Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1147 / 2208
(#) Bassmester válasza JZoli hozzászólására (») Dec 27, 2010
Inkább a százszorosát szinuszban
(#) jampi válasza marone hozzászólására (») Dec 27, 2010
Tessék=KT 88 SE-Tube town- diy oldal, teljes leírás....
(#) jampi válasza jampi hozzászólására (») Dec 27, 2010
Bocs, elrontottam,aKT88-as ez:de ugyanezen az oldalon találod ezt is!
(#) zoliee válasza marone hozzászólására (») Dec 27, 2010
Szia!

KT88-asból kicsit drága lenne gitárerősítőt fabrikálni..
Nekem a 4db került majd' 50E-be, és ha nem tévedek, akkor a gitárhoz azért kell kajak.. (bár láttam már pár W-os gitárerősítőt is..)
Attól függ mondjuk hogy milyen márkát veszel, én sajna sznob barom vagyok és a legdrágábbat választottam, a Genalex Gold Lion-ját...

Fene tudja, nem lenne egyszerűbb (és olcsóbb) EL34-ből?? millió van és sokkal olcsóbb.
(#) jampi válasza jampi hozzászólására (») Dec 27, 2010
Kimenő trafó leégést, hogyan lehet megállapítani a legegyszerűbben? Regent 60. CSak nolcszáz ft-os müszerem van, ami nem is sipol.. Tudom, van másik trafóm is -átforrasztgatom..és már tudhatnám,a közepet rárakom ugrik a biztosíték....és leesik az anód fesz..
(#) djhans hozzászólása Dec 27, 2010
Akit érdekel mostantól nyomon követheti a Piccolo 2 építését.

Piccolo 2
(#) CIROKL válasza djhans hozzászólására (») Dec 27, 2010
Janikám nem mondod hogy kézzel rajzoltad a nyákokat !
(#) djhans válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 27, 2010
A csövest és az egyszerűbbeket mindig. A képen látható hogy 90% újra felhasznált alkatrész. Jó kis 0,6W-os fémréteg ellenállások. Kapacitásra és ESR-re kimért 105C-os japán elkók. Csak a csatlakozók újak.
(#) marone válasza jampi hozzászólására (») Dec 27, 2010
Kösz !
Pont ilyesmi kellett ! :worship:
(#) lpcollector válasza sturbi hozzászólására (») Dec 28, 2010
Idézet:
„...az illesztést sejtjük, az egyébként mennyi, én 3,5-6,5 K-ig tudom elképzelni?”

Úgy 5-6k környékére saccolták többen is... Az enyém így néz ki, számolva 6k terhelten mérve inkább 7k.
Most hazai eszközökkel (és a 6C33C kimenőivel) kipróbálom ezt a kondival csatolt triódás kapcsolást, aztán térek csak vissza a DC csatolt megoldásokhoz...
(#) marone hozzászólása Dec 28, 2010
Helló !
Ha az ember kiközepeli a fűtést, akkor azt hová kell kötni ?
Ha nincs a hálózatban földelés.
(#) Ricsi89 válasza marone hozzászólására (») Dec 28, 2010
Testre általában.
(#) Bassmester válasza marone hozzászólására (») Dec 28, 2010
Vastag dróttal a csillagpontba. A csillagpont a lehető leghidegebb pont legyen, célszerűen a tápkondik negatívja. A sasszit is ide kell kötni, a bemenet és a kimenet testjét is, meg mindent ami test, külön-külön vezetékkel, hogy a testvezetékeken folyó áramok ne alkothassanak áramhurkokat.
(#) marone válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 28, 2010
:worship:
(#) marone hozzászólása Dec 29, 2010
Nem tudja valaki véletlenül, hol lehet transzformátor szigetelő papírt kapni ?
(#) Gory válasza marone hozzászólására (») Dec 29, 2010
Ha kimenőhöz kell sorok közé, én pénztárgép szalagot használtam erre.
(#) sturbi válasza lpcollector hozzászólására (») Dec 29, 2010
Nem tartom túl jónak ezt a trafó elrendezést, nekem a szimmetrikus (elektromosan) jobban bejött. Én a Paravicinihez így tekernék ezekkel a huzalokkal: 2*137 prim., 74 szek., 4*137 prim., 74 szek., 4*137 prim., 74 szek., 2*137 prim. Összesen 1644 menet primer, 74 menet szekunder, számított Ra 3944 ohm, ez terhelten kb. 4,3 K körül lenne SM 102 B vason.
(#) (Felhasználó 1947) válasza marone hozzászólására (») Dec 29, 2010
Győr, Villért.

http://www.villert.hu/
(#) (Felhasználó 1947) válasza Gory hozzászólására (») Dec 29, 2010
Nem túl korrekt megoldás, főleg ha utána nincs impregnálva.(Ritkán láttam hogy a saját készitésű trafók
lettek volna)
Triflex, és prespánpapir ami ide használatos.
(#) bleeez válasza marone hozzászólására (») Dec 29, 2010
Néha lehet kapni vaterán kondenzátor papírt, biztosan jobb a pénztárgépi szalagnál. (Általában olajjal vannak impregnálva.)
(#) Gory válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Dec 29, 2010
Van még itt a fórumon, aki ezt használja, pl CHZ is. Az osztások közé hostafán fóliát használok. Mi a probléma amúgy a pénztárgép szalaggal?
(#) bleeez válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2010
Egyébként valaki próbálkozott már olajpapír gyártásával? Valamennyi nedvesség biztosan marad benne sajnos házi körülmények között.
(#) marone hozzászólása Dec 29, 2010
Különböző erősítőkben, eltérő csatolókondenzátor értékeket látni.
Miért van ez ? Ami jó az egyikben, az miért nem jó a másikban?
(#) Gory válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2010
Én nem áztattam semmibe, csak úgy natúr használtam.
(#) marone válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2010
És a pénztárgépszalagnak mennyi az átütési szilárdsága ? (azt hiszem így hívják)
(#) bleeez válasza marone hozzászólására (») Dec 29, 2010
Ez attól függ, hogy mekkora a bemeneti fokozat ellenállása, és hogy mekkora az a frekvencia amit nem akarsz már beengedni az erősítőre. Lányegében egy egyszerű RC tag van a bemeneten amivel 0-20Hz-et kell szűrni, mert káros lehet a hangszóróra, és van erősítő ami nem szintén nem örül a bemenetén az egyenáramnak (0Hz)
(#) Gory válasza marone hozzászólására (») Dec 29, 2010
Szerintem akár jó is lehetne a másikba is ami az egyikben van. De gondolom az ok az, hogy mivel a DC komponens eliminálása a cél, ezért felüláteresztő szűrő egyik eleme a csatoló kondi. Azt hogy ez a szűrő milyen meredekséggel vág, milyen frekin van a -3dB pontja, milyen a fázismenet mondjk a hallható tartományban stb, azt nem csak a kondi határozza meg hanem a kapcsolás többi része is. Ezért lehet értelme az értékével variálni és persze azzal hogy milyen kondi is ami ott van.
(#) jampi válasza Gory hozzászólására (») Dec 29, 2010
A kidobni való,rossz nagyfesz kondi alját lefürészelem, kihúzom a belsejét,és az aluminium szalag között ott az olajpapír szigetelés gyárilag több soron. Ha nagyon olajos a papír várok vele amíg megszárad,(letekerve),pár napot. Én ezt használom soronkénti szigetelésre.
(#) (Felhasználó 1947) válasza Gory hozzászólására (») Dec 29, 2010
Az, hogy "sima" papir.
Másak az elektromos, dielektromos tulajdonságai a mint a transzformátorpapirnak(prespán)
Pl:-nedvszivó, gyúlékony
Ma már korszerű anyagok is hozzáférhetők(triflex szigetelőanyagok, kapton szalagok, ptfe fólia stb), felesleges gányolni.
(#) lpcollector válasza sturbi hozzászólására (») Dec 29, 2010
A 6C33C kimenője készült ilyen, a most általad is javasolt rétegelrendezéssel. Sajnos az eddigi kimenőim közül ennél mértem a legnagyobb eltérést a számított értékhez képest. (Persze nem állítom, hogy ezért ez az elrendezés lenne a felelős.)
A Paravicini kimenőjét a 8 ohmon kívül megnéztem 6 ill. 4 ohmos terhelésre is, és bizony azt tapasztaltam, hogy 500V feszültségen a nagyobb illesztésnél vehető ki a legnagyobb még torzítatlan jel. Ekkora feszültségen a 4k körüli terhelés nem tűnik nyerőnek.
Mivel a Danielak-féle kapcsolás próbájához szükségem lesz egy 4-4,5k körüli kimenőre, a másik SM102B csévére a Te elgondolásod szerinti kimenőt készítetem el Fleta mesterrel. (Számolgattam én is, nekem is hasonló módon 1680/75 menet jött ki. Ehhez talán még ebből a bruttó 0,43-as huzalból is elfér egy sorban 140 menet a csévén.)
Következő: »»   1147 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem