Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok!
Egy olyan erősítőt szeretnék készíteni ami egy mono rádiós órából kapja a jelet és egy 10 W -os hangszórót tud működtetni de lehet ennél egy kicsit kevessebb vagy több is. Raknátok fel rajzot ![]()
Hali
Pl: TDA 2005. Bridge uzemmodban.
Tudom, hogy sok gyári hid megoldás hasonló, de attól még nam jó !
Ezügyben highand a király, de valamiért lekopott inen
Tisztogattam a gépet és találtam egy érdekes videót. Érdekes, hogy mennyire gyilkolja a 220-at pár száz watt.
![]()
Valamiért nincs hangja a videónak.
Egyébbként se értem. Azt akarja demonstrálni, hogy leesik a feszültség ? Ez sima ügy vékony a derot. Egy multiméterrel ennyit lehet demozni, megállapitani. Tudnék mesélni mi mindennel probáltuk megfejteni, hogy a fekete lukban §§órától 00.05 percig mi a franctól táltosodott meg a hang. Olyan pontos volt, hogy órát lehetett beéllitani hozzá. Ennél nagyságrendel cifrábbat olvashatsz az áthelyezett 871318, és 871235-ös hsz-ban
Hát igen nem az mondom, hogy DJ akarok lenni hanem csak néha egy kicsit kevergetni és akkor nem árt ha jobban szól! És akkor a mai hangkártyák hány mW-os erősítőnek felelnek meg? Mert a fejhallgatómat 1200mW a maximális terhelhetősége 102dB gondolom ez 1mW melett és ha nem építenék hozzá egy erősítőt pl ami a főoldalon van nem tudom jó lenne e hozzá de sokkal jobb minőségben szólna mint a szimpla hangkarimon! Kérdés az, hogy megfelelne e hozzá?
Maximális terhelhetőség 1200mW Erzékenység:102dB Impedencia:32 ohm De most meg találtam róla egy oldalon olyat, hogy maximális bemenet 50mW most akkor milyen erősítő lenne jó neki?Köszi!
És ez a rajz nincs meg valahol jobb minőségben ?
Sziasztok olyan kérdésem van hogy találtam egy kapcsolás az oldalon, hogy beletehetem-e egy régi Videoton Aida dobozába amiből csak a végek hiányoznak?
![]() A feszültsége az erősítőnek 52v+- ![]() Válaszokat előre is köszönöm ![]()
Hát a végfoknak még csak jó is lenne a szimpla 52V-os táp, 10k-s ellenállásokkal, de kell a meghajtó is, különben csak cincogni fog. Annak meg kellene egy külön +-17V-os (dupla) táp.
Szia
Bocsi elírtam az erősítőben tényleg szimpla 52V van. A meghajtót úgy gondoltam elég az erősítőben levő élőfok szerintem. ![]()
Sziasztok, a következő lenne a problémám mégpedig, hogy rendelkezem egy SENCOR SCD-5255MR autórádióval USB-S,MP3-AS,MEMORIA KARTYAS stb csak anyi a probléma,hogy nincsen meg az előlapja igy kaptam a baratomtól mert neki már nincs rá szüksége. Ebből az autórádióból szeretnék egy erősitőt barkácsolni a leg egyszerübb módon. Megoldhatnám ugy is hogy kiolvasztom a végfokot és csinálok egy külon erősitőt de az macerás lenne kissé. Ha tudtok esetleg jobb megoldást hogyan üzemeljem be egy erősitőnek akkor azt megköszonném nagyon
![]() ![]()
Szia, bontsd ki a sasszit belőle, lehetőleg egyben, innen két lehetőséged van, vagy kiveszed belőle a végfok IC-t és az adatlapi kapcsolást alkalmazva , építesz egy új panelt, vagy a meglévőt használod, ha az utóbbit választod, akkor is kell az adatlapja, mert javarészt azokat a sémákat használják fel a készülék gyártók. No ha megvan az adatlap, akkor ki kell bogarászni a lábakat, és bekötni, kezd a táplábakkal, majd keresd meg a bemenetet, na a bemenetnél szakítsd meg a vezetősávot, és úgy csatlakozz rá egy RCA dugót, az a cél, hogy a bemenet ne legyen kapcsolatba a készülékkel. a kimenetek nem érdekesek, azok úgyis ki vannak vezetve a készülék hátuljára. Ott meg is találod őket. Kis szerencsével, még a panelon is kapsz egy kicsi segítséget, szitázott feliratok formájában. A bordát ne felejtsd el.
Az eredeti nyákon hagyd az IC-ket, kösd le a belső bemenetet róluk és ráköthetsz amit akarsz. Az IC doksijában nézd meg, hogy melyik a bekapcsoló és mute láb, majd a dokumentáció szerinti feszültségszintet kell rákapcsolni (áltlaában így működnek az ilyen IC-k). Elméletileg ennyi.
Sziasztok! van 1 yamada Hts-3500 dvd-m és ha az erősítő részét használom akkor van 1 folyamatos zúgás már rá jöttem ha lefogom a ventilátor a végén és az lelassul a zúgás is változik ezek szerint az gerjeszti a zajt. Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne megszüntetni a zavart? A ventilátor benne a trafónak a hűtése és folyamatosan megy.
Szia, ha lefogod teljesen megszűnik a zaj? Vagy csak ahogy lefogod, olyan áramokat vesz fel a motor, hogy leesik a tápfesz, és ezért elhalkul a zaj? Nem mindegy. Próbáld meg, hogy lekötöd a motort, úgy mi történik? Ha megszünik, akkor egyértelműen induktív zavarokat kelt, néhány passzív elemmel orvosolható a probléma.
Csak fojtani tudtam és akkor halkult most leszedtem a tetejét és és lefogtam a ventilátort akkor abba maradt a zúgás.
Üdv, mindenkinek!
Én egy subwoofer erősitőt szeretnék épiteni ,mert ami mostanáig volt egy évet birt csak ma meg kifingott. Ezért szeretnék valami másat épiteni, ami adott 150W-os toroid és +/-42v-os szimmetrikus táp. Idáig ezt az erősitőt használtam és nem a legjobb.legjobbBővebben: Link Ezért szeretnék valami másat épiteni 4ohm-ra. A segitéget előre is köszönöm.
Lehet, hogy egy böhöm induktivitás a ventillátor tápjára megoldaná a problémádat. Elég jók a monitorokban lévő induktivitások, amik a 220-at hivatottak szűrni és bár nem tűnnek nagynak, viszont a mag kialakitása miatt (EI) 15-20mH is lehet az induktivitásuk.
Ezzel sosem lesz gondod.
![]()
És a VF szériából melyiket ajánlanád ami viszi a 4ohm-ot és "szereti" a 42v-os szimmetriát.
Hali.
Te ezt megépitetted már? Nyák rajzod van e hozzá? Nekem van egy Tramp nevű nyákrajzom, de nemtudom, hogy jó e hozzá. De beültetésem nincs hozzá.
Köszönom a gyors választ valamit megpróbálok csinálni vele aztán majd irok
![]()
Köszönom a választ kezdem érteni majd még irok ha valami nem tiszta
![]()
sajnos nem jutottam semmire, már teljesen összezavarodtam az adatlapot mellékeltem
úgy döntöttem , hogy inkább egy külön panelon megcsinálom csak nincsen panel rajzom nem tudnál egyet késziteni valamelyik programban ami jó lenne nekem?
![]() ![]()
Nyákot ne csináljanak helyetted?
![]() Ezt rajzold át egy programmal és máris van nyákod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |