelen.png

(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

hello. Megmértem a feszkot a kondin amit irtal,18-25 V,változik,gondolom ugy ahogy csipog a táp
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2010 /

Akkor jó. Azt hittem, hogy én nézek be valamit.
(#) mineral hozzászólása Dec 22, 2010 /

Szép jó reggelt/napot!

VAn nálam egy Sony KV-29FX30K televízió. Sony

Bekapcsolás után a Standy led 11 et villan. A leírás erre a hibakódra a Jungle controller 8 volts errort ír.

Megtudná mondani valaki , hogy mi az a Jungle controller? Erről még sajnos nem is hallottam.
(#) kadarist válasza mineral hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Szia!
Ellenőrizd a dzsungel IC (a legtöbb lábú IC) 8V-os tápfeszültségét.
(#) mineral válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Köszönöm a gyors segítséget. Közben a hobbigooglielektronika is segített. Leaglábbis elindított a hibakeresésben.
Bővebben: Link
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Dec 22, 2010 /

Hello.A helyzet az hogy azIC 804 es körön megvan az 5V,viszont a masik kettö IC en olyan 1V körül mérek a kimeneten.A bemenet is csak 2,5V
(#) mineral válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Ellenőriztem a feszültséget. Igaz nem az Ic lábán mert az elég macerás lett volna. A CN003-as csatlakozón mértem a 8 voltot. Ami alig volt 1,5mV.
Kiszedtem a sorvég tranzisztort (BU2515DX) Totáis rövidzár.
Megrendelem a további alkatrészeket is (D021, R565, D505, D507, C012). Plusz a tápot sem árt átkondizni. De még ezek után sem valószínű , hogy elindul IC001 halála miatt. Ennek mekkora az esélye? Sajnos elég nagy.
Ez a proci elég drága. Ráadásul semmi gyakorlatom smd forrasztásban.

If the flyback transformer breaks down in this FE2-chassis, not only breakdown of the line output transistor is one of the results, also some components in the ABL-circuit (D021, R565, D505, D507, C012) and the one-chip CTV-processor IC001 will be damaged.
(#) horvathrobert2006 válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Az miért van hogy a C827 es kondi felpuposodik,és 25V osat tettem be?
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Biztosan fordítva építetted be, vagy több feszültség kerül rá, mint 25V.
(#) jozsef mezei hozzászólása Dec 22, 2010 /

helo valaki ha tudna segizeni megkőszőném én egy olyan pproblémába ütköztem hegy funai tv-nél h van bene egy relé és az szagatotan sipol
(#) kadarist válasza jozsef mezei hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Szia!
Vedd ki a relét. Akkor megszűnik a sípolás?
(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Felvázoltam a tulajnak a hibákat, javítási árakat erre ő lemondott a tv javításról. Itt az én munkám is befejeződött...
Azért köszönöm a segítséget.
(#) forgonati válasza kadarist hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Szia! Na, IC körüli kondik cserélve, és maga az IC is. Most már van kép, de még mindig valami gikszer van. Az első az hogy keskeny vertikálisan, alul és felül van kb. 2-2cm fekete sáv, és a panelen lévő "V-SIZE" trimmerrel sem tudom szétebb húzni. A másik gond hogy nagyon kékbe hajlik, mintha az RGB-vel is gond lenne. A képernyő végén levő panelen próbáltam szabályozni a szineket a trimmerekkel, a kékből vissza tudok venni, ha a pirosat feltolom, előjön az is, viszont zöld sehol. Mondjuk ha az RGB jelet szolgáltató IC is kifujt, akkor kuka az egész TV. VAgy valami ötlet esetleg? Mi lehet a gond? Itt egy kép a TV-ről. Igy néz ki most.
(#) kadarist válasza forgonati hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

A katódvégfokozatok tranzisztorait, ellenállásait kellene ellenőrizni, valamint a végfokozatok meghajtását, hogy egyformák-e. A függőleges eltérítés mekkora tápfeszültséget kap?
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Nem nyert. Maradt a cincogás, próbálkozik elindulni de nem megy neki.
+D-t még nem néztem végig.
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Cseréltél IC-t?
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Igen. Rendeltem egy újat, ma jött meg.
(#) Hori95 hozzászólása Dec 23, 2010 /

Hello én vásároltam egy LG M2362D-PC monitor/tv készüléket és valamiért rossz az adás rajta tiszta hangya vagy csikos de az esetek nagy részében nem is megy rajta az adás pedig a másik tévén prima nem tudom mi lehet a baja remélem tudtok segiteni
Következő: »»   400 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem